kbrbabzbtb 1123 Napisano 7 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Polskie społeczeństwo ma wysoko ustawiony próg wytrzymałości. Tam gdzie budynek parlamentu już dawno poszedłby z dymem u nas będzie tylko trochę marudzenia. Pis wygra pewnie kolejne wybory bo umie zagrać na lękach społeczeństwa. Jakby zrobić ankietę ile % nie chce przyjmowania uchodźców to pewnie wyjdzie, że z 70-80. I nieważne, jak ktoś wyżej napisał, że uchodźcy nam nie grożą bo nie chcą tu zostać. Kaczyński to wykorzystuje i jedzie na tym, a opozycja chce zdobyć popularność będąc w opozycji do ludu. Nie da się. Pis rozwala najważniejsze fundamenty, jak trójpodział władzy, niezależność sędziowska itd. ale wielu osobom się to podoba bo ci sędziowie, a często powiązani z nimi komornicy to nasz wróg. Dodatkowo można to jeszcze podlać sosem, że to dawny układ, potomkowie katów z PRL, synowie członków PZPR i efekt gwarantowany... chu. z trójpodziałem władzy! Pis się podoba też dlatego, że jest konkretny, a dzisiejsza opozycja mdła. Pis coś robi, zmienia...opozycja nie bardzo. Pis ma program, opozycja bzdety. Lewica totalnie leży ale to zawsze się tak kończy jak nie ma się jaj żeby trzymać się swojego programu i światopoglądu. Ta blond lala wystawiona przez Leszka na prezydenta była gwoździem do trumny... przy okazji, dzisiaj się wypowiada, że jest zachwycona Kaczyńskim.... kandydat lewicy na prezydenta ; - ) 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 7 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 http://natemat.pl/211925,robcie-dzieci-nie-biznes-pis-w-tydzien-skasowal-dotacje-dla-przedsiebiorcow-bo-kasa-musi-isc-na-ratowanie-ciaz dzisiaj się wypowiada, że jest zachwycona Kaczyńskim Nie tylko. Generalnie włazi w du**ę dosłownie każdemu kaczyście, jakiego zobaczy. Dostała nawet swój program w TVPis. Dodatkowo można to jeszcze podlać sosem, że to dawny układ, potomkowie katów z PRL, synowie członków PZPR i efekt gwarantowany A na koniec dorzucić hasełko o odrywaniu od koryta, którego używanie automatycznie określa kogoś jako idiotę i ignoranta. Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 7 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 Wybory 2018 i 2019r. będą ostatnim sprawdzianem generalnym dla społeczeństwa głosującego i dotychczas niegłosującego. Nie łudźmy się - UE nie przyjdzie nam z pomocą. Jeśli PiS zgarnie wszystko to niezależnie od tego czy zmieni czy nie zmieni Konstytucji (i tak jej nie przestrzegają) to zabetonuje scenę polityczną na bardzo wiele lat - tak jak w PRL zrobiła PZPR, która współdziałała niby z ZSL i SD ale one realnie nie miały nic do powiedzenia.Od jesieni 2015r. cała opozycja marnuje cenny czas i tylko cud musiałby się stać aby zdążyli namieszać w najbliższych wyborach. Wybaczcie mi mój pesymizm... Cytuj Link to post Share on other sites
Reyqer 66 Napisano 7 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 (edytowane) Też się tego boję. W rozmowach z losowymi ludźmi widzę, że społeczeństwo jest strasznie krótkowzroczne i nie widzi nic złego w bezczelnych, albo z drugiej strony dziecinnych zagrywkach rządu. I niestety, ale 500+ i uchodźcy im wystarczają. Oczywiście wsparcie z ambony też. Wizja jest taka, że niedługo mogą zacząć ścigać posłów za strajk grudniowy, usunąć z sejmu i mieć większość wystarczającą do zmiany Konstytucji. A wtedy popłyną tak daleko jak "mu" się tylko zamarzy. Edytowane 7 Lipca 2017 przez Reyqer 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 7 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 To akurat nie pesymizm, ale dość realny scenariusz. Dodatkowo wystarczy mieć choć blade pojęcie o tym, jak wyglądała Polska w okresie międzywojennym lub w roku 68, aby wiedzieć, że zalewająca kraj fala rasizmu i ksenofobii nie jest dla tego narodu niczym nowym. Kaczyński nie ma pojęcia o polityce międzynarodowej i nigdy nie ukrywał, że kompletnie go ona nie interesuje, jednak bardzo umiejętnie żeruje na najniższych instynktach, a spindoktorzy, jakich zatrudnia, to światowa czołówka. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 (edytowane) Jarosław szybko sobie z Frasyniukiem poradził wynosząc go ale jeszcze przyjdzie mu się zmierzyć z Lechem Wałęsą. Pierwsza runda już 10 lipca br. 2017-07-08, 15:58: Tym razem chyba nic z tego nie będzie. Prezydent w szpitalu http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,22069474,lech-walesa-trafil-do-szpitala-klopoty-z-sercem.html Edytowane 8 Lipca 2017 przez Marqvs Cytuj Link to post Share on other sites
hajper 743 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 I tych co łażą co miesiąc i tych co ich blokują powinno się zamknąć razem w jednym miejscu. Byłby spokój. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Chodzi tylko o to by prowokować do skutku, teraz bolka będą kreować na męczennika. Później puścić w świat kłamliwe info przez lewackie media co się w Polsce wyrabia. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Pewnie. Bo w końcu każda "miesięcznica" przybliża nas do "prawdy" na temat Smoleńska i są to oczywiście uroczystości religijne (od tego stwierdzenia stanowczo odciął się nawet polski krk), a nie cykliczny spektakl nienawiści na trupach, z Jarkiem stojącym na drabince w roli reżysera. Żałoba w kulturze chrześcijańskiej trwa rok, nie istnieje w niej również pojęcie "miesięcznicy". BTW - miesięcznic było już więcej niż obchodów wybuchu Powstania Warszawskiego. Jeśli coś tu jest prowokacją, to jest nią regularne zawłaszczanie centrum stolicy europejskiego państwa przez bandę oszołomów, których napędzają teorie spiskowe. Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Jarek te miesięcznice wymyślił specjalnie ze względów propagandowych i żeby zadymy wywoływać. To jest jego cykliczne .... przypominam wam, że Tusk i PO zabili wam prezydenta. O nic więcej w tym nie chodzi. I facet dochodzi i dochodzi i dojść nie może do prawdy. Jak powiedział Arłukowicz... on nie dojdzie do prawdy bo prawda jest dla niego bolesna. Poza tym Kaczyński do swojego bytu potrzebuje gadania o układach, ukrytym wrogu, walce o wolność Polski i właśnie dochodzeniu do prawdy. Mądre społeczeństwo takich gości powinno na margines wy********ć... im szybciej tym lepiej. Kolejny to Antek, który przy okazji zakupu patriotów wypowiadał się o Rosji per "wróg, który stoi przed nami". Jak Forman będzie chciał kręcić lot nad kukułczym gniazdem 2 to ma już obsadę. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Nie wiem kto je wymyślił, lata mi to chyba nawet żadnej nie widziałem. Jak ktoś ma ochotę to niech se łazi, nawet się przy tym biczuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Adfsfd 37 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Chodzi tylko o to by prowokować do skutku, teraz bolka będą kreować na męczennika. Później puścić w świat kłamliwe info przez lewackie media co się w Polsce wyrabia. Gdyby nie Wałęsa to dzisiaj zarabiałbyś 50 centów na godzinę a Polska byłaby na poziomie Białorusi. Bo tam jest taki ustrój do jakiego PiS dąży. Idź do kościółka i podziękuj za to, że był Wałęsa a nie Kaczory. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Lech Wałęsa jak każdy polityk ma swoje mocne i słabe strony. To co zrobił dla Polski jest doceniane chyba wszędzie a jego nazwisko na świecie jest nie mniej znane niż JPII. Na początku lat. 80 gdy wiadomo było, że jest kandydatem do pokojowego Nobla, SB podrzucała Norwegom kwity, że Wałęsa to agent i donosiciel. Ale obie niezależne komisje norweskie nie uwierzyły w te "rewelacje". I mieli rację. Gdyby Lech był agentem to Kiszczak i spółka wykorzystałby to na długo przed Okrągłym Stołem. Lech Wałęsa - the best of: 1.Dokonałem zwrotu o 360 stopni.2. Są plusy dodatnie i plusy ujemne.3.Jestem za, a nawet przeciw4.Nie można mieć pretensji do Słońca, że kręci się wokół Ziemi.5.Tonący brzytwy chwyta się byle czego. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13229 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Gdyby nie Wałęsa to dzisiaj zarabiałbyś 50 centów na godzinę W życiu nie uwierzę, że ten gość osiągną cokolwiek bez pomocy swoich panów. Był pożyteczny dla pewnej grupy ludzi a potem poczuł parcie na szkło. Laureat pokojowej nagrody nobla mówi o pałowaniu . . . Gdybym był na miejscu Tuska, dałbym polecenie: spałować, oddać za to. Władzę trzeba szanować, wybierać mądrze, brać udział w wyborach, organizować się. Ale potem: szacunek! Ktoś ich wybrał, to są przedstawiciele narodu, więc nie mogą pozwolić na opluwanie i bijatykę Cytuj Link to post Share on other sites
Adfsfd 37 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 W życiu nie uwierzę, że ten gość osiągną cokolwiek bez pomocy swoich panów. Był pożyteczny dla pewnej grupy ludzi a potem poczuł parcie na szkło. Nie zrozumiałeś postu a ja nie mam zamiaru tłumaczyć. Poczytaj sobie jaki mięliśmy wybór po 89 a nie tworzysz opowieści. Wałęsa był i jest prostym człowiekiem. Każdy wie co mówi. Jakie to ma znacznie? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Pewni ludzie nie bardzo potrafią zrozumieć,że "wojnę" można wygrać,nie tylko strzelając z dział...A nawet jeśli to komuna przygotowała swój upadek,to co,lepiej jakby zginęło setki,tysiące osób ? Być może Was by tutaj nie było i co poniektórzy nie pisaliby swoich wywodów... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 (edytowane) Takie ze był dobrowolnym współpracownikiem sb. A to że jestem i mogę pisać zawdzięczam prawdziwym bohaterom, którzy oddali swoje życie za to żeby Polska była wolnym krajem. Edytowane 8 Lipca 2017 przez RuLeR Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13229 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Trudno mówić o wolności gdzie 40-60% zarobionych pieniędzy oddaje się państwu. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Zawsze można żyć w jaskini, pić deszczówkę zagryzaną grzybami i leczyć się za pomocą mchu. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13229 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Tak, ale nie w Polsce. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Jeśli w obliczu zagrożenia życia własnego i rodziny podpisujesz lojalkę to jest to dobrowolne jak jasna cholera. Nigdy nie byłem fanem Wałęsy, ale nagonka i ujadanie, jakie uprawiają wobec niego ludzie, którzy w latach, gdy był internowany, oglądali teleranek lub nawet nie byli w planach, jest przykładem najwyższej podłości i braku wiedzy o czasach minionych. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
hajper 743 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Wielu teraz z chęcią wybrałoby się na takie internowanie. Szkoda, że wifi nie miał. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13229 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 jest przykładem najwyższej podłości Jeżeli przykładem największej podłości jest dla ciebie beka z wąsatego gościa posiadającego przerośnięte ego to . . . znajdę kilka lepszych rzeczy. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Wielu teraz z chęcią wybrałoby się na takie internowanie. Wielu zesrałoby się w gacie, gdyby było w takiej sytuacji, ja pewnie również. Fajnie się pisze takie komentarze z perspektywy ponad 30 lat, zwłaszcza, jak samemu ma się lat naście lub dwadzieścia parę. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 8 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2017 Zauważyłem w tym temacie ciekawą sprawę. Nie ma tutaj nikogo (lub przeoczyłem) kto chciałby stawiać Wałęsie pomniki lub upatruje w nim zbawcę. Natomiast sporo jest ludzi,którzy na podstawie informacji z różnych źródeł,od razu widzą w nim zdrajcę. Ja wiem,kim dla mnie była jego postać w latach 78 - 82. Dla większości z Was,jest już postacią historyczną bo was wtedy nie było ,albo prawie nie... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts