Kapitan Jawor 413 Napisano 9 Marca Udostępnij Napisano 9 Marca Kołobrzeg 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 10 Marca Udostępnij Napisano 10 Marca (edytowane) W dniu 7.03.2024 o 10:02, Kapitan Jawor napisał: Ja co prawda, nie biegam i nie morsuję, nie mniej jednak, mam nadzieję, że uda mi się wejść do Bałtyku (w najbliższą sobotę, jedziemy na tydzień do Kołobrzegu. Pierwszy raz w marcu. Do tej pory, jeździliśmy w styczniu. Było całkiem spoko. Jedyną wadą tych wyjazdów, był krótki dzień). No i udało mi się wejść do Bałtyku. A dokładniej - przeszedłem od falochronu wschodniego, do molo. Woda jest zimna, nie mniej - warto było. I jeżeli pogoda dopisze, powtórzę to z wielką chęcią Dziś w Kołobrzegu, było brzydko Edytowane 12 Marca przez adivxv 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Kołobrzeg - lotnisko Bagicz 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 16 Marca Udostępnij Napisano 16 Marca Wracamy dziś z Kołobrzegu. Było brzydko. Padał deszcz. Jesteśmy teraz na wysokości Borzysława. I Słoneczko ładnie świeci. Zdjęcia nistety nie będzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Rano było ładnie, a teraz do d... 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 30 Marca Udostępnij Napisano 30 Marca Cieszę się bardzo, że w końcu przyszła wiosna, bo dzięki temu znacznie zmniejszyła się ilość reklam środków na ból gardła, kaszel, itp, itd 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Piękna pogoda dziś, ciepło bez wiatru no i laski porozbierane PS. Minąłem dziś biegacza przy Puławskiej z Poleczki, dobry wyczes bo biegł w japonkach aż mnie zamurowało. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 14 Kwietnia Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Zdjęcie popełnione w Wiśle przy ulicy Olimpijskiej 1a O ile w piątek i w sobotę, było ładnie, dziś niestety jest średnio. Najważniejsze, że nie pada. Mam nadzieję, że wytrzyma do wtorku (wtedy wracamy). BTW - z tego, co się orientuję, zapiwiadają pogorszenie pogody. I to znaczne. I trochę popsuje mi to plany. Chciałem pojechać 19 kwietnia do Jaworzna nad tamtejsze Malediwy i chyba nie pojadę 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia I faktycznie - pogoda się skopała 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 18 Kwietnia Udostępnij Napisano 18 Kwietnia Panie - a ić pan w cholere z tako pogodo! Wszystkie moje plany, wzięły w łeb. Do Jaworzna, nie pojadę. Gwiździ. Balkonu nie ogarnę. Sybir (wiercieć muszę. Ze dwadzieścia najmniej dziur. Balustrada wymaga lekkiego tuningu). Na ogródek, też nie pójdę. Zamarznę. Na kwadracie, na szczęscie jeszcze grzeją. Gdy byliśmy we Wiśle i gdy pogoda się spsuła, nie grzali 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia Dlatego, kto wymyślił ten durny mróz, jest specjalne miejsce w piekle! Byliśmy dziś na ogródku i spojrzałem na orzecha somsiada. Wszystkie liście pozwijane. Normalnie miałbym to tam, gdzie słońce nie dochodzi (wiadomo - somsiad). Ale nie w tym przypadku. Tak się składa, że kilka gałęzi, włazi na nasz ogródek. A co za tym idzie, zgodnie z przepisami, wszystkie orzechy, należą do nas. A po tych zakichanych mrozach, najprawdopodobniej możemy zapomnieć o jakichkolwiek orzechach BTW - połaziłem trochę po za terenem ogródków i okazało się, że sporo drzew ucierpiało. M.in. robinia akacjowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 9 Maja Udostępnij Napisano 9 Maja Jaworznickie Malediwy - w końcu udało mi się tam dotrzeć (wcześniej przeszkadzała pogoda. Miałem też kilka tematów do ogarnięcia). Serdecznie polecam tą miejscówkę. Ma ona niestety jedną wadę - w dni wolne, potrafi być tam naprawdę tłoczno. https://i.imgur.com/OzvuA6O.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 2 Czerwca Udostępnij Napisano 2 Czerwca Dziś niestety, mamy bardzo brzydką niedzielę. Chcieliśmy się wybrać do ogrodnictwa w Świerklańcu, ewentualnie do Goczałkowic Zdroju (ogrody Kapias) i niestety - musieliśmy zrezygnować. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca Zastanawiam się, co będzie z tej chmury? Mały deszcz, duży deszcz, brak deszczu? https://zapodaj.net/plik-PRhKTI1uQV I z chmury, nie było absolutnie nic... Cytuj Link to post Share on other sites
ozboren 0 Napisano 20 Października Udostępnij Napisano 20 Października W tym roku spodziewana jest mroźna zima. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14043 Napisano 20 Października Udostępnij Napisano 20 Października Co roku tak mówią Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 20 Października Udostępnij Napisano 20 Października Pamiętam jednego roku (ze 2-3 lata temu - nie ważne) straszenie srogą zimą... Zima była wyjątkowo łagodna. Teraz mamy globalne ocieplenie i suszę. W IE przez suszę wiosenne prace polowe opóźnione były przez kilka tygodni, bo na wiosnę taka susza była, że maszyny rolnicze nie mogły wjechać na pole przez błoto powstałe od tej suchości. A te globalne ocieplenie spowodowały takie temperatury, że tegoroczne lato było tak chłodne, że nie pamiętam czegoś takiego wcześniej. Być może przez tą suszę, bo było tak sucho, że rzadko zdarzał się dzień bez opadów. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts