Navier 373 Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Ojtam, w ASRocku X470 brakuje LLC, offsetu VCore i zaawansowanych ustawień RAM. Taka sama polityka - chcesz mieć wszystkie opcje, wywalaj sałatę na Taichi. Przecież te wszystkie opcje są w UEFI, tylko poukrywane przez producentów płyt. Od czasów mniej więcej Socket A/Socket 370 takie praktyki są powszechne. Był czas przywyknąć. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Pewnie masz rację, bo ja pierwszy kontakt z high end w przypadku Mobo zaliczyłem rok temu - Strix X470-F, 666 pln w promocji pamiętam cenę A tak to do tej pory wydać dla mnie na płytę więcej niż 250-300 PLN to była głupota. Zachciało się jednak fanaberii (C7h Wifi, teraz ten X570-P) i... coś czuję, że wleci Mortar B450m Max } Cytuj Link to post Share on other sites
Navier 373 Napisano 21 Października 2019 Udostępnij Napisano 21 Października 2019 Ja jakoś do MSI nie mam zaufania (oszczędzanie doprowadzili do perfekcji, pewnie nawet liczą grubość ścieżek na płycie, żeby przyoszczędzić na miedzi). Najpierw wziąłem ASrocka X470 Master SLI (z 2700X), nie była to jakaś ostatnia padlina, ale miała kilka wad, które zdecydowały o jej sprzedaży (upośledzony BIOS, drugi M.2 max PCIe gen2 x4, gorący VRM (na dodatek czujnik temperatury przy VRM w okolicy 100 stopni lubił się przekręcać na 0 stopni). ASUS, mimo, że to budżetówka wśród X470, spisuje się zdecydowanie lepiej, chociaż też nie jest bez wad. Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 22 Października 2019 Udostępnij Napisano 22 Października 2019 (edytowane) Po wielu miesiącach kombinowania i gadania - Wchodzę do klubu Ryzen ;p Edytowane 22 Października 2019 przez Bichits 7 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Ale mnie kusi ten Ryzen 2700 za 649 zł. Licząc odsprzedaż Borderlands 3 za stówkę wychodzi cenowo równo z ówczesną promocją z zasilaczem. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Jeżeli po odsprzedaży B3 wymiana Cpu wyniesie Cię 1:1 to moim zdaniem warto wziąć R7. Chociażby dlatego, że przy odsprzedaży (zakładam, że będziesz w przyszłości robił przesiadkę na R4000) za R7 powinieneś dostać więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Gdzie ten ryzen 2700 za 649? Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 W x-komie, jeszcze 184 sztuki zostały Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 (edytowane) W gorący strzał . Sam się zastanawiam czy nie zmienić z 1700 na 2700 czy lepiej poczekać na 3600 w lepszej cenie. Edytowane 23 Października 2019 przez MariuszB35PL Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Wzrost wydajności znikomy w grach... Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Jeżeli po odsprzedaży B3 wymiana Cpu wyniesie Cię 1:1 to moim zdaniem warto wziąć R7. Chociażby dlatego, że przy odsprzedaży (zakładam, że będziesz w przyszłości robił przesiadkę na R4000) za R7 powinieneś dostać więcej. Ale to obowiązuje Cytuj Link to post Share on other sites
barpiw 66 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 W gorący strzał . Sam się zastanawiam czy nie zmienić z 1700 na 2700 czy lepiej poczekać na 3600 w lepszej cenie. do tego kupujesz płytę od Asusa (Cashback), którą odsprzedajesz lub nie, + masz gierkę którą też może puścić dalej, wg mnie szkoda nie skorzystać z takiej okazji. Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 O ile ten cashback otrzymasz. Niby mają 20 dni na odpowiedź, ale ja już czekam 2 tygodnie ... Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Płyta mi nie potrzeba nam MSI tomahawk Cytuj Link to post Share on other sites
uberas 110 Napisano 23 Października 2019 Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Dzięki @Navier, czytałem o czymś takim ale dla msi. Swoją drogą to jaką trzeba być k**** żeby w płycie za 800-1000 PLN takiej opcji poskąpić B450 od MSI nie maja opcji fastboot, każdy ma coś za uszami Dzięki @Navier, czytałem o czymś takim ale dla msi. Swoją drogą to jaką trzeba być k**** żeby w płycie za 800-1000 PLN takiej opcji poskąpić B450 od MSI nie maja opcji fastboot, każdy ma coś za uszami Dzięki @Navier, czytałem o czymś takim ale dla msi. Swoją drogą to jaką trzeba być k**** żeby w płycie za 800-1000 PLN takiej opcji poskąpić B450 od MSI nie maja opcji fastboot, każdy ma coś za uszami Cytuj Link to post Share on other sites
bsmaga 0 Napisano 24 Października 2019 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Dzięki za temat i opinie Dzięki za temat i opinie Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 25 Października 2019 Udostępnij Napisano 25 Października 2019 (edytowane) Apropo ostatniego cashbacku od Asusa. Niby to klepneli i procesują dalej. Hello, thank you for participating in this Promotion. Your claim has already been approved. The payment of your cashback / shipping of your bonus usually takes place within 90 days after the release of your application. We kindly ask you for your patience. Spoko 90 dni na przelew