Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wybaczcie, ale jak typ od razu rzuca hasłem, że to najlepsze słuchawki do 100$ to mam już bekę   :rotfl:

Zamortyzowane taśmy, poduszki... im dalej w las tym lepsza komedia z tej recenzji.

Nausznice myli z muszlami :)

Specyfikacja to info dla audiofili i fanów cyferek :D Yebłem :D

Te się fajnie prezentują i fajnie grają :) Kiedyś u mnie gościły.

http://penonaudio.com/image/cache/catalog/DONSCORPIO/dolphin/WHITE-700x700.png

uwaga cytuje "bas prawie jak w beats by dre" pompa na maxa :D

uwaga jest eq cytuje "jak nam mało środka podbijamy do momentu az nie jest zamulony" jeszcze wieksza pompka z gościa 

Edytowane przez bleck55
  • Popieram 1

Tego mi brakuje w recenzjach, żeby zabierali się za nią ludzie, którzy mają pojęcie o słuchawkach. Ta recenzja to głównie skupienie się na funkcjonalności, tylko problem jest taki, że znakomita większość tego o czym gada ten gość jest dokonywana programowo. Znaczy się to mnie więcej tyle, że to nie zasługa słuchawek. Ten 5 stopniowy equalizer to jest zabawka, rozdzielenie pasm jest żadne. Co do słuchawek, chętnie bym się przekonał co to jest, ale nie mam zamiaru wydawać 500zł na kolejny plastikowy wynalazek SteeSeriesa. Poza tym, to co pokazał po zdjęciu nausznicy, tzn. plastikowy i perforowany grill przetwornika, nie napawa to optymizmem.

Ja się nie zdziwię jeśli to będą jedne z lepszych gejmingowych słuchawek, ale pokroju innych zabawek SteelSeriesa, Razera, Logitecha. Jak wypadną w porównaniu do HyperX Cloud, SOMiCów V2, HMC631? Myślę, że będą miały spory problem. Poczekajmy jednak, rynek sam odpowie :) Szkoda tylko, że takie słuchawki też kupują ludzie, którym nie specjalnie zależy na dźwięku, marka, kolorki, bajery to ich codzienność.

Rozsądniej będzie w takim razie jak kupię Hyperx Cloud lub coś podobnego bo jeśli nawet ta nowość od SS :)jakimś cudem okaże się lepsza od Xyperx to na pewno nie na tyle żeby wydać za nią 150zł więcej :)Ogólnie wygląd słuchawek nie ma dla mnie znaczenia liczy się wygoda  i dobra jakość dzwięku .Szukam słuchawek do gier ale głownie do słuchania muzyki zwłaszcza metalu i rocka posiadam kartę asus xonar dg ,w temacie słuchawek nie posiadam wiedzy kieruję się opiniami głownie z tego forum .Poproszę o poradę odnośnie doboru słuchawek w cenie do 400 zł z naciskiem na muzykę metalową i rockową  ?

Z ostatnich słuchawek które słuchałem to w rocku i metalu bardo ciekawie zaprezentowaly się isk hd9000. Bardzo energetyczne i przede wszystkim różnicuja bas! Było to miłe odróżnienie od basu z Pro80 który jest wg mnie kartonowy. Sam bylem zdziwiony ze mi się spodobały bo nie jestem fanem słuchawek zamkniętych.

-- EDIT --

Eeeeee pomyliłem model. Powinno być hd9999. Nie mylić z MDH9000 bo to zupełnie co innego.

• Popieram 1

CAL vs Hypery to wybór pomiędzy basem misiowym a basem kartonowym :)

Wut?

CAL! może trochę misiaki, ale HyperX to nie karton, o nie nie. Pro80 bardziej kartonowy bas, ale nie w HyperX, o nie nie.

No są między nimi różnice, mimo, że to w sumie taka sama konstrukcja, ale jednak HyperX cieplejsze, mniej ostre i bas lepiej schodzi, jest bardziej podbity. Według mnie są ogólnie bardziej cywilizowaną wersją Pro80.

• Popieram 2

To może takie Brainwavz HM5 jestem w stanie dołożyć coś kasy nawet do 700 zł .W tej chwili mam zwykłe Superluxy HD681.

HM5 to słuchawki płaskie i suche w brzmieniu, takie trochę bez życia. Ty chyba zdaję się szukasz słuchawek do muzyki rozrywkowej. Typy ode mnie: Beyerdynamic DT 770 PRO 80 Ohm lub 32, Ultrasone HFI-580, być może także HFI-780. Możesz też nabyć wersje otwartą, również 32 Ohm: http://allegro.pl/beyerdynamic-dt-990-edition-32-ohmy-lublin-i6647752318.html

We wszystkich wymienionych będziesz miał podbarwione brzmienie w stronę uśmiechu.

Mam pytanie szefy. Poszukuję słuchawek grających bardzo podobnie do Pioneer Se-A1000. Czyli wg. w tej kategorii cenowej genialnie odseparowujące poszczególne dźwięki, szeroką sceną. Tylko nie chce takiej rozlazłej konstrukcji.

Wpadły mi w oko shure 440. Z tego co wyczytałam jak na zamknięte scenę mają dosyć szeroką i separację również bardzo dobrą.

Jakieś porady lub sugestię z waszej strony ?