Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

U mnie też się nie krzaczy. Ale czytałem już kwiki wielu osób które mówiły że musiały zjechać z taktowań "a pisiont czydemarków na łokoło śmigało aż się koc elektryzował- niedopracowane gunwo bez optymalyjizacyju".

• Popieram 1

raczej do Redów :P, jak skończę grę pokuszę się o post na ich forum :)

Trzepnij mail do drużyny devów :)

Kumpel mi napisał, że na GK110 nowe stery powodują płynniejsze zachowanie się W3. Testował na bagnach koło sierocińca - zatem w miejscu dość obciążającym (sporo obiektów, cieni, fizyki, mgły, wiatru ... itd) - zatem fajna wiadomość, wrócę do domu, to sprawdzę na swoim gpu.

Zainstalowałem, sterowniki stabilne w 100% (ja nie mam OC na GPU - w przypadku keplera do W3 i tak niewiele to daje, bo "problem" leży gdzie indziej) i muszę przyznać, że uczucie większej płynności. Też zrobiłem podobny test jak kolega i stanąłem w sierocińcu (tam gdzie ten kamień na ucho %-)) i zrobiłem przejazd kamery kilkadziesiąt razy dookoła - nie szarpie, ładnie płynnie.

Zatem jest lepiej. :D

Pytanie fabularne związane z Triss:

Podczas wykonywania misji związanej z transportem czarodziejów z Novigradu do Koviru na koniec przed odpływem statku odbyła się rozmowa z Triss, na początku poprosiłem ją o to, żeby została, następnie miałem 3 opcje do wyboru:

1) powiedzieć, że ją kocham

2) że możemy spróbować jeszcze raz zainicjować związek

3) że będe tęsknił, ale niech rusza w drogę

Wybrałem opcję ostatnią, ponieważ nie chciałem zablokować sobie (jak mniemam) drogi do Yennefer. Czy wraz z postępem w fabule będę miał jeszcze okazję spotkać Triss ? Niektórzy pisali o tym, że można ją wysłać do Kear Morhen. Czy ta opcja się pojawi później, czy coś mnie ominęło ? 

Edytowane przez Antiax

Triss sama pojawi się później w KM wraz z rozwinięciem głównej fabuły, jeśli wybierzesz romans z Yen, w filmiku końcowym nie będzie żadnej informacji o Triss - prawdopodobnie jej los jest podobny do wersji romansu z Geraltem

odsyłanie do KM jest tylko, gdy romansujesz z nią - Novigrad jest zbyt niebezpieczny

możesz oczywiście romansować z obiema czarodziejkami na raz, twórcy przygotowali dla tej sytuacji specjalną scenkę :D

Edytowane przez darasz89

Triss pojawi się później wraz z rozwinięciem głównej fabuły, jeśli wybierzesz romans z Yen, w filmiku końcowym nie będzie żadnej informacji o Triss

Dziękuje za odpowiedź :)

Czy zanim wykonam misję "Spisek" związaną z zamachem na Radowida lepiej jest wykonać misję związaną z odnalezieniem Filippy ? Jak sądzę to wykonując najpierw misję związaną z zamachem to misja, w której mam dotrzeć do Eilhart kończy się niepowodzeniem ? 

http://i.imgur.com/fiNn0MN.jpg

Obraz Boba Rossa:

http://i.imgur.com/ETOneks.jpg

Edytowane przez Antiax

Radowid ginie później, w specjalnym zadaniu Racja stanu - Spisek polega na odnalezieniu pewnej dość specyficznej osoby, która ma pomóc spiskowcom :P więc nie powinno to anulować misji

Edytowane przez darasz89

O zesz ale ta gra jest obszerna... Mam na liczniku 25h+ a pokazuje ze to 13%. Masakra, biegam po Velen jak glupi wykonujac questy, staralem sie robic ten na najnizszy mozliwy level by nie stracic nic a i tak juz jeden wyswietla mi sie na szaro (mam 12 level i na szaro jest q na level 6). A jeszcze mnostwo znakow zapytania i nieodkrytych wiosek/miasteczek. Swoja droga, gdzie znalezc Mistrza Kowalstwa bo potrzebny do wykucia miecza gryfa (level9). Mam 12 leverl i od 3 leveli moglbym nosic ten miecz a nie moge znalezc mistrza kowalstwa... ;/

Jednym z bledow tej gry, ktory osobiscie mi troche przeszkadza to zbyt mala ilosc unikatowych osob. Spotykamy co jakis czas te same twarze, a niby to sa inne osoby. Tworcy tutaj sie troche nie postarali.

