Xarix 2265 Napisano 17 Marca 2012 Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 (edytowane) Pojawiało się już sporo spekulacji o tym, że w trakcie tegorocznych targów E3, firma Microsoft zaprezentuje nową generację konsoli Xbox. Jeśli ktoś miał jeszcze na to jakąś nadzieję, to powinien o tym zapomnieć. David Dennis z firmy Microsoft po raz kolejny potwierdził, że rok 2012 to Xbox 360 i nie będzie pokazu konsoli, która miałaby ją na rynku zastąpić. Cytat pochodzi z maila przesłanego przez Dennisa. Precyzuje on, że na targach E3 nie tylko nie będzie prezentacji nowej konsoli, ale dodatkowo nikt nie powinien spodziewać się choćby rozmów na jej temat. Wciąż bardzo niewiele wiadomo na temat nowej generacji Xboksa. Wszystko co do tej pory się pojawiało, to wyłącznie plotki. Jedną z nich jest ta o porzuceniu obsługi gier sprzedawanych na nośnikach optycznych i przejście w całości na dystrybucję w formie elektronicznej. Inna plotka mówi o tym, że dostanie napęd Blu-ray. Źródło: Neowin Edytowane 17 Marca 2012 przez Rafcio1874 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 17 Marca 2012 Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Kij im w oko, żółtki z sony na pewno wyjadą za jakiś czas z nową platformą i M$ wtedy biegusiem wyda następcę Xa. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Oby. ta generacja trwa zdecydowanie za dlugo. nie pamietam sytuacji by czas miedzy dwoma generacjami byl dluzszy niz 6 lat a teraz xboxowi leci 7 rok a oni nawet nie mysla o zapowiedzi nowej konsoli Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Bo dalej się sprzedaje ten sprzęt. Kowalskiemu więcej do szczęścia nie trzeba. Ciekawy jestem WiiU... Ciekawe czy będzie oferować grafe 1080p i 60kl/s w każdej grze. Cytuj Link to post Share on other sites
C r 0 w 76 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 (edytowane) Ja mam tylko nadzieję, że micro$hit tym razem nie będzie chciał jedynie jak najwięcej zarobić, Exclusive'ów na ich konsolkę jest moim zdaniem, mało są to głównie jedne serie oraz te ich Arcade i Kinect. Większość gier można teraz zagrać na PC/Ps3, z czego jeszcze PS3 oferuje o wiele więcej tytułów wydawanych jedynie na tę właśnie konsolę. Edit. zmieniłem nieco bo się załamałem jak zobaczyłem jak wcześniej złożyłem zdanie. Edytowane 18 Marca 2012 przez C r 0 w Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 19 Marca 2012 Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Szczerze wątpię, Wii-U ma mieć troszkę/delikatnie lepsze bebechy niż dzisiejsze konsole, więc myślę , że raczej 1080p i +/- 30kl/s Cytuj Link to post Share on other sites
dutch 15 Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Chyba jeszcze nic oficjalnego nie podano w sprawie WiiU, może trzymają w zanadrzu niespodziankę. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Na E3 pewnie będą konkrety. Jak będzie niezły line up tytułów startowych to pewnie ją łyknę w celu obczajenia Cytuj Link to post Share on other sites
Fugens 20 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Moim zdaniem to nie mogą wstawić tam słabego układu graficznego. Dobra grafika kosztuje, a to stałoby się nieopłacalne. Kiedyś konsole zabłysnęły mocą jaka była tylko marzeniem. Bo x360 w 2005 roku miał taką moc obliczeniową, że dla PC to było marzenie. Dlatego zaczęto robić gry pod niego. Teraz nowy "x" musiałby zaskoczyć jeszcze większą mocą. Kilku krotnie mocniejszą od i7 2600k+gtx680 a takie zestawienie jest jednym z najmocniejszych i najdroższych. Więc jak by coś takiego wstawili byłoby to nieopłacalne. Ja myślę, że M$ nie zrobi nowego "iksa" tylko się przerzucą na mobilne konsole. PSVita już jest teraz pewnie M$ coś dorzuci. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Teraz nowy "x" musiałby zaskoczyć jeszcze większą mocą. Kilku krotnie mocniejszą od i7 2600k+gtx680 a takie zestawienie jest jednym z najmocniejszych i najdroższych. Mylisz się. Wcale nie potrzeba takiej konfiguracji bo jak piszą gry pod konkretny sprzęt to i tak jest miazga. Popatrz jakie słabe jest PS3 a pokaż mi 5 gier ładniejszych niż Uncharted. Zresztą koszt konsoli jest nieważny bo z reguły producent jest w plery na wyprodukowanym sprzęcie, plus koszt kampanii reklamowych itd itd. Kasa dopiero zaczyna dopływać z zysków od każdej sprzedanej gry na daną konsolę. a myślę, że M$ nie zrobi nowego "iksa" tylko się przerzucą na mobilne konsole. PSVita już jest teraz pewnie M$ coś dorzuci. Konsole mobilne nie mają szans z smartphonami. Kupiłem vitę, pobawiłem się trochę i leży... Chyba wystawię ja na allegro. Cytuj Link to post Share on other sites
Fugens 20 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 @Up Uncharted nie jest aż taki piękny, zresztą ten screen co wszyscy do niego fapują jak bohater idzie przez pustynię to tylko zwykła tekstura piasku i kurzu. Grałem w U3 świetna gra tylko dla mnie ona jest rozmazana no wszystko jest rozmazane. A po co jest rozmazane? No można powiedzieć, że jak coś jest daleko to się rozmazuje. Ale w U3 tak nie jest nawet bliskie krzaczki, drzewka, pierdółki rozmazują się po 5 m od nich. Tak naprawdę nie jest. U3 to już max z PS3. A do do konfiguracji, to wstawienie starej karty graficznej to świadome cofanie się w rozwoju. A przecież, człowiek dąży do tego żeby wszystko ulepszyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Hmmm Uncharted rozmazana grafika ? zmień telewizor lub okulary 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Fugens 20 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Mam telewizor Samsung 46' 1080p i monitor HD nie pamiętam całej nazwy, ale filmy w Full HD wyglądają pięknie oczywiście wszystko podpięte HDMI. Wzrok mam dobry jak byłem na badaniach to przeczytałem wszystkie liczby i litery. Problemów takich nie mam. Oczywiście byłem wtedy wypoczęty. I mówię jeszcze raz, jest rozmazana takie COD na konsolach jest rozmazane. Chyba Viva piniata nie było rozmazujące się i GTA 4 (tylko podczas jazdy ale to normalne) A i jeszcze jedno konsole nie obsługują Full HD, a zwykłe HD niektóre tylko gry. Konsole są po prostu za słabe. Trzeba je wymienić bo to już graty. Wymienić tylko na co? Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Fugens Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Ja tam nie widziałem, żeby U3 było rozmazane. Cytuj Link to post Share on other sites
Fugens 20 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Ahh to w ogóle nie ten dział bo powinno to być w PS3 ale U3 jest po to rozmazane aby nie było widać krawędzi. Im mniej krawędzi tym lepszy, wyraźniejszy obraz. Ale jeśli są te krawędzie to trzeba je wygładzić. Dlatego stosuje się AA i mocne rozmazanie, żeby ukryć to. Tak jak to robią plastiki. Oczywiście zobacz go w HD, to jest robione tak, że twarz na środku ekranu jest bardzo wyraźna a wokół niej rozmazane. Tak jest też robione po to aby tam kierować wzrok. Ale czasem tak nie jest a jest rozmazane. Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Fugens Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Nie wiem czemu ludzie się tak zachwycają tą grą, to najładniejszy tytuł na PS3 ale PS3 to archaizm i na tle takiego Metro 2033 (+AA) U3 w żaden sposób nie zachwyca... Blur napierdziela po gałach, co by rozmyć niedoskonałości... do tego tona tandetnych filtrów, celem podobnym co poprzednie i rozdzielczość jak w budżetowym smartphone'ie. U3 ma AA? Z tego co pamiętam to PS3 nigdy nie było w stanie uciągnąć pełnoekranowego AA ale mogę się mylić. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Ahh to w ogóle nie ten dział bo powinno to być w PS3 ale U3 jest po to rozmazane aby nie było widać krawędzi. Im mniej krawędzi tym lepszy, wyraźniejszy obraz. Ale jeśli są te krawędzie to trzeba je wygładzić. Dlatego stosuje się AA i mocne rozmazanie, żeby ukryć to.a nie pomylilo ci sie przypadkiem z killzonem 2?-to tam był zastosowany qaa który trochę rozmywał obraz. W uncharted 3 jak dla mnie obraz jest bardzo ostry(oczywiście jak na 720p). U3 ma AA?dwójka miała msaa x2 a trójka chyba mlaa a tak poza tym to znowu pojawily sie jakies plotki o nowym xboxie Kolejne plotki o Xboksie 720. Tym razem ptaszki ćwierkają, że nowa konsola Microsoftu będzie posiadała m.in. wbudowany napęd Blu-Ray oraz wymagała do gry – nawet w „singlu” – stałego połączenia z siecią. Serwis VG247 donosi, powołując się na anonimowych informatorów, że Microsoft zaprezentował Xboksa 720 swoim zewnętrznym partnerom. Konsola – wbrew poprzednim plotkom – ma posiadać napęd optyczny, który pozwoli odczytywać płyty Blu-Ray. Urządzenie ma posiadać dwa układy graficzne – najprawdopodobniej odpowiedniki Radeona z serii 7000 – które wydajnością mają przypominać „dwa połączone ze sobą PC-ty”. Będą jednak działać oddzielnie, wykonując osobne działania. Sercem konsoli będzie ponoć cztero lub sześciordzeniowy procesor, z czego po jednym rdzeniu ma wykorzystywać system operacyjny oraz Kinect, który zostanie zintegrowany z Xboksem 720. Przy niepotwierdzonych informacjach o PS4 sporo kontrowersji wzbudziła wieść o tym, że konsola może posiadać system przeciw grom używanym i kopiom pirackim, który będzie wymagał stałego połączenia z siecią w czasie rozgrywki. Niestety – jak donoszą informatorzy VG247 – podobne rozwiązanie ma znaleźć się w X720. No i najważniejsze – redakcja portalu twierdzi, że urządzenie ukaże się na rynku na gwiazdkę 2013. Oczywiście należy do tych rewelacji podchodzić z dystansem, bo na razie są to tylko i wyłącznie plotki. Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez Wulfen Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 plotki będą się pojawiać do oficjalnych zapowiedzi.. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Prototype 2 grał już ktoś ja właśnie eghem, "kupiłem". Kusi mnie ale poczekam do wieczora i przyjmę go na klatę po lekkim "adjustmencie" Edit: Wczoraj wieczorem miałem włączyć na chwilę, a grałem ponad 3 godziny. Gra miażdży. Cytuj Link to post Share on other sites
Mate_ 27 Napisano 10 Maja 2012 Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Zamierzam kupić xszrota 360 dla Forzy, tylko teraz taki problem, nie mam żadnego sensownego TV, same stare CRTki I takie pytanie jakim kablem mogę podłączyć konsole pod monitor LCD, mam tylko DVI i DSUB do tego monitor to 19" 16:10, natywna 1440x900 i jak będzie wyglądać skalowanie na tym monitorze? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 11 Maja 2012 Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Kabel kupić -Xbox-DVI to nie problem. Miałem Xa podłączonego w ten sposób tylko, że to był TV ale o takich dokładnie parametrach jak Twój monitor i wszystko hulało bez problemu. Żadnych przekłamań w obrazie. Nie powinno być problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Na Xsie jest dostępne demo Resident Evil 6 - polecam obczaić. Cytuj Link to post Share on other sites
SACD. 1 Napisano 7 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 XBOX najlepsza konsola na świecie Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 @up Ta buźka na końcu zdania jest nie potrzebna, bo to prawda. PS3 jedyny plus to, to, że ma Uncharted, który jest bardzo fajny No i ładnie wygląda Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Heavy Rain moim zdaniem rozpierdziela Uncharted w pył... Uncharted to taki Tomb Raider, nieco bardziej efektowny i z większą ilością strzelania... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts