Sieku 65 Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 no własnie kminie nad takim czymś ale szybe raczej bede miał przyklejoną NA bok budy aniżeli trzymana na tych gumach Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) a wiec podejście nr. 2 do zrobienia okna P.S. przepraszam za jakość ale robione przestarzałym tel :Cnajpierw przycięcie szyby, tym razem ciutek bardziej zdesperowany Gotowy panel boczny na klejenie okna:I klejenie szyby:Ostatecznie efekt końcowy (lepsza jakośc zdjęć tutaj): https://lh4.googleusercontent.com/-uoKv8PYwFlE/Uugrr9U8jiI/AAAAAAAAFjY/4-Mlh-p_eG8/w1099-h824-no/SSA42384.JPG https://lh4.googleusercontent.com/-7As1cpq3Vsg/UugrqGhx_SI/AAAAAAAAFjQ/WaDT1TQbRiM/w1099-h824-no/SSA42383.JPGNiebawem ostatecznie biore sie osobiście za plecki Gpu i piwnice, ale tym razem troszke powazniej Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Sieku Cytuj Link to post Share on other sites
Eskalation 2 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Ale biała? I jakoś tak nierówno leży. Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) haha no biała bo niemiałem dostępu do gotowej uszczelki żeby to porządniej wykończyć, wiec zostałem zmuszony "pełna uszczelkę ("O") przeciąć i zrobić z niej ("C") żeby założyć n krawędź która cięta kątówką wyszła przeciętnie, ale itak lepiej z ta uszczelką niż z gołymi krawędziami Ale ostatecznie nawet mi sie podoba ze biała, ładnie kontrastuje z czarnym, nie zlewa sie jakby była czarna to by jej widac nawet niebyło, a fajnie sie komponuje z białymi elementami wewnątrz (wentyl AF, oploty itd) Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Sieku Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 wg mnie ten biały zupełnie nie pasuje już lepie było zostawić na samym silikonie Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 mi tam sie podoba bo itak jeszcze będą białe elementy wzdłuż budy wiec spokojnie ;D Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 (edytowane) Dziś czyszczenie i wymiana zasilacza oraz przygotowanie pod piwnice, w końcu na powaznie:Wywaliłem klatke na dysk: W miedzy czasie znalazłem miedzy finami radiatora CPU wciśnietego komara (SAMCA) Przepraszam za jakość zdjęc które były robione dużym palcem u lewej stopy, no ale aparat który miałem przy sobie czyli ten w tel to porażka.Wgl. okazało się ze PSU nie zasila dysków O_O mindfuck jaki przy tym miałem nawet niejest w najmniejszym stopniu porównywalny z tym na kartkówkach z matmy Zasilacz więc wraca do sklepu Kable na chwile obecną w budzie mam jak typowy laik moddingu, na luźno w budzie a nie za tray'em mobo XD :C Edytowane 8 Lutego 2014 przez Sieku Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Rozwiercałeś nity wiertarką (jak tak to jakie wiertło?), czy posunąłeś się do jakichś drastyczniejszych metod? Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 rozwierciłem wiertło o ile dobrze pamietam to 3.5 ale moge sie mylić, jak checsz moge jutro zobaczyć, sprawdzić i Ci napisać jak to potrzebujesz http://sketchtoy.com/58912711 Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Niby nie potrzebuję, ale czasami nachodzi mnie myśl, żeby po sesji zrobić coś z tą budą Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 to jutro zobacze co to za wiertełko i zobacze, ale po prostu dobierz wietło troche grubsze niż "dziura" samego nitu tak zbey go 'rozwiercić" Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 A temperatury zmieniły się, czy tak samo? Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 na razie nie sprawdzałem, nie zwracam na to uwagi na chwile obecną, bo itak zasilacz wciąz stary (520W) i kable rojeb*ane jak laik moddingu, wiec nie sprawdzam, bo itak niewielka róznica by była. Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Można by np zamaskować zatokę na dysk/napęd Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 jak juz sie jej pozbyłem to poco przygotowania do piwnicy pełną parą Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) Mówię o tej górnej zatoce Można zrobić jakiś cover, na upartego na jakichś małych kątownikach go przymocować Nie tak jak Ty chciałeś gdzieś tam wcześniej - z góry na dół. Tylko tyle, żeby górną zatokę zakryć, tam można jakąś naklejkę czy cokolwiek dla ozdoby machnąć Edytowane 9 Lutego 2014 przez Klikacz Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 będzie narazie nawet niemam plany czy piwnica " - " czy " L " bo nie mysle jeszcze nad tym w tych kategoriach, bo nawet niemam materiałów, ani nawet kasy na nie, narazie musze załatwić sprawe z psu to bedze zrobione to prace ida dalej, powoli ale do przodu Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) kolejny mały update razem z montażem nowego PSUEfekt końcowy dzisiejszych prac: Tok prac: 1. wyciągnąć łopatki z tylnego i okleić ramke wentyla CPU2. Malowanie tylnego black -> silver/black3. Malowanie wentyla CPU (Black/Silver)4. malowanie zaślepki I/O MoBo Edytowane 24 Lutego 2014 przez Sieku 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) na chwilke obecną wygląda to tak:1. 2.3.Niebawem ostatecznie bioer sie za tego back plate na GPU, i od nowa musze opleść 24pin oraz wgl załatwić normalną przedłóżke 6pin , no i te piwnice tez bym se zrobić chciał P.S. panowie gdzie moge kupić takie małe tarcze do kątówki ale takiej malutkiej do dokładnych cięć ???? Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez Sieku 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 W Castoramie. Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Mała zapowiedź przyszłych "projektów" w modzie Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Może coś więcej? Mimo, że studiuję mechatronikę i rysunek techniczny oraz projekty w CADzie nie są mi obce to za cholere nic z tego nie rozumiem Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Backplate do GPU Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Nie no że backplate to się domyślałem, tylko chodziło mi o to, żeby coś powiedział o tym Co nam z samych wymiarów? Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 inni wrzucają zdjęcie kapiącej wody i wszyscy kminią ze będą wodowali, tak wiec no, wrzucam do worklog'a, ze pracuje nad backplate'em na GPU, wiem ze wcześniej już takowy miał być, na HD 7850, ale nie powstał, za to teraz projekt jest NIECO ambitniejszy.Podpowiem jeszcze ze JEŚLI się uda będzie ładnie podświetlany napis R9 280X Więcej info już wkrótce P.S. projekt oczywiście własny, nic kupnego ;D Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts