cooger 2075 Napisano 20 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2023 8 godzin temu, BlackCoffe napisał: Czyli jak znajdę swojego C64 lepiej zainwestować w nowy zasilacz niż korzystać z tego mojego ponad dwudziestoletniego? Koniecznie. Tylko to niestety spory wydatek. Ja swój po prostu złożę. Jak DIY to DIY! 1 godzinę temu, dulu1 napisał: tak poza tematem, to @cooger, po tych podśmiechujkach tu na forum to wyobrażałem sobie że jesteś starszy ...tak ze 30 lat Nie, no do 100tki to ja nie dożyję Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 20 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2023 7 minut temu, cooger napisał: Koniecznie. Tylko to niestety spory wydatek. Ja swój po prostu złożę. Jak DIY to DIY! Ty to umiesz zrobić Ja tam coogerowi bym dała max 45 lat Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 20 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2023 2 godziny temu, BlackCoffe napisał: Ty to umiesz zrobić To się okaże Łatwe rozwiązanie i nasze polskie: https://www.c64psu.com/c64psu/43-commodore-64-c64-psu-power-supply.html 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 20 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2023 Widziałam właśnie, sensowne jest i nie za milion monet Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 23 Września 2023 Udostępnij Napisano 23 Września 2023 (edytowane) Daje dla potomnych, bo jeszcze rok temu jak szukałem dłuuuuugo na stronach microsoftu, to była strona do aktywowania windowsa XP "przez telefon". Jakiś czas temu zniknęła na amen i ktoś wyczarował taki programik. https://www.tomshardware.com/news/windows-xp-offline-activation Edytowane 23 Września 2023 przez dulu1 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 22 Października 2023 Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Da się kupić GTX780 za stówkę? Złapałem 2 bloki wodne, mega okazja bo watercool okazał się zafoliowany, ale patrze na ceny tych kart to... 970 idzie za to kupić. Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 22 Października 2023 Udostępnij Napisano 22 Października 2023 Nierefy da się wyrwać dość tanio, bo zaczynają się mniej więcej od okolic 170zł. Gorzej z referentami.. ale te zawsze są drogie. Chyba największą skuteczność zachowania niskiej ceny będziesz miał pytając po ludziach z forum itd. Może się kto akurat znajdzie Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2023 Istniała karta która miała czerwone zatyczki portów sli? Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2023 (edytowane) Z czego się orientuję MSI w wersji kolorystycznej ala. Vileda (serie GTX 900 i 1000) je miały. Edytowane 20 Grudnia 2023 przez Marcin2k5 Cytuj Link to post Share on other sites
Navier 373 Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca Takie coś udało się wyrwać razem z kupą innych gratów z olx. O ile zadziała to jest podstawa bardzo ciekawego zestawu pod Windows NT4. Albo Tru64 UNIX. 2 3 Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca czekaj.. to jest AT czy ATX? Cytuj Link to post Share on other sites
Navier 373 Napisano 12 Marca Udostępnij Napisano 12 Marca (edytowane) ATX. Zasilanie i format. Wchodzi do zwykłej obudowy ATX. Niestety nie mam zaślepki portów, bo jest nietypowa - dwa COMy z lewej, potem PS/2 i LPT. Edytowane 12 Marca przez Navier Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 13 godzin temu, Navier napisał: Takie coś udało się wyrwać razem z kupą innych gratów z olx. O ile zadziała to jest podstawa bardzo ciekawego zestawu pod Windows NT4. Albo Tru64 UNIX. Ciekawe trafienie. Gdybyś kiedyś chciał opchnąć to wal śmiało do mnie https://ep.com.pl/files/6148.pdf Cytuj Link to post Share on other sites
Navier 373 Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca O nieeee, zostaje. Przyszedł RAM i mogłem sprawdzić.Wysłane z mojego Pixel 8 Pro przy użyciu Tapatalka 3 2 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca Przepiękne. Nie mówiłem, że teraz. Kiedykolwiek Dawaj NT-ika 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 4 Maja Udostępnij Napisano 4 Maja Abload za miesiąc się zamyka. Nie wiem jak u was, ja mam szereg polskich/niemieckich tematów na forach zapisanych ze zdjęciami, niedługo to wszystko szlag trafi Cytuj Link to post Share on other sites
dulu1 263 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca (edytowane) Jaki zasilacz do kompa z 1999/2000, ale taki 100% zgodny rocznikowo? Dwa modele procków p4 wyszło jeszcze w 2000 roku, więc teoretycznie może już mieć wtyczkę p4, chociaż najlepiej żeby jej nie było. Jakie firmy były wtedy uznawane za solidne? Były jakieś konkretne modele polecane? Było coś specyficznego "z kolorkiem" a nie szare? Fortron? Enermax? Enermaxy jeszcze szare, ale już ze złotymi grillami wyszły po 2000 roku? No każda informacja się przyda Dodam że w grę wchodzi recap Edytowane 4 Czerwca przez dulu1 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Trzeba by pokopać w testach, ale w PL pierwsze sensowne ATX były Enlighta, później ostro weszły Chiefteki ale to już bardziej okres późniejszego Socket A. Przejrzyj archiwum pl.comp.pecet bo archiwum grupy mailingowej i newsgrupy benchmarka chyba nie jest publiczne dostępne. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin2k5 151 Napisano 5 Czerwca Udostępnij Napisano 5 Czerwca Yakumo może znajdziesz (są na bebechach FSP) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts