Elliot 4 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 A ja na i5 2500k + 8GB RAM + Gtx 560 Ti Hawk mam straszny problem. Co jakiś czas - średnio co minute jest straszny spadek fpsow i po prostu chwilowa ścina. Podczas walki dzieje sie tak nawet co 3 sekundy! Ustawienia to wszystko na ultra w 1280x1024. Sprzet jest dobry, wiec wszystko powinno byc OK. We wszystkich innych sytuacjach jest 50-70 fpsów... Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Jednak graficznie ta gra to padaka uzasadnij swą wypowiedź Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 A ja na i5 2500k + 8GB RAM + Gtx 560 Ti Hawk mam straszny problem. Co jakiś czas - średnio co minute jest straszny spadek fpsow i po prostu chwilowa ścina. Podczas walki dzieje sie tak nawet co 3 sekundy! Ustawienia to wszystko na ultra w 1280x1024. Sprzet jest dobry, wiec wszystko powinno byc OK. We wszystkich innych sytuacjach jest 50-70 fpsów... Zmniejsz cieniowanie do medium Cytuj Link to post Share on other sites
Elliot 4 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 OK, zaraz zobaczymy czy pomoże Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Z tego co było widać na filmikach to Wiedźmin 2 ma duuużo lepszą grafę Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Jednak graficznie ta gra to padaka.: D okulista wskazany http://img507.imageshack.us/img507/4223/tesv2011111119582949.jpg http://img194.imageshack.us/img194/5760/tesv2011111119554536.jpg Z tego co było widać na filmikach to Wiedźmin 2 ma duuużo lepszą grafę No tylko pokasz mi kompa na którym wiedźmin 2 lata w stałych 60 klatkach. Panowie polscyprogramiści tak się "postarali", że chyba jedynie maszyna z SR2 i dwoma xenonami na pokładzie @5GHz by to osiągnęła. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) Wystarczy i5 2500K + GTX580 + CRT 17" Te widoki na tych screenach są świetne Edytowane 11 Listopada 2011 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
Mate_ 27 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Nie musisz grac z uberpróbokowaniem -_- Bez tego gra ładnie chodzi. Skryim wygląda ładnie tylko cienie wyglądają gorzej niż w Oblivionie. Cytuj Link to post Share on other sites
carroarmato 93 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Wiedźmin na full bez uber na gtx580 w 1920x1080 to średnio 50fps, nie jest tak źle. Jutro może kupie Skyrima i sprawdzę jak chodzi. Skoro BF3 chodzi na full detalach ze średnim 45-50fps to i ta gra powinna. Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) Tak jak Bethesda ogłaszała jest to port z konsoli i nic więcej. Grafika.... Największe wrażenie robi wszystko to co oglądane z pewnej odległości, czyli krajobrazy na otwartym terenie zapierają dech. Dzięki nim świat jest bardzo klimatyczny, te szczyty górskie spowite mgłą trzeba zobaczyć. Prawie wszystko co jest blisko jest brzydkie niestety. Niektóre textury to już naprawdę poziom dna. Cienie są tragiczne, chyba tak złych nie widziałem dawno. Naprawdę nie wiem czy są gdzieś gorsze. Bawiłem się z nimi pół dnia wykorzystując sugestie na różnych forach, niestety nic się z nimi nie da zrobić. Roślinność jest kiepska też. Wyjątkiem jest główny bohater i NPC. To jest poprawne i OK, nic specjalnego ale nie ma powodów do marudzenia.. W końcu też "uroda" postaci jest taka jak powinna być. Mimika kiepska jak cholera. Menu.... Słabe i dostosowane do konsoli. Wybieranie broni, przełączanie między nimi nawet z Q (quick inventory) jest niewygodne jak cholera. Menu ekwipunku słabe, czemu nie zrobią czegoś na kształt Morrowind lub Neverwinter Nights 2? (zapomniałe, nie zrobią bo to port i takie menu byłoby niewygodne na konsoli). Menu perków za bardzo rozlazłe, rozmiar parkietu od boiska, za duże zdecydowanie przez co niewygodne. Dźwięk.... Boski, na systemie 5.1 po prostu ....boski System walki.... To samo co Oblivion. Tragedia pod tym względem, że ktoś mógłby się w końcu pokusić o zrobienie czegoś realistycznego typu: strzała w głowę = zgon, a nie latania z kilkoma strzałami w głowie. Strzała w rękę = brak możliwości walki tą ręką. Strzała w nogę = brak możliwości biegu. Niestety nic z tego nie ma. Stare, nudne rozwiązania z Oblivion. Zadania.... Raczej nic specjalnego chociaż jest chyba więcej zadań po których można zdobyć coś nietuzinkowego. Fizyka... Kiepska i są z nią problemy. Spotykałem już ciała, łyżki, jakieś narzędzia do uprawy lewitujące w powietrzu. Jeśli spróbujemy wbiec w lecącego motyla to zauważymy, że zatrzyma nas swoim ...ciężarem Ogólnie chyba lepiej pograć w to na konsoli lub na pc z padem w ręku. Gra nie jest zła i po patchach i modach będzie pewnie jeszcze lepiej ale oprócz latających smoków nie ma w niej absolutnie nic nowego. Gdyby dzisiaj była premiera SKYRIM i F3 to zdecydowanie wybrałbym F3. Edytowane 11 Listopada 2011 przez kbrbabzbtb Cytuj Link to post Share on other sites
Elliot 4 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Ludzie, dałem cienie na medium i dalej mi tnie strasznie. tylko zaczynam walczyć i od razu sekundowe ściny... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 System walki.... To samo co Oblivion. Tragedia pod tym względem, że ktoś mógłby się w końcu pokusić o zrobienie czegoś realistycznego typu: strzała w głowę = zgon, a nie latania z kilkoma strzałami w głowie. Strzała w rękę = brak możliwości walki tą ręką. Strzała w nogę = brak możliwości biegu. Niestety nic z tego nie ma. Stare, nudne rozwiązania z Oblivion. Specjalnie mi nie przeszkadza ale gdybym widział tu sys walki z Dark Messiah albo lepiej - z Dead Island - to byłbym w niebo wzięty! Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Specjalnie mi nie przeszkadza ale gdybym widział tu sys walki z Dark Messiah albo lepiej - z Dead Island - to byłbym w niebo wzięty! Trafiłeś w sedno z tym Dark Messiah. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Dla mnie najlepszy system walki był w Jedi Academy. Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Dla mnie w Dark Messiah był niezły. Także w Severance Blade of Darkness bo trudny i jednocześnie wyzwalający adrenalinę jak prawdziwa walka na topory I w Gothic 1, pod tym względem, że mobilizował do treningu i zdobywania doświadczenia, z kolei trening naprawdę dawał WIDOCZNE efekty (nie tylko zmiany w statystykach) i dużą frajdę Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Grafika w Skyrim wymiata Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Co najwyżej przyzwoita i schludna. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Pograłem sobie dzisiaj troche. Optymalizacja kiepska jak to z portu konsolowym. Graficznie jest dobrze, ale jeszcze daleka droga do wieśka drugiego. Cytuj Link to post Share on other sites
Mate_ 27 Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Jak ja lubię bawić się pułapkami, teraz siedzę i zwabiam zombiaki w pułapkę i obserwuje jak latają po ścianach Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Pograłem sobie dzisiaj troche. Optymalizacja kiepska jak to z portu konsolowym. Graficznie jest dobrze, ale jeszcze daleka droga do wieśka drugiego. Jak ty wyskakujesz z prockiem sprzed 3 lat do gry w 2011 roku to sorry ale nie pierdziel, że optymalizacja jest kiepska. Mi tam jakoś chodzi w stałych 60 Cytuj Link to post Share on other sites
xReon 3 Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Co do grafiki, nie jest to Wiesiek ale wyglada ładnie. Jak na powiedzmy 5gb~ tekstur (wiesiek 15?) Cytuj Link to post Share on other sites
wrobellito 13 Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 (edytowane) Jak ty wyskakujesz z prockiem sprzed 3 lat do gry w 2011 roku to sorry ale nie pierdziel, że optymalizacja jest kiepska. Mi tam jakoś chodzi w stałych 60 Ale prawda jest taka ze mogłaby być lepsza bo niestety według mnie ma za wysokie wymagania jak na taką grafikę co oferuje. Graficznie to nie jest poziom Wieśka 2 bo przecież tu mamy otwarty świat a w wiedźminie był podzielony na rozdziały wiec tak naprawdę był oszukany. Wiedźmin 2 raczej nie ma co liczyć na najlepszą grę rpg bo skyrim jest znacznie lepszym produktem oferuje więcej możliwości i starczy na dłużej. Sama średnia ma metacritic pokazuje jaki to dobry produkt 94 (pc) a Wiesiek 2 88. Edytowane 12 Listopada 2011 przez wrobellito Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ja też mam problem z tymi ścinami, które pojawiają się co jakiś czas. Myślałem, że to wina mojego sprzętu, ale jak widać nie tylko ja mam ten problem. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 patha wgraliście? Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ja wgrałem. Bez niego nawet gry nie uruchamiałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts