Salem 363 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Mafia II, Alan Wake, Nowy Tomb Raider, Alice Madness Returns Cytuj Link to post Share on other sites
Deus91Ex 26 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Nowy BioShock i tyle w temacie. Cytuj Link to post Share on other sites
manfred86 109 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 DE: Human Revolution Mafia II chociaż bardzo nie podoba mi się zakończenie. Mass Effect 1 - super. Teraz męczę "dwójkę" Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Planescape: Torment. i reszta się może schować wiadomo mamy oryginalne fallouty, mamy oryginalne gothic'i i parę innych na prawdę dobrych tytułów, ale nawet one wymiękają Cytuj Link to post Share on other sites
manfred86 109 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 A jeszcze Morrowind też mi się bardzo podobała fabuła W skyrimie trochę mniej ale za to nadrabia ten tytuł w innych kwestiach Cytuj Link to post Share on other sites
venedet 34 Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Dla mnie najlepszą fabułe miał KOTOR:-) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
piotr311 1 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Gothic Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Dla mnie najlepszą fabułe miał KOTOR:-) Może nie najlepszą, ale KOTOR jedynka i słynny zwrot akcji to prawdziwy majstersztyk. W tym roku mija dekada od premiery. Szybko czas leci. Jeden z moich faworytów na grę wszech czasów - Reunion. http://en.wikipedia.org/wiki/Reunion_(video_game) Baldur's Gate 1,2, pierwszy Deus Ex (HR jest świetny, ale jednak to nie to samo), Cruise for a Corpse, cała seria Monkey Island, Grim Fandango ( i zdecydowana większość starych przygodówek Lucas Arts (RIP) ). Długo by wymieniać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Aż dziwne, że nie padł tu Metal Gear Solid, zwłaszcza pierwsza część... Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Dziwne, to że nie padł tutaj np. Fahrenheit (prekursor PS3'kowego Heavy Rain, którego nie wymieniam bo temat dotyczy chyba gier na PC). Chyba pierwsza tak bardzo filmowa gra (2005r.) z iście filmową historią kryminalną. Jeśli ktoś w to nie grał to sugeruję przy następnej wizycie w Empiku poświęcić niecałe 20zł bo warto. W pamięć zapadł mi też pierwszy Max Payne, może motyw gliniarza szukającego zemsty jest dość oklepany ale za to komiksowe przedstawienie całej historii było bardzo pomysłowe. Na trzecim miejscu mojego podium myślę że drobne zaskoczenie - Black Ops '1'. OK, FPS'y nie grzeszą fabularnie, nie o to w nich chodzi, ale BO zapamiętałem jako takie słodkie odstępstwo od normy. Nie jest to nic wybitnego, historia banalna - mimo że nieco zaskakująca, dodatkowo opowiedziana po "łebkach", ale to chyba jedyny FPS, który fabułę ma ciekawą. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Baurus 2 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Dziwne, to że nie padł tutaj np. Fahrenheit (prekursor PS3'kowego Heavy Rain, którego nie wymieniam bo temat dotyczy chyba gier na PC). Chyba pierwsza tak bardzo filmowa gra (2005r.) z iście filmową historią kryminalną. Jeśli ktoś w to nie grał to sugeruję przy następnej wizycie w Empiku poświęcić niecałe 20zł bo warto. O tak jeżeli chodzi o Fahrenheita to fabuła miodna! Również polecam. Heavy Rain widziałem tylko gameplaye niestety. A Tobie gtxxor polecam mimo wszystko Black Mirror skoro podobał Ci się Fahrenheita, fabuła może niepodobna, ale również trzyma w napięciu. Jak w jedynce można się było domyslić co i jak, to grając w drugą część rozdziawiłem japę, nie spodziewałem się naprawdę niektórych sytuacji. PS.A czy z Was grał ktoś w Amnesię? Słyszałem, że też daje radę Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez Baurus Cytuj Link to post Share on other sites
matikser501 1 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Crysis 3 miał po prostu zaje***** fabułę .Zamienienie ciała Alcatraza na końcu w Proroka.Przetrzymywanie Cepida Alfa przez Cell'ów. Ups... spoilery HeHe Cytuj Link to post Share on other sites
Wolwgang 57 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Nic nie ma startu Do The Walking Dead The Game Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Crysis 3 miał po prostu zaje***** fabułę .Zamienienie ciała Alcatraza na końcu w Proroka.Przetrzymywanie Cepida Alfa przez Cell'ów. Ups... spoilery HeHe Jeśli napisałeś to na poważnie, to ci serdecznie współczuję, ponieważ "fabuła" wszystkich części Crysis'a jest równie głęboka, jak ta w Space Invaders, a do niektórych tytułów wymienionych w tym temacie ma się podobnie, jak komiks z Myszką Mickey do Macbeth'a. Cytuj Link to post Share on other sites
Korson 16 Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Niektórzy podają Fahrenheit, niestety nigdy nie grałem w tą grę, choć już dawno temu słyszałem dobre rzeczy o niej:) Cytuj Link to post Share on other sites
Tr0tyl 8 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Może nie najlepszą ale świetną fabułą może się zaszczycić bardzo niedoceniona gra Alpha Protocol Gdyby tylko producenci doszlifowali wiele tych niedociągnięć gra byłaby idealna Teraz kosztuje koło 10zł więc możecie spróbować Cytuj Link to post Share on other sites
manfred86 109 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 mówiłem już że sleeping dogs ma zajebistą fabułę? Co prawda motyw gliniarza działającego pod przykrywką w mafii jest oklepany ale sama historia jest (moim zdaniem) świetnie opowiedziana. No i zakończenie mnie bardzo zaskoczyło Cytuj Link to post Share on other sites
master25051992 7 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Tomb Rider najnowszy , dla mnie fabuła jest nieziemska.... i nowy BioShock też miazga 1 Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Może nie najlepszą ale świetną fabułą może się zaszczycić bardzo niedoceniona gra Alpha Protocol Gdyby tylko producenci doszlifowali wiele tych niedociągnięć gra byłaby idealna Teraz kosztuje koło 10zł więc możecie spróbować Oj zgadzam się zgadzam Ja sobie zainstalowałem Cytuj Link to post Share on other sites
Greelo 1 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Mi zapadły w pamięć:FableDawn of War pierwsza częśćTwo Worlds IIFarCry 3W sumie cała seria ACGothic 1, 2Risen 1,2i dość mało popularna gra kiedyś w cdaction była Scrapland Cytuj Link to post Share on other sites
Mephic 110 Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja najbardziej pod kątem fabularnym zapamiętałem: 1. Mafia/Mafia II 2. seria Mass Effect 3. Planescape Torment (pamięta ktoś jeszcze jakie to było cudo?) 4. DeusEX (ten pierwszy ) Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez Mephic Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 3. Planescape Torment (pamięta ktoś jeszcze jakie to było cudo?) To świetna gra, zupełnie jak seria Baldurs Gate - fabula zacna Trochę gorsza jest seria Icewind Dale. Co do serii Neverwinter Nights to już mnie tak nie poruszyła, porwała jak te wcześniej wymienione gry. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dudzio993 53 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Zgodzę się pod warunkiem, że mówimy o pierwszej części. Dwójka i jedynka miały klimat, ale trudno w przypadku dwójki mówic o dobrej fabule-zabij smoki, by uratować ludzkość. Troszkę oklepany motyw. Natomiast motyw górniczej doliny, z której nie można się wydostać żadnymi możliwymi środkami jest naprawdę ciekawy. Mafia II i fabuła? Przecież tak na dobrą sprawę nie wiemy nawet co stało się z "Dżojem" Vito to zimny *********, który zabiłby własną matkę dla pieniędzy(przesadziłem, ale taki jest zarys jego osobowości) Pierwsza część miała to coś, gość miał dylematy moralne. Został gangsterem, bo nie miał innego wyjścia-został spalony, Dwóch oprychów w zasadzie przez niego zginęło. Później jego osobowość miała odzwierciedlenie w wyborach, oszczędził kilka osób, co później się na nim zemściło. Mój ulubiony cytat z Mafii: "Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w mafii, na wojnie – zawsze i wszędzie. Ja przegrałem. Tak samo Paulie i Sam. Chcieliśmy lepszego życia, ale skończyliśmy dużo gorzej niż większość ludzi." Jak nie wiadomo co się stało z Joey ? Przecież na koniec Vito dotrzymał umowy pozwolili mu przeżyć a jego kumpel nie był w umowie dlatego tym drugim pojechali inną drogą by dokonać egzekucji... T: Metal Gear Solid przykuła moją uwagę. Far Cry 3, Far Cry 1. Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez Dudzio993 Cytuj Link to post Share on other sites
faroxim 13 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Seria Mass Effect i Wiedźmin. Cytuj Link to post Share on other sites
manfred86 109 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 dlatego tym drugim pojechali inną drogą by dokonać egzekucji... a widziałeś tą egzekucję? Bo ja nie... Ja od siebie dodam, że HotS ma całkiem ciekawą fabułę Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts