Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Po łacie 1.07 ustawiłem wszystko na full i odziwo jest płynne 30fps :o HW wł z all, AA8 i 3 opcją na wysoki

Aha już to widzę. W pewnych lokacjach tak będziesz miał, ale wleź gdzieś, gdzie jest więcej do liczenia (gdzie widać więcej) - nie ma siły, aby utrzymała Ci stałe 30fps. Ale fakt hairwoerks ma teraz mniejszy narzut na gpu. Tyle tylko, że cała ta sierść z włączonym hw wcale nie wygląda lepiej niż bez tego - ja wyłączam, bo mnie to hw po prostu wizualnie drażni.

I jak tam alternatywne sterowanie Geralta? Ja jakoś nie widze różnicy :/

Też przestawiłem na alternatywne, wydaje mi się, że Gerwant jakby szybciej reaguje na naciśnięty / puszczony klawisz, ale może to tylko ułuda. Właściwie też nie widzę jakiejś różnicy. :/

Edytowane przez _FEN_

Guzik zrobili odnośnie Hairworks dodali AA i jakieś dwa poziomy niski i wysoki. Nie potrafią tego zoptymalizować, albo po prostu się nie da ze względu na samą budowę Hairworks, jakby chociaż trochę przenieśli obliczeń na CPU byłoby znacznie lepiej, w przypadku I7 to na pewno :D

Edytowane przez Ragnar Lothbrok

Z tego co pamiętam, to cuda (a na nim opiera się hw) może być od wersji 3.0 liczony przez cpu x86. Nie zgłębiałem tematu, to nie mam wiedzy w tym momencie jak zmusić aby się na procu liczyło.

Dla przypomnienia porównajmy sobie jeszcze jaki wpływ ma liczenie wirtualnej sierści na obniżenie wyświetlanej animacji. Nie wnikam w skuteczność obliczeń, a zatem która metoda jest lepsza wizualnie (bo tu właśnie siedzi cały kruczek), tylko to, co widzą gracze:

http://www.techspot.com/articles-info/1006/bench/HairWorks.png

http://www.techspot.com/articles-info/1006/bench/TressFX.png

To są testy z W3 bodaj 1.02.

A nie masz? To ładnie z dala od cywilizacji mieszkasz - też właściwie tak bym chciał, a przyszło mi w tej paskudnej stolycy 2/3 już swojego życia przeżyć ... i jeszcze się tam urodzić. :/

sasiad ma wiec pewnie ja tez moge miec ale czy na lte nie ma wysokiego pingu bo to jest rzecz ktora jest dla mnie wazna bo na orange mam od 20 do 22 tak wysoki ping ze sie grac nie da :)

na 390tce

Kupiłeś taką kartę? 970 już nie wystarcza? - mi by wystarczała, skoro nawet stara 780 mi w zupełności starcza. :P

E:

Ten napis Fury -- soon to w jakim celu? Przecież wymiana 390 na Fury to raczej nieopłacalna sprawa.

Już widzę Czesiu jak na 390ce masz 60 fps z kudłami, no chyba, że z resztą opcji pojechałeś w dół, przecież ta karta to odgrzana 290ka. Do uber i włosów to trzeba 980 Ti a Fury X często przegrywa z zwykłą 980tką a Ty tu pierdzielisz a takim 390 lol.

przecież ta karta to odgrzana 290ka.
Tak, a mimo wszystko jest zauważalnie wydajniejsza a to ciekawe, nieprawdaż?

Kupiłeś taką kartę? 970 już nie wystarcza?

To był dobry zakup, jestem jak najbardziej zadowolony, nie zmieniłbym jej z powrotem na 970tkę.

Do uber i włosów to trzeba 980 Ti a Fury X
 Guzik prawda, na 980tce spokojnie będzie 60FPS. A co do kart AMD to wiadomo dlaczego Hairworks działa gorzej niż na NV, nie ma się co nad tym rozwodzić zbytnio.
  • Popieram 2

Nie ma takiej możliwości żeby mieć na 980 w Wieśku 60 fps bez dropów na Uber, nawet na potworze 980 Ti takowe będą, a co dopiero mówić tu o kartach AMD, które są zwyczajnie słabsze, przecież takie Fury X  to poziom 980, często gorzej a życzą sobie tyle kasy jak za dużo wydajniejszego 980 Ti.

Na hairworks x4 można bez problemu grać na pokręconej 970. Przy niedźwiedziu jedynie mam spadki do 50 koło Kaer Morhen. Dałem tylko shadow medium i zasięg high. W Nowigradzie 60 klatek.

Przed patchem na x2 musiałem grać.

Edytowane przez Cyggu
AMD, które są zwyczajnie słabsze, przecież takie Fury X  to poziom 980, często gorzej a życzą sobie tyle kasy jak za dużo wydajniejszego 980 Ti.

http://orig12.deviantart.net/e690/f/2013/105/e/0/remington_oh__please_continue_watermark_by_gallifreyireland-d61w1bv.gif

Na hairworks x4 można bez problemu grać na pokręconej 970. Przy niedźwiedziu jedynie mam spadki do 50 koło Kaer Morhen. Dałem tylko shadow medium i zasięg high. W Nowigradzie 60 klatek. Przed patchem na x2 musiałem grać.

Można, ale niektórzy "nierozumieć"

Edytowane przez Ragnar Lothbrok
FEN odpuść. Jemu

Pytam go po prostu o sprzęt i od razu przypominam, że miał do mnie napisać, jak będzie 970 sprzedawał. ;)

E:

No nic, pora jeszcze w W3 pograć, bo wczoraj po update zacząłem nową grę na "krew, pot i łzy", a niedziela się kończy i jutro do pracy trzeba znów usiąść zamiast do W3 :(.

Edytowane przez _FEN_

Pytam go po prostu o sprzęt i od razu przypominam, że miał do mnie napisać, jak będzie 970 sprzedawał.

Wystawiałem na forum, nawet niezła dyskusja tam była i tylko jedna osoba się zainteresowała :P

Masz 780tkę, nie warto jej zmieniać na 970tkę, uwierz ;)

• Popieram 1

Wystawiałem na forum,

aaa widzisz, ja na tym forum przeglądam właściwie tylko temat o wiedźminie więc nie mogłem go widzieć. Skoro jednak piszesz, że:

780tkę, nie warto jej zmieniać na 970tkę

To nie ma czego żałować. Dzięki :)