Skocz do zawartości

[MULTI] Far Cry - seria

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      0
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      0
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      0
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Dual Core fix zaczerpnięty z pewnego ruskiego forum, kilka osób potwierdziło że ponoć działa. Możecie testować

Sprawdziłem to działa :)  Far Cry 4 odpalił na starym Pentium Dual-Core E5200@ 3.33GHz bez nagrywania filmiku ponad 30 fps.. Nagrywanie zabija tego Dual-Core..

• Popieram 1

Ja zrobiłem tak:

- zabiłem Sabala, bo to religijny głupiec i wymordowałby zwolenników Amity (wizja podczas potyczki z Yumą)

- nie zabiłem Pagana przy stole, po zdobyciu jego twierdzy, dopiero po scence z prochami matki i pogawędce w ogrodzie, gdy zdecydował się opuścić Kyrat, zestrzeliłem jego helikopter
- zabiłem Amitę, bo postanowiła zrobić ze wszystkich niewolników i promować prochy :P

Historia nie kończy się szczęśliwie dla Bhadry, no ale wszystkich nie uratujesz. "W końcu to Far Cry."

Zakończenie trochę mnie wpieniło i dlatego zdecydowałem się zabić wszystkich. Już nikt do mnie nie dzwoni. :(

:D

• Popieram 1

Haha, ubi partacze. Ktoś stworzył temat i umieścił na ich forum link do powyższego fixa, ubi usunęło link, zamknęło temat i odpisało:

Downloading third party software that isn't sanctioned by Ubisoft can be very hazardous to your computer.

Removing the link and closing this thread.

Thanks.

Przy okazji, zauważyłem, że czas w grze leci tylko kiedy się poruszamy (idziemy lub kamerą poruszamy) a przynajmniej duuuuuużo szybciej :P

Łatwo to zaobserwować na padzie patrząc na cienie i/lub zegarek. Wystarczy wychylić bardzo delikatnie gałkę kamery, ruchu prawie nie widać a cienie i wskazówka minutowa zegarka zaczyna biec jak szalona ;)

Wątku fabularnego nieszczególnie chce mi się tykać. Przeszedłem do momentu odkrycia drugiej części mapy. Uważam, że fabuła kupa mułu za to reszta gry rewelacja.

Ja tez tak mam:)

syndrom z FC3,po przejeciu wszytskich posterunkow ,no juz musialem dalej pociagnać i skonczyc watek fabularny :xD

tu tak samo,super bawie sie w posterunki,raz na Rambo a raz po cichutku tylko z lukiem  :)

i bardzo podobaja mi sie misje poboczne z posterunkow,uratuj ,zabij,zapoluj ,rozbudowne bardziej niz tamtej wersjii,dotego Yogi,Longinus,misje na Arenie,kupa roboty i godzin zabawy :) lepsze to niz sama sucha fabula,ktora i tak wiadomo jak sie zakonczy :)

• Popieram 1

Po długiej zabawie z grą jestem ogólnie pod ogromnym wrażeniem. Niestety jest jedna rzecz, która wyjątkowo mnie irytuje.

Polskie napisy. To jakieś wielki nieporozumienie. Swego czasu dużo tłumaczyłem z angola. Nie jest to łatwa sprawa, ale grając w FC4 przecierałem oczy ze zdumienia. Jakby pisał je jakiś 8 latek. Fatalne synchro. Tekst w jednej linijce. Niepotrzebny natłok znaków interpunkcyjnych. Błędne, dosłowne tłumaczenie. Tekst znika zanim można przeczytać. To się w pale stojącej nie mieści jak można było zatwierdzić i dokleić ten bubel do takiej fenomenalnej gry...

Według mnie są to najgorsze polskie napisy jakie widziałem kiedykolwiek w grze...

• Popieram 6

To prawda, napisy są strasznie spartaczone.

i bardzo podobaja mi sie misje poboczne z posterunkow,uratuj ,zabij,zapoluj ,rozbudowne bardziej niz tamtej wersjii,dotego Yogi,Longinus,misje na Arenie,kupa roboty i godzin zabawy :) lepsze to niz sama sucha fabula,ktora i tak wiadomo jak sie zakonczy :)

Hurk też jest dobry.  :D 

Edytowane przez Amok2

U mnie też nie ma najmniejszych problemów ze stabilnością. Z txaa na maksymalnych ustawieniach też nawet nie miałknie poniżej 60 fps. Jeszcze nie wcięło mi pliku zapisu jak z unity wiec póki co nie psioczę.

U mnie też nie mam problemów z sama gra wszystko sie pieknie i ładnie zpaisuje , jedynie co mnie drazni to ten przełamywany obraz ale to trzeba sie przyglądac by widzieć. Widocznie moj monitor juz nie daje rady :D jednak troskzę dziwne bo w AC:Unity mam takei same ustawienia i włączone V-sync i gra śmiga aż miło a FC4 jak włacze V-sync to widac ze gra przycina :P albo 770 juz nie daje rady :D