Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zastanawiam się nad słuchawkami, w znaczniej mierze do gier, aczkolwiek często będą wykorzystywane do muzyki i filmów.

Zastanawiam się nad CAL!, Steelseries Siberia 200 i HyperX Cloud. Obecnie używam Sennheiser HD202, których dźwięk bardzo mi odpowiada, ale średnio jest z pozycjonowaniem w grach. Najlepsze oponie zbierają CAL!-e ,ale zastanawiam się, jak radzą sobie w grach typu CS lub Overwatch.

A jaki układ bo to on ma dużo do powiedzenia również w grach

Po prostu laptopowa, zintegrowana karta dźwiękowa zgodna z Intel High Definition Audio. Jestem świadom, jak istotna jest karta,więc po wybraniu odpowiednich słuchawek postaram się dokupić zewnętrzną kartę.

Jak chcesz typowo do grania to kup hipery a potem zacznij odkładać na prodigy cube :) będzie dobry zestaw do grania i długo posłuży jak będziesz dbał Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

Rozumiem, iż nie polecasz CAL do grania? O Hyperach krąży przytłaczająco dużo pozytywnych opinii, więc mocno się nad nimi zastanowię. Nie jestem przesadnie wymagający, chcę czegoś uniwersalnego ;]

Rozumiem, iż nie polecasz CAL do grania?

CAL są bardziej przestrzenne od Hyperów ale jeśli mowa o dobrych Aurvanach, bo różne rewizje krążą i opinie ,że to nie te już słuchawki co dawniej. Druga sprawa,są bardziej wymagające i żeby lepiej pozycjonowały potrzebują droższej karty. Rekabling również bardzo zalecany.

• Popieram 1

CAL są bardziej przestrzenne od Hyperów ale jeśli mowa o dobrych Aurvanach, bo różne rewizje krążą i opinie ,że to nie te już słuchawki co dawniej. Druga sprawa,są bardziej wymagające i żeby lepiej pozycjonowały potrzebują droższej karty. Rekabling również bardzo zalecany.

Dziękuje za odpowiedź. Zdecydowałem się na Hypery a w bliskiej przyszłości kupię CAL'e do mzuyki, aczkolwiek widzę że są dwie wersje serii Cloud (pomijając Stinger i Drone), mianowicie wersja: KHX-H3CL/WR  i KHX-H3CLW. Nie jestem w stanie znaleźć różnic, z tym że za KHX-H3CL/WR  zapłacę ok 250 zł a za KHX-H3CLW około 300.

@Halt515

A to dopiero początek haha.

Pomysl o lepszej karcie dźwiękowej

I znowu powinieneś być zaskoczony

Do tego jeszcze zmiana brzmienia po wygrzaniu się słuchawek ;] Różnica jest zauważalna, gdy zmieniam źródło, bo mój telefon gra lepiej niż zintegrowana karta z laptopa. Domyślam się, że tanie karty usb, kosztujące poniżej 100zł nie będą dużo lepsze od integry?

@Halt515

Za 100 nic sensownego się nie znajdzie możesz polować na używanego prodigy cube black jak będziesz cierpliwy wyrwiesz w dobrej cenie będzie pasował akurat. Lepiej odłożyć i kupić raz a porządnie.

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bleck55
  • Popieram 1

@Halt515

Za 100 nic sensownego się nie znajdzie możesz polować na używanego prodigy cube black jak będziesz cierpliwy wyrwiesz w dobrej cenie będzie pasował akurat. Lepiej odłożyć i kupić raz a porządnie.

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

Zastanawiałem się nad Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB, opinie ma niezłe.

Nie jest jakaś zła ale dobrego dźwięku toto nie ma na pewno, warto już na coś lepszego dołożyć.

Zacząłem polowanie na Audiotrak Prodigy Cube Black. Z tego co poczytałem, to jest przepaść pomiędzy Creative Sound Blaster, układem Maya U5 a powyższą kartą.

Słuszna decyzja, aczkolwiek ten Cube ,to też żaden super układ ,bo swe bolączki ma ale i tak to jeden z lepszych wyborów.

Nie mniej to dość solidna konstrukcja, choć oczywiście nadal budżetowa.

Jak zawsze piszę jak mam dylematy.

Nadchodzi wiosna, a ja dzięki moim obecnym SL zakochałem się w słuchawkach nausznych. Obecnie posiadam SL661 z padami od innych słuchawek(nie pamiętam już jakie). Niestety te pady nie nadają się na dwór, są po prostu zbyt "widoczne" i czuję się dziwnie z nimi na głowie.

Przeglądałem wasze recenzję i zastanawiam się nad HD681/EVO lub 669 (To następca 661?).

HD330 odrzucam bo dla mnie są na styk i mocno uwierają.(kolega posiada)

Czego oczekuję od słuchawek? Wysunięty sopran oraz lekko(!) podbity bass, nie chce by były takie jak 330. No i najważniejsze muszą mieć ciepłe brzmienie. Oczywiście słuchawki w 100% na dwór.

Używam obecnie M6Pro i niestety meczę się na nich przez to, że są zimne(studyjne?). Uznajmy to za zły zakup. To jest efekt jak się nie upewnię pytając na forum :/

Nowego tematu nie zakładam bo specjalnie dużego wyboru nie ma. Cenowo powiedzmy 200~ myślałem nad Creative ale 60 złoty przebitki nad 669? Nie wiem czy warto.

Edytowane przez Polopiryn