PatrykT 6221 Napisano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Teoretycznie to 2 mam, czekam na 3 sztuke która ma się pojawić w sklepie 17-18. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FFilkry22 66 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Jak się sprawują ? Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Nie wytrzymałem i wyczyściłem kompa z kurzu, bo aż mnie nosiło na sam widok Tak to wyglądało Kurz był wszędzie w ogromnych ilościach Mobasek po czyszczeniu , przy okazji zakleiłem niebieskie akcenty na riadiatorach, przydałby mi się jeszcze jakiś ciekawy pomysł na niebieskie gniazda Megahalems wykąpany i czyściutki jest różnica Także poprawiłem mocowanie śmigieł, teraz nie widać łepków trytytek Czyścioch, panel z szybą . Poprawione mocowanie szyby do panelu I czysty środeczek Dalej czekam na wentylatory, będzie można zabrać się wtedy za front, dodatkowo postanowiłem przenieś kartę dźwiękową i teraz muszę jeszcze wymyśleć dla niej fajny coverek. No i mus to poprawki lakiernicze 3 Cytuj Link to post Share on other sites
GateKeeper 25 Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Mistrz Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Długo wyczekiwane trio Edytowane 22 Października 2013 przez PatrykT Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Ladnie obrobione foto, tylko gdzie jest ostrosc ? Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 7 Cytuj Link to post Share on other sites
FFilkry22 66 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 @up Piękne zdjęcia robisz Czekam na twoją opinię na temat wentylatorów bq Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Po paru godzinach mogę powiedzieć tak : dla mnie bomba. Niby na papierze nie wiele wydajniejsze od UCTB12, ale porównując rozkręconego ucbt na 100% do pure wingsa na 100% to ten drugi przykładając dłoń sprawia wrażenie 2x mocniejszego "przeciągu" . Z głośnością też jest bardzo dobrze, tzn rozkręcony do 100% nic nie słychać prócz lekkiego szumu powietrza. Według mnie warte uwagi, a napewno jest to lepsza opcja jak uctb12 A co do fotek , to jeszcze wszystko robione jest na pałę, "tu przesune suwak max w prawo, tam max w lewo. hmm troche cofne, o podoba mi sie " także miło mi że sie podobają Edytowane 22 Października 2013 przez PatrykT Cytuj Link to post Share on other sites
mari133 0 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Mam pytanko jak zrobiłeś, że zasilacz masz na dole? Pewnie standardowo był on na górze? Mam właśnie zamiar przerobić to Moja obudowa to MS-TECH LC-402. Swietny projekt:) Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Poczytaj, jest napisane na początku Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Kiedy zaczynasz majstrować przy topie? Cytuj Link to post Share on other sites
mari133 0 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 PatrykT wolałbym abys napisal krok po kroku jak to zrobić. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) OK, u mnie sprawa była prosta ponieważ tylna ścianka nie była częścią ani topu ani spodu. osobny fragment. Rozwierciłem nity łączące z górą , dółem oraz te łączące tacke mobo z resztą obudowy. Otrzymałem gotowy element który z racji że top i spód obudowy był symetryczny odwróciłem to o 180 stopni, poprawiłem otwory pod nity gdyż nie zgrały się idealnie , na koniec ogarnąłem nowe otwory mocujące tacke mobo żeby nie latała jak żyd po pustym sklepie i zanitowałem. Ot cała filozofia Kiedy zaczynasz majstrować przy topie? No właśnie zaraz chyba zejde do warsztatu, bo jakoś nie ma co robić p.s. nie , nie pamiętam jakim wiertłem rozwiercałem nity i otwory, oraz jakiego rozmiaru nity użyłem, ale to idzie bardzo łatwo ogarnąć już EDIT 2,5h later No to prawie skonczony top, zostało go dopieścić ale na to zabrakło już dziś czasu i sił. 12h w robocie wykańcza człowieka Tak to wyglądało, bez sensu i składu, źle wymierzone i ogólnie lipa Niby wszystko pod filtrem, ale nie dawało spokoju wymierzone linie cięcia 25 min później dzięki diaxowi i mini szlifierce zbedny kawał blachy powiedział papa I już po obrobieniu krawędzi, tak jak przewidziałem folia się przytopiła w miejscach cięcia . Trzeba będzie to wymienić w najbliższym czasie Siateczka na miejscu No i już z wentylatorami. Do ogarnięcia detale, przedewszystkim to lekko wypchnąć całą siatke do góry i wyrównać otwory pod śruby wentylatorów, te oczywiście będą czarne imbusowe Edytowane 25 Października 2013 przez PatrykT 8 Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Super Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nie zapomnij o jakimś filtrze Tak ogólnie to ta wersja lepsza od tej z filtrem na topie. Jest tak ładniej jakoś i mniej przekombinowane. Dobre posunięcie . Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Lepiej, lepiej... Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2013 @up, lepiej nie mówić ? Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Na zdjęciach wszystko fajnie ale kto wie jak normalnie wygląda ? Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2013 normalnie to masakra Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Patryk i co z ta pastą się u Ciebie wyrabiało? zamówiłem sobie już tego gelida gc extreme i mam nadzieję że to sporadyczny przypadek Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 (edytowane) Wiesz sam nie wiem , wcześniej przez 2 miesiące było wszystko ok a po ostatnim czyszczeniu i aplikacji świeżej pasty ta po ok 2 tygodniach "zkamieniala" Zrobiła sie twarda i temperatury skoczyły o ok 20 stopni Oo Nie wiem , od czego takie cos . Teraz mam znowu MX-2 i jest gitEdytka Dopieszczamy kabelki Edytowane 5 Listopada 2013 przez PatrykT 1 Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Od eldera? Cytuj Link to post Share on other sites
fragblo 2 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Zdjęcia robisz zaje***** ! Pogratulować talentu Cytuj Link to post Share on other sites
8slawek8 72 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Gratulacje, efekt jest świetny Widać że robisz to porządnie. Mam pytanko. Gdzie nabyłeś te części do uczesania kabli?? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts