Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] XBOX 360

Gość DANNY_79

Recommended Posts

Crytek po premierze C1 mówiło trochę inne rzeczy na temat ewentualności C1 na konsolach. Nie znaczy to oczywiście, że są "zakłamanymi hipokrytami i nigdy nie kupię ich gry" ;) Czasy się zmieniają, wchodzą nowe rozwiązania jak np CE3 i coś co było niemożliwe staje się możliwe.

Żeby było jasne, dla mnie nadal to co osiągnięto w C1 na CE2 jest bardziej zaawansowane i wizualnie imponujące niż to co w C2 na CE3. Specjalnie pomijam kwestie realnych możliwości silników bo nie jestem specjalistą. Chociaż demka z prezentacji możliwości silników na youtube nadal wypadają moim zdaniem zdecydowanie na korzyść CE2. I to, że C1 na konsolach jest na CE3, a nie tak jak wersja PC na CE2 jest już pewnym wyjaśnieniem jak udało się przenieść grę.

Niemniej nie mogę się doczekać premiery C1 na konsolach. Oczywiście tylko czysto techniczne porównanie będzie mnie interesowało i nic więcej, nie mam zamiaru za długo grać :)

• 3 tygodnie później...

Pytanie konta są przypisywane do konsoli czy dysku bo wymieniam dysk i nie wiem czy będę mógł odzyskać konta na nowym dysku bez problemu przenoszenia licencji? czy wystarczy tylko odzyskać tag gracza hym? ;/ ;p

Na konto możesz się zalogować w każdej chwili czy to przez internet w laptopie czy przez aplikację w telefonie, więc wniosek mi się nasuwa, że po podłączeniu nowego dysku podłączysz się pod neta, zalogujesz i będzie wszystko ok
  • 3 tygodnie później...

To oczywiste i przejżałem trochę serisów ale samo "profesjonalny" jeszcze o niczym nie świadczy, może już ktoś naprawiał i ma swoją opinie gdzie można a gdzie nie warto.

edzia :

Sparawa się wyjaśniła, wchodzimy na xbox.com i przechodzimy procedurę zgłoszenia naprawy serwisowej. Wersji "S" żadna inna cholera nie naprawi i jest wielce prawdopodobne że odsyłają nowy sprzęt.

<pozdro>

Edytowane przez emdziej
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Ekhm...Radeon 6670 jest i tak kilkakrotnie mocniejszy od obecnego układu (480 SPU vs 48 SPU). Biorąc pod uwagę optymalizację jest to całkiem realna sprawa... Nie wrzucą przecież do konsoli układu pokroju 7970 bo kosztowałaby kilka tysięcy i stała się wówczas nieopłacalna.

Wydaje się to jednak dość ?dziwne? wobec tego że do Wii U trafi zmodyfikowany 4890, czyżby Nintendo miało mieć mocniejszą maszynę od MS? Wątpię.

Na wielu portalach pojawiły się wieści, że kartą graficzną w 'XBox 720' ma być...Radek 6670. Makabra. Są też ploty, jakoby 'sercem' nowego kolcka mógłby jakiś Fusion AMD.

Nie wiem skad bierzesz te info ale ja wyczytalem ze w xbox720 ma byc zmodyfikowany uklad 7900
Gość effendi360

A ja wyczytałem, że to jest jedno wielkie pierdolenie, bo przy obrocie sprawy jaki jest w stanach z onlive, już praktycznie pewne jest to, że M$ ruszy z podobną platformą i wtedy nowsza konsola nie będzie im potrzebna.

@oska

http://uk.ign.com/articles/2012/01/24/xbox-720-will-be-six-times-as-powerful-as-current-gen

http://www.techradar.com/news/gaming/consoles/xbox-720-every-rumour-about-the-new-xbox-937167

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2399360,00.asp

Tak czy inaczej specyfikacje wyglądają marnie. Xbox 360 wyszedł w 2005 roku i miał 3-rdzeniowy, 6-wątkowy procesor. W tym samym czasie szczytem marzeń w PC był o ile się nie mylę AMD Athlon X2 90 nm lub Pentium D. Najlepszą kartą ATI był Radeon X1800, nVidii GeForce 7800. Na ich tle Xenos był układem lepszym i nowocześniejszym.

Patrząc na domniemane specyfikacje xbox 720 to będzie on w 2013 roku kilka generacji do tyłu w porównaniu z PC. 6670 będzie wyglądać śmiesznie w porównaniu z AMD HD serii 8000 lub GTX 8xx bo do tego czasu takie będą karty na rynku. Procesor Power7 to 4-8 rdzeni i zegary do 4,5 GHz...dla wielu ludzi to już jest standard w PC.

Można się w sumie cieszyć, że karta z DX11 wymusi na lamusach developerach nauczenia się w końcu nowego API i skutecznego jego używania a nie doklejania pojedynczych efektów na odczep do wersji gier na PC. Gry pisane od podstaw na DX10/11 powinny wyglądać o wiele lepiej. Dodatkowo fakt, że Wii U i nowy XBox maja mieć pojemne nośniki sprawią, że skończy się era gier po 5 GB. Exclusivy na PS3 pomijając fakt, że są robione bardzo sprytnie, to i tak zajmują po 20+ GB. Nawet jeśli zawierają mniej niż 5 godzin rozgrywki.

• Popieram 1

Coś mi się nie chce wierzyć żeby wrzucili taki złom do next gena(pasowalaby wtedy nazwa zlombox :) ). Trzeba czekać na oficjalna zapowiedz której się raczej prędko nie doczekamy(microsoft dementuje plotki o pokazie nowego xboxa na e3) :(

Edytowane przez Wulfen
  • 3 tygodnie później...

Coś mi sie nie chce wierzyć żeby wsadzili do xboxa 720 kartę pokroju 6670. Ktoś podał , że najlepszą kartą w czasie wyjscia xboxa był geforce 7800 . Xbox 360 ma raczej kartę lepszą niż ten geforce 7800 512 mb więc 6670 raczej nie wchodzi w grę. Pewnie będą głosić to next genami więc włożą tam pewnie kilka mocnych kart. Takie są moje odczucia ale dopóki nie bd oficjalnych zapowiedziedzi można tylko gdybać...