Xarix 2265 Napisano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Tak, po obiektywną prawdę to tylko na youtuba, np. na kanał Stonogi. . Poczynan Stonogi nie śledzę. Wiadomym jest natomiast ze całe wywiady, video ze zdarzenia, z kontekstem, bez ciec są dużo lepszym źródłem informacji niż artykuły pisane czy krótkie spoty w TV. I wcale nie musi być to YT. Jeśli chodzi o manipulowanie - wypowiedziami takich ludzi jak on akurat manipuluje się najłatwiej. Czasami wystarczy przekręcić jedno słowo by całkowicie zmienić kontekst wypowiedzi. Parę przykładów mieliśmy nawet ostatnio. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Yokai 104 Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Jan Suzin udzielił kiedyś wywiadu odnośnie poziomu telewizji . Cytuję z pamięci ,, Im więcej bestialstwa i okrucieństwa tym większa oglądalność , żerowanie na najniższych instynktach . Przykład autobus w Indiach wpadł do rzeki , nie znamy liczy trupów , ale się dowiemy . Pokazuje się jak ktoś umiera . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Internet kieruje się tym samym dzisiaj, to nie dotyczy tylko tv. Ja tv omijam (oprócz oglądania czasem serwisów informacyjnych) ze wględu na ilość reklam, która sprawia, że to rozrywka dla masochistów. Poziom dziennikarstwa to wogóle temat na długą rozmowę. Np. po wpadce Kijowskiego natknąłem się na masę informacji... "Mateusz Kijowski zarobił 90tys pln". Wśród dziennikarzy widać też jest masa debeściaków, którzy nie wiedzą jaka jest różnica pomiędzy zarobił, a wartością wykonanych usług. Zero odpowiedzialności za słowo. Swoją drogą trochę żałosne jak pis nie musi nic robić, a opozycja sama siebie załatwia... totalni amatorzy. https://dorzeczy.pl/18773/Salwy-smiechu-podczas-pokazu-Smolenska-w-Berlinie.html A co, spodziewali się, że film który ma 1.1 na imdb dostanie owacje na stojąco? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 (edytowane) Odnośnie Kijowskiego,to chciałbym coś powiedzieć. Człowiek,który pełni taką funkcję i w takiej dużej społecznej organizacji ,powinien być ,poza tym,że uczciwy, to również człowiekiem honoru. Taki człowiek,jest w stanie natychmiast wyjaśnić sytuację w prosty i zrozumiały dla przeciętnego obywatela sposób. Ruch jako taki mi się podoba,niestety on-zupełnie nie. I miałem tak od pierwszego razu,kiedy go usłyszałem. Nie potrafię tego nazwać,wyjaśnić ale jego wypowiedzi,głos,wygląd ,działał i działa tak na mnie. Po prostu uważam,że powinien odejść zupełnie w cień. Jeśli tego nie zrobi,zasili już dość sporą grupę "mend" z każdej ze stron (politycznych,społecznych itd.) Edytowane 7 Stycznia 2017 przez jarrino 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 "Internet kieruje się tym samym dzisiaj, to nie dotyczy tylko tv. " Zgadza się. Wiele serwisów "informacyjnych" to zwykle serwisy propagandowe. Jeśli chodzi o Kijowskiego to nie znam póki co tak na tyle dobrze sprawy by się wypowiadać. W tym co do tej pory widziałem jest masa sprzeczności. A KOD? IMO jego miejsce jest pod PE gdzie demokracja staje się zagrożona. To co robią - kazdy widzi. Ale organizatorzy ("Rydzykowcy" z przeciwnego bieguna) bawią się z pewnością znakomicie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
fortunately102 124 Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 olac Kijowskiego, miglanc i tyle, ja to podziwiam jak Jarek steruje wszystkim z tylnego fotela, to jest ewenement, naprawde czapki z glow, wielu strategow mogloby sie od niego uczyc Cytuj Link to post Share on other sites
Yokai 104 Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Jarek przez 8 lat w opozycji dużo się nauczył od Donalda . Ustawił swoje marionetki i nimi steruje . Co do polityki zagranicznej Polski traktują tą kwestię jako drugorzędną . Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Sterowanie "z tylnego fotela" jest oznaką tchórzostwa i spychania odpowiedzialności na innych. Nie jest to żaden ewenement w historii polityki. Po prostu dobór ludzi na zasadzie BMW,czyli bierni,mierni,wierni. Proste jak budowa cepa.... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 olac Kijowskiego, miglanc i tyle, ja to podziwiam jak Jarek steruje wszystkim z tylnego fotela, to jest ewenement, naprawde czapki z glow, wielu strategow mogloby sie od niego uczyc Czyli jak Jarek rozwali kraj i umyje ręce bo jest tylko szeregowym posłem i za nic nie odpowiada to nie jest miglanc? On jest podręcznikowym miglancem, który chce decydować ale nie chce ponosić odpowiedzialności. Ale talent to strategii ma. Jarek przez 8 lat w opozycji dużo się nauczył od Donalda . Ustawił swoje marionetki i nimi steruje . Co do polityki zagranicznej Polski traktują tą kwestię jako drugorzędną . Donald był premierem, totalnie inna sytuacja. Jak Jarek się na kimś wzorował to na Milerze (Ogórek) albo odwrotnie, obaj na starość chcą rządzić ale może już bez tego ciśnienia i męczącej odpowiedzialności. Cytuj Link to post Share on other sites
Yokai 104 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Donald był premierem, totalnie inna sytuacja. Jak Jarek się na kimś wzorował to na Milerze (Ogórek) albo odwrotnie, obaj na starość chcą rządzić ale może już bez tego ciśnienia i męczącej odpowiedzialności. Kulczyk Holding był przez pewien czas ,, sławny ,, . Ale taka popularność w mediach niektórym jest nie na rękę , więc sprawę wyciszamy . Tworzymy tematy zastępcze vide Ewy Tylman . Kilka afer taśmowych to było i i pokazywało zakulisowe interesy . Dlatego partie polityczne walczą o kontrolę nad środkami masowego przekazu np TVP . A Wydawnictwo Bauer to ciekawa figura na polskiej szachownicy . Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Nie trzeba być strategiem wystarczy siedzieć i nic nie robić a cała opozycja sama się wykańcza, strzał w stopę za strzałem. Tych co znam i byli za po, nowoczesną teraz sami mówią ze to downy. A kod to już w ogóle ma pozamiatane, rzeczywiście działali w obronie demokracji z ich liderem na czele Edytowane 11 Stycznia 2017 przez RuLeR 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sodium 176 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Chłopcy z służb czekają na powrót mesjasza z Brukseli, bo Petru i Kijowski okazali się niestabilni. Na szybko ich preparowali to i wpadki mogły się zdarzyć. 30 lat w siodle to chłopaki z WSW się rozleniwili, a tu taki klops, najpierw Duda, później PIS. Trzeba było działać na poczekaniu. Jednak nie byłbym taki pewny co do długofalowego zwycięstwa PIS w tej konfrontacji z opozycją. To jest jedynie przygrywka do wprowadzenia sankcji ekonomicznych przez UE za tzw. "autorytaryzm". Do tego dodajmy systematyczne i konsekwentne oczernianie tego rządu oraz budowanie jego fałszywej, czarnej legendy w mediach zachodnich krajów UE. W skrócie: destabilizacja państwa ukierunkowana na przedwczesne zakończenie kadencji sejmu będzie trwać bez przerwy i do skutku. Do tego jeszcze agencje ratingowe, które mogą ten rząd obalić w kilka-kilkanaście miesięcy jeśli zapragną tego panowie ze wschodniego wybrzeża USA. Generalnie jestem pesymistą. Jeśli PISowcy "dowiozą" do końca tę kadencję to potem powinno być z górki, ale siły im przeciwne w kraju dobrze wiedzą, że czas działa na ich niekorzyść więc spodziewałbym się raczej eskalacji konfliktu w najbliższych tygodniach/miesiącach niż jego zażegnania. Edytowane 11 Stycznia 2017 przez Sodium 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 W tym momencie są to już działania na szkodę Państwa. To przerasta obecnie granice. Bąbel pęcznieje, mam nadzieję że nie wybuchnie (moment graniczny odstąpienia/obrony PISu od władzy) bo odczuje to każdy. I nie będą to odczucia pozytywne... dla wszystkich, bez względu na poglądy polityczne i zapatrywania na tą sprawę. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Mam pytanie. Czy ktoś z was,bywał regularnie na Węgrzech (nie wiem czy dobrze piszę) przez ostatnie kilka lat ? Nie służbowo,na kilka godzin,a raczej turystycznie,trochę dłużej... Cytuj Link to post Share on other sites
Yokai 104 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Powiem tak wybory były uczciwe . Platformersi przegrali i nie mogą z tym pogodzić . Wybory samorządowe ,, cudowne rozmnożenie głosów na PSL ,, . Efekt CISZA . Próba obalenia legalnego rządu RP , straszenie sankcjami to już gruba przesada . W liberalnych mediach straszenie Rosją ich siłą militarną , Chinami , że nas wykupią gospodarczo . Najlepiej zostać półkolonią Brukseli . Jarek dobrze wyczuł nastroje społeczne , populistycznymi hasłami wygrał np 500 plus . Polacy są narodem przekornym , każda próba narzucenia , kończy efektem przeciwnym do zamierzonego . W 1981 roku 1 z pułkowników LWP powiedział Rosjanom ,, spróbujcie tu wejść to was ogniem przywitamy ,, . Europa Zachodnia uważa się guru cywilizacyjne , ich sądzenie o Polsce ,, Mały biedny kraj w , którym żyją mali biedni szarzy ludzie ,, lub ,, wysepka Rosji ,, albo ,, byliście pod okupacją radziecką ,, . Edytowane 12 Stycznia 2017 przez Yokai 3 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 (edytowane) @up - czyli widzę proponujesz opuszczenie UE...? Masz natomiast rację,że wybory były uczciwe. Też tak uważam.Jest jedno "ale",jeśli ktoś mówi "większość społeczeństwa"...Dla przykładu. Do głosowanie jest uprawnionych 1000 osób. W wyborach bierze udział 50%,czyli 500. Z tych 500,60% głosuje na jedną partię , to mamy 300. Jest to oczywiście większość głosujących,ale w żaden sposób nie większość uprawnionych do głosowania. I tak jest z każdymi wyborami. Sam osobiście nie wiem jak zrobić,żeby faktycznie większość była większością...Może obowiązkowe głosowanie ,z możliwością oddania nieważnego głosu ? Nie mam pojęcia... Jeśli zaś chodzi o Unię,to jak każda duża organizacja (kościół ,rząd,samorząd ,firma) obrasta z czasem "w piórka" i zajmuje się normalizacją kąta zagięcia banana,obwodem jabłka i długością marchewki. Najlepszy kabaret by tego nie wymyślił... Nie piszę przykładów działań organizacji z nawiasu, bo moim celem nie jest pobudzanie do kłótni i obrażanie. Edytowane 12 Stycznia 2017 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Powiem tak wybory były uczciwe . Platformersi przegrali i nie mogą z tym pogodzić . Wybory samorządowe ,, cudowne rozmnożenie głosów na PSL ,, . Efekt CISZA . Próba obalenia legalnego rządu RP , straszenie sankcjami to już gruba przesada . W liberalnych mediach straszenie Rosją ich siłą militarną , Chinami , że nas wykupią gospodarczo . Najlepiej zostać półkolonią Brukseli . Jarek dobrze wyczuł nastroje społeczne , populistycznymi hasłami wygrał np 500 plus . Polacy są narodem przekornym , każda próba narzucenia , kończy efektem przeciwnym do zamierzonego . W 1981 roku 1 z pułkowników LWP powiedział Rosjanom ,, spróbujcie tu wejść to was ogniem przywitamy ,, . Europa Zachodnia uważa się guru cywilizacyjne , ich sądzenie o Polsce ,, Mały biedny kraj w , którym żyją mali biedni szarzy ludzie ,, lub ,, wysepka Rosji ,, albo ,, byliście pod okupacją radziecką ,, . Już cię lubię Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 837 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 W sumie to Polska była pod okupacją radziecką, jest małym krajem i jest biedna... Nie miałbym więc komuś za złe, że tak myśli, bo ma rację. Cytuj Link to post Share on other sites
Yokai 104 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 czyli widzę proponujesz opuszczenie UE...? Masz natomiast rację,że wybory były uczciwe. Też tak uważam.Jest jedno "ale",jeśli ktoś mówi "większość społeczeństwa" UE lekceważy Polskę , nie traktuje jako partnera w pewnych aspektach np narzucanie nam przyjęcia migrantów ekonomicznych ( pseudo uchodzcy liczący na socjal ) . Co do frekwencji wyborczej bardzo duża grupa Polaków nie głosuje z powodu zniechęcenia do całej klasy politycznej . Niektórzy głosowaliby co tydzień jakby były wybory inni mówią stanowcze NIE . W sumie to Polska była pod okupacją radziecką, jest małym krajem i jest biedna... Nie miałbym więc komuś za złe, że tak myśli, bo ma rację. Dla mnie taka arogancja jest niedopuszczalna . USA może odkroić Kosowo od Serbii na zasadzie państwa .irytują mnie medialne bzdury typu reżim Asada . W 1991 Hafez al Asad ojciec obecnego prezydenta wprowadził Syrię do koalicji przeciwko Saddamowi Husajnowi .Wojska syryjskie działały razem z Amerykanami i Saudami w ramach ,, Pustynnej Burzy ,, . Demokracji kraj nie nauczy się w 4 lata i 3 miesiące bo jest dekret unijny . Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Czy UE narzuca przyjęcie migrantów tylko Polsce ? Nie bronię ich,pisałem o tym wcześniej...A jeśli chodzi o społeczeństwo,też o tym kiedyś pisałem. Wychowanie społeczeństwa to są pokolenia a nie 30-40 lat,niestety... Cytuj Link to post Share on other sites
fortunately102 124 Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 bardzo trafny komentarz, ktory kopiuje z interii: "Jarosław Kaczyński jest jedynym najskuteczniejszym politykiem ostatniego ćwierćwiecza. Może jest starym kawalerem. Może i zdziwaczałym. Może jest kurduplem...kartoflem...burakiem...ziemniakiem...selerem... Może ma krzywe nogi i wygląd lichy... Może niejeden piękny Lolo, młody, europejski, pachnący, elokwentny językoznawca, dobrze ubrany może, dobrze ostrzyżony ...może mu "dowalić", przygadać, wyśmiać, wydrwić, zhejtować (modne słowo)... Ale... Ten facet WYKREOWAŁ 3 prezydentów i 3 premierów z sobą włącznie. NIE MA w tej chwili polityka z takim dorobkiem. Jest Kaczyński i...dłuuuuugo nic. Choćby nie wiem jak gardłowali. Choćby nie wiadomo jakie garnitury i garsonki wkładali. Choćby i po 10 złotych zegarków zakładali niczym ruscy sołdaci, to przy tym kartoflu są ...NIKIM. Ten facet odcisnął swoje piętno na ostatnim 25 leciu jak nikt inny. Reszta to ...kwakwarakwy. Podręczniki historii za 50 lat będą pisały o Kaczyńskich. Nie będzie tam ani słowa o Millerze, Pawlaku, Sikorskim, Kopacz, czy...no właśnie... nawet mam kłopoty z wymienieniem potencjalnych konkurentów. Pójdą w zapomnienie jak przedwojenni premierzy i ministrowie. Pies z kulawą nogą o reszcie nie wspomni. Dlaczego? Bo Jarosław Kaczyński to w tej chwili chyba jedyny Mąż Stanu. To ktoś więcej niż polityk. To ktoś, kto potrafi zrealizować w praktyce swoją wizję i nie poprzestaje na gęganiu przed kamerami. Kaczyński to JEDYNY polityk, który nie bał się poddać obywatelskiej weryfikacji 8 lat temu podając rzad do dymisji. Może jest małym kurduplem ale...ma WIEEEEEELKIE jaja. Za takimi ludźmi zawsze w końcu idą miliony." Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/225840,1,jak-uwodzi-jaroslaw-kaczynski.read 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Fortunately 102 - "Najskuteczniejszy",to wcale nie znaczy,że najlepszy. W byłym Związku Radzieckim ,też było kilku bardzo skutecznych przywódców,i na Kubie, i w paru innych miejscach na świecie. A co uważasz na temat skuteczności Putina ? O nim historia też nie zapomni. Napoleon też nie był przystojniakiem i skończył na Wyspie Świętej Heleny...Jarosławowi ten komentarz ,to chyba kot napisał... Edytowane 13 Stycznia 2017 przez jarrino 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Yokai 104 Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Czy UE narzuca przyjęcie migrantów tylko Polsce ? Nie bronię ich,pisałem o tym wcześniej...A jeśli chodzi o społeczeństwo,też o tym kiedyś pisałem. Wychowanie społeczeństwa to są pokolenia a nie 30-40 lat,niestety... Kanclerz Austrii postulował odebrać część dofinansowania unijnego Polsce , jeżeli nie przyjmie cześci pseudo uchodzców . Krytykowano Orbana za to , ze stawia mur . Ironia losu Brytyjczycy myślą o postawieniu muru z Francuzami w Calais . Co do wychowania społeczeństwa to według określonych wzorców . Bezstresowe wychowanie to jest kretynizm . Zniszczono autorytet szkoły i nauczycieli . Nie ma konsekwentnej polityki w pedagogice . Unicestwiono szkolnictwo zawodowe , Licea i studia , które tworzą jedynie masę bezrobotnych ludzi , bez żadnych umiejętności na rynku pracy . 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Sodium 176 Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Nie spodziewałem się że kiedyś przez lewicę będą cytowane/linkowane wywiady z warchołem Lepperem, niemiłosiernie opluwanym i wyszydzanym swego czasu przez cały postępowy świat, symbolem zacofania i prymitywizmu. Z drugiej strony Giertychowi wybaczyli faszystowską młodzież wszechpolską gdy zaczął pluć na kaczora... Ciekawe kto następny stanie się partnerem w walce o demokrację. A tak w ogóle wiadomo już kto usunął Leppera, czy wersja oficjalna czyli samobójstwo nadal aktualna? Tylko mi nie piszcie że to kaczki robota bo się popłaczę ze śmiechu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts