Skocz do zawartości

Zestawy - Szybkie pytania

Recommended Posts

bo do tego czasu mam nadzieję że wyjdzie 9 i ją kupię wtedy.

Dziewiątka nie pojawi się w ciągu 3 miesięcy. Według obecnych informacji ma wyjść w połowie przyszłego roku. 

Witam, mam dosyć banalne pytanie. Będę montował chłodzenie procesora (Be Quiet! Shadow Rock 2) i nie wiem w którą stronę powinien być skierowany wentylator- prawo tj. w stronę slotów pamięci czy w górę? Wydaje mi się że lepiej w górę, w końcu gorące powietrze będzie tam leciało. Jak z tym jest? Czy kierunek robi w ogóle różnicę?

Możesz w górę, jednakże chyba lepiej dac po prawej stronie żeby dmuchal w stronę tylnego wentylatora jeżeli nie masz wentyli na topie. Wentylator z boku nie będzie także ciągnął ciepłego powietrza od karty graficznej.

Ano właśnie nie wziąłem pod uwagę że majać wentylator skierowany do góry to będzie zasysał ciepło z karty graficznej. Wychodzi na to że lepiej ustawić go w prawo, zresztą na większości filmików z OC zauważyłem że tak właśnie mają ustawione chłodzenie tower.

Witam wszystkich.Czy ten zestaw nadaje sie do grania w gry z 2013/14roku w dobrych ustawieniach?

Jesli chodzi o komputery to sie na nich nie znam i jeszcze  jedno pytanie czy da sie go w miare latwo apgrejdowac?

Gehäuse: Fractal Design Define R3 (schallgedämmt)
Mainboard: Asrock Z77 Pro 3
CPU: Intel Core i5 2500 K (4x 3,3 Ghz)
CPU-Kühlung: Noctua Kühlturm und Noiseblocker BlackSilent Pro PLPS Lüfter
Gehäuselüfter: 3xNoiseblocker Muliframe MF12-S2
Netzteil: Beqiuet Pure Power CM BQT L8-630 Watt (modular)
Arbeitsspeicher: 8GB Corsair XMS
Grafik: Sapphire Radeon HD 7950 OC (3GB DDR 5)
Festplatten:
1. Samsung SSD 830 256 GB
2. Samsung Ecogreen F4 2000 GB
Laufwerk: LG DVD-Brenner
Betriebssystem: Windows 7 Home Premium 64 Bit

Dziękuję za pomoc i Pozdrawiam

Edytowane przez tommi1979

Wczoraj dostałem kompa :D złożyłem, mam XP i chciałbym go zainstalować na dysku ze starego komputera (sata), gdy przełożyłem do nowego to się odpalił windows zaczął restartować. Gdzie sformatować dysk,  w nowym, starym komputerze, co zrobić by zainstalować system?

Jeszcze jedno pytanko. Jeśli juz zainstaluję XP, a będę miał np W7 to czy będę musiał znów formatować dysk?

Witam, zastanawiam się nad kupnem zestawu i przed chwilą na allegro natrafiłem na taką ofertę, a że jestem zielony w sprawach komputerowych chciałbym zapytać, czy za taką cenę warto kupić taki sprzęt? Pozdrawiam

• Procesor 6-ścio rdzeniowy AMD FX 6300 6x3,5GHz w turbo bust 6x4,1 GHz
  • Karta graficzna GE FORCE GT 740 2 GB DDR5
  • Pamięć RAM 8 GB DDR3
  • Dysk twardy 1500 GB (1,5 TB) 7200
  • Obudowa Midi Tower ATX z wentylatorami chłodzącymi
  • Zasilacz 500 W cichy i wydajny

cena: 1620 PLN

Witam mam pytanko czy taki zestaw jest ok ?? (cena 550€)

Arbeitsspeicher: 8GB Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 DIMM CL9 Dual Kit (2x 4096MB)

Prozessor: Intel Core i3 3240 2x 3.40GHz So.1155 BOX

Festplatte: 500GB WD Caviar Green WD5000AADS 32MB 3.5" (8.9cm) SATA 3Gb/s

Mainboard: ASRock Z77 Extreme3 Intel Z77 So.1155 Dual Channel DDR3 ATX

Grafikkarte: 4096MB PowerColor Radeon R9 290X Aktiv PCIe 3.0 x16

Netzteil: 650 Watt Enermax NAXN82+ ADV Non-Modular 80+ Bronze

Gehäuse: nox Hummer USB 3.0 Big Tower ohne Netzteil schwarz

Tragiczny. Dysk do zmiany, R9 290x nie dość, że przepłacona to sparowana z i3, zasilacz można znaleźć lepszy, nie wiadomo co to za buda.. odpada.

Załóż temat w "zestawy komputerowe".

sam tego nie skladam znalazlem ogloszenie w necie,ale sama karta graficzna kosztuje min.320€ to moze ta reszte z czasem bym sobie powoli wymienil.Czy dac sobie spokuj??

Edytowane przez tommi1979