Skocz do zawartości

Temat o polityce - wchodzisz na własne ryzyko

Recommended Posts

Arthas pewnie wierzy w mordercze koperty i stąd te halucynacje o totalitaryźmie, przykryte ścianą tekstu o niczym :rotfl:

Coś u Ciebie cienko ze znajomością prawa jeżeli nie widzisz ròżnicy między danymi udestostępnionymi za zgodą użytkownika, a takimi uzyskanymi w sposòb nielegalny, ktòrych nie można np użyć w oficjalnym postępowaniu. Ale nie martw się, nie musisz znać prawa - przecież Ziobro Cię uratuje.

Apki telefoniczne choćby Messenger znane są z afer o wyciąganiu danych z SMS, czy nawet nagrywania rozmów

Bezwiednie.

Dane w obiegu komercyjnym są znacznie groźniejsze niż w obiegu służb bo są na HANDEL.

Kilerem prywatności jest nomen omen postep technologiczny.

Oczywiście zawsze mozna kupić telefon Librem 5 Purism i nie instalować nic związanego z apkami korpo mając fizyczny kill Switch sieci.

https://puri.sm/products/librem-5/

Laptopy też mają

Swoją drogą na ile prywatność wobec komercyjnego zbieractwa danych czy backdorów w SOC, daje postawienie na telefonie LINEAGE OS? Oczywiście zakładając, że unikamy wtedy GAAPS i wszystkiego z marketów.

Edytowane przez JoJoPieniaczopulos
Arthas pewnie wierzy w mordercze koperty i stąd te halucynacje o totalitaryźmie, przykryte ścianą tekstu o niczym :rotfl:

I co, zaczniemy robić taką piaskownicę? No ale #60groszyzawpis to trzeba produkować byle co. Znasz 5 przymiotnikową zasadę demokratycznych wyborów? Wiesz ile z tych zasad narusza obecnie proponowana forma? A kwestia roznoszenia wirusa do każdego domu to już inna sprawa. Biorąc pod uwagę obecny poziom represji wobec swobód obywatelskich takie akcje pokazują gdzie władza ma społeczeństwo jeśli chodzi o swój własny interes polityczny.

Swoją drogą, jeśli to wszystko co potrafiłeś wymyślić w odpowiedzi, to cieszę się że potwierdzasz brak merytorycznych argumentów nawet ze strony fanatycznych wyznawców tego reżimu.

Dane w obiegu komercyjnym są znacznie groźniejsze niż w obiegu służb bo są na HANDEL.

No i mamy ponowne klepanie tych samych sofizmatów tego biednego intelektualnie elektoratu. Racjonalizujmy dalej działalność systemu władzy o charakterze przestępczym, bo inni też tak robią. Co do większego zagrożenia też mógłbym się spierać, bo władza może wykorzystywać takie dane do prowadzenia form represji społecznych. Zresztą, nie ma to znaczenia. To nielegalne, narusza prawa ochrony danych osobowych, narusza zasadę tajności - składającą się na 5 przymiotnikową zasadę demokratycznych wyborów.

Tylko na tyle Cię stać? Nawet nie próbujesz zaprzeczać, że to przestępstwo tylko wskazujesz na inne przykłady łamania prawa w obrębie ochrony danych osobowych. Czy cały ten elektorat jest tak niepoważny?

Kilerem prywatności jest nomen omen postep technologiczny.

Co to ma do omawianego tematu 5 przymiotnikowej zasady demokratycznych wyborów? Dlaczego stosujesz kolejną technikę erystyczną odwracania uwagi od zasadniczego wątku rozmowy typu red herring? I kto tutaj produkuje ściany tekstu nie mające niczego wspólnego z tematem?

Apki telefoniczne choćby Messenger znane są z afer o wyciąganiu danych z SMS, czy nawet nagrywania rozmów Bezwiednie.

Co to ma do omawianego tematu 5 przymiotnikowej zasady demokratycznych wyborów? x2

Edytowane przez Arthass

To jest najgorszy rząd (partia) jaki poznałem od 1958 roku. I proszę mi nie podsuwać komuny, bo wtedy wyboru nie było i bezkarnie robili to, co teraz chce robić pis. Wystarczy posłuchać wypowiedzi ich przedstawicieli. Pierdolenie godzinami nie wiadomo o czym i po co(prezydent, premier i wielu innych). Mówią dokładnie w stylu Gomułki i Gierka. Z bólem i odruchem wymiotnym, słucham uważnie tego pitolenia po to, żeby teraz chociażby móc to napisać. Jak ktoś uważa, że to nieprawda, to albo nie słucha uważnie (bo o zrozumienie trudno), albo prezentuje sobą podobny poziom. Naród mamy taki, jaki mamy. Niestety niedouczony i z wyciągniętą łapą do brania. Do tego "fenomenalny" ruch skłócenia nas, przez kurdupla i jego kumpli. Nadeszła białoruska demokracja, cieszcie się wyborcy pisu. Ja się nie cieszę...

• Popieram 1

Dobra, teraz tak PO chciało oddać pod stołem Polskę Niemcom za parobków. Nie podlega dyskusji.

Natomiast coś mi nie gra z PiSem. Chcą się dorwać do konstytucji, trzymają niby z Ameryką, nie zablokowali 447, czyli co oddadzą nas Żydom? Czy komu?

Skąd masz takie informacje, że PO chciało nas oddać Niemcom? To znaczy jak ? Coś Ci się mocno pomieszało. Za jakich parobków ? Co to dla ciebie oznacza, bo nie bardzo rozumiem. Chcieli wprowadzić urzędowy język niemiecki w Polsce? Granicę przesunąć? Niemiecki parlament miał kierować naszym rządem? No zaczynasz jak pisiory, przebrzydłe głąby...:(

• Popieram 1

Sorry o PO mam swoje zdanie i basta. Wyrok zapadł i nie będę tracił czasu na oszołomów. Czasem tak się życie potoczy że człowiek trafi gdzie nie powinien i swoje wie na wieki.

Ale nie umiem rozgryźć PiSu. Dla mnie proste że dążą do większości w sejmie i kombinacjach w konstytucji, tylko dla kogo i po co? Jakoś nikomu już nie wierzę, taką mam naturę. Ale chciałbym rozgryźć towarzystwo, bo czuję w kościach że nadepną mi na odcisk jak PO.

Nie wiem gdzie i jaki masz odcisk, ale naprawdę nie widzisz, że chcą absolutnej władzy? Totalitarnej i jedynie słusznej? Z Rosją i paroma innymi, to ci się nie kojarzy? Przerabianie konstytucji, opanowanie sądownictwa i jeszcze paru rzeczy, żeby mogli to zmienić ludzie, ale nie na wyborach, a na ulicy? Myślę, że jesteś trochę za młody, żeby to zrozumieć i pojąć. Nie dlatego, że jesteś głupi, tylko dlatego, że wiele rzeczy znasz ewentualnie tylko z opowiadań. Czy ty Audi naprawdę słuchasz co oni pierdzielą? Naprawdę słucham uważnie i w skupieniu ich wypowiedzi publicznych, i są to tylko słowa do ciemnego ludu. A ciemny lud jest mało rozumny i chce tylko dostawać, bo się amerykańskich filmów naoglądali. Niech tam jadą, to zobaczą, jak tam rozdają. Jak rzuciłem studia, poszedłem do pracy do lasu, jako robotnik. Chciałem jednak czego innego w życiu, więc dokończyłem naukę kierunkową i zostałem gajowym. Z czasem awansowałem na podleśniczego. Proponowano mi dokończenie studiów (zaocznie) i oczywiście awans na leśniczego. Wypadek wszystko przekreślił. Ale jak się chce i potrafi, to można, choć łatwo nie jest. Ale najłatwiej, to wyciągnąć łapę i chcieć. Czasem tylko dlatego, że się kiedyś urodziło. I proszę cię, nie pisz już o PO. Rozmawiamy o polityce obecnego rządu. Te z tyłu, już mnie nie interesują....

Edytowane przez jarrino
  • Popieram 2

Ale nie umiem rozgryźć PiSu. Dla mnie proste że dążą do większości w sejmie i kombinacjach w konstytucji, tylko dla kogo i po co?

Nie śledzę całego wątku, ale odpowiedź jest chyba oczywista - dla siebie. Przejmowanie sądów, mr Zero łączący dwie funkcje - minister sprawiedliwości i prokurator generalny. Kaczyński na kawce z prezesem TK... no to jest totalna niezależność i apolityczność hehe. Wszystko jest po to, żeby nikt nigdy nie odsunął pis-u od władzy. To jest zgodne z tym, za czym sam jesteś - całą konkurencję powinno się zaorać. Wymarzony system polaka pisowca - dyktatura. To oczywiście nie są afery, najważniejsze afery to zegarek Nowaka i ośmiorniczki ; - )

• Popieram 2

Ta, patrioci :) Tak samo jak "katolicy" mechanicznie odprawiający obrzędy. To jest w obydwu przypadkach rytualizm. "Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy".

Wracając do wyborów, prof. Krzysztof Simon ładnie to podsumował:
"Uważam, że w okresie epidemii, tragedii Polaków, braku pracy, problemów ze szpitalnictwem, wszelkie możliwe wybory, nawet przewodniczącego rady gminy, są po prostu skandalem i to jest oszołomstwo."

Edytowane przez Arthass
  • Popieram 1

To są pierdoły IMO, do rozpatrywania w kategoriach kiczu i nic więcej. Co innego np. apolityczność TK, która za pis-u poszła się walić. Ja tam jakiegoś nabożnego stosunku do flagi nie mam. Moim zdaniem i tak jest już najwyższy czas żeby patrzeć globalnie na problemy, które stoją przed światem i skończyć zabawy plemienne w "America first" albo "Polska jest najważniejsza". 

• Popieram 1

Ok, tylko to myślenie życzeniowe i globalizacja pompowania głòwnie przez kraje ktôre są na tyle mocne, by zyskiwać kiedy decyzje podejmuje się bez patrzenia na interes narodowy. Oczywiście, byłoby lepiej dla ludzkości gdyby o problemach myślano w kategorii ogòłu ludzi, a nie interesòw narodowych, ale takie myślenie to utopia. Ty porzucisz wspieranie swego kraju i narodu w imię globalizacji, a inni wykorzystają to w imię interesu swoich narodòw. Nie bez powodu w takiej Ameryce pompuje się te patriotyczne hasła. Tylko silne kraje żyjące z drenażu mniejszych narodòw wewnątrz wspòlnot grają na nutę wygaszania nacjonalizmu, jak to miało miejsce w zsrr, czy teraz w UE.

Ale jakiś kompromis zdrowy można stworzyć. Dbanie o interes ekonomiczny swojego podwórka, bo za to odpowiadam i tylko to mogę kształtować swoimi decyzjami, z jednoczesnym otwarciem na wspólne rozwiązywanie globalnych problemów. Bez tego karmienia tępej odmiany patriotyzmu, gdzie jestem lepszy od innych, bo urodziłem się tu, a nie tam. Bez jakiejkolwiek oceny kwalifikacji, wiedzy, osiągnięć itd.

Za przykład niech będzie różnica w przekazie USA za pierwszego lądowania na księżycu i teraz, kiedy Duck tworzy space force. Wytyczne misji NASA w 1958 roku - "Polityką USA jest, a by działania w przestrzeni kosmicznej były poświęcone pokojowym celom z korzyścią dla całej ludzkości". Wytyczne Trump`owego space force w 2020 - "Projektowanie siły militarnej w kosmosie, z kosmosu i w kosmos na rzecz interesów USA". Różnica jest bardzo widoczna.

Wytyczne misji NASA w 1958 roku - "Polityką USA jest, a by działania w przestrzeni kosmicznej były poświęcone pokojowym celom z korzyścią dla całej ludzkości".

To akurat jest idealny przykład mogący potwierdzić jak zakłamane mogą być hasła pokoju i działania na rzecz globalnego dobra. Oczywistym jest, że pod koniec lat 50 głównym celem wyścigu kosmicznego była właśnie projekcja siły. To, że NASA miała w wytycznych działanie dla korzyści całej ludzkości i w celach pokojowych, miało na celu ukazanie społeczeństwu tego całego przedsięwzięcia w kanonie dobra, pokoju i polepszania ludzkiego bytu. Cała wewnętrzna polityka propagandowa okresu zimnowojennego w USA opierała się na ukazywaniu ich narodu jako obrońcy demokracji, obrońcy wolności, jedynej bariery chroniącej świat przed złymi komunistami z ZSRR. Broniącymi. USA nigdy za pośrednictwem komunikatów wysyłanych do swojego społeczeństwa w różny sposób nie mówiło o tym, że zaatakuje ZSRR i skopie im tyłki, że unicestwi wroga, że go zastraszy i upokorzy. Zawsze przed tym wrogiem tylko się broniło.

To też idea stojąca za NASA nie mogła być ideologią zła i agresji, tylko musiała być przedstawiana jako działanie na rzecz ludzkości. Przecież nie mogli powiedzieć otwarcie, że cały wysiłek sprowadza się do tego by rozwijać technologię międzykontynentalnych pocisków balistycznych które są bronią czysto ofensywną, lub co najwyżej odwetową. Przecież oni nigdy nie chcieli atakować, tylko się bronić. To też motywowali całe rzesze społeczeństwa i naukowców do pracy na rzecz dobra ludzkości, dobrze wiedząc, że później wystarczy wziąć tą samą technologię, dorzucić głowicę bojową i zyskać przewagę militarną. Naukowcy mogli z czystym sumieniem chodzić do pracy, ludzie wiwatować przy każdym starcie rakiety mając się za członków narodu zbawiającego ludzkość, a wojskowi potrzebną im technologię. 

Oczywiście, przy okazji następował postęp nauki i badanie kosmosu. Ale w kontekście atmosfery tamtych lat, sytuacji geopolitycznej i wyścigu zbrojeń zapis dokonany w 1958 o pokoju i korzyści dla CAŁEJ ludzkości był tylko sloganem i przykrywką. 

• Popieram 1

Ta, patrioci :) Tak samo jak "katolicy" mechanicznie odprawiający obrzędy. To jest w obydwu przypadkach rytualizm. "Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy".

Wracając do wyborów, prof. Krzysztof Simon ładnie to podsumował:

"Uważam, że w okresie epidemii, tragedii Polaków, braku pracy, problemów ze szpitalnictwem, wszelkie możliwe wybory, nawet przewodniczącego rady gminy, są po prostu skandalem i to jest oszołomstwo."

Ciekawe, tymczasem na Targówku w Warszawie rządzonej przez PO, odbyły się wybory na Burmistrza, pod koniec kwietnia. :rotfl:

Just sayin.

Edytowane przez JoJoPieniaczopulos