droid 1091 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 czy ktoś słyszał o takim modelu - Lasmex C45? Raczej egzotyka na rynku,lecz maja ponoć bardzo dobry stosunek cena/wydajność. Na youtube każdy sobie chwali. https://www.morele.net/sluchawki-lasmex-c45-1042396/ Cytuj Link to post Share on other sites
philips135 0 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Moim zdanie lepsze hmc 631 większą przestrzeń ruwniejsze granie Moim zdanie lepsze hmc 631 większą przestrzeń ruwniejsze granie No i problem mam. Chyba nieważne co wybiorę będzie to dobry wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 zamów obie pary przez neta i jedna "gorsza" odeślij Cytuj Link to post Share on other sites
Halt515 0 Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Zastanawiam się nad słuchawkami, w znaczniej mierze do gier, aczkolwiek często będą wykorzystywane do muzyki i filmów. Zastanawiam się nad CAL!, Steelseries Siberia 200 i HyperX Cloud. Obecnie używam Sennheiser HD202, których dźwięk bardzo mi odpowiada, ale średnio jest z pozycjonowaniem w grach. Najlepsze oponie zbierają CAL!-e ,ale zastanawiam się, jak radzą sobie w grach typu CS lub Overwatch. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 A jaki układ bo to on ma dużo do powiedzenia również w grach Cytuj Link to post Share on other sites
Halt515 0 Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 A jaki układ bo to on ma dużo do powiedzenia również w grach Po prostu laptopowa, zintegrowana karta dźwiękowa zgodna z Intel High Definition Audio. Jestem świadom, jak istotna jest karta,więc po wybraniu odpowiednich słuchawek postaram się dokupić zewnętrzną kartę. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Jak chcesz typowo do grania to kup hipery a potem zacznij odkładać na prodigy cube będzie dobry zestaw do grania i długo posłuży jak będziesz dbał Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Halt515 0 Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Jak chcesz typowo do grania to kup hipery a potem zacznij odkładać na prodigy cube będzie dobry zestaw do grania i długo posłuży jak będziesz dbał Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka Rozumiem, iż nie polecasz CAL do grania? O Hyperach krąży przytłaczająco dużo pozytywnych opinii, więc mocno się nad nimi zastanowię. Nie jestem przesadnie wymagający, chcę czegoś uniwersalnego ;] Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 26 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Bedziesz zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Rozumiem, iż nie polecasz CAL do grania? CAL są bardziej przestrzenne od Hyperów ale jeśli mowa o dobrych Aurvanach, bo różne rewizje krążą i opinie ,że to nie te już słuchawki co dawniej. Druga sprawa,są bardziej wymagające i żeby lepiej pozycjonowały potrzebują droższej karty. Rekabling również bardzo zalecany. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Halt515 0 Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 CAL są bardziej przestrzenne od Hyperów ale jeśli mowa o dobrych Aurvanach, bo różne rewizje krążą i opinie ,że to nie te już słuchawki co dawniej. Druga sprawa,są bardziej wymagające i żeby lepiej pozycjonowały potrzebują droższej karty. Rekabling również bardzo zalecany. Dziękuje za odpowiedź. Zdecydowałem się na Hypery a w bliskiej przyszłości kupię CAL'e do mzuyki, aczkolwiek widzę że są dwie wersje serii Cloud (pomijając Stinger i Drone), mianowicie wersja: KHX-H3CL/WR i KHX-H3CLW. Nie jestem w stanie znaleźć różnic, z tym że za KHX-H3CL/WR zapłacę ok 250 zł a za KHX-H3CLW około 300. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Może tu chodzi tylko o kolor. Wyposażenie takie same. Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Dokladnie tak. WR to czarne a W to białe. Cytuj Link to post Share on other sites
Halt515 0 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Zakupiłem HyperX i naprawdę jestem zadowolony. Pograłem trochę w Overwatch i dopiero teraz zauważyłem, że na niektórych mapach słychać delikatny szum deszczu ;] Dziękuję wszystkim za porady. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 @Halt515 A to dopiero początek haha. Pomysl o lepszej karcie dźwiękowej I znowu powinieneś być zaskoczony Cytuj Link to post Share on other sites
Halt515 0 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 @Halt515 A to dopiero początek haha. Pomysl o lepszej karcie dźwiękowej I znowu powinieneś być zaskoczony Do tego jeszcze zmiana brzmienia po wygrzaniu się słuchawek ;] Różnica jest zauważalna, gdy zmieniam źródło, bo mój telefon gra lepiej niż zintegrowana karta z laptopa. Domyślam się, że tanie karty usb, kosztujące poniżej 100zł nie będą dużo lepsze od integry? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 (edytowane) @Halt515 Za 100 nic sensownego się nie znajdzie możesz polować na używanego prodigy cube black jak będziesz cierpliwy wyrwiesz w dobrej cenie będzie pasował akurat. Lepiej odłożyć i kupić raz a porządnie. Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Marca 2017 przez bleck55 1 Cytuj Link to post Share on other sites
argawenaster 1 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 "urzywanego" ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Halt515 0 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 @Halt515 Za 100 nic sensownego się nie znajdzie możesz polować na używanego prodigy cube black jak będziesz cierpliwy wyrwiesz w dobrej cenie będzie pasował akurat. Lepiej odłożyć i kupić raz a porządnie. Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka Zastanawiałem się nad Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB, opinie ma niezłe. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Nie jest jakaś zła ale dobrego dźwięku toto nie ma na pewno, warto już na coś lepszego dołożyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Prorok 32 Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 (edytowane) Ktoś coś może powiedzieć o AKG K92? Polskiej recenzji żadnej, zagranicznych też zbyt wiele nie ma, a do 250zł wydają się być bardzo ciekawą opcją. Wg. tej recenzji: http://www.whathifi.com/akg/k92/review słuchawki godne uwagi. Wystarczy raz zapytać. adivxv Edytowane 5 Marca 2017 przez adivxv Cytuj Link to post Share on other sites
Halt515 0 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie jest jakaś zła ale dobrego dźwięku toto nie ma na pewno, warto już na coś lepszego dołożyć. Zacząłem polowanie na Audiotrak Prodigy Cube Black. Z tego co poczytałem, to jest przepaść pomiędzy Creative Sound Blaster, układem Maya U5 a powyższą kartą. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Słuszna decyzja, aczkolwiek ten Cube ,to też żaden super układ ,bo swe bolączki ma ale i tak to jeden z lepszych wyborów. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Słuszna decyzja, aczkolwiek ten Cube ,to też żaden super układ ,bo swe bolączki ma ale i tak to jeden z lepszych wyborów. Nie mniej to dość solidna konstrukcja, choć oczywiście nadal budżetowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Polopiryn 5 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 (edytowane) Jak zawsze piszę jak mam dylematy. Nadchodzi wiosna, a ja dzięki moim obecnym SL zakochałem się w słuchawkach nausznych. Obecnie posiadam SL661 z padami od innych słuchawek(nie pamiętam już jakie). Niestety te pady nie nadają się na dwór, są po prostu zbyt "widoczne" i czuję się dziwnie z nimi na głowie. Przeglądałem wasze recenzję i zastanawiam się nad HD681/EVO lub 669 (To następca 661?). HD330 odrzucam bo dla mnie są na styk i mocno uwierają.(kolega posiada) Czego oczekuję od słuchawek? Wysunięty sopran oraz lekko(!) podbity bass, nie chce by były takie jak 330. No i najważniejsze muszą mieć ciepłe brzmienie. Oczywiście słuchawki w 100% na dwór. Używam obecnie M6Pro i niestety meczę się na nich przez to, że są zimne(studyjne?). Uznajmy to za zły zakup. To jest efekt jak się nie upewnię pytając na forum Nowego tematu nie zakładam bo specjalnie dużego wyboru nie ma. Cenowo powiedzmy 200~ myślałem nad Creative ale 60 złoty przebitki nad 669? Nie wiem czy warto. Edytowane 7 Marca 2017 przez Polopiryn Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts