Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Przecież był - a nie dopuściłeś do przerwania kręgu?

Po tym jak pojawił się duch ojca Guślarza, wpadli Ci goście, wywiązała się walka a Guślarz cały czas nawija że nie wolno przerwać kręgu. Po pokonaniu łowców czarownic rozpoczyna się ostatnia faza czyli walka z upiorami po wszystkim Guślarz mówi że wszystko stracone. Potem już tylko pozostaje odszukanie ciała ojca Guślarza, spalenie go i wrócenie po nagrodę. Koniec questa.  

A tutaj w 4:20 było inaczej

ja dodam tylko, że nawet bez patcha 1.05 jest możliwe osiągnięcie poziomu 35 [i zdobycie achiva], ostatnie zadanie jakie mi się trafiło też było na 35 lvl, istnieją itemy na wyższe poziomy, ale szczerze mówiąc są one średnio użyteczne

należy też pamiętać o dwóch dużych DLC, które prawdopodobnie będą endgame'owe [lvl 30+, jak nie 35+]

aktualny "bug" z XPem w żaden sposób nie niszczy gry, ilość punktów umiejętności do zdobycia wystarcza spokojnie na ustawienie 12 skilli po 5 poziomów każdy [punkty z poziomów + miejsca mocy + item z zadania]

Edytowane przez darasz89

Tak myślałem że jest to inny rytuał :P

Właśnie miałem pisać. Te dziewczyny to inna bajka :)

... a dziady - hmmm super: "cicho wszędzie, głucho wszędzie ... co to będzie?"

Odnośnie zaś przerwania kręgu - mam save, to się jeszcze pobawię: udało mi się nie przepuścić wszystkich z wyjątkiem jednego upiora na końcu - muszę się bardziej nabiegać, aby oddalić je (o ile z upiorami to w ogóle możliwe, bo pojawiają się bardzo blisko granicy kręgu).

Ciekawi mnie to, bo może to zadanie można rozwiązać inaczej niż wycieczka na bagna w poszukiwaniu ciała.

@@jacekgothic, napisałem, że możliwe co nie znaczy, że łatwo osiągalne :P

mi się udało skończyć prawie na 36 [35 + 1500XP]

po prostu trzeba patrzeć na poziomy zadań :) każdy kto kiedyś grał w jakiekolwiek MMO ma to we krwi

tak naprawdę przy 31 poziomie już ma się pełny build postaci i mistrzowski set wiedźmiński

Edytowane przez darasz89

A które miałeś? Wstaw w spoiler

Byłem przekonany, że to jest uniwersalna część, dopiero na YT zobaczyłem, że nie...

U mnie

Ciri nie wróciła z wierzy, tzn. zgineła, a Geralt poszedł zabić ostatnia z wiedźm. Potem jest filmik jak w jej chacie odnajduje skradziony Ciri wisior i siada smutny w środku, porzucając miecze. Do chatki zbliżają się hordy potworów, jak mówiła wiedźma pomścić zabitych przez wiedźmina braci i sióstr. Nie jest pokazane, ale odnosi się wrażenie, że Geralt już z chaty nie wyjdzie. W sumie ciekaw jestem jakie decyzje spowodowały takie zakończenie. No i nazwa zadania "coś się kończy, coś się zaczyna" trochę mi nie pasuje bo w tym przypadku wszystko się kończy. Chyba, ze to odnośnik do całego obrazu świata bo tam cesarz wygrał wojnę, pozbył się spiskowców, temeria została lennikiem cesarstwa, a Skellige dzięki córce Cracha lekko ucywilizowało się i zapanował dobrobyt.

na końcu gry masz filmik podsumowujący grę, Geralt nie ginie [żyje sam, z Yen lub z Triss], Ciri... nie wiadomo czy umarła, nie wróciła z wieży - to jest pewne,

wybory mające wpływ na zakończenie Ciri pokazują się w ostatnich jej wspomnieniach przed dotarciem do źródła Białego Zimna

Edytowane przez darasz89

Jak to 5xp? :o zacząłem grę od nowa i wiedząc ze ma wyjść patch nie spinałem się z zadaniami. Mam 13 lvl i nie zrobiłem "spraw rodzinnych" "pan lasu" snu w wielkim miescie"... Za 3!!! questy główne dostanę 15expa?! Po prostu super...

Mam gdzieś czekanie na patcha. Podesle ktoś linka do obsługi konsoli na xp?

Niestety, ze smutkiem przyznaję, że W3 to niewypał i trzeba poczekać z miesiąc aż to wszystko połatają. Od 5 dni nie mogę grać, nawet jeśli zacznę od nowa to i tak panoszy się 'xp bug', a na forum REDów/Twitterze tylko "soon" i "when its ready". Bugi się piętrzą, ichsze forum pęka od nowych tematów z nowymi problemami uniemożliwiającymi rozgrywkę. 

Jestem ogromnie rozczarowany. Gra mi się spodobała, przełknąłem kilka nieprzemyślanych/niedopracowanych aspektów (w mojej opinii - pływanie, momentami model poruszania się, konsolowe UI (!!), burdello bumbum w EQ, czy dość licha ilość miejsca na skille, ale to wszystko najwyżej męczy niż przeszkadza), lecz poważnych problemów z wydajnością, optymalizacją, questami, mechaniką rozgrywki, zwłaszcza wpływających na przebieg gry bądź możliwość jej kontynuowania nie jestem w stanie tolerować, nawet zestawiając je z ogromem zalet tej produkcji.

Idź pan w ch. z takim graniem. Wracam do Thiefa - średniak bo średniak, ale przynajmniej grać można ;)

na końcu gry masz filmik podsumowujący grę, Geralt nie ginie [żyje sam, z Yen lub z Triss], Ciri... nie wiadomo czy umarła, nie wróciła z wieży - to jest pewne,

wybory mające wpływ na zakończenie Ciri pokazują się w ostatnich jej wspomnieniach przed dotarciem do źródła Białego Zimna

U mnie nie było słowa o białym wilku w zakończeniu. może to przez fakt, że kręciłem z Triss i Yen, a na końcu zostałem na lodzie. W zakończeniu faktycznie jest powiedziane, że niewiadomo co z Ciri, natomiast w rozmowie z wilkołakiem Geralt mówi, że jego córka nie żyje. Być może tylko on tak myślał. W każdym razie nie spodobało mi się to zakończenie.

Gdzie znalazłaś taką informację?

Podaj źródło o ile nie jest urojone...

Marcin Momot, oficjalne forum Wiedźmina na oficjalnej stronie Redów. Wątek zatytułowany "Informacja o bugu..." czy jakoś tak. 

Link:

http://forums.cdprojektred.com/threads/42959-Informacja-dotycz%C4%85ca-%C5%BAle-zliczanego-do%C5%9Bwiadczenia?p=1742215#post1742215

PS. I przeprosiny za pomyłkę przyjęte. Często mnie biorą za płeć męską. Chyba tak z automatu część uznaje, że jak gracz, to facet i nawet nick niekiedy niewiele daje. ;)

PS. 2. Ja chyba zacznę całość od początku, bo w tym momencie mam level 16 a przede mną wątki w Novigradzie.  

Edytowane przez Offka