P.S. Dadulek:

Dzieki Tobie ustrzeglem sie jak mniemam od bledu przy jednym quescie (ten z opetaniem konia przez ducha) i dzieki temu zaden "kon morderca" nie biega po Swiecie. Nie wiem tylko, czy to nie przez to, te biedne dzieci zginely...

O. Swoja droga, gdzie znalezc Mistrza Kowalstwa bo potrzebny do wykucia miecza gryfa (level9). Mam 12 leverl i od 3 leveli moglbym nosic ten miecz a nie moge znalezc mistrza kowalstwa... ;/

Poszukaj w Oksenfurcie po prawej stronie od głównej bramy (jakieś 100 metrów)

Dlaczego Szczupak boi się wody i jakim prawem zostało wprowadzone ograniczenie prędkości w terenie zabudowanym dla Szczupaka?  :wariat:

Heee

Talar jakoś lepszy był w W1 i mam wrażenie, że teraz kto inny mu podkłada głos :/

https://www.youtube.com/watch?v=4463STpgpS8&feature=youtu.be

Edytowane przez darkatraz

As you know we don't stop working to keep bringing you new updates - I just wanted to give you a heads-up of what to expect in the upcoming patch. The list below is a part of the change log for the 1.04/1.05. There will be a lot more fixes on the way - here's the breakdown of the most requested changes:

Geralt will not longer interact with candles near chests and other interactive elements. 
General stability and performance improvements
Significantly Enlarged GUI and HUD elements (including fonts) on consoles and slightly on PC.
Improved camera smoothness
Performance improvements during some cutscenes.
Fixed case where game was crashing on loading a save in certain situations
Various bug fixes and user experience improvements in GUI panels.
Fixed issue where some players were unable to run after Wandering in the Dark quest
Fixed issue where players were unable to talk to Eight after the Lord of Undvik quest
Too many wild hunt minions were spawned during Ciri's Story: Fleeing the Bog quest.
Fixed issue where Keira could sometimes fall under terrain during Wandering in the Dark quest
Fixed issue where Player was unable to move freely during Blindingly Obvious quest
Fixed issue where Player was unable to activate portal during Wandering in the Dark quest
Fixed issue where Player could get trapped in Turseach castle ruins
Fixed issue where Roche was not present at Hanged Man's tree during Eye for an Eye quest
Fixed issue where Player was unable to talk or interact with certain NPCs 
Fixed issue where Sirens in quest Lord of Undvik could be invulnerable.
Fixed issue where player was unable to use certain actions after Carnal Sins quest
Fixed issue where Geralt was sometimes unable to mount Roach
Fixed issue where some players where experiencing infinite loading screen during King's Gambit quest.
Fixed issue where Simun was not properly spawned in An Unpaid Debt quest
Fixed issue where player might have had a progression break after choosing certain dialogue option when talking to Dijkstra in Count Reuven's Treasure quest

The Pyres of Novigrad quest is of course going to be fixed as well as the XP glitch.

Właśnie wybrałem się do Skellige. Opuszczając Velen i Novigrad miałem 18 lvl, a rekomendowany lvl do Skellige był 16, więc ok. Po ukończeniu tego questa pojawia mi się kolejny z 13lvl rekomendowanym. Ta misja jest już szara, co znaczy, że chyba nie dostanę za nią expa? Jeśli tak, to megaaaaa słabo, że dopiero teraz dowiaduje się, że rekomendowany lvl na Skellige to jednak nie 16.

Chodzą słuchy że niektórym od zawsze wywalało stery. Są też tacy którzy ten problem rozwiązali zmniejszając troszkę przesadzone OC. Gra świetnie nadaje się do testowania jego stabilności...

Nie sądzę, by moje OC było przesadzone, tym bardziej że nie było z nim problemów w przypadku poprzednich sterowników.

Przy Wiedźminie nawet lekko poszło w górę, wraz z lekkim podciągnięciem napięcia (+10 w GPU Tweak od Asusa, sam Boost to 1403; niestabilnie było np. przy 1370, ale bez tego minimalnego podciągnięcia napięcia).

Po zainstalowaniu sterów 253.06 zaczęły się problemy. Na razie zrobiłam czysta instalację i testuję.

Bez OC jest stabilnie, z OC będę wiedzieć za jakiś czas, bo pół godziny to za krótko, by orzec, czy to słoń, czy nosorożec. ;)

Dam znać. :)