BuryZenek 351 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) To nie jest żadne usprawiedliwienie bo gry nie są wymagane do życia tak jak jedzenie, czynsz, rachunki itd... Nie masz kasy to nie grasz - proste. Tak właśnie. Nie masz kasy to nie grasz, a nie komputer za 4k ale gry piracisz , bo nie masz kasy. Zero usprawiedliwienia. Ja mam mocny pc, ale nie mam wielu gier bo mi szkoda kasy (60 euro) i wiem z doświadczenia, że lepiej poczekać na parę patchy i często są promocje.. Mógłbym dawno Wiedźmina, czy gta 5 przejść, ale poczekam sobie i jeszcze dodatkowo będę miał grę połataną. @masterbati Nie porównuj auta do kupna gier, bo to 10000% różnicy. A brak wersji demo to nie wymówka. Możesz sobie zobaczyć na youtube jak gra chodzi. Jak chcesz odsprzedawać gry to kupuj konsole. Na pc są gry tak tanie, że to absurd je odsprzedawać. Brak dema nie usprawiedliwia, bo możesz sobie gry obejrzeć jak wyglądają an youtube, a na steam masz 2 godzinny zwrot kasy na konto! Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez BuryZenek Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Na pc są gry tak tanie, że musisz czekać aż będą tańsze, bo szkoda kasy i czekam na promocje. Wiesz ile musiałeś włożyć pracy w daną ilość kasy i wiesz, że to coś nie jest jej warte. W takim razie nie można o tym czymś powiedzieć, że jest tanie. Jakbyś mógł kupić używkę, to już dawno byś grał a wszystko było by cacy i legalnie. Dzisiaj jak kupujesz używaną grę (konto do niej przypisane), to łamiesz prawo. Kolejnym problemem jest cena gry / zarobki, a przynajmniej w biedniejszych krajach do których można spokojnie zaliczyć polskę. Co do steama, origina i innego badziewia. Co z tego, że można zapłacić, przez 2 godziny testować i potem kasę odzyskać, skoro nie można tam nic kupić, tylko co najwyżej "wypożyczyć" na dłużej i trzeba często płacić za to grubo ponad 100zł a i nie wiadomo kiedy dana gra zniknie z serwera. Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez MasterBarti Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) To nie jest żadne usprawiedliwienie bo gry nie są wymagane do życia tak jak jedzenie, czynsz, rachunki itd... Nie masz kasy to nie grasz - proste. W twoim przypadku też by się to sprawdziło Nie znasz się? Nie piszesz, proste, a nie farmazony na kilka stron jak pospolity Troll. Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez Ragnar Lothbrok 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Co do steama, origina i innego badziewia. Co z tego, że można zapłacić, przez 2 godziny testować i potem kasę odzyskać, skoro nie można tam nic kupić, tylko co najwyżej "wypożyczyć" na dłużej i trzeba często płacić za to grubo ponad 100zł a i nie wiadomo kiedy dana gra zniknie z serwera. Gra nawet jak ją usuną ze sklepu to dalej można w nią grać, jest zawsze na steam póki klient żyje, a wierz mi będzie długo żył. A jakby zbankrutował to powiesz, że gry przepadają ? Nie, bo Gaben odblokuje wszystkie gry i będziesz sobie mógł pobrać drm free. Jeżeli Polskę zaliczasz do biedniejszych krajów to gratuluję. Nie jest to bogaty kraj, ale biedny także nie. Wiem czemu tak się sprzeczasz. Pewnie wszystkie gry piraty i ktoś Ci siadł na dumę. Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez BuryZenek Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Daj mi twoją szklaną kulę, bo to takie gdybanie co będzie kiedyś. Jak internet padnie to na pewno przyleci gaben w złotej zbroi na swoim jednorożcu i przyniesie Ci grę na pendrivie bez żadnego drm'u Tak, polska jest "jednym z biedniejszych krajów", szczególnie w europie, rzuć sobie okiem na mapę, i powiedz mi które są biedniejsze, które bogatsze i ile ich jest. Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie napisałeś, że w Europie to po pierwsze. Po drugie to każdą grę w pudełku musisz podpiąć pod steam/uplay. Jest to na prawdę kiepski powód , by pokazywać, że piractwo jest dobre. Brawo dla ciebie. Biedniejszy kraj, ale komputer za 4-5k musi byććć. Haha Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez BuryZenek Cytuj Link to post Share on other sites
Wolnyfull 77 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Ragnar Lothbrok ile wykręciłeś swego potworka w msi ab a ile za pomocą zmiany napięc w trixx? Co to 15.7 whgl jest znaczna poprawa, w miejscach gdzie rolę odgrywa procesor miałem ok 45kl/s teraz mam 60kl/s (ograniczenie do 60kl/s ;] )czyli pozytwynie gra jaką testowałem to Lord of the Fallen, wszystkie suwaki w prawo ;D Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez Wolnyfull Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Mój post to był sarkazm. Cytuj Link to post Share on other sites
liczy2146 46 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie napisałeś, że w Europie to po pierwsze.Po drugie to każdą grę w pudełku musisz podpiąć pod steam/uplay.Jest to na prawdę kiepski powód , by pokazywać, że piractwo jest dobre. Brawo dla ciebie. :)Biedniejszy kraj, ale komputer za 4-5k musi byććć. HahaNie bierzesz tylko pod uwagę faktu że komputer można dostać - na komunię , 18 itd. Tak Polska to biedny kraj nawet bardzo. Taki GTA 5 za granicą jak i u nas kosztuje 60 euro. Czemu w Polsce nie kosztuje 60 zl? Myślę żeby się problem rozwiązał. Niech producenci gier ustala jedna kwotę dla każdego kraju i będzie po problemie. P.s. każda grę mam oryginalną bo mnie na to stac. Choć i produkcji z pierwszej ręki nie kupiłem zadnej. Dlaczego? Bo nie dam się dymac na kasę. I wolę kupić odkupić klucz dodawany do kart Nvidii za 50 zl. Niż kupić oficjalnie za 150.Bądź korzystać z promocji Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez liczy2146 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Nie napisałeś, że w Europie to po pierwsze. A co, chciałeś napisać, że jesteśmy bogatsi od jakiegoś mieszkańca ugandy czy kraju ogarniętego wojną ? Niestety nawet w skali świata należymy do grupy biednych krajów, posprawdzaj sobie statystyki. W takiej grecji w której aktualnie panuje kryzys jest lepiej niż u nas, z tym, że u nas nie ma kryzysu... Po drugie to każdą grę w pudełku musisz podpiąć pod steam/uplay. Dobrze o tym wiem, jak myślisz, dlaczego napisałem producenci sami przyczyniają się do wzrostu piractwa poprzez zbugowane gry, brak wersji demonstracyjnych oraz przede wszystkim przez licencje i zabezpieczenia, które pozbawiają Cię prawa własności i uniemożliwiają odsprzedaż danej gry czy kupna wersji używanej. PS: Nie pokazuję, że piractwo jest dobre, tylko chcę trochę zluzować podejście niektórych. Nie jest aż takie złe jak inne przestępstwa, a mimo to kary są znacznie wyższe a podejście niektórych znacznie przesadzone. No i aktualnie sami producenci gier się do niego w znacznym stopniu przyczyniają. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) ile wykręciłeś swego potworka w msi ab a ile za pomocą zmiany napięc w trixx? Do stabilnego 1140 brakowało mi 0025mv więc użyłem Trixa. Na samym AB to będzie z 1135mhz, nie jest źle mogło być gorzej. Z pomocą Sapphire z 1170 pewnie by zrobił bo jest jeszcze spory zapas na napięciu, a sekcja nie jest jakaś wielce gorąca, to można się bawić. Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez Ragnar Lothbrok Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Taki GTA 5 za granicą jak i u nas kosztuje 60 euro Jak 60 euro skoro można kupić poza steam za 150zł z tego co wiem. Ktoś kto normalnie pracuje może sobie spokojnie pozwolić i na wersję steam na premierę. Oczywiste jednak jest to, że za granicą wychodzi to lepiej. Koniec offtopu. Cytuj Link to post Share on other sites
liczy2146 46 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Jak 60 euro skoro można kupić poza steam za 150zł z tego co wiem. Ktoś kto normalnie pracuje może sobie spokojnie pozwolić i na wersję steam na premierę. Oczywiste jednak jest to, że za granicą wychodzi to lepiej. Koniec offtopu. Idąc twoim tokiem rozumowania. Ktoś kto zarabia 1300 zl na rękę -nie normalnie pracuje ? Masz rację koniec off topu. Bo żyjemy w Polsce i ktoś zarabiający średnia krajowa w życie tego z najniższą nie zrozumie. Ot taka Polska 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Na nowych sterownikach, 15.7 w końcu nie ma tego mocnego spadku fps w bf4 na mapie oblężenie szanghaju w trybie dx11, zarówno na 7ce jak i 10ce W 1080p, ultra na starych sterach miałem tam spadek na 40-45fps, na nowych mam w tych samych ustawieniach prawie 80 na obu systemach. Lepiej późno niż wcale Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez MasterBarti Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Ktoś kto zarabia 1300 zl na rękę -nie normalnie pracuje ? Ktoś kto tyle zarabia nie kupuje pc za 5k. EOT. Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 W twoim przypadku też by się to sprawdziło W Twoim przypadku niestety nic już nie pomoże Na nowych sterownikach, 15.7 w końcu nie ma tego mocnego spadku fps w bf4 na mapie oblężenie szanghaju w trybie dx11, zarówno na 7ce jak i 10ce W 1080p, ultra na starych sterach miałem tam spadek na 40-45fps, na nowych mam w tych samych ustawieniach prawie 80 na obu systemach. Lepiej późno niż wcale Ten problem dotyczył olbrzymiego narzutu sterownika. W znacznym stopniu poprawiono ten element w najnowszych sterownikach więc jest się czym cieszyć. Oby tak dalej to w końcu zawita do mnie na stałe jakiś "Radek" bo teraz to tylko 1-2 dni i odlot Cytuj Link to post Share on other sites
martinoxxl 239 Napisano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Kilka dni temu testowałem u siebie r9 390 ASUSA DirectCU II, i stwierdzam, że du*y nie urywa. Wydajność na poziomie r9 290 (może 3-5% wyższa), praktycznie nie zauważalna różnica. Tu testy 3dmark (obie karty na bez oc na stockowych zegarach: r9 290 http://www.3dmark.com/3dm/7959942 r9 390 http://www.3dmark.com/3dm/7961455 Do zalet można zaliczyć: Temperatury niższe o parę stopni. Głośność przyzwoita. 8GB pamięci. Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez martinoxxl Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Jakiej firmy i z jakim chłodzeniem polecilibyście 390-tkę?.R9 390 można dostać w wersji trixx?,w sklepach widzę tylko nitro,nigdy nie miałem karty czerwonych więc nie za bardzo się orientuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Wolnyfull 77 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Jakiej firmy i z jakim chłodzeniem polecilibyście 390-tkę?.R9 390 można dostać w wersji trixx?,w sklepach widzę tylko nitro,nigdy nie miałem karty czerwonych więc nie za bardzo się orientuje. Witaj. Od paru dni posiadam 390 od Msi i jestem zadowolony, tryb półpasywny, logo ładnie podswietlane oraz dość agresywna stylistyka powodują ze na kartę idzie zawiesić oko. Dobre OC które potwierdza mnie w przekonaniu ze 390 równie dobrze się kręcą (nie tak jak maxwelle) ale 1160mhz na rdzeniu daje satysfakcje. Karta od tego producenta jest chłodna, widać usprawnienia względem msi 290 który bardziej się grzał. Mogę ci ją z czystym sumieniem polecić Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Póki co jest chyba tylko nitro, nie wiem czy to nie taki przemianowany tri-x, czas pokaże. W każdym razie chłodzenia innych producentów na 390kach są już zdecydowanie lepsze niż miało to miejsce za czasów 290tek. MSI Gaming też jest bardzo fajną konstrukcją a oferuje dłuższą gwarancję. Pytanie tylko, czy warto dopłacać do 390ki, skoro można wziąć 290kę i podkręcić (zostanie kasa) lub nawet 290x w cenie 390ki i podkręcić (wtedy będzie szybsza karta) ? Ta dodatkowa pamięć pewnie i tak się nie zda na nic. Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 +1 do msi,myślałem nad 290-290x ale nie chce używki,nigdy nie kupowałem na allegro i nie chce się naciąć bo uzbieranie na kartę trochę trwało a nowe 290-tki są nie wiele tańsze,390 raczej nie wykorzysta 8gb ale 5-6 gb kto wie? tak że więcej pamięci chyba lepiej mieć w zapasie+niższe temperatury 390-tek.mam nadzieje że taka karta wystarczy na min. 3lata. Cytuj Link to post Share on other sites
human_2010 225 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Jeśli podkręcasz przemyśl gtx 970 Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Ta karta ledwo ogarnia 4gb a ty piszesz o 5-6? Nowy r9 290 od MSI kosztuje 300zl mniej niż jego rebrand. Jak kolega napisał wcześniej, różnica 3-5% FPS i kilka stopni mniej rzyci nie urywa. Widać że AMD poprawia sterowniki. Najbardziej zyskali na tym Ci którzy kupili tanio r9 290. Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) To co,brać jednak pod uwagę 290-tke?. Znalazłem takie: http://allegro.pl/xfx-r9-290-980m-dd-oc-black-edition-vat23-i5091289759.html http://www.ceneo.pl/Click/Offer/?e=I6XZrz7s17Zo4kUUuzcMCE388kWetv60Rhi27IOJ6CSxN7cGmbRhGCwHqqV3BjDog7JeYzSBT2Pnc5U6Z1uhiO5qAycM3xDFFWl1j_J-Wk7wkyPe4MhtF8DnXucGAxjQDNBgSzRkR8NucLxzCeoB01ur69f-mbBlZ0ONeS6B4ICPV8zlKML_qaVQTMJZBQ3dpVBMwlkFDd0O6vJt7IMfgIYd0DNH9mPApVBMwlkFDd0yqiXfwFje2g%3d%3d http://www.ceneo.pl/Click/Offer/?e=vy0DLFHf0NZo4kUUuzcMCGDqGxPh3Qyk-dHvO4fM4h_MdD4DZW4xwMZ8S0kbaSXvxkA9gHaAX4zCtyaiChlC6d6YsA-VCLDsJJ8SE3Kaw2tmzrym5zteY6chgDlrz8go6XFZ3l2lZWQVMOzZH5JFJVR9SPkZbmU1FUIVWgo_a73Yv3NmCkhPDQLUscfZmL4lu1FaF99S5-jU4vn6IufAd9KQ7nWysrHspVBMwlkFDd26FulQqlTOUgEUgXjG9BhbpVBMwlkFDd2lUEzCWQUN3cwLguZ5k6as http://www.ceneo.pl/Click/Offer/?e=wXPIBFju9cho4kUUuzcMCJQ1E8PXX9fqoKO9DgvbTq4GIM_wtGy-_vylP38Jfm0ChUzsUGS5OBHuagMnDN8QxYqygqYDD-12cMXcRbzgwPC-wLXX9cic8F1LuKbRiTSpMi5GpZv_iDbNa071JDECClv0t4bYGWILe0Ve5fnUhVeKnYwUBO_EkjO7XVjQ6zeMd86KokHqB6Q6GDXvNnGASkWk0WAKReLmbEz0sycpHaulUEzCWQUN3eavcoNGqqi4_8XlaH9_qSNblUAQ6CCUVqVQTMJZBQ3dP8fhmNswdm0%3d Jak będzie z temperaturami? Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez sting3572 Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Wytłumacz dlaczego "ledwo" ogarnia te 4gb. Pewnie lepiej jak by miała np. 3,5gb. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts