Lazer 332 Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Wyglada bardz schludnie, i fajnie wyglada, nie moge sie doczekac tego podswietlonego backplate'u. Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) hahahaha ja też chciałbym móc już się z wami podzielić fotkami ale na to jeszcze przyjdzie czas Potem oplatanie 6pin PCI-E i 8pin EPS do GPU, ale to dopiero jak będzie piwnica bo chciałbym kable puścić prosto w dół do piwnicy ;D.Oraz wciąż stoję z podświetleniem samej budy bo led'y, które przykleiłem walą po gałach ________________________________________________________________UPDATE:projekt przenoszony już na blachę POWOLI ale do przodu http://s11.postimg.org/49mfa6poz/20140425030.jpghttp://s11.postimg.org/hp4ulw8sz/20140425031.jpgLicze ze niebawem będą foty już wyciętego BackPlate'a Możecie śmiało dodawać do obserwowanych, więcej modów niebawem Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez Sieku 4 Cytuj Link to post Share on other sites
gural23 46 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 leci hak Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) wersja preALPHA BackPlate'a wygląda tak:Tylko blacha troszku "giętka" i BP nie jest idealnie prosty miał być jeszcze napis ale ze względu na miękkość materiału, napis zostanie wykonany w innym materiale, na innym backplate, a ten to taka wersja, i nie wiem czy wgl. ją będę malował bo ostatecznie it ak będzie coś innego na GPU. To zaledwie tak z ... 25% całego projektu Back Plate, stad preALPHA.A TO DOPIERO POCZATEK !!P.S. jak mam ten BackPlate naprostować O_O ????? Edytowane 7 Maja 2014 przez Sieku Cytuj Link to post Share on other sites
gural23 46 Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Eee tam, Polak wyklepie. Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 miałem to miedzy książkami, twarda okładka i dociśnięte kilkunastoma kilogramami, przez kilka dni, ale jak widać nic, wciąż dość powyginane Cytuj Link to post Share on other sites
gural23 46 Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) Połóż coś ciężkiego na To oczywiście przełóż ten Backplate czymś co zabezpieczy przed zarysowaniami (Ścierka?). Może być stos książek bo nie wydaje się on taki sztywny.Edit; Próbuj delikatnie odginać, trochę to ryzykowne ale jak nie masz dostępu to prasy mechanicznej, nie wiem jak ona się nazywa (ze sporym zaciskiem) to nie gwarantuję że potem będzie on dalej idealnie prosty. Nawiązując do nazwy tematu "domowy" Może wałek kuchenny to naprawi? Mocno naciśniesz może się naprostuje. Edytowane 7 Maja 2014 przez gural23 Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 niestety nie mam dostępu do takowej, ale no, to jest wersja preALPHA tak wiec będzie (tak myślę) wykonana jeszcze jedna wersja, z innego materiału, (grubszej blachy, bo ta obecna jest z pozostałości po wycięciu okna w budzie) i od razu z napisem który liczę ze ostatecznie będzie zrobiony, bo to "gwóźdź" tej płytki Ale SPOKOJNIE to NA PEWNO nie ostateczna wersja prace ruszyły dalej, ale bezpieczeństwo przede wszystkim:1. "siatka" na rdzeń GPU aby mógł oddychać ale jednocześnie BackPlate wyglądał na pełniejszy:teraz jeszcze będzie na tył GPU siateczka taki a'la SPOJLER ( ) czy coś w ten deseń, malowanie i ledy, ale ledy już nie dziś bo brak cyny reszta zdjęć projektu już niebawem CZEKAJCIE !! 3 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 To już chyba wersja Alpha Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 owszem Alpha Niebawem reszta fotek Śmiało możecie dodawać do OBSERWOWANYCH Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Dobry plan z tą siateczką, chyba podkradnę ci pomysł jak będę robił do swojej karty. Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Żaden problem sam też pewno tego nie wymyśliłem i był ktoś przede mną Tylko zanim zaczniesz napisz na Pw albo GG: 2176786 to dam Ci kilka rad bo miałem z tym małe problemy P.S. niestety Ta wersja nie będzie miała planowanego napisu R9 280X który wstępnie miał być podświetlany przez co będzie dość ... UBOGA :C Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Spokojnie mi wytnie maszynka (bardzo precyzyjna) w aluminium lub stali chirurgicznej, jeszcze nie wiem dokładnie co wybrać. Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Siatka na tyle zamocowana, i wszystko pomalowane, zostało zamocować LED'y i pierwsza wersja BackPlate gotowa 1. przed malowaniem:2. Po malowaniu:jak na razie wydaje mi się ze ZACNIE ale mimo to wciąż wieeele pracy przede mną jeszcze dziś powinno być więcej fotek 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Salog 800 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Powiem tak : Ładnie wyszedł jak na wersje Alpha Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 (edytowane) założyłem na jego krawędzie taką samą gumę jak mam na oknie budy, ale wychodzę z założenia ze tu jest zbyt wiele ostrych "zakrętów" i nie, jednak ta "guma" odpada, dostanie standardowy czarny, jutro wezmę się za demontaż chłodzenia RAMu GPU żeby backplate założyć, i liczę jutro pierwsze fotki z już założonym backplate. Powiem tak : Ładnie wyszedł jak na wersje Alpha to co mam mu jeszcze dodać Wg. Ciebie by wyszedł zaje**ście jak na wersje ostateczną Tak z czystej ciekawości 00:31 a ja wciąż ślęczę przy tym, O NIE P.S. przepraszam za jakość zdjęć ale aparat padł, został gówn*any tel Prace wciąż w toku:Teraz liczę na waszą rade, które wybrać do "ostatecznej" wersji ? 1.2. 3.https://lh4.googleusercontent.com/haHcV9izyXlCQLDi9aROeECz1HsYR1CQC68gqhKiGw=w1115-h836-noWciąż męcze sie z pozbyciem się starego termo-kleju z chłodzenia RAM'u GPU Edytowane 13 Maja 2014 przez Sieku Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 blablalablab 00:31 a ja wciąż ślęczę przy tym, O NIE bla bla blab lab Co do bp, jestem za opcją nr 3, a co do tego to sam na początku zabawy z LC, rozbierałem układ po 2 w nocy i poprawiałem montaż bloku na gpu Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 (edytowane) Jak chcesz biały akcent to może lepiej obwódkę pomalować zamiast tej gumy i jeszcze wokół siateczki lub całą siateczkę, a na wolnym miejscu białą farbą napis dać. Edytowane 13 Maja 2014 przez Arekabat Cytuj Link to post Share on other sites
Salog 800 Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 to co mam mu jeszcze dodać Wg. Ciebie by wyszedł zaje**ście jak na wersje ostateczną Tak z czystej ciekawości Sam pisałeś że to dopiero wersja "Alpha" Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 owszem napis będzie, modowany cały BP bedzie stąd Alpha, ale to juz za jakiś czas kolejny etap prac za mną, formalnie BP już zamocowane na GPU, na 2-uch z 4-ech śrub bo "troszkę" ich rozstaw się nie zgadza, ale dzisiejsza praca pochłonęła CO NAJMNIEJ 5godzin, wiec to już będę korygował jutro.Na chwile obecną wygląda to tak:1. Bez "bajerów"2. już z "bajerami"Więcej fotek: 1.2. LUSTERKO 3.4. Jutro ciąg dalszy prac i fotek, oczekujcie postów P.S. poradźcie jak oddzielić aluminiowego BackPlate'a od PCB ? Na chwile obecną mam tam odpowiednio wyciętą kartkę pomiędzy nimi, ale nie widzi mi się wkładanie tego tak "zabezpieczonego" do kompa i granie w COKOLWIEK ani wgl. użytkowanie jej z TAKIM "zabezpieczeniem" ;D Myślałem nad zalaniem na co najmniej 2mm grubą warstwą silikonem sanitarnym spód BP ze nawet jeśli by opierał się np. o piny zasilania 8/6pin to ta sylikonową guma a nie aluminiowa blachą, nie spowoduje spięcia. Co wy na to ? Chyba ze jakieś lepsze propozycje macie, czekam na wasze opinie o samym BP jak i na temat jego odizolowania.Jutro jeszcze będę lutował LED'y, na spód GPU jak i pod BP i z napisu chyba jednak rezygnuje, podoba mi się i to BARDZO taki prosty zwykły PEŁNY BP Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Jak chcesz najtańszy sposób, to może podklej "beklpejt" od wewnętrznej strony gumą, np. rozcięta dętka przyklejona taśmą dwustronną Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 hmmm... Nie koniecznie najtańszy, ale tez nie no, najdroższy.zależy mi by ta izolacja była:- bezpieczna- nie za droga- aby nie wzrosła znacząco temperatura GPU przez niąChyba kupie jakis laminat na metry i po postu podkleję cały BP, w sumie nie głupi pomysł Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Dystanse jakieś masz na śrubach?? Może podklej właśnie jakimś plastikiem podobnym jak w zdjęciach rentgenowskich lub nawet takim. Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 dystanse oczywiście ze są z obu stron No będę dziś podklejał jakimś P ... zapomniałem nazwy ;D Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 15 Maja 2014 Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Tak à propos to ty chcesz lutować diody bezpośrednio do PCB karty?? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts