Skocz do zawartości

Recommended Posts

Siema

Słyszałem że Lumia 920 ma słabą jakość połączeń telefonicznych, to prawda? Każda tak ma, czy to po prostu częsta wada w tym modelu? Miałem ją kupić ale jak mają być problemy z podstawową funkcja telefonu to ja dziękuję za takie coś. Możecie coś o tym napisać ;)

Siema

Słyszałem że Lumia 920 ma słabą jakość połączeń telefonicznych, to prawda? Każda tak ma, czy to po prostu częsta wada w tym modelu? Miałem ją kupić ale jak mają być problemy z podstawową funkcja telefonu to ja dziękuję za takie coś. Możecie coś o tym napisać ;)

Czy mogę coś napisać? W tej chwili to ja MUSZĘ :D

Mieszkam na wyspie w Norwegii - zasięg:

2G mam w miejscach gdzie ŻADNĄ inna komórką czy smartfonem nie miałem (jak chcesz zrobię test w któryś dzień, nagram i wrzuce na YouTube - wezmę zwykłą komórkę, Android-fona i Lumie 920 i sam zobaczysz (jutro postaram się).

3G działa stabilnie jak na każdym smartfonie (tutaj nie widzę różnic pomiędzy SGS3 czy Asus Padfone 2 - tyle tylko że na Lumii 920 wszystko wczytuje się dużo szybciej - ale to zasługa Windows Phone 8) - z resztą połowa ostatnich moich postów na forum była pisana z Lumii 920 (reszta z Nexusa 7).

4G - nie mam możliwości sprawdzić.

A teraz jakość połączeń - NAJLEPSZA! (w życiu takiej nie miałem)

Ale nie musisz tutaj mnie słuchać - po prostu przeczytaj:

http://allaboutwindowsphone.com/reviews/item/16129_Nokia_Lumia_920_review.php

(...) The trio of microphones are used to optimise voice quality in all calls by means of noise cancelling algorithms. The Lumia 920 also supports HD voice(...)

rozumiesz co tu pisze? Lumia 920 ma 3(!) zoptymalizowane mikrofony (z usuwaniem szumów i zakłuceń) które są używane do połączeń oraz to że wspiera rozmowy HD(!).

Jakbym miał wymienić największy plus Nokii Lumia 920 to byloby to że w czasie wiatru osoba z którą rozmawiam słyszy mnie idealnie! Następny w kolejce byłby aparat no i Windows Phone 8.

edit:

Swoją drogą, słyszałem, że WP ma być jeszcze mniej wymagający  :D Wiecie coś na ten temat?

dokładniej mówiąc ma być cały czas tak samo wymagający - czyli nie będzie sytuacji takich że jakiś telefon nie załapie się na aktualizację bo jest za słaby (jak to ma miejsce w android-fonach)

Edytowane przez ArioX
  • Popieram 1

Nie nagrywaj nic, wierz Ci na słowo. wcześniej jakoś nie byłem przekony do WP8 i do samej Noki, ale dzięki tobie zainteresowałem się tym telefonem. Tylko po przeczytaniu tego ---> http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-Lumia/S%C5%82aba-jako%C5%9B%C4%87-po%C5%82%C4%85czenia-telefonicznego-Nokia-Lumia-920/td-p/1642692 zniechęciłem się do niej. Dziwne że serwis Nokii nic nie robił z tym problemem i odsyłał wadliwy sprzęt.

Sluchaj - ciezko mi powiedziec co jest grane w tamtym konkretnym przypadku - moze gosc upuscil fona i mu szwankowac zaczal, moze zabrudzil go czy zalal, a moze rzeczywiscie jakas usterka sie zdarzyla sie - to jest sprzet elektroniczny i ma prawo sie cos popsuc rzecz jasna jak wszedzie - czy to jest zegarek za 15 zl kupiony na targu czy dron szpiegowski za miliony dolarow... tak to juz jest.

Co do serwisu to nie wiem jak dziala ale nie wierze zeby mu odeslali zepsutego, ale JESLI NAWET to niech koles odsyla drugi raz i jakby znowu odeslali to 3 raz niech odsyla i prosi o nowy sprzet albo zwrot gotowki, prawo reklamacyjne mowi:

Jesli ta sama usterka lub ta sama czesc telefonu ulega awarii 3 razy (nie musi byc pod rzad) wtedy masz prawo do nowego sprzetu lub zwrotu pieniedzy.

Najlepiej jeszcze w salonie/sklepie sprawdz fona i juz. (pamietaj ze wchodzi tam karta micro-SIM (25zl chyba u operatorow polskich kosztuje).

Ale jak mowilem - Lumia 920 to najlepszy fon jaki kiedykolwiek w zyciu mialem.

P.S. Wyslij mi na PW swoj nr telefonu to do ciebie zadzwonie i sam uslyszysz jak dziala.

Edytowane przez ArioX

Twój zapewne działa perfekcyjnie więc obędzie się bez rozmów. Nokie chciałem  kupić przez allegro, więc nie ma opcji żeby sprawdzić jak działa. Zastanawia mnie jak to jest z gwarancją. Bo gdy serwis uznaje że nie ma problemu z telefonem i odsyła go jako sprawnego, to chyba nie ma mowy o wymianie na nowy po 3 odesłaniu telefonu, zgadza się?

Wiadomo w każdej partii urządzeń znajdą się jakieś wadliwe sztuki . Ale w tym wypadku może być problem z usunięciem usterki, dlatego tak  się dopytuje jak to jest i czy to prawda. Według ludzi z mojego linku  masa ludzi miała z tym problem, a Nokia nie potrafiła sobie z tym poradzić. Jedynie wgrywała nowy soft odsyłając telefon który i tak nie funkcjonował jak należy.

Edytowane przez barpiw

Naprawde nie wiem jak dzialaja serwisy. Ale ciezko mi uwierzyc w to ze zepsuty odsylaja.

Ja mimo to z moim SG Note zrobilem cos takiego (echo mialem w sluchawce) - zadzwonilem na infolinie serwisu i gadalem o bzdurach z gosciem po drugiej stronie, na koniec zapytalem jak mnie slyszy, a on na to ze slabo, wtedy ja przeszedlem do rzeczy - powiedzialem zeby napisal do serwisu notke potwierdzajaca ze slabo mnie slychac.  :)

Edytowane przez ArioX
Gość usunięty

Siema

Wg Google takie problemy jednak są - https://www.google.pl/search?q=lumia+920+problemy+z+zasi%C4%99giem&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr :P

@Do autora tematu - co powiesz na ten temat?

Niestety w systemie nadal brakuje wielu elementów, które znamy z konkurencyjnych platform. Po pierwsze i najważniejsze, Windows Phone 8 nie oferuje absolutnie żadnego centrum notyfikacji. Oczywiście, każdy kafelek wskazuje ile nieprzeczytanych wiadomości (bądź innych aktywności) pominęliśmy, jednakże jest to jedynie substytut. Irytujący jest również brak domyślnie predefiniowanego szybkiego dostępu do często wykorzystywanych opcji urządzenia. Aby mieć kafel umożliwiający włączenie (lub wyłączenie) WiFi, trybu samolotowego, bluetooth, czy GPS należy pobrać dedykowaną aplikację ze sklepu Marketplace. Wszystkie te wady bledną jednak przy odgórnie dobranym poziomie dźwięku telefonu. Według Microsoftu użytkownik nie powinien mieć możliwości indywidualnego zdefiniowania tego jak głośne mają być dzwonki, notyfikacje (SMS, mail), aplikacje, czy chociażby odtwarzacz muzyki. Tutaj mamy jeden poziom głośności dla wszystkiego, nie ma nawet tak prozaicznej rzeczy jak zmienne profile telefonu, gdzie można ustawić inny dzwonek, inną głośność, lub poziom wibracji. Mogłem przełknąć te ograniczenia przy WP 7.5; w Windows Phone 8, który miał sprawić, że Nokia Lumia 920 będzie flagowcem na poziomie Galaxy S III to po prostu skandal.

O ile w przypadku systemu Windows Phone 8 można powiedzieć bardzo dużo dobrego i tylko kilka gorzkich słów, ekosystem Microsoftu nadal woła o pomstę do nieba – zwłaszcza w Polsce. Całość nie zmieniła się prawie wcale, a to co się zmieniło teraz jest jeszcze gorsze, bardziej upierdliwe i zupełnie niepotrzebne. Wszystko w platformie giganta z Redmond (pomijając sam system) jest po prostu złe. Standardową procedurą w przypadku smartfonów jest wymóg zalogowania się, aby móc pobierać aplikacje i w przypadku WP nie jest inaczej, sęk w tym że jeszcze pół roku temu wystarczyło konto Xbox Live, które posiada praktycznie każdy gracz. Teraz trzeba założyć zupełnie niepotrzebną pocztę Hotmail. Co gorsza Polacy nadal traktowani są jako obywatele trzeciej kategorii i usługi Bing są ograniczone tylko i wyłącznie do wyszukiwarki (brak map, lokalizacji, czy nawigacji).

Jeśli chodzi o sklep Microsoft Marketplace, ilość aplikacji przekroczyła już liczbę 150 000, jednak to w zasadzie jedyna dobra wiadomość w tej kwestii. Gros programów nadal jest kompletnie bezużyteczna, darmowe wersje praktycznie nie istnieją, a średnia cena całej reszty jest zdecydowanie zbyt wysoka i wynosi najczęściej 11, lub 17 złotych. Jest to widoczne zwłaszcza w przestrzeni gier. O ile w platformie Android wybór darmowych tytułów jest ogromny, w Marketplace na palcach dwóch rąk można zliczyć gry warte uwagi, przy czym w platformie Xbox jest aż jedna – Gun Bros. Jestem też kompletnie rozczarowany brakiem porządnego czytnika PDF, czy na tę modłę całkowitym brakiem odtwarzacza plików FLAC, a to przecież najbardziej podstawowe aspekty korzystania z telefonu.

(...)

Przyzwyczajenia się wymaga natomiast sposób w jaki telefon łączy się z sieciami WiFi. Podobnie jak w przypadku ograniczania zasięgu, po wyłączeniu ekranu telefon rozłączy się z routerem. Rezultatem jest niemożność połączenia się z Internetem od razu po włączeniu ekranu – trzeba odczekać chwilę aż telefon wznowi połączenie, lub zresetować je ręcznie. Przykre dla niektórych może okazać się też domyślnie włączone pobieranie danych przez 3G. U mnie zeżarło całą zawartość konta (prepaid) tylko dlatego, że wpisałem login i hasło do Facebooka…

W sprawie multimediów jest.. mniej różowo. Domyślny odtwarzacz muzyki w WP8 jest bardzo ograniczony i niekoniecznie intuicyjny. Jeszcze gorzej jest z odtwarzaczem filmów. Co gorsza nie ma tu dedykowanej aplikacji dla Youtube. Można temu po części zaradzić pobierając inne odtwarzacze ze sklepu, są one jednak płatne i nie ma możliwości przetestowania przed zakupem…

:?:

Edytowane przez Igorrodz

Igorrodz:

iPhone 5 sprzedał się w 55mln egzemplarzy, a google pokazuje to: (?!?)

https://www.google.pl/search?num=100&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&q=iphone+5+problems+with&oq=iphone+5+problems+with&gs_l=serp.3..0i19l10.75169.75169.0.75422.1.1.0.0.0.0.58.58.1.1.0....0...1c.1.25.serp..0.1.58.QXPMcPLhd4U

edit:

źródło: http://www.statisticbrain.com/iphone-5-sales-statistics/

Wejdź na forum poświęcone innemu telefonowi to też znajdziesz tematy poświęcone błędom konstrukcyjnym czy też wadom w oprogramowaniu. To normalne, że zdarzają się wadliwe egzemplarze gdy produkty są tworzony w ilościach masowych.

Tabalan - nic dodać, nic ująć

Edytowane przez ArioX
Gość usunięty

@UP

Całkiem odszedłeś od tego, co napisałem - w ogóle nie odpowiedziałeś na moje pytanie - "co powiesz na ten temat?" [tu pada cytat z konkretnej recenzji Lumii 920]. Proszę, odpowiedz rzeczowo, ustosunkuj się konkretnie a nie pisz mi o iPhone, którego temat nie dotyczy... No, chyba że nie potrafisz. ;)

A co do problemów z zasięgiem to nie pisz, że ich w ogóle nie ma ale że mogą być, że zdarzają się - zależnie od sztuki telefonu (tu: Nokii Lumia 920) na którą się trafi :P

Igorrodz ja staram się być uprzejmy... 3 razy edytuje każdy post żeby zbyt ostro nie wytykać ci twoich błędów w rozumowaniu jak też twoich skłonności do wycinania wypowiedzi z kontekstu czy powtarzania się (jak ma to miejsce w tej chwili)...

Pozwolisz, że tam gdzie mogę to będę odpowiadał cytatami... nie lubię się powtarzać...

1)

absolutnie żadnego centrum notyfikacji

- Brak centrum powiadomień

- dla mnie w WP8 jest to zbędna funkcja bo na kafelkach ekranowych widać wszystko!

- ale jakby ci przeszkadzało to ta funkcja zaraz będzie w WP8 - http://www.gsmmaniak.pl/231002/centrum-powiadomien-windows-phone-8-gdr3/

2)

brak domyślnie predefiniowanego szybkiego dostępu do często wykorzystywanych opcji urządzenia

http://www.windowsphone.com/en-gb/store/app/connection-tiles/44438c2c-cfad-4cfd-8152-e2ed54847aad

a to taki problem darmową aplikacje zainstalować?

3)

O ile w przypadku systemu Windows Phone 8 można powiedzieć bardzo dużo dobrego i tylko kilka gorzkich słów, ekosystem Microsoftu nadal woła o pomstę do nieba – zwłaszcza w Polsce.

pewnie dlatego:

Windows Phone bije rekordy popularności w Polsce http://www.frazpc.pl/aktualnosci/923708,windows-phone-bije-rekordy-popularnosci-w-polsce.html

Polska bastionem Windows Phone! -  http://blog.educativo.pl/polska-bastionem-windows-phone/

Polska światowym bastionem Windows Phone http://biznes.pl/magazyny/telekomunikacja/mobilne/polska-swiatowym-bastionem-windows-phone,5520867,magazyn-detal.html

4)

Jeśli chodzi o sklep Microsoft Marketplace, ilość aplikacji przekroczyła już liczbę 150 000, jednak to w zasadzie jedyna dobra wiadomość w tej kwestii. Gros programów nadal jest kompletnie bezużyteczna, darmowe wersje praktycznie nie istnieją, a średnia cena całej reszty jest zdecydowanie zbyt wysoka i wynosi najczęściej 11, lub 17 złotych. Jest to widoczne zwłaszcza w przestrzeni gier.

Nie komentuje absurdu jakiego tutaj dotykasz... założyłem temat Jakich aplikacji brakuje na Windows Phone 8? zanim kupiłem L920 http://forum.benchmark.pl/topic/94692-jakich-aplikacji-brakuje-na-windows-phone-8/ - do dzisiaj nie moge znalezc jakiejkolwiek ktorej by mi brakowalo...

Ale teraz hit sezonu - pogrubiłem go bo przy nim się najbardziej śmiałem - więc pomijając już fakt tego, że WP8 wspiera DirectX (http://www.shacknews.com/article/74433/windows-phone-8-to-support-directx) to ma on osobny program na fonie - Xbox... i teraz powiedz mi - znajdziesz te gry na androida: (?)

- Mirror's Edge

- Halo: Spartan Assault

- FIFA 13

???

Z gier android'owych to nie ma już tylko kilku na tę chwilę - wszystko ważne jak NOVA3, MC4, Chaos Rings, Asphalt 7 Heat, Order & Chaos jest... czego nie ma to co rusz wychodzi na WP8.

5)

brakiem porządnego czytnika PDF

hahahaha :D

Adobe Reader może być?

http://www.windowsphone.com/pl-pl/store/app/adobe-reader/134e363e-8811-44be-b1e3-d8a0c60d4692

6)

po wyłączeniu ekranu telefon rozłączy się z routerem

to już jest totalny absurd... czy ty to z głowy wypisujesz?

masz wybór jak w androidzie - albo się rozłączy albo nie... sam sobie tę funkcję ustawiasz.

7)

domyślnie włączone pobieranie danych przez 3G

możesz sobie każdą jaka jest usługę ustawić jaki ma miec czas aktualizacji/wymiany danych (np e-mail), lub jak chcesz ustawić reczna aktualizacje programów

8)

nie ma tu dedykowanej aplikacji dla Youtube

dedykowana jest... SĄ (żebyś nie mówił że jest monopol... sam mówiłeś że monopol jest zły - http://forum.benchmark.pl/topic/95743-windows-phone-8-najlepszy/page-4?do=findComment&comment=1090201)

YouTube - http://www.windowsphone.com/pl-pl/store/search?q=youtube - dedykowane aplikacje

9)

wyżej piszesz że nie ma, nagle, że są... zdecyduj się:

nie ma tu dedykowanej aplikacji dla Youtube. Można temu po części zaradzić pobierając inne odtwarzacze ze sklepu, są one jednak płatne i nie ma możliwości przetestowania przed zakupem…

YouTube HD jest za darmo, a równie dobry..

10)

A co do problemów z zasięgiem to nie pisz, że ich w ogóle nie ma ale że mogą być, że zdarzają się - zależnie od sztuki telefonu (tu: Nokii Lumia 920) na którą się trafi

ja tak napisałem?... pozwól że zacytuję sam siebie:

to jest sprzet elektroniczny i ma prawo sie cos popsuc rzecz jasna jak wszedzie - czy to jest zegarek za 15 zl kupiony na targu czy dron szpiegowski za miliony dolarow... tak to juz jest.

więc?!? 

11)

ustosunkuj się konkretnie a nie pisz mi o iPhone, którego temat nie dotyczy... No, chyba że nie potrafisz.

staram się tłumaczyć na przykładach, żebyś zrozumiał (niestety bezskutecznie)...

Ahhh wcześniej pisałem gdzieś nt Ford vs Porshe (to też był przykład jakby były jakieś niejasności)...

A co do końcówki zdania - potrafię  :)(widać no nie?)

12)

Rozmowa z Tobą Igorrodz to czysta przyjemność?   :roll:

Edytowane przez ArioX
  • Popieram 2

Trochę nie na temat, ale jak ja na to wszystko patrzę to lgorrodz nie powinien mieć moderatora w tym dziale. Co to w ogóle ma być za szukanie wad tylko w WP? Co próbujesz udowodnić? Jeśli to że się nie znasz to wychodzi Ci to świetnie :D

• Popieram 3

4)

Nie komentuje absurdu jakiego tutaj dotykasz... założyłem temat Jakich aplikacji brakuje na Windows Phone 8? zanim kupiłem L920 http://forum.benchmark.pl/topic/94692-jakich-aplikacji-brakuje-na-windows-phone-8/ - do dzisiaj nie moge znalezc jakiejkolwiek ktorej by mi brakowalo...

Ale teraz hit sezonu - pogrubiłem go bo przy nim się najbardziej śmiałem - więc pomijając już fakt tego, że WP8 wspiera DirectX (http://www.shacknews.com/article/74433/windows-phone-8-to-support-directx) to ma on osobny program na fonie - Xbox... i teraz powiedz mi - znajdziesz te gry na androida: (?)

- Mirror's Edge

- Halo: Spartan Assault

- FIFA 13

???

Z gier android'owych to nie ma już tylko kilku na tę chwilę - wszystko ważne jak NOVA3, MC4, Chaos Rings, Asphalt 7 Heat, Order & Chaos jest... czego nie ma to co rusz wychodzi na WP8.

Co do gier, FIFA 13 nie wyszła na androida ale 14 już wyjdzie.

A powiedz, ile czekałeś na FIFĘ 13 ? Na PC i konsole gra wyszła pod koniec września 2012 a na WP 8 lipca 2013 - porażka po całej linii... Nawet mam newsa o wyjściu FIFY na WP: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/fifa-13-pobierz-gra-windows-phone-8-smartfon-download.html

Dodatkowo jest to exclusive tylko dla Nokii Lumii z WP8 i minimum 1GB RAM (bo takie ma wymagania ta gra), czyli krótko mówiąc dla high-endowych 7 Lumii: http://www.gsmarena.com/results.php3?sName=&idMaker=1&idAvailability=0&YearAnnounced=0&nPriceLow=0&nPriceHigh=0&idCurrency=0&idFormFactor=0&idSIMType=0&idDualSIM=0&idQwerty=0&HeightMax=0&WidthMax=0&ThicknessMax=0&WeightMax=0&idOS=13&idOSVersion=800&idOSWhen=0&nminCPUMHz=0&nCPUCores=0&nminRAMMB=1000&nminInternalStorageMB=0&idExpansionCard=0&idDisplay=0&nminDisplayX=0&nminDisplayY=0&nmaxDisplayX=0&nmaxDisplayY=0&fminDisplaySize=0&fmaxDisplaySize=0&nPixelDensity=0&idDisplayTech=0&idTouchscreen=0&idAccelerometer=0&idGyro=0&idCompass=0&id35mm=0&idCamera=0&idCameraFlash=0&idVideoRecorder=0&idSecondaryCamera=0&idGPS=0&bWLAN=0&idNFC=0&bEDGE=0&bGPRS=0&idBluetooth=0&bIR=0&bEmail=0&bWAP=0&bJava=0&idRadio=0&bMMS=0&idRingtones=0&sColor=&nBatteryCapacity=0&StandBy=0&TalkTime=0&sFreeText= (Na allegro udało mi się znaleźć tylko 3 z nich: (925, 920 i 820)

Edytowane przez Gość

Igorrodz chyba jakiś nawiedzony jest... Chcesz, żeby Cie przekonać do WP8 czy o co Ci chodzi bo nie wiem.

Na każdy system trzeba patrzeć obiektywnie a nie przez pryzmat androida! czy innego systemu. Każdy system jest inny, ma inne rozwiązania itd a to, że coś jest inne nie znaczy, że jest złe.

Naprawdę, czy obecność gier i apki do youdupa na telefonie to wszystko co decyduje na 'nie'?

Coś mi się wydaje, że to nie jest wam obce... 

Edytowane przez BARTOL48

Slowo daje nie wiem w czym problem, przecież WP8 ma dedykowane aplikacje do YouTube!!!

Nie są firmy Google ale jakie to ma znaczenie skoro działają świetnie.

A jakby tego było mało to Microsoft też tworzy aplikację do YouTube (tę co wyszła niedawno Google zablokował bo są poje^%#*).

Kolejnej aplikacji zablokować już nie będą mogli bo ustawa monopolowa im już nie pozwala na to.

o ile go Microsoft nie zmarnuje

ooo właśnie :)

P.S. Staram się ludziom polecać WP8-fony bo są naprawdę dobre - po prostu chcę im pokazać alternatywę dla Androida i iOS.

Czasami robię to może zbyt ostro... za co przepraszam.

Edytowane przez ArioX

Hmm, takie pytanie - czy w WP8 można stworzyć folder na pulpicie i do niego wrzucić aplikacje (wiadomości z różnych serwisów).

I drugie pytanie - lepiej wziąć Lumię 720 czy 820? 720 ma znacznie lepszy czas pracy na baterii oraz lepszy wyświetlacz (IPS vs AMOLED), ale 820 ma 2x więcej RAM'u i szybszy procesor. Czy lepsze parametry Lumii 820 zrekompensują mniejszą baterię i gorszy wyświetlacz?

czy w WP8 można stworzyć folder na pulpicie i do niego wrzucić aplikacje

nie, to byloby bez sensu z pktu widzenia MS - wg nich wszystko musi byc na wierzchu.

lepiej wziąć Lumię 720 czy 820?

moja mama ma 720, a tata 925 (wczesniej mial 920 ale mu operator zaoderowal 925 i wymienil).

L820 vs L720:

- L820 ma 1GB RAM więc wszystkie gry ruszą (jak np. Halo Spartan Assault)

- L720 ma lepszą baterię

- aparaty porównywalne (z delikatną wyższością 820-tki)

- nawigacja w 820 darmowa na caly swiat, w 720 na 1 kraj darmowa (rozszerzenie na caly swiat 49zł - jednorazowa oplata)

- 720 lepiej trzyma się w ręce

- 820 ma AMOLED, 720 ma IPS - ja wolę IPS, ale moj tata na przyklad AMOLED (kwestia gustu)

- 720 ma Gorilla Glass 2, 820 ma wzmocnione szklo (podobna wytrzymalosc)

- roznica w procesorach - ale na nic sie to w sumie nie przeklada

- (moim zdaniem) 720 jest o wiele ladniejsza

- porównanie specyfikacji: http://uk.hardware.info/comparisontable/products/167205-185458

Podsumowanie:

Z tych dwoch sobie bym wzial 820 bo lubie duzo grac na smartfonach w zaawansowane graficznie gry, z kolei mojej mamie wzielismy z tata 720 bo bateria duzo lepsza, gorilla glass 2 i naprawde jest ladniejsza.

Decyzja jest Twoja - w zaleznosci od tego co dla Ciebie sie liczy.

P.S.

Uzywana 920 odpada?

Edytowane przez ArioX