gtr76 6077 Napisano 20 Maja 2017 Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 Nie chodziłeś do szkoły z właścicielem to zapomnieli. Ale ja chodziłem i mogę interweniować w razie potrzeby. http://www.emoticons.free.fr/smileys/Action-Phone/phone_fix2.gif Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 20 Maja 2017 Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 No ale teraz problem dotyczy właściciela więc już musisz chyba napisać list do wychowawczyni. No i nie zapomnij znowu wspomnieć że komputronik zawsze polecałeś i jak bardzo cenisz jego wkład w rodzimy rynek IT. Jak nie posmarujesz to nie pojedziesz. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 20 Maja 2017 Udostępnij Napisano 20 Maja 2017 list do wychowawczyni Do Twojej? Jak nie posmarujesz to nie pojedziesz. To akurat się zgadza. Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 22 Maja 2017 Autor Popularne posty Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 - po 2h przyzwyczaiłem się do wielkości - przejście z 27 na 32" zajęło mi tydzień; - Na dzień dobry podbiłem GPU, żeby nie tracić czasu: Jak do tej pory pograłem w Infinite Warfare, Fallout'a 4 z HD Texture Pack'iem, Wiedźmina 3 i BattleFronta: - IW na maksa ze wszystkim sztywne 60 kl/s; - w F4 wyłączyłem AA i dałem AF z 16 na 12 - stałe 60 kl/s, nawet podczas zadymy - zdziwiło mnie to, bo przy FHD miałem sporadyczne dropy; - W Wieśku, ze wszystkim na maksa, framerate oscyluje w przedziale 50-60, trzymając się najczęściej w okolicy 55-56. Poniżej 50 nie spadł. Pobawię się z 1-2 ustawieniami na high i powinno być sztywne 60. - BF - na maksa, sztywne 60 kl/s. Wrażenia - jest bardzo ładnie, ale nie jest to jakaś kosmiczna rewolucja, co raczej wynika z wielkości ekranu. 4K na 32-34" pewnie robi większe wrażenie. Granie na tak dużym monitorze jest jednak świetne, a przy FHD obraz wyglądałby po prostu źle, więc 4K to jedyna sensowna opcja i bardzo się cieszę, że się na nią zdecydowałem. Na chwilę obecną, 1080Ti jest kartą, która ogarnia 4K bez dużych wyrzeczeń. Poza tym testowałem, jak wygląda sprawa z graniem w niższej rozdzielczości i w przypadku FHD jest lipa, natomiast 1440p wygląda całkiem spoko i gry, które będą zamulać w 4K, bez problemu ogarnę właśnie w 1440p. Monitor nie smuży, nie zostawia wypalonych okien - ponoć niektóre egzemplarze mają tak na dzień dobry, ale jeśli jest na starcie ok, to później nie powinno się nic odjaniepawlać w tej materii. Philips BDM4350UC - szkło (nie)godne prezesa. 14 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Wielkie bydle jest,ważne że Tobie pasi taki rozmiar i tyle w temacie. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 24 Maja 2017 Autor Popularne posty Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Odpaliłem ostatniego NFS'a - sięgam po niego średnio raz na kilka tygodni, celem kilkuminutowego odstresowania - po dojściu do 57% fabuły kompletnie straciłem zapał, aby męczyć się dalej. Gra była ładna już w FHD, ale obecnie wygląda naprawdę genialnie. Stabilne jak skała 60 kl/s. Spore zdziwienie - o wszystkich bajerach nie ma mowy - włosy od AMD nadal są killerem. Poza tym trzeba zejść oczko z cieni i tekstur - obie pozycje na high. Reszta na maksa. Nie widać, aby gra miała już 4 lata. Wildlands to największy killer GPU, w jaki grałem. Na 1080 trzeba było schodzić z bajerami, aby mieć 60 kl/s w FHD. Cholernie obawiałem się, jak wypadnie w 4K i... jest dużo lepiej niż sądziłem: - mieszanka high, very high i ultra, wyłączony AA (to raczej oczywiste) i framerate waha się pomiędzy 40 i 60 kl/s, najczęściej mieszcząc się gdzieś w okolicach 48-52. Nie wiem, czy to nie zasługa patchów, jakie wyszły od czasu jak ją skończyłem, ale obecnie mając na liczniku 40-50 kl/s, gra jest płynna i w pełni grywalna. Wcześniej spadki poniżej 50 były dla mnie dość mocno odczuwalne. Nie widziałem sensu, aby sprawdzać, co trzeba by jeszcze zmniejszyć, aby było sztywne 60. Podbita karta od razu wchodzi na wysokie obroty - praktycznie cały czas boostuje w okolice 2 GHz, staje się wyraźnie słyszalna i dochodzi do 75 stopni. Jeśli jednak najbardziej wymagająca i jednocześnie IMO najładniejsza gra ostatnich 2 lat daje radę w 4K to za sprawą 1080Ti nastąpił jednak skok jakościowy, pozwalający bez obaw myśleć o tej rozdzielczości. Ponieważ oczywiście zostaje niedosyt, bo Wildlands na ultra w 4K jest obecnie cały czas poza zasięgiem, raczej na pewno będę za jakiś czas celował w topowe Volty. O monitorze nie ma sensu za dużo pisać - dla mnie bajka. 11 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Popularne posty Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Plany na 2017: Pierścionek zaręczynowy. Podzielę się z forumową rodziną, bo wydarzenie dla mnie ważne She said "YES" Pierścionek najukochańszy, wybierany w bólach - tanzanit w białym złocie, z 6 małymi brylantami. 24 Cytuj Link to post Share on other sites
bumbel123 3110 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 GRATULACJE!!! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Platun 116 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 No no Nowaj gratki 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Gratuluję 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 No to szczere graty. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 najczęściej mieszcząc się gdzieś w okolicach 48-52. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
zulugula11 203 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Gratulacje.Od siebie ,nie popełniaj tego błędu Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Gratuluję Stary! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Gratulacje 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DragoElite 283 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Gratulacje 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Gratulacje 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 i dobrze mu tak czemu ma mieć lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
F0rfrey 810 Napisano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Gratulacje! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 http://i1123.photobucket.com/albums/l549/Airdrifting/6900k_zpsuhyhqd35.jpg Doszukiwanie się logiki grozi śmiercią lub kalectwem Rozważałem X299, ale zniechęciły mnie doniesienia o problemach z CPU i płytami. Moja sztuka 5820K jest dość przeciętna, więc po cichu liczę na trochę więcej. W przypadku wysokich temperatur będę miał zaś powód, aby przesiąść się na FD Celsius S36 http://www.3dmark.com/3dm/20862326? Procek robi stabilne 4,2 GHz przy napięciu 1,255V. Maksymalna temperatura, przy wszystkich wentylatorach na minimum, na najcieplejszym rdzeniu dobiła do 84 stopni po kwadransie w OCCT. Przestawienie wentyli na opcję "lekko słyszalną" zbija około 3 stopni, a przy opcji "słychać, ale nie wyje" żaden rdzeń nie przekracza 80 stopni. Czas na zabawę będę miał w weekend, ale jest nieźle - wyniki zbliżone do 5820K, a Broadwelle-E generalnie podkręcają się słabiej. 4,5 GHz do smarków jest raczej realne, a przy lepszym chłodzeniu pewnie taka wartość będzie mogła być i na co dzień. 9 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 4 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Wyczuwam w końcu custom LC Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Przy częstotliwości, z jaką zmieniam GPU oraz braku możliwości wyeksponowania kompa nie ma to większego sensu. Nosiłem się już kilka razy, ale w tej jednej kwestii zawsze zwyciężał rozsądek. Cytuj Link to post Share on other sites
bumbel123 3110 Napisano 4 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 ale w tej jednej kwestii zawsze zwyciężał rozsądek. Czasem warto posłuchać głosu serca. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Z czystego chciejstwa sprawiłem sobie 6900K, więc póki co wystarczy Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 26 Sierpnia 2017 Autor Popularne posty Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Xbox One S miał pełnić głównie funkcję odtwarzacza do płyt BD UHD, a tymczasem na chwilę obecną stanowi moje główne źródło rozrywki - Magda gra na kompie, a ja na kanapie łupię namiętnie w RDR (po 5h w tej grze doskonale widać, skąd czerpali garściami twórcy W3). Sterowanie padem w grach innych niż wyścigi i bijatyki nadal jest dla mnie największym minusem, ale znając życie, za jakiś czas przestanie mi to robić różnicę - przyzwyczajam się dość szybko. Split-screen co-op - dla mnie powrót do czasów dzieciństwa, kiedy na jednym ekranie można było grać prawie we wszystko. Opcja, która z racji większych możliwości sprzętowych powinna być czymś oczywistym na PC, bo 2 w miarę sensowne pady można mieć już za jakąś stówę. Co do jakości konsolowej oprawy audio-wizualnej - jestem tutaj bardzo pozytywnie zaskoczony - Forza Horizon 3 wygląda wyśmienicie. Biorąc pod uwagę cenę, jaką trzeba zapłacić za XO S, oraz fakt, że używane gry idzie na ebayu/Allegro wyrwać za grosze, zakup kompa do gier, aby grać poniżej high, mija się kompletnie z celem. Gry multi-platformowe będę oczywiście kupował na PC, ale dość mocno czuję, że po zakupie TV 4K 65", co zaplanowane mamy na pierwszy kwartał przyszłego roku, wpadnie PlayStation. http://i.imgur.com/J82qgsF.jpg 10 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts