Lionelsq 106 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 @BARTOL48 Z tym grzebaniem miałem na myśli androida. Może nie do końca precyzyjnie się wyraziłem. Taki był od początku. Włączasz tel i korzystasz. Są gusta i guściki. Ktoś chce się ciągle bawić telefonem to kupuje androida a jak ktoś nie chce to może wziąć WP i tyle. Tak, są gusta i guściki, ale braki WP 8 były (są) irytujące też dla tych którzy nie mają potrzeby zmiany ROM co drugi dzień (co daje tel. oparty na Androidze - dla jasności). Są tacy co dzwonią i wysyłają smsy - ok, ale od smartfona oczekuje się jednak czegoś więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Dzwonisz, piszesz, przeglądasz neta, robisz zdjęcia i co jeszcze? Muzyka gra, filmy można obejrzeć to co jeszcze ma robić smartfon? "Picie piwa", "zdmuchiwanie świeczki" czy "zapalanie zapalniczki" telefonem to durnota a takie rzeczy robią na telefon - ma robić wszystko? Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Dobrze wiesz, że nie chodzi mi o otwieranie piwa telefonem czy podgrzewanie nim obiadu. WP 8.0: Dzwonisz Brak wbudowanego dialera (telefony przed smartfonami taką funkcjonalność posiadały). Zamienniki ze sklepu może są, ale jak dobre to płatne. piszesz Ok. Wbudowana domyślna klawiatura (przynajmniej mi) wystarczała. Choć obecnie z "Word Flow" korzystam z większą przyjemnością. przeglądasz neta IE. Ograniczenie do 6 kart, jeszcze bardziej irytujące brak zapamiętania haseł. robisz zdjęcia OK. W moim przypadku prawie w ogóle, zmiany w tym zakresie mnie właściwie nie interesują. Muzyka gra Gra, ale odtwarzacz nie jest wysokich lotów, a filmów na telefonie nie oglądam, choć zmiany w kwestii odtwarzania choćby YT na WP 8.1 mnie ucieszyły. Pominę resztę tego co zostało już poprawione i co wymaga jeszcze poprawy bo szkoda mojego czasu. Dalsza dyskusja chyba już niczego nie wniesie, bo każdy czegoś innego oczekuje po swoim telefonie (smartfonie), ale gloryfikacja WP (tym bardziej wersji 8.0) jako systemu idealnego nie ma sensu. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Nikt nie gloryfikuje systemu bo i po co? Ma to jakieś znaczenie? Każdemu odpowiada co innego. Mi wystarczy, że dzwoni, ma nawigacje i robi zdjęcia. Po co jakaś spinka na system..? Odnoszę się do wcześniejszych postów gdzie jakieś niezadowolenie z WP przenosi się na cały MS i Nokie. Czy Nokia straci na tym czy nie to się okaże a jakoś najbardziej to boli tych, którzy z Nokii nie korzystają - dziwne. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Windows Phone 8/8.1 jest systemem po prostu tańszym i to sprawia że jest tak atrakcyjny. Poprzez tańszy mam na myśli cena/jakość+wydajność. A co do dobrych produktów MS to pewnie słyszałeś o Skype Sam system może i chodzi lepiej, tylko co z tego, skoro otwierasz przeglądarkę i już zaczynają się schody, bo niestety podzespoły telefonów z WP są nieadekwatne do ceny urządzeń. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez Saiya-jin Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 skoro otwierasz przeglądarkę i już zaczynają się schody 1. Mógłbyś to rozwinąć? 2. Czy podzespoły stosowane w Iphonach są adekwatne do ceny? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 On patrzy na cyferki w telefonach. Odnośnie przeglądarki zaraz wklei filmik lumia 720 vs xperia l.... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 On patrzy na cyferki w telefonach. Odnośnie przeglądarki zaraz wklei filmik lumia 720 vs xperia l.... Zdecyduj się, czy patrzę na cyferki, czy realne działanie aplikacji. Widać, że rozumem nie grzeszysz. Polecam obejrzeć całość. Najbardziej Lumia odstaje we wczytywaniu stron internetowych. Tutaj też widać, jak działają Nokie z 512 MB RAM. Bieda. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Android jest darmowy... pewnie dlatego urządzenia z androidem kosztują więcej niż z WP8 A tak swoją drogą to WP8 też jest darmowy dla urządzeń do 9 cali bodajże Co do nokii fajny bajer ostatnio wyczytałem http://www.mgsm.pl/p...wszystkich.html to jest/było fajne w Nokii - dawali coś to nie pierdzieli o tym na prawo i lewo jak samsung nt. odblokowania fonu poprzez ruch ręką (totalnie bezużyteczne) - Nokia ma odblokowanie ekranu poprzez 2-krotne stuknięcie ekranu (co oczywiście już LG spapugował) i też wielkiego szumu o to nie robili. ale braki WP 8 były (są) irytujące też dla tych którzy nie mają potrzeby zmiany ROM co drugi dzień (co daje tel. oparty na Androidze - dla jasności) czego ci brakuje? IE. Ograniczenie do 6 kart, jeszcze bardziej irytujące brak zapamiętania haseł. mi zapamiętuje (mam WP8.1) Gra, ale odtwarzacz nie jest wysokich lotów głupia 720-tka jest conajmniej tak samo dobra pod wzgledem odtwarzania muzyki co HTC z Beats... i że niby 920-tka jest gorsza? Sam system może i chodzi lepiej, tylko co z tego, skoro otwierasz przeglądarkę i już zaczynają się schody, bo niestety podzespoły telefonów z WP są nieadekwatne do ceny urządzeń. czekaj... to 2 przykłady: - Nokia Lumia 520 - używana już koło 300zł - wydajność na poziomie SGS3... to dużo?!?!?!?!? - Nokia Lumia 1020 - używana koło 1500zł - aparat 41Mpix, Gorilla Glass 2 (lub 3, nie pamiętam), wydajność na poziomie SGS4, wykonana jak monolit... to drogo jest??? MS czy Nokia nie pakują/pakowały bezsensownie wielkich procków na smartfony bo były zbędne na tak dobrze zoptymalizowany system. Zamiast tego masz albo niską cenę albo bajery w stylu 41Mpix "CarlZeiss", ekran w 1520, ładowanie indukcyjne, manualne ustawianie: czasu naświetlania, ISO, ekspozycji itp... Nikt nie gloryfikuje systemu bo i po co? Ma to jakieś znaczenie? Każdemu odpowiada co innego i to jest sedno - ale jak wiele osób ocenia WP8 tylko wiedząc to: - Microsoft + Nokia - kafelki - system zamknięty i nie interesuje ich to, że współpraca MS z Nokią pozwoliła lepiej zoptymalizować system, że kafelki są strasznie wygodne (intuicyjne) i że dzięki "zamknięciu" systemu (jak w iOS) system jest po prostu bezpieczny - zainstaluj pierwszą lepszą grę i zobacz jakich dostępów się domaga w androidzie, a WP8 tylko GPS (za twoją zgodą). coś jeszcze przeoczyłem? P.S. Saiya-jin zamiast wklejać jakieś śmieszne filmiki weź do ręki taki fon i sam zobacz. Piszę to dlatego że widzę że nie wiesz o czym mówisz 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 otwierasz przeglądarkę i już zaczynają się schody, bo niestety podzespoły telefonów z WP są nieadekwatne Przeczytaj swoją wypowiedź i zastanów się dwa razy. Przeglądarka na 512mb tak działa to fakt ale ty napisałeś, że wszystkie telefony z WP mają nieadekwatne podzespoły. Przeczytaj raz jeszcze jeśli nadal nie rozumiesz: MS czy Nokia nie pakują/pakowały bezsensownie wielkich procków na smartfony bo były zbędne na tak dobrze zoptymalizowany system. Hahaha BINGO! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) pewnie dlatego urządzenia z androidem kosztują więcej niż z WP8 Bo Jakby nokia nei była tania to by swoich telefonów nei sprzedała. Zresztą taka tania to jest tylko lumia 520 a reszta już tak super tanio nie wypada.... Zresztą jak już wspomiane było telefonu nokii mają pocięty ram.... i mniej funkcjonalny system więc siłą rzeczy nikt nei zapłaci za nie tyle co za androida.... Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 telefonu nokii mają pocięty ram rozwiń? mniej funkcjonalny system więc siłąrzeczy nikt nei zapłaci za nie tyle co za androida wierzysz w to? Może by nie sprzedała tak jak np. HTC ma problem ze sprzedażą bo wszędzie jest szajsung. Nokia uderza w nisze jaką jest low-end i dobrze sobie radzi. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Dźwiękowo Lumia 920 << Samsung S3, Lumia nie brzmiała dobrze z żadnymi z 7 par moich (lub mojego brata) słuchawek. Ja IE wywaliłem po paru minutach, UC Browser jest dla mnie o wiele wygodniejszy. @Ariox W samsungu S3 wystarczy wgrać jakiś launcher i już działa znacznie lepiej. No i Lumia 520 jest lepsza wyłącznie w jakości wykonania. Lumia 1020 = Lumia 920 na lekkich sterydach + lepszy aparat. Używana Lumia 920 to koszt ~600 zł, 1020 to 1500 zł. Warto? Za cholerę nie. Ostatnie 5 smartfonów Nokii i ich procesory: *Lumia 630 - Snap 400, 4 rdzenie x1,2 GHz *Lumia 635 - Snap 400, 4 rdzenie x1,2 GHz *Lumia 930 - Snap 800, 4 rdzenie x2,2 GHz *Lumia 1520 - Snap 800, 4 rdzenie x2,2 GHz *Lumia 1320 - Snap 400, 4 rdzenie x1,2 GHz Pominąłem tablet Nokia Lumia 2520 - Snap 800, 4 rdzenie x2,2 GHz Nokia zaczyna wygrywać w wyścigu na 4 rdzenie? Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez Tabalan Cytuj Link to post Share on other sites
Michur 76 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Hahahahahahaha... czy ty wiesz co ty piszesz?!? Tak się składa że miałem kilka urządzeń z WM w czasach kiedy Ty prawdopodobnie pożyczałeś telefon od mamy żeby pograć w sneake . Mogę cię zapewnić że żadne z nich nie było ani przyjemne w użytkowaniu (poza HD2 które miało własną nakładkę) ani nie chodziło płynnie. Tylko nie wyskakuj proszę z zastosowaniem w innych branżach bo nie o tym tu teraz rozmawiamy. i dobrze monopol by się skończył... tylko dlaczego jak szczury po dziuplach siedzą? Do tego czasu Google powinien już potężny system zbudować na PC'ty... a jakoś go nigdzie nie widać... czasami ktoś tylko zaszepta o takowym... ot co.. Google już przypuściło atak tylko nie wszyscy to widzą, być może nie będzie sensu robić systemu na pc bo w branży jest zastój a skrzynki niestety są wypierane przez inne urządzenia. Google rynek smartfonów, tabletów już ma kwestia czasu jak stworzą ofertę dla firm. Z drugiej strony jest Samsung który stale rozbudowuje, podmienia oprogramowanie w swoich androidach to również nie jest przypadkowe działanie. Walka trwa. - Nokia Lumia 520 - używana już koło 300zł - wydajność na poziomie SGS3... to dużo?!?!?!?!? porównywanie urządzenia z WP z jednym z najbardziej lagujących Samsungów (przyczyna to oczywiście Touchwiz) jest co najmniej nie na miejscu. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez Michur Cytuj Link to post Share on other sites
lebenschmerz 17 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Wideo przy 6 zakladkach, przeciez to bezsens, tak sie nie uzywa tableta. 512 mb i zadnego problemu nie bedzie przy wspomnianych 6 zakladkach, po prostu bedzie wolniej i to wszystko. To nie tablet surface. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Przeczytaj swoją wypowiedź i zastanów się dwa razy. Przeglądarka na 512mb tak działa to fakt ale ty napisałeś, że wszystkie telefony z WP mają nieadekwatne podzespoły. Przeczytaj raz jeszcze jeśli nadal nie rozumiesz: Hahaha BINGO! No i są nieadekwatne. Za te same pieniądze zawsze kupisz mocniejszego androida. Nie wiem, jak w tej topowej półce, ale podejrzewam, że tam też. - Nokia Lumia 520 - używana już koło 300zł - wydajność na poziomie SGS3... to dużo?!?!?!?!? Widzę, że żarty się ciebie dzisiaj trzymają. Wideo przy 6 zakladkach, przeciez to bezsens, tak sie nie uzywa tableta. 512 mb i zadnego problemu nie bedzie przy wspomnianych 6 zakladkach, po prostu bedzie wolniej i to wszystko. To nie tablet surface. Polecam w takim razie obejrzeć film z porównaniem Lumii 720 z Xperią L. Widać jak bardzo wolno Lumia wczytuje strony w porównaniu z L-ką. A nowa Xperia L kosztuje 500 zł, gdzie Lumia 720 ponad 700 zł. Na dodatek Lumia ma gorszy wyświetlacz (widać prędkość odświeżania). Za te same pieniądze można mieć Moto G 16 GB, która jest o wiele lepsza i szybsza. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez Saiya-jin 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Tak się składa że miałem kilka urządzeń z WM w czasach kiedy Ty prawdopodobnie pożyczałeś telefon od mamy żeby pograć w sneake hahaha dobre, moja córka aż się roześmiała Tylko nie wyskakuj proszę z zastosowaniem w innych branżach bo nie o tym tu teraz rozmawiamy. sam zobacz co napisałeś: MS też nie jest wieczny a niepowodzenia jak Windows Mobile, wariackie wprowadzanie Windows 8 by Androd nie opanował kolejnych platform czy pomysły typu : http://www.benchmark...-abonament.html szybko się mszczą. ale dla twojej informacji JA odniosłem się tylko do rynku mobilnego gdzie WinCE używany jest w systemach GPS więc panie "dorosły" bądź konsekwentny Swoją drogą miałem kilka PDA (z resztą HTC HD2 też miałem) i na tamte czasy (mówię o PDA) NIC lepszego nie było więc twoje biadolenie w stylu: Mogę cię zapewnić że żadne z nich nie było ani przyjemne w użytkowaniu (poza HD2 które miało własną nakładkę) ani nie chodziło płynnie. to tak jakbyś napisał że DOS w czasach 80286 był jakimś gó..... porównywanie urządzenia z WP z jednym z najbardziej lagujących Samsungów (przyczyna to oczywiście Touchwiz) jest co najmniej nie na miejscu. człowieku przecież SGS3 to był flagowiec! jego cena wciąż jest 3x większa od 520-tki W samsungu S3 wystarczy wgrać jakiś launcher i już działa znacznie lepiej. a gdzie tam... kiedyś pisałem dlaczego zmieniłem go na Asus A68 - SGS3 lagowała przy wchodzeniu w SMSy - koleżanka z pracy miała to samo (na SGN1 też tak było, ale na tamte czasy akceptowałem to). No i Lumia 520 jest lepsza wyłącznie w jakości wykonania. ale wynik w SunSpider 0.9.1 ma lepszy od SGS3 a to jest benchmark mówiący o tym jak smartfon radzi sobie ze stronami www. Dźwiękowo Lumia 920 << Samsung S3, Lumia nie brzmiała dobrze z żadnymi z 7 par moich (lub mojego brata) słuchawek. już kiedyś pisałem, że miałem SGS3 - na Asus RoG Vulcan ANC znacznie lepiej mi się 920-tki słucha. Ja IE wywaliłem po paru minutach, UC Browser jest dla mnie o wiele wygodniejszy. fajny i funkcjonalny, ale dla mnie za wolny Używana Lumia 920 to koszt ~600 zł, 1020 to 1500 zł. Warto? Za cholerę nie. to tak jakby napisać, że 720-tka to taka 520-tka na sterydach. W przypadku 1020 zyskujesz: mniejszą wagę, dłuższy czas pracy na baterii, genialny aparat. Widzę, że żarty się ciebie dzisiaj trzymają. coś śmiesznego napisałem, proszę rozwiń myśl Polecam w takim razie obejrzeć film z porównaniem Lumii 720 z Xperią L. Widać jak bardzo wolno Lumia wczytuje strony w porównaniu z L-ką. A nowa Xperia L kosztuje 500 zł, gdzie Lumia 720 ponad 700 zł. Na dodatek Lumia ma gorszy wyświetlacz (widać prędkość odświeżania). Za te same pieniądze można mieć Moto G 16 GB, która jest o wiele lepsza i szybsza pytanie czy ty masz Moto G czy Xperie L?Co do odświeżania ekranu to: że whaaaat? P.S. Pamiętam swój pierwszy telefon komórkowy - nie miał nawet funkcji pisania SMSów nazwy nie pamiętam, ale taka zakrzywiona cegła bez antenki (chyba "Dual jakośtam"). Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Tylko że w L920 niewielu osobom przeszkadza waga (po tym jak już kupią Lumię) i jest ona spowodowana sporą wytrzymałością tego modelu. Mi moja L920 parę razy spadła na kafelki i jedyne co to rogi się lekko wgięły. Skoro L1020 sporo odciążyli (prawie 30 g) to zapwne nie będzie tak wytrzymała jak L920. Druga sprawa, że lepszy czas pracy na baterii L1020 to trochę "przyznanie się" Nokii, że Lumię 920 olali. Przecież L1020 wytrzyma 22 godziny rozmów, podczas gdy L920 niespełna 9 (testy gsmarena). Nie wmówisz mi, że to przez ram, wyświetlacz lub inny aparat. Po prostu jak by się postarali to i L920 by trzymała lepiej. Power management notebookcheck.net: Lumia 920 w idle - 2.1 / 3.2 / 3.9 Watt, Lumia 1020 w idle - 1.3 / 2.1 / 2.4 Watt. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Skoro L1020 sporo odciążyli (prawie 30 g) to zapwne nie będzie tak wytrzymała jak L920. za 29zł kupisz silikonowe etui i po sprawie. Co do 920-tki to rzeczywiście mi też upadła i trzyma się kupy lepszy czas pracy na baterii L1020 to trochę "przyznanie się" Nokii, że Lumię 920 olali. 925 ma taki sam czas pracy jak 920 więc to nie chodzi o wyświetlacz (920 ma IPS, 925 i 1020 maja AMOLED). no najwyraźniej coś jest w twoich słowachTeraz jestem strasznie ciekaw z czego to wynikaNarazie znalazłem tylko że mają inne baterie (nie pojemność ale model) Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Za te same pieniądze zawsze kupisz mocniejszego androida. Widzę, że nadal nie zrozumiałeś Co z tego, że mocniejszy jak działa gorzej? WP nie ma takich wymagań więc mogą sobie pozwolić na słabsze podzespoły bo mocniejsze nie są potrzebne. Lumia 720 przegrywa z xperią l ale wygrywa z Szajsungiem S4 http://youtu.be/jJpIYzqNsNc?t=17m35s Skoro L1020 sporo odciążyli (prawie 30 g) to zapwne nie będzie tak wytrzymała jak L920. Nie koniecznie. 1020 nie ma np. wbudowanego ładowania a to też coś waży. Główna sprawa może być w zastosowanym ekranie. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez BARTOL48 Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Widzę, że nadal nie zrozumiałeś Co z tego, że mocniejszy jak działa gorzej? WP nie ma takich wymagań więc mogą sobie pozwolić na słabsze podzespoły bo mocniejsze nie są potrzebne. Lumia 720 przegrywa z xperią l ale wygrywa z Szajsungiem S4 http://youtu.be/jJpIYzqNsNc?t=17m35s Obejrzałem i niestety ten film nie potwierdza twojej teorii..... Zresztą dochodzimy do sedna sprawy o którym już dawno pisałem. Piszecie ogólnie o androidzie opierając się na telefonach samsunga z zamulonym touchwizem.... bo wygodnie...... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Nie potwierdza? Widać wyraźnie a czy to Samsung to co za różnica. Kolega podaje jakiś jeden filmik i co chce udowodnić? Czy na xperii, lg wypadnie inaczej to nic nie zmienia. Sami wymieniają S3 jako lepszy od jakiejs lumii to porownanie z samsungiem tez wchodzi w grę. Dobra skończę już głupia przepychankę i piszcie na temat czyli o WP a nie WP vs android. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Widzę, że nadal nie zrozumiałeś Co z tego, że mocniejszy jak działa gorzej? WP nie ma takich wymagań więc mogą sobie pozwolić na słabsze podzespoły bo mocniejsze nie są potrzebne. Lumia 720 przegrywa z xperią l ale wygrywa z Szajsungiem S4 http://youtu.be/jJpIYzqNsNc?t=17m35s Nie koniecznie. 1020 nie ma np. wbudowanego ładowania a to też coś waży. Główna sprawa może być w zastosowanym ekranie. Nie działa gorzej. Gdzie tu widzisz, żeby coś gorzej działało? Za to odpalasz przeglądarkę i taka Lumia zaczyna się dławić ze swoimi słabymi podzespołami. Gdyby oba telefony miały te same podzespoły, a różniły się jedynie systemem, to wtedy można by mówić, że Lumia jest szybsza, bo system lżejszy. Niestety oprócz systemu telefon obsługuje też aplikacje. Samsung to nie jedyny producent telefonów z androidem. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez Saiya-jin Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Gdzie widze? Wolniej laduje strone. Czemu więc porównujesz dużo słabsze telefony? Chcesz udowodnić, że lumia z gorszymi podzespołami radzi sobie gorzej niż jakiś Samsung czy xperia z lepszymi podzespołami? Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Moto G ~750zł Lumia 520 ~300zł To, że ktoś je chce porównywać to już sam w sobie komplement dla Nokii Saiya-jin - ja kiedyś podobnie do CIebie myślałem Ale wziąłem do ręki Lumię i już tak nie myślę Tak tylko chciałem ci powiedzieć, że zanim zaczniesz wklejać filmiki które ktoś gdzieś zrobił to sam na własnej skórze sprawdź czy mają pokrycie w rzeczywistości Wielkie pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts