Sieku 65 Napisano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2013 wentylator będzie tak zamocowany ze z 2-giej strony tektury będzie grill który go dociśnie wiec spoko, to nie problem TO z tym winiary było dobre XD Bedę malował, ale od piątku nigdzie niemoge dostać czarnego mat. spray'u -.- wiec praca stoi. Cytuj Link to post Share on other sites
LeCzarny 160 Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Spoko, ciekaw tylko jestem, czy ta tektura nie rozmięknie pod wpływem rozpuszczalników zawartych w farbie i w ogóle pod wypływem wilgotności farby. Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2013 licze na to ze nie, ale kiedyś to itak zastąpi pleksi albo coś w ten deseń, narazie brak funduszy na to pozatym chce mieć ściagniete wymiany na gotowy projekt i takie tam dupsy zeby wiedzieć już jak to wykonac. Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Jak chcesz przymocować wentylator do tej tektury? Nie utrzyma to obracającego się wentylatora. Będą drgania, wyrobi się w papierze "gwint" i po ptokach. Ktoś tu na fizyce spał Niemożliwym jest, żeby przy takich obrotach wyrobiły się "gwinty". Prędzej gdybyś doczepił do jednego skrzydełka jakąś masę to prędzej, ale tak to bez szans, przecież taki wiatraczek nie wprowadzi kartonu w rezonans. Cytuj Link to post Share on other sites
LeCzarny 160 Napisano 16 Września 2013 Udostępnij Napisano 16 Września 2013 (edytowane) @UP dziwne, bo moją obudowę (metalową) wprawia. To jest papier! Przeliterowałbym, ale ok. Wszystko i tak wyjdzie w praniu. Apropo masy na skrzydełku - to jest coś takiego jak kurz i nie oszukujmy się, mimo filtrów, zawsze kurz wleci, tudzież przyczepi do śmigiełka. @Sieku - no ja sam kombinuję, żeby u siebie z plexy zrobić. Puki co, doraźnie sam bym zmontował to z segregatorów, dlatego uważnie śledzę postępy i rozważam różne teoretyczne niepowodzenia. Trzymam kciuki Edytowane 16 Września 2013 przez LeCzarny Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2013 no dzięki, sam trzymam za siebie kciuki zeby wyszło niebawem będe to "matowiał" po czym pora na malowanie i delikatne efekty poprawiające efekt wizualny, zobaczy sie jak to wyjdzie, góre (napedy DVD) napewno bede musiał zmienic bo wyszło okropnie nareszcie zakupiłem spray, troszkę mnie martwi jego nazwa "Semi-Gloss-Black", typ sklepie gadał ze jak matowy, ten dekiel tez niby matowy, no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.Dziś już wiele nie zrobię bo dopiero ze szkoły wróciłem a jeszcze muszę zrobić testy czy lepiej od razu na tekturę czy przejechać to papierem ściernym. Wiec na dniach kolejny mały update. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14020 Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Ja bym tego nie malował tylko okleił folią. Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2013 właśnie tez tak myślałem ale wyszedłem z założenia ze wygodniej będzie pomalować, a poza tym folia może nałapać takich pęcherzyków powietrza i efekt zje**ny A pierwsze testy zrobione, jutro najprawdopodobniej będę malował. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14020 Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Jak złapie pęcherzyk, to bierze się szpilkę i go przekłuwa Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2013 tak wiem, ale zostaje nadmiar materiału w tym miejscu więc wolę malowac Malowanie za mną, jutro zobacze efekty, zmontuje to i powiedzmy ze wersja Alpha niebawem będzie sfotografowana Cytuj Link to post Share on other sites
Diakon166 36 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) Piwnica i cover ze starego segregatora rzeczywiście tanio i domowo . Może być ciekawie. Folia też była by dobrym pomysłem. Okleiłem u siebie carbonem PSU i wygląda całkiem ok. Zobaczymy jak wyjdzie malowanie. Byle by nie plakatówkami Edytowane 20 Września 2013 przez Diakon166 Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) już ostatecznie po malowaniu i powiem ze oczekiwałem ze wyjdzie ładniej ale to na razie wersja AlphaNie chce dawać fot bezpośrednio tutaj już żeby bajzlu nie robic wiec dodam link do web album'u:https://plus.google.com/photos/118062302814600123700/albums/5828186861808787617?banner=pwaNajnowsze zdjecia są na samym dole. Edytowane 20 Września 2013 przez Sieku Cytuj Link to post Share on other sites
Diakon166 36 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Powiem tak. Lepiej to oklej bo teraz to nie wygląda za dobrze. A tak swoją drogą co to za rurka na kablu od zasilania grafiki? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Z blachy to zrób - papier - beznadzieja. To podłączenie zasilania grafy, chociaż czarną elastyczną taśmą izolacyjną owiń. Wieś tańczy i śpiewa. Ja rozumiem, że miało być tanio, ale chyba nie gównianie ? Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14020 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Nie chce dawać fot bezpośrednio tutaj już żeby bajzlu nie robic wiec dodam link do web album'u:Od tego jest spoiler, trafi mnie coś zanim zobaczę te fotki na telefonie Cytuj Link to post Share on other sites
Diakon166 36 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Z blachy to zrób - papier - beznadzieja. To podłączenie zasilania grafy, chociaż czarną elastyczną taśmą izolacyjną owiń. Wieś tańczy i śpiewa. Ja rozumiem, że miało być tanio, ale chyba nie gównianie ? Dosadnie ale trafiłeś Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2013 no będę musiał Liczyłem ze wyjdzie to ciutek ładniej ale jednak się przeliczyłem :C XDNo wiec piwnica wersja beta (pleksi lub pokrewne) pod koniec października Cytuj Link to post Share on other sites
Diakon166 36 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) PCV spienione. w castoramie płyta 100x50x3 kosztuje 21zł. powinna w zupełności wystarczyć na piwnicę i covery. Edytowane 20 Września 2013 przez Diakon166 Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2013 o to jest super pomysł, dzięki za podpowiedź, no ale tak czy siak niepredzej jak pod koniec października bo bedzie kasa z urodzin. Cytuj Link to post Share on other sites
Diakon166 36 Napisano 20 Września 2013 Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Wywal to coś co masz na zasilaniu grafiki, bo to też nie wygląda. Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Hehehe dobree... Karton mod Rób szybciutko wersję ''beta'' bo to wygląda tragicznie. Małym kosztem naprawdę można zrobić coś fajnego Jeśli masz narzędzia i umiesz się nimi posługiwać to do pracy!! Cytuj Link to post Share on other sites
Sieku 65 Napisano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2013 no pod konieć października wracam na powaznie do moda bo przypływ kasy bedzie i zaczne bawić sie z tym spienionym PCV oraz licze na okno do budy, ale to tez troche zabawy bo musze kątówkę załatwić se, no więc ciąg dalszy pod koniec października a na razie mały postój. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Szczerze, ja bym postawił na blachę.... Plexa się szybko "zużywa" i zaczyna gównianie wyglądać. Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 @up: Chyba że będzie oklejał to już nie będzie znaczenia Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Na okno plexa jest beznadziejna, ma duże właściwosci elektrostatyczne i cały kurz przyczepia sie do niej, przynajmniej tak jest w mojej budzie. Lepiej i taniej wyjdzie ze szkła Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts