Skocz do zawartości

Nasze retro zestawy

Recommended Posts

Te płyty były w tym samym pudle, na które jakiś inteligent położył monitor CRT. 

Nie wyglądają źle. Powiedz, że jak popsute to trzeba wyrzucić i weź do domu :E

To właśnie były części do utylizacji, po starych komputerach, jak ktoś potrzebował to mógł sobie wziąć po rozmowie z odpowiednimi paniami :P W tym pudle oprócz tych płyt były też karty graficzne, muzyczne, dyski twarde, myszki i części po multimetrach. Tylko, że ktoś kto był przede mną nie wiem czy z ciekawości czy co nim kierowało poniszczył te części, grafy miały pościągane na siłę wentylatory i przez to uszkodzone procki, większość miała pozginane śledzenie, jak widać na zdjęciu ta jedna płyta miała pozginane kondensatory a ta druga urwany głośniczek od brzęczyka. Ktoś sobie nie zdawał sprawy jakie skarby są tam dla kogoś innego :(  

Tutaj kolejna z ofiar tej osoby

IMG-20200127-192658-1.jpg

Edytowane przez BlackCoffe
  • Popieram 1

Pochwalisz się jakimś działającym i siedzącym w obudowie kompem? :P

Nie mam tylu obudów :E Normalnie pewnie bym musiał mieć z kontener tego w takim układzie xD

Jeden z nielicznych w całości, bo brany jako zestaw i jako całość mi pasował.

s-l16004ojz1.jpg

Tu też był zestaw ale mb+cpu+ram z czego finalnie tylko płytę i proca sobie zostawiłem, bo to był jakiś Barton z tego co pamiętam.

dsc051741pq4x.jpg

To się też co prawda do retro nie nadaje ale dual s940 wraz z cepami i ramem.

ga-2cewhles0t.jpg

Edytowane przez buszi
  • Popieram 2