Skocz do zawartości

Temat ogólny o prockach AMD

Recommended Posts

MSI B450 TOMAHAWK MAX AM4. 

Składałem na niej kumplowi kompa w weekend. Bardzo fajna płytka. Do 65w w sam raz

Eeeem sekcja zasilania na TH MAX pozwoli na spokojną obsługę najbardziej prądożernych cpu od AMD obecnie. Oczywiście bez OC, ale da radę na stocku.

więc nie wiem o co chodzi z tym pisaniem o obsłudze 65W TDP jako "w sam raz" 

Wyjaśnij, proszę

Edytowane przez Bichits

X-KOM:

AMD Ryzen 5 3600XT - 1.219,00 PLN

AMD Ryzen 7 3800XT - 1.999,00 PLN

AMD Ryzen 9 3900XT - 2.599,00 PLN

Możliwość składania zamówień: 07.07.2020, czyli muszę powiedzieć rodzinie jaki prezent chcę, skoro możliwość składania zamówień w urodziny :D

Edytowane przez Gryphus
  • Popieram 2

X-KOM:   AMD Ryzen 5 3600XT - 1.219,00 PLN   AMD Ryzen 7 3800XT - 1.999,00 PLN   AMD Ryzen 9 3900XT - 2.599,00 PLN

Powiem krótko - dowalili co pieca z tym Matisse Refresh/B450 resfresh.  Progres żodyn, ceny jedynie jakieś takie mocno napuchnięte.

Jak Lisa mówiła że nie chcą być dłużej chłopcem do bicia to nie wspominała nic że to teraz oni będą łoić po tyłkach ile wlezie. :D 

ak, te same ustawienia ale boost spadl znaczaco 4100-4200 teraz 3975-4075

jak to się ma do temperatur które były na początku? jakieś różnice? załóż nową pastę i zobacz czy jest jakakolwiek różnica, daj wentyl na 100% i porównaj wyniki.

W końcu czy masz możliwość przetestować tego cepa w innej konfiguracji? 

Powiem krótko - dowalili co pieca z tym Matisse Refresh/B450 resfresh. Progres żodyn, ceny jedynie jakieś takie mocno napuchnięte.

Jak Lisa mówiła że nie chcą być dłużej chłopcem do bicia to nie wspominała nic że to teraz oni będą łoić po tyłkach ile wlezie. :D

jak to się ma do temperatur które były na początku? jakieś różnice? załóż nową pastę i zobacz czy jest jakakolwiek różnica, daj wentyl na 100% i porównaj wyniki.

W końcu czy masz możliwość przetestować tego cepa w innej konfiguracji?

Temperatury takie same, bede właśnie zmieniał pastę niedługo i czekam na stabilna agese 1.0.0.6 raczej już nic w tej kwestii nie zmienię. Wentyl na 100 tez nic nie daje

Footnotes od "XD'ków" (XT).

4 Testing by AMD performance labs as of May 28, 2020 using Cinebench R20.06 nT versus average system wall power (~185W) during the run. All systems configured with DDR4-3600C16, GeForce RTX 2080, and Noctua NH-D15S. RZX-002

Czytając artykuł dotyczący możliwej ceny PS5 westchnąłem tylko z grubsza się zastanawiając, czy nie skłonić się w kierunku konsol. Byłaby to druga konsola po PS One w wersji tej slim. A, że gracz ze mnie coraz bardziej niedzielny, to wstrzymam się z upgrade kompa do końca roku. :) 

Czyli jednak 3600 XD wyszło z tej całej premiery

Don't panic, to są ceny premierowe  (pocovidowe) dajcie dwa miechy a to się wszystko z lekka uspokoi, dolar spokojnie ale idzie w dół... lekki pstryczek w nos dla AMD  i zacznie się obniżanie cen, natomiast zdania o b550 na razie nie zmieniam. 40-50%+  nawet w obliczu covid to jest....

https://www.youtube.com/watch?v=wTP2RUD_cL0

<PS> jeśli chodzi o słowa piosenki to nie miałem nic złego ma myśli chodziło mi Tylko to tytuł .... wolę za wczasu,

Pozdrawiam, Andrzej D.

Edytowane przez pendzel_3

No to Cię chyba rozczaruję, @Reven: w Se mam identyko ceny niemalże co w pl (3799 Sek za Aorus Master, 1849 sek za MSI Bazooka) i prawdopodobnie te ceny się utrzymają. Jedyny przypadek, gdzie niedługo po premierze były obniżki cen, to sklepowy debiut R5 2600 (ale wtedy to samo Amd obniżyło ceny).