bleck55 730 Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Co możecie powiedzieć o słuchawkach Tonsil? Firma ta produkowała legendarny niemal sprzęt muzyczny, czy obecnie oferowane słuchawki też są tak samo dobre?Co tam było legendarne te wzmacniacze co szły na eksport do Francji i ponad 50% wracało bo coś w nich nie działało ? Chyba legenda szrotu. Mieli może jeden wzbacniacz i jedne kolumny im się w miarę udały co dobrze grały. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2075 Napisano 7 Maja 2021 Udostępnij Napisano 7 Maja 2021 Kolumny to Radmor. LS-10 bym kupił nawet dzisiaj, jako system dodatkowy. Z Tonsila były tylko jedne naprawdę dobre słuchawki - SD-426. Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 8 Maja 2021 Udostępnij Napisano 8 Maja 2021 Joł. Szukam jakiś sluchawek BT do słuchania muzyki w autobusie. price point ~150pln Słuchawki dla mnie to zło koniecznie i używam średnio 1 w tygodniu. Mile widziany opcjonalny jack, panel sterowania. Są jakieś ciekawostki do kupienia? Cytuj Link to post Share on other sites
gamerowy 0 Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 W dniu 7.05.2021 o 09:11, slo1q napisał: Legendarny"... Nic innego u nas nie było, to się Tonsila słuchało. Celowo napisałem "legendarny", bo zamierzam kupić ojcu na prezent. Ma sentyment do tej firmy, więc z zaskoczeniem przyjąłem, że pod tą nazwą można obecnie kupić słuchawki bezprzewodowe (zarówno nauszne jak i dokanałowe). Obecnie jest kilka modeli https://www.skleptonsil.pl/tonsil-sluchawki-bezprzewodowe,c183.html i uważam że cena jest uczciwa i na pewno sprawi radość komuś, kto pamięta ten sprzęt z dawnych lat. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 Cena jest uczciwa jeśli sprzęt oferuje adekwatną jakość, Tonsil tego nie oferuje.Chcesz sprawić tacie przyjemność to z sentymentu lepiej kup mu plakat Tonsila, a nie słuchawki, które drażnią ucho. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mini21 10 Napisano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Bry.Chciałem prosić o polecenie słuchawek do ok 400 zł Do gier i rozmów (muzyki czasem też posłucham).Dość dobre opinie otrzymały Hyperx Alpha S ale może polecicie coś lepszego.Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 26 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 Cytuj Link to post Share on other sites
SajmonWGM 0 Napisano 25 Października 2021 Udostępnij Napisano 25 Października 2021 (edytowane) Witam Budżet : 600-800zl (Słuchawki) + 300-400zl (Karta dźwiekowa) Czego potrzebujesz? : Słuchawki + Karta dźwiekowa ( jeśli jest potrzebna do wykorzystania potencjału słuchawek :P) Przeznaczenie : Głównie gry FPS Źródło : Na ten moment integra realteck. Oczekiwania : Dobre pozycjonowanie + wygoda na kilka h sesji. Słuchawki raczej półotwarteInne: Mikrofon mam na wejscie USB więc jeśli sluchawki nie posiadaja mikrofonu potrzebuje takowe wejscie na karcie dzwiekowej . To co znalazłem, proszę o własne propozycje, niestety jestem kompletnym laikiem w tym temacie - https://www.ceneo.pl/25324323 - https://www.x-kom.pl/p/651405-sluchawki-przewodowe-sennheiser-game-one-czarne.html?gclid=CjwKCAjwq9mLBhB2EiwAuYdMtciqMF3WL7gMhJ6Z463sSXHDTFOhspC0FiU1pIh05ddM_O3HhX7wdhoC2P0QAvD_BwE? Pozdrawiam Edytowane 25 Października 2021 przez SajmonWGM Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 26 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2021 ATH-A700X są otwartymi słuchawkami ale za mają rewelacyjną scenę w tej kwocie i nawet w to grach dobrze czuć ,co nie jest to tak oczywistą regułą. Cytuj Link to post Share on other sites
SajmonWGM 0 Napisano 27 Października 2021 Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Wybieram między a700x a adg1x (odsłuch w sklepie pomoże mi w wyborze) Teraz kwestia jakiegoś daca lub karty dźwiękowej do owych słuchawek. Zastanawiam się nad df red tylko obawiam się kwestii mikrofonu w adg1x czy nie będzie to w jakiś sposób się gryzlo? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 27 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2021 7 godzin temu, SajmonWGM napisał: Teraz kwestia jakiegoś daca lub karty dźwiękowej do owych słuchawek. Używany sprzęt moze być? 7 godzin temu, SajmonWGM napisał: Zastanawiam się nad df red tylko obawiam się kwestii mikrofonu w adg1x czy nie będzie to w jakiś sposób się gryzlo? Mikro podłączysz bezpośrednio do integry Cytuj Link to post Share on other sites
SajmonWGM 0 Napisano 27 Października 2021 Udostępnij Napisano 27 Października 2021 2 minuty temu, adivxv napisał: Używany sprzęt moze być? Szczerze wolałbym coś nowego ze sklepu Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 27 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Wzmacniacze słuchawkowe są na ogól długowieczne i nie psują się tak szybko jak np. sprzęt komputerowy. Zobacz sobie Sound BlasterX G6 ale (B-Stock). Cytuj Link to post Share on other sites
SajmonWGM 0 Napisano 28 Października 2021 Udostępnij Napisano 28 Października 2021 B-stock na ten moment ciężko dostępny ale cena bardzo dobra. Jeśli znajdę to wezmę tego g6 B stock. Jeśli się nie uda to lepszym wyborem będzie g6 za 650zl czy któryś z dragonfly (red/black) , chodzi mi głównie o stosunek ceny do jakości? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 28 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2021 2 godziny temu, SajmonWGM napisał: głównie o stosunek ceny do jakości? G6 za 650 zł to średni pomysł jak ktoś chce mieć najlepszy stosunek ceny ale do jakości dźwięku. 2 godziny temu, SajmonWGM napisał: dragonfly (red/black) Raczej proponowałbym pełnoprawne wzmacniacze słuchawkowe, a nie te mobilne. Cytuj Link to post Share on other sites
SajmonWGM 0 Napisano 29 Października 2021 Udostępnij Napisano 29 Października 2021 (edytowane) W dniu 28.10.2021 o 14:29, adivxv napisał: Raczej proponowałbym pełnoprawne wzmacniacze słuchawkowe, a nie te mobilne. W takim razie czekam na dostepnego B-stocka G6, poniewaz teraz najtanszy g6 ze sklepu 850zl+, chyba ze mogłbys zaproponowac cos o podobnej jakosci dzwieku tak do 600-700zl z lepszą dostepnoscia w sklepach? Zakupiłem ath adg1x i niestety spodziewalem sie czegoś lepszego. Dźwięk jest jakby przytłumiony, "tępy" jakby zza ściany. Ludzi na teamspeaku czy discordzie tez slychac jakby "niewyraźnie" i basowo. Fakt, pozycjonowanie i scena są duuużo lepsze i slysze wiecej instrumentów ale wszystko jest "niewyraźne", płaskie brakuje czystości dźwieku. Pogrzebałem troche w equaliserze od realteca i jest troche lepiej ale wydaje mi sie ze na samym deafult powinno być o niebo lepiej niz na moich poprzednich słuchawkach (steelseries arctis 3). Nie wiem czy to wina braku karty dźwiekowej czy danej sztuki słuchawek czy może przyzwyczajenia do budżetowego "gamingowego" headsetu i samych wysokich tonów? Edytowane 29 Października 2021 przez SajmonWGM Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 29 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2021 3 godziny temu, SajmonWGM napisał: Nie wiem czy to wina braku karty dźwiekowej czy danej sztuki słuchawek czy może przyzwyczajenia do budżetowego "gamingowego" headsetu i samych wysokich tonów? Na pewno po części wina integry,słuchawki również muszą popracować aby się trochę wyrobić dźwiękowo ,no i słuch musi się przyzwyczaić do zwyczajnie lepszego dźwięku. Chili te wszystkie czynniki mają znaczenie. Sporo było takich ludzi tutaj,którzy po tych gamingowych zabawkach musieli się odzwyczaić, a po czasie pisali, że już nie wrócą do nich, bo brzmią zwyczajnie tandetnie. 3 godziny temu, SajmonWGM napisał: mogłbys zaproponowac cos o podobnej jakosci dzwieku tak do 600-700zl z lepszą dostepnoscia w sklepach? Muszę zobaczyć, aczkolwiek widać, że kryzys dopadł również branże audio troche. Cytuj Link to post Share on other sites
Bastazar 129 Napisano 30 Października 2021 Udostępnij Napisano 30 Października 2021 Ja kupiłem X3 z tego B-Stock, generalnie wyglądał na odpakowany i schowany bez używania, więc mogę polecić. X3 nadal dostępne na stronie producenta. Dodatkowo w koszyku możesz spróbować użyć kodu 23OFF na dodatkowe zniżki, co da cenę niewiele wyższą od G6, a moim zdaniem warto zainteresować się X3, nie ma co prawda przycisku Scout, ale do gier można ustawić profil z takim trybem i jednym przyciskiem zmienić go w trakcie gry, a dodatkowo mamy możliwośc np. wyciszenia mikrofonu za pomocą gałki czy podłączenia głośników surround. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 30 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2021 19 godzin temu, SajmonWGM napisał: mogłbys zaproponowac cos o podobnej jakosci dzwieku tak do 600-700zl z lepszą dostepnoscia w sklepach? DAC-X6.Jak ci trochę górny zabraknie, to z tym połączeniem już nie powinno. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Nie wiem czy ten temat jeszcze żyje, ale spróbujmy. Kolega szuka słuchawek do 1000zł, które byłyby dobre do muzyki, bezprzewodowe i z redukcją szumu z zewnątrz. Znalazłoby się coś godnego uwagi w tej kwocie? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Szukałbym na promkach Senków Momentum 4 lub Bose QuietComfort. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 23 Kwietnia Udostępnij Napisano 23 Kwietnia Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Da2rk 13 Napisano 23 Sierpnia Udostępnij Napisano 23 Sierpnia Witam. W kwestii słuchawek jestem zielony. Szukam czegoś max do 400zł głównie do słuchania muzyki w autobusie / rower. Bezprzewodowe nauszne z anc. Słuchanie ze smartfona. Lubię jak bas jest "głęboki". Ogólnie do tej pory z tego co mierzyłem po marketach to najbardziej spodobały mi się takie: edifier w830nb. Znajdę coś jeszcze wartego uwagi do wspomnianej kwoty 400 max. ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts