Skocz do zawartości

Temat ogólny o prockach AMD

Recommended Posts

Testerzy z naszego benczmarka dali Intelowi RAM 2933, AMD 3200...

Wez @Artok nawet nie pisz, tj po prostu k**** kpina, nie wiem na uj oni sie sila na "testy" :/ Ja nawet nie wchodze tam, niech spier*****, najelpiej razem z PiS! 

Ale jak na razie to jest bardzo dobrze, czytalem juz testy na stronach szwedzkich, teraz mecze TPU.

• Popieram 3

No, no 10900 nie teraz taki oczywisty jako cpu do benchów gpu/gier ;o Boost zegarów nawet niedoszacowany, pozytywnie zaskakuje, oc w ok. 4.8Ghz allcore. Wygląda ok. Szkoda, że cena wysoka (5600x jest zbyt wysoka), tak cała reszta jeszcze ujdzie, potencjał jest. Dogoniony Intel w grach, teraz jeszcze niższy pobór prądu, temp ok, napięcia w normie, pcie-4... 

@Artok jak śmieszne to jest, to trzeba przypomnieć że tak robili testy kolesie od 9900k dla Intela xP czyt dali większe takty Ryzenowi-bo taki i taki ram wspierany.

Nie mniej benchmarki się +/- potwierdzają Ryzen lekka przewaga vs 10900k, gdzieś przegrywa,wygrywa ale ogólnie wychodzi na +, im bardziej znaczy w grze sucha moc jednego rdzenia tam Ryzen bije Intela. Pewnie tam gdzie potrzeba sporo pracy z pamięcią i do gry ostro wchodzi latencja, intel wygrywa. ale to tylko 1080p. Do 1440p to i zen2 styknie dla zdecydowanej większości ludzi-teraz jest przynajmniej opcja high-end xP

Up

Nic nie straciłeś - masz nadal dobry CPU do gier nawet bardzo dobry, a jeszcze będzie 11 gen na LGA1200, a AMD ? AM4 właśnie jest martwe - mówię oczywiście o przyszłości rozbudowy. ;)

\o/ pierwszy dzień sprzedaży zen3

AM4 jest martwe :D

edit

Wychodzi na to, że upolowałem na proshopie

w proshopie o 15:00:26 wystartował, mam płatność 15:00:49 (bo strona lagowała) i 15:01 było "produkt wycofany"

W xkom się tylko znaczek zmienił z zielonego "zapytaj o dostępność" na szary "niedostępny". Teraz jest dostępny ale nie wiadomo kiedy dostawa. 

Amazon Uk ma za £360 zamiast £300

Już za Ł400 xD

Miały, tylko o 14.56 ludzie wszystek wykupili.

Już wkrótce na allegro: 2000zł od ręki :D

E: W mediaexpert jest z tego co widzę dostępny nadal i w miarę w ludzkiej cenie.

Edytowane przez zbiku90
  • Popieram 1