Skocz do zawartości

Temat o polityce - wchodzisz na własne ryzyko

Recommended Posts

Porównanie Polski do Iranu

Specjalnie na końcu zdania puszczone było oko żeby zasugerować, że nie uważam Polski za państwo wyznaniowe tego samego kalibru co Iran. Niemniej zapędy by być państwem wyznaniowym są. Sam fakt religii w szkołach jest dla mnie wystarczający żeby uznać jakieś Państwo za wyznaniowe.

Nie wiem nie dobrze pamiętam i nie spalę ale chyba słyszałem ostatnio jakiś żart o tym co jest lepsze... piekło kapitalistyczne czy socjalistyczne? To drugie bo albo nie ma komu pod kotłami rozpalić albo węgla nie dowiozą itd.

• Popieram 3

JA mam inną diagnoze.

W polsce są 2 sekty. Jedna to sekta smoleńska ( tłumaczenie zbędne

) a druga to sekta antypisowska ( teraz w rozwkicie, opozcja totalna, propaganda upadku itd itp, fanatyzm totalny i kompletnie rynsztokowo kanalizacyjne zachowanie

)

Kaczoglu cynicznie wrzucił kilka ostentacyjnych wypowiedzi odnośnie aborcji by zradykalizować całe to ordodoksyjne obyczajowe ultra postępowe regresywnie towarzystwo.

Udało mu się to znakomicie, zaraz nastapił huraganowy "atak"/aktywizacja tych ludzi w protestach i w zasadzie zdominowanie przez nich tych wszystkich marszy i protestów antyrządowych, na zasadzie dogmatycznej.

Jak to na sekte przystało, z logiką ich poglądy mają niewiele wspólnego. Normalni ludzie zobaczyli to nieciekawe opętane furią nienawiści towarzystwo, pomysleli krótko - CO JA TU ROBIE, popukali  się w głowe i rozeszli po domach.

Teraz sekta antypisowska musi kombinować od nowa jak by tu ludzi centrowych wyciągnąć na ulice. Wzak elektorat centrowy jest najważniejszy i najliczniejszy. Jak tu znowu ich zrobić w konia, przekabacić i zradykalizować na swoją modłe. Kaczka siedzi, i czeka na kolejny ich ruch by móc go jakoś skontrować w ten czy inny sposób poprzez działania bezpośrednie lub pośrednie jak z tymi wypuszczanymi chochołami radykalizującymi i demaskującymi sekte.

1:0 dla kaczki w tej rundzie. Cyniczne ale sprytne i piekielnie skuteczne. Ludzie sami są sobie winni, że nie czytają projektów ustaw tylko dają się ponieść emocjom. Dzisiaj ciąg dalszy, kolejny chochoł wypuszczony  przez kaczke. Teraz tylko czekać na reakcje. Przynęta póki co połknięta. Znów postępowcy regresywni rzucają się jak w amoku, kompletna wścieklizna. Normalni ludzi patrzą na nich z zarzenowaniem i politowaniem. Wszak sprawa jest błaha. Znacznie mniejszego kalibru niż poprzednio.

W tle  natomist don Antonio powielający bzdury z portali społecznościowych zaiste od swojego nominata ds. dezinformacji (zazdraszczam pozycji jegomościowi MIŚowi) odnosnie mistali.

Sekta smoleńska póki co schowana a jej siły oszczędzane aczkolwiek trzymane w pogotowiu bo grudzień się zbliża. Wtedy jej mocy przerobowe będą potrzebne choć możliwe, że cyrk zacznie się jeszcze 8 listopada, w cieniu wyborów prezydenckich w USA.

Jest ciekawie. Zaleca się zrobić zapas popcornu.

.

Edytowane przez Synergia
  • Popieram 1

Fajna ta debata kapitalizm vs socjalizm. Socjalizm jak zawsze sromotnie przegrywa na argumenty. W praktyce jednak, dzięki demokracji zwycięża na świecie.

Apropo wyborów w UeSA. Zastanawiam się, czy jeśli wygra Trump to Unia będzie ratować demokrację w Ameryce?

• Popieram 1

Jak stawiacie? Kto wygra? Ponoć 3 stany mają przesądzić - Ohio, North Carolina i Floryda, choćz tego co przeglądałem to jest jeszcze kilka pomniejszych stanów ( małog głosó elektorskich) gdzie sytuacja jest niepewna no ale  chyba są bez znaczenia b bo kto zgarnie te 3 ma przewage wystarczającą by utrate tamtych zniwelować.

Miejsce clinton jest w więzieniu. Nie rozpisuję się dalej bo mnie denerwuje temat polityki i związane z tym wojny w imię władzy, gazu i ropy. Niech Trump wygra i rozniesie całe towarzystwo. Jeżeli on tego nie zrobi to już nikt tego nie dokona i dalej będzie poprawność polityczna, propaganda w mediach i wojny z " terroryzmem " 

• Popieram 1

Chiński market na wiadomość o tym że Trump prowadzi spada, peso meksykańskie również. Wyczuwam świetny dzień jutro.

http://i.imgur.com/5rctVta.png

Edytowane przez okar19

2 mln głosów przewagi aktualnie jeżeli wierzyć tym wynikom

https://www.google.com/search?q=election+live+results&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab

14938164_1212008128890617_59177938025598

Clinton pewnie zgarnie Calofornię

Podobno mocny ból kukla na tvnie i w innych śmieciowych telewizjach  :D

209-254 !!

Edytowane przez okar19
  • Popieram 1