ashesrider 7 Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 forum.benchmark.pl/topic/137554-chłodnica-xspc-ex480-lub-zamienię/#entry1500202 Może na tą się skusisz? Cena jest bardzo przystępna. Cytuj Link to post Share on other sites
sebas680 5 Napisano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Rozważam zakup chłodnicy 480 mm ale o grubości 60 mm i wykonanej w całości z miedzi np. phobya G -changer 480 Ver 2 full cooper Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Nikkon 122 Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Panel z ośmioma kanałami? Hmmm może być trudno. Może jakiś laptron. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Po co 8 kanałów? Dobre 4-5 kanałów starczy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sebas680 5 Napisano 26 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Przecież można rozgałęźniki zastosować i jednym kanałem sterować 2 wentyle. Siedzę w domu i czekam na przesyłkę Odebrałem rezerwuar i akcesoria od darka. wszystko ok. Przełożyłem już wszystkie bebechy do nowej obudowy bo haf-x -a chcę sprzedać , na razie bez lc oczywiście. Jutro jakieś foty wrzucę. Ta buda to marzenie co widać już podczas montażu elementów. Skręciłem już uchwyty do chłodnicy w piwnicy, zamontowałem zasilacz, a tam jeszcze miejsca tyle, że spokojnie pompa się zmieści i inne akcesoria. Pomiędzy piwnicą, a główną częścią obudowy przydałaby się jakaś pozioma półka , miałbym możliwość top do pompy zainstalować . Może ktoś ma jakieś pomysły? Wrzuciłem już zdjęcia . dostępne w linkach na początku tematu. zamontowałem już bebechy do nowej budy można zobaczyć jak wyszło Przykręciłem już rezerwuar do klatek na dyski ale wydaje mi się że wyżej trzeba go umocować, jak myślicie? sprzedałem dzisiaj mojego HAF-X . Zamówiłem już pompę d5 swiftecha, pod koniec tygodnia powinna być Dobry wieczór po dłuższej przerwie. Przyjechała dzisiaj pompa . Zamontowałem ją już do topu , zdjęcia dostępne pod linkami na początku tematu. Pomału kasa mi się zaczyna kończyć, nie przewidywałem wymiany obudowy, ale jednak wyszło inaczej. Dzieciaki też na jakieś kolonie muszę wysłać . I tutaj nasuwa mi się nowy pomysł, i chciałbym go z Wami przedyskutować, Ponieważ mam już wszystkie części oprócz drugiej chłodnicy, to zastanawiam się czy nie zwodować na razie jedynie samego CPU, lub ewentualnie samych GPU , na jednej chłodnicy ( 360 mm ) , jeśli okazałoby się ze da radę schłodzić podzespoły to może warto zacząć coś działać. Jak myślicie czy jest sens się w to bawić? Nie bardzo wiem kiedy zakupię tą 480 mm do piwnicy no i koszt kolejnych wentylatorów i kontrolera dojdzie jeszcze. Co o tym myślicie? Co do samej rozbudowy to nieco zmodyfikowałem położenie rezerwuary w obudowie , teraz jego krawędź górna jest na równi z płytą główną i dużo ładniej się prezentuje. Dzisiaj w sklepie komputerowym w którym robię zakupy widziałem na własne oczy mayhems aurora. Facet ma na wystawie w szklanych fiolkach kilka kolorów, można sobie zobaczyć jak wygląda. Płyn wygląda obłędnie, mi szczęka po prostu opadła. Na filmach na yt nie wygląda to tak dobrze jak w rzeczywistości. Powiedzcie mi ile płynu mam sobie kupić docelowo 2 chłodnice 360 i 480 mm grube oraz 2 gpu i cpu , dodam że rezerwuar ma 390 ml pojemności. Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 2l pewnie, ale ja bym brał 3. Tak żeby jakikolwiek zapas był w razie ewentualnych wycieków 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sebas680 5 Napisano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 @Natsu Jak myślisz składać zestaw na jednej chłodnicy np. na samo CPU na razie? Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 27 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Jak chcesz. Możesz zacząć cpu a pózniej resztę Cytuj Link to post Share on other sites
sebas680 5 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Potrzebuję pomocy. Może ktoś powie mi w jaki sposób zdjąć z topu obudowy siatkę i filtr pyłowy bo chcę chłodnicę na top zamontować. Próbowałem już w różny sposób. Nawet jak boki obudowy zdjąłem to nie daje rady. Zapinki wyglądają tak jakby siatka zsuwała się na jeden z boków ale nie mogę zdjąć. Niestety nie mogę dać zdjęć bo z telefonu piszę (uszkodził mi się przewód od monitora) i nie mam obrazu. Cytuj Link to post Share on other sites
merlin89 4 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) odsuwasz na stronę okna , też za pierwszym razem miałem problem z tym zdejmij najpierw boczki obudowy , zarówno szybę jak i druga stronę. Daj znać czy Ci się udało jak coś nagram film ze zdejmowania i podeślę Może zdjęcia Ci pomogą zrozumieć jak ściągnąć ten top Edytowane 28 Lipca 2014 przez merlin89 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sebas680 5 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Niestety wszystko tylko trzeszczy, boję się że coś połamię jeśli możesz to podeślij filmik Cytuj Link to post Share on other sites
merlin89 4 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Dobra ogarnę to niebawem jak operator kamery się znajdzie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sebas680 5 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Ta chłodnica na topie gruba jest czy cienka? Jak udało Ci się ją wsadzić , ja próbowałem to przeszkadza mi plastikowa osłona przewodów z przedniego panelu i do otworów montażowych brakuje mi ok.1 cm Cytuj Link to post Share on other sites
merlin89 4 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) Ja tam mam swiftecha h220. Ale podepnę się pod temat bo chce wsadzić tam grubą 480 na top do chłodzenia procka. A później rozbudować to o chłodzenie karty. Tylko tu poczekam już na nowego gtx 880. Ps. Kamerzysta nie dał rady, jutro z rana nagram ten filmik. Edytowane 28 Lipca 2014 przez merlin89 Cytuj Link to post Share on other sites
sebas680 5 Napisano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 dzięki za filmik na pw . Poszukuje dobrych i cichych wentylatorów do chłodnic . Tak jak wcześniej pisałem cały mój zestaw ma być w kolorystyce czarno- czerwonej. Mój wybór padł na http://www.darmacz.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=15&products_id=1133 lub http://www.darmacz.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=15&products_id=4417 jak myślicie czy to dobre wentylatory? Obydwa modele wytwarzają chałas na poziomie 20 db przy max obrotach tj 1400 i 1600. ale myślałem aby sterować je za pomocą kontrolera co pozwoliłoby jeszcze obniżyć hałas. Nie chcę wentylatorów 900 obr/min gdyż w razie zwiększenia temperatury nie będę mógł zwiększyć przepływu powietrza przez chłodnicę Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Z tych dwóch to zdecydowanie eloop-y Cytuj Link to post Share on other sites
sebas680 5 Napisano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Można i eloop-y noiseblockera kupić, ale widziałem jedynie białe dostępne, nijak nie będą pasowały do mojego zestawu. A tak w ogóle to czytałem że to dobre wentylatory są Cytuj Link to post Share on other sites
mulator 3173 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) Są też eloopy czarne, czerwone i niebieskie. One wszystkie są Noiseblockera. Edytowane 29 Lipca 2014 przez mulator Cytuj Link to post Share on other sites
ashesrider 7 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Na pclolu user "heat" sprzedaje 6 sztuk eloopow w bardzo dobrej cenie. Nie wiem jakie masz podejście do używek. A co do samych wentylatorow to ja z moich noiseblockerow jestem baaaardzo zadowolony, bierz śmiało. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sebas680 5 Napisano 30 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 @ ashesrider Możesz linka jakiegoś podesłać , bo nie mogę znaleźć Cytuj Link to post Share on other sites
ashesrider 7 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 forum.pclab.pl/topic/978333-Mega-wyprzedaż-topowych-części-PC-Części-LC/ Cytuj Link to post Share on other sites
sebas680 5 Napisano 30 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 już sprzedane szkoda ale to phobya były wszystkie . Cena faktycznie bardzo atrakcyjna Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Rebranduje je phobya ale to ta sama konstrukcja. Warto na nie też polować. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ashesrider 7 Napisano 30 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Btw gdzie są te zdjęcia? Co jakiś czas piszesz, że dodałeś zdjęcia na początku tematu i albo mi wtyczki do FF coś blokują albo jestem ślepy Cytuj Link to post Share on other sites
sebas680 5 Napisano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Na pierwszej stronie umieściłem linki. Klikając w którykolwiek można obejrzeć wszystkie jakie zamieściłem. Zdjęcia są na imageshack i nie mogę wrzucić bo muszę płacić. Oglądać spokojnie można, są też foty w starym coolermaster haf-x Ale w obsidianie też już zamieściłem Jej wejdziesz na stronęto kliknij w zdjęcie aby powiększyć, wtedy po bokach zdjęcia pokażą się strzałki klikając przemieszczasz się po kolejnych fotach Jeśli ktoś używa darmowego programu do hostingu zdjęć prostego w obsłudze to dajcie znać to zamieszczę nowe fotografie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts