Skocz do zawartości

Kącik emeryta i rencisty ;) 30+ only.

Recommended Posts

1 minutę temu, Arnold napisał:
2 minuty temu, karai napisał:

Mnie nie zjedzą, bo to będzie tylko odpoczynek przed kolejnym wcieleniem i kolejną pracą, więc raczej dużo nie dostaną. 

Nie każdy/każda jest słodka/i jak cukierek

Wolę na razie nie sprawdzać tego na swojej skórze, a że wierzę w reinkarnację i kolejne życie , a nasze obecne to jest wypadkowa decyzji jakie były podjęte w poprzednim, a tak samo będzie z następnym i następnym, aż nie dojdziemy do celu. 

2 minuty temu, leto87 napisał:

Mi lata nie przeszkadzają.. jedynie świat na około coraz bardziej chamieje..

Wydaje mi się, że w tym momencie stajemy się bardziej dojrzali i widzimy absurdy , chamstwo, szczegóły, które kiedyś nam umykały. 

3 minuty temu, BlackCoffe napisał:
31 minut temu, karai napisał:

A co  ja mam powiedzieć jak mam 43

Za rok będziesz mogła powiedzieć "A imię moje Czterdzieści i Cztery!"

W sumie to za 3 miesiące co do dnia ..... 

3 godziny temu, Arnold napisał:

Co będę płakał? Każdego mrówki zjedzą byle jak najpóźniej :)

Ja zamówiłem spalenie , nie dam się zjeść :D

Na razie 41L.  parę usterek , ale żyje 

Edytowane przez jakub1t
  • Haha 1
3 godziny temu, karai napisał:

widzimy absurdy

brak życzliwości, wzajemną nienawiść, pogardę, złość.. Walczymy ze sobą nawzajem. W dodatku zdaje się idzie  wielki kryzys w sferze ekonomicznej. Standard życia się pogorszył, wszystko jest trudniej załatwić, komuna wraca. Reżim, totalitaryzm, brak wolnych mediów, propaganda, narracja strachu, inwigilacja, kult jednostki i religii. To nawet gorzej niż komuna..

6 godzin temu, jakub1t napisał:

Ja zamówiłem spalenie , nie dam się zjeść :D

Na razie 41L.  parę usterek , ale żyje 

A już myślałem, ze każesz się zmumifikować z gorącą Geforce i Netflixem oraz kuwetą dla minimum higieny. :D :banan:

14 godzin temu, karai napisał:

a tak samo będzie z następnym i następnym, aż nie dojdziemy do celu. 

Czyli dokąd?

btw. jak chodzę na treningi gdzie sporo ludzi ma 22-25 lat, to jakoś tak niby czuję się staro, ale z drugiej strony cieszę się że mogę robić to co robię razem z nimi :)

1 minutę temu, drVanSteiner napisał:

Moim zdaniem urna jest lepszym rozwiązaniem

Ej wapniaki? :-> serio ten temat już? :D

No dobra, to powiem co wiem, we dwóch z kumplem po soku z gumijagód kiedyś zadzwoniliśmy do przybytku pogrzebowego, spieraliśmy się ile to może kosztować w naszym zaścianku, no i powiem Wam, że cena jest atrakcyjna bo wtedy (jakiś rok temu) to było 3tyś już z miejscem na miejskim cmentarzu.

Ja już rodzinie powiedziałem, że mają mnie spalić, urna ma być najtańsza i nie chce żadnych konwenansów a za zaoszczędzone pieniądze mają sobie zrobić balet.

• Popieram 3
4 godziny temu, worm napisał:

btw. jak chodzę na treningi gdzie sporo ludzi ma 22-25 lat, to jakoś tak niby czuję się staro, ale z drugiej strony cieszę się że mogę robić to co robię razem z nimi :)

Kurła panie, mnie to młodzież na siłowni Dzień dobry już w szatni mówi i per "Pan" do mnie wali.. skandal jakiś. A co do pytania jak jest po 40stce? Tak samo, o ile nie spotka cię jakiś pogrom w postaci nowotworu czy innego guano, to lecisz dalej z tematem. Wiadomo, trzeba bardziej dbać o sobie, ale to już po 30 urodzinach się zaczyna. Nie ma co marudzić. U mnie na siłowi jest chłop, który ma już chyba 50 i wygląda lepiej niż 98% ćwiczących. Można? Można.

• Lubię to 1
  • Popieram 1
22 minuty temu, leto87 napisał:

Jak dbasz tak masz.

To jak wyglądasz na starość to w 95% genetyka. No chyba że się celowo degradujesz np mocnymi używkami. 

Były testy na bliźniakach. Jeden dbał mniej jeden bardziej. Nawet mieszkali całe życie w różnych rodzinach zastępczych. 

Mój starszy w życiu na siłce nie był a wygląda lepiej ode mnie który od lat ćwiczy 3-4 razy w tyg :rotfl:   

.

• Haha 1