ArioX 518 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) Mam pytanie.. mam Lumię 520 i chciałabym słuchać muzyki z danego folderu.To znaczy wrzuciłam na telefon folder,w którym jest muzyka i chciałbym odtworzyć tylko te piosenki,które się w nim znajdują.Jak to zrobić?strasznie wkurzająca sprawa z tym. Często klnę na mój fon przez to że nie da rady. Edytowane 19 Lutego 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
dessiner 24 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Nurtuje mnie pytanie czy lumia 920 dostanie wp 8.1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Tak, dostanie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dessiner 24 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
grewest 0 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Moto G, Xperia L, Xperia M, LG L9, LG L9 II, HTC Desire 500, MyPhone Next... Sporo się znajdzie dobrych telefonów z androidem w cenie Lumii 720 i nawet taniej. Jak ktoś lepiej poszuka, to pewnie znajdzie więcej ciekawych telefonów. gdzieś w tym roku potanieją telefony z androidem ( częśc patentów m$ wygasa) Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) gdzieś w tym roku potanieją telefony z androidem ( częśc patentów m$ wygasa) jakieś źródło mile widziane do tych słów by było. Jeśli mówisz o patencie (jednym, nie wielu) na FAT to rzeczywiście Niemcy go uchlili, ale od tego MS apeluje... swoją drogą to dotyczy tylko EU. IMO to idiotyzm... MS "wynalazł" system FAT - dlaczego tracą ten patent? Edytowane 19 Lutego 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Cóż za tempo wprowadzania podstawowych opcji. Tempo zawrotne. Jak działanie tańszych Androidów. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) UP ^ Dokładnie takie tempo jak obniżanie wymagań i dotrzymywanie obietnicy, że nastepna wersja Androida będzie działać szybko na slabych urządzeniach No i w Windows cały czas się coś zmienia na plus w Androidzie co kolejny sprzęt do więcej : rdzeni, RAM'u, częstotliwośi taktowania. Qrcze mój Core i3 w tablecie jest niżej taktowany niż proc w Nexus 5 Edytowane 20 Lutego 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Qrcze mój Core i3 w tablecie jest niżej taktowany niż proc w Nexus 5 trochę inna moc obliczeniowa tych urządzeń... ale rzeczywiście jak się na patrzy to śmiesznie to na papierku wygląda jak się czyta Edytowane 20 Lutego 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Tylko co z tego, skoro nawet stary android oferuje więcej niż wp8. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Wersja 1.5 to nie była taka super - podobnie jak 1.6 - HTC Dream i Magic, które miałem notorycznie się restartowały i wieszały. HTC WildFire S na 2.x też dobry nie był, dopiero 2.3 była stabilna i dobra. Przez pierwsze dwa lata nie było wesoło. WP8 podobnie, po dwóch latach będzie w płni dojżały. Róznica jest taka, że mimo brakó robi to co powinno być najważneijsze - działa płynnie, szybko i stabilnie - umożliwia zdwonienie. Bo na starszych Androidach wybranie numeru skutowało zwisem lub restarem. Strasznei na to kląłem. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Tylko co z tego, skoro nawet stary android oferuje więcej niż wp8. http://1.bp.blogspot.com/-gZuE3zyynKo/UiSXxaR7mrI/AAAAAAAAAJY/ep_R19DwMRg/s1600/siara1.gif Edytowane 20 Lutego 2014 przez BARTOL48 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Ravir, ale Windows Phone ma już ponad te 2 lata (WP7 też się liczy). Jak wyjdzie WP9 to zaczniesz wiek tego systemu od początku liczyć? Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 @up Wiem jaka będzie odpowiedź nawet: inne jądro. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 dojżały. Czekamy aż dojżeje. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Android to fajny system, ale WP jest lepiej zoptymalizowany - wydajnością przegonił Androida, ale "użytkowalnością" wygląda na to że nie? Śmianie się że WP wprowadza funkcje które Android ma już od dawna ma swoje podstawy... tyle że w którymś momencie MS wprowadzi te funkcje i "użytkowalnością" dogoni Androida. Pytanie więc brzmi - czy Google jest w stanie tak przebudować jądro Androida, a żeby na nim wciąż chodziły aplikacje/gry z wcześniejszych wersji systemu w celu usprawnienia wydajności do poziomu WP8? Edytowane 20 Lutego 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Akurat na Androidzie nawet 4.0 możesz używać wszystkich aplikacji z marketu.Co do optymalizacji, no to u mnie wp8 potrafi czasem pomyśleć i przyciąć. Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) W Adnroidzie od wersji 4.3 jest wprowadzony Trim, więc powinno być znacznie lepiej. W dodatku jeżeli kupisz porządny smartfon z Androidem to nie powinno się mieć problemów. Microsoft bardzo powoli nadrabia braki, większość wad WP8 powinna być całkowicie usunięta w ciągu roku od ukazania się tego systemu. Kto jak kto, ale MS powinien sobie poradzić z takimi rzeczami. No ale widocznie MS wystarczy jakiś tam ułamek udziału w systemach mobilnych. Edit: Moja Lumia 920 faktycznie chodzą szybko, lecz już 2 razy wymagała restartu, bo się po prostu całkiem zawiesiła. Samsung'a przez pół roku ani razu nie restartowałem Edytowane 20 Lutego 2014 przez Tabalan 1 Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Mi nadal brakuję wsparcie dla MHL-HDMI. i tylko to mnie blokuje przed WP 8.Ale mam nadzieje dodadzą wsparcie.Ja podchodzę ze zrozumieniem do MSta.Bo WP 8 to nowy system i wciąż ulepszany.Może nie szczególnie często ale jest. Ponoć w WP 8.1 dodadzą funkcje przynoszenie zainstalowanych aplikacji na kartę sd,co w androidzie nie ma.W Note 3 na pewno,co jest dla mnie nie zrozumiałe. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Wersja 1.5 to nie była taka super - podobnie jak 1.6 - HTC Dream i Magic, które miałem notorycznie się restartowały i wieszały. HTC WildFire S na 2.x też dobry nie był, dopiero 2.3 była stabilna i dobra. Przez pierwsze dwa lata nie było wesoło. WP8 podobnie, po dwóch latach będzie w płni dojżały. Róznica jest taka, że mimo brakó robi to co powinno być najważneijsze - działa płynnie, szybko i stabilnie - umożliwia zdwonienie. Bo na starszych Androidach wybranie numeru skutowało zwisem lub restarem. Strasznei na to kląłem. Obecny android bez aktualizacji jest kilka lat do przodu względem wp8. Sam widzisz po ostatnich wpisach - brak ustawienia profili głośności, brak odtwarzania po folderach, brak wielu aplikacji etc. Kiedy wp8 będzie oferował to samo i będzie mieć lepszą wydajność, to będzie się opłacało kupować telefony z wp8. Obecnie w tej samej cenie można dostać równie szybki telefon z androidem, więc nie bardzo widzę sens. Edytowane 20 Lutego 2014 przez Saiya-jin Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) W cenie Lumii 520 dostaniesz android-fona dorównującego Lumii czym?.. Chyba wielkością ekranu... Brak profili glosnosci, odtwarzania w folderach to KILKA lat wstecz?!? Aplikacji brak... Jakich? Akurat na Androidzie nawet 4.0 możesz używać wszystkich aplikacji z marketu. bo jądra nie zmienili Edytowane 20 Lutego 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Wp7 i WP8 to CAŁKIEM inne sytemy. Równie dobrze można napisac, że Windows XP nalezy liczyć od czasów Windows 3.11 a nawet Windows 1 Może Napiszecie, ze tak naprawdę to WP8 jest na rynku od początku Windows CE ? WP 8 - ma CAŁKIEM inne jadro, programy z WP7 MUSIAŁY byc "przepisane" od nowa, owszem, wiele dało się "z automatu" rekompilować. WP8 ma jądro NT - bliżej mu do Win XP, Win 7, Win 8 niż do WP7 - który miał jądro Windows CE. WP7 był nastepca Windows CE i Windows Mobile. Tymczasem Android ma de facto ciągle to samo jądro - caly czas jest to Linux z pełną kompatybilnością wstecz. Windows Phone 8 - pojawił się na wynku na przełomie Października/Listopada 2012 roku, czyli ma DOKŁADNIE 15 Miesięcy :) A nie dwa lata.(24 miesiące) Proponuję porównać jakie zmiany w Androidzie zaszły miedzy wersją 1.0 (Apple Pie) a wersją 1.6 (Donut) - bo dzieli je mniej więcej tyle samo czasu. Edytowane 20 Lutego 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 ArioX, za 4 stówki masz zte v967s. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Jakiś chinol. Poza tym część z was (głównie ludzie z androida) nie może zrozumieć, że MS miał inny koncept na ten system. Regulacja głośności miała być jedna ale krzyki androidowców powodują, że decydują się na dostosowanie tego. Część rzeczy faktycznie da się zmienić na lepsze ale np to że nie ma centrum powiadomień to co z tego? Taką funkcję pełnią live tiles ale androidowcy są przyzwyczajeni i robią burę, że WP nawet czegoś takiego nie ma. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 (edytowane) Pytanie więc brzmi - czy Google jest w stanie tak przebudować jądro Androida, a żeby na nim wciąż chodziły aplikacje/gry z wcześniejszych wersji systemu w celu usprawnienia wydajności do poziomu WP8? Że tak się zapytam wiecie co to wogóle jest jądro ? Co ono ma wspólnego z uruchamianiem aplikacji skoro uruchamia ono dalvika w którym uruchamiany jest android i jego aplikacje ? Jądro jest dobre to kernel Linuxa dla ARM i pod wzgledem stabilności kernel Linuxa nie ma czego sie wstydzić. Równie dobrze można dowalać się że linux jest zły bo się komuś ubuntu (non LTS) sypie a to nie wina jadra tylko zabugowanych programów. Edytowane 20 Lutego 2014 przez Kiciuk Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts