Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

Ja tam w ogóle nie rozumiem tej paniki. To jest PS4 Slim, które tym razem nazwali Neo. Nic więcej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

no nie bardzo Slim zazwyczaj nie różni się hardware, a ten będzie mocniejszy ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Ja tam w ogóle nie rozumiem tej paniki. To jest PS4 Slim, które tym razem nazwali Neo. Nic więcej

nie nic wiecej tylko 2x mocniejszy hardware

takiego czegoś nigdy nie było

robili w drugą strone (pozbawiali ps3 chipa z ps2 itp czy obniżali częstotliwość proca w x360 slim)

ale nie, że zmieniali całkowicie wydajność w górę i to w takim stopniu

Skoro 2x mocniejszy to możemy mówić o kolejnej generacji konsol  %-)  ?

Argument że konsolowcy nie muszą wymieniać podzespołów co 2-3 lata tak jak użytkownicy PC chyba rzeczywiście traci sens.

Edytowane przez dzejC

Po pierwsze nie muszą, bo na starym ps4 wszystko będzie chodzić.  A po drugie blacharze też nie muszą wymieniać co 2-3 lata. Jaka gra dziś nie pójdzie na i5 750 + HD 6950? Raptem 2-3 wymagające DX12. 

Edytowane przez MiK86

-Tommy-, naprawdę wierzysz w ten 2x mocniejszy hardware? Ile razy mocniejszy miała być pomniejsza obecna generacja od poprzedniej? Poczekajmy na oficjalne testy, a nie przeskakujemy od zagadki do zagadki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ciekawe czy sprzedaż ps4 spadnie, każdy będzie czekał na nowy model. Chyba, że wypuszcza na świeta. 

Myślę, że na stary model szykuje się jakaś solidna obniżka i obie konsole będą równolegle np PS4 - 1199 PLN i PS4 Neo - 1799 PLN. Tym sposobem możliwe, że zwykłe by wcale nie zalegały na magazynach a Sony miałoby po prostu 2 wersje PS4 dla ludzi z różnym budżetem. Wydaję mi się, że o to im chodzi ale to gdybanie.

Edytowane przez Cepheus119

Mi się jakoś dziwnie wydaje że MS pójdzie w zupełnie inną stronę. Nie bedzie tworzyć kolejnego xboxa, lecz bedzie dążyć w kierunku unifikacji swojej bazy gier i to bedzie ich główną kartą przetargową. Myślę że zdali sobie sprawę iż ta generacja należy do Sony, więc skupią się na tym co do tej pory było tak chwalone przez graczy. Czyli: wsteczna kompatybilność, gry które są Exami dla całego MS.

Ale to tylko moje domysły

Poza tym mówili (MS), że u nich nie będzie upgrade tylko jak coś rzucą nowego to będzie to zupełnie inny poziom bla bla. Czyli znając życie będzie to Xbox 1,5 nazwany dla zmylenia Xbox Two, Next czy jakkolwiek inaczej byleby sugerować całkowitą nową generację ... ale na windowsie .... czyli jednak upgrade :) robi się to wszystko strasznie skomplikowane.

• 2 tygodnie później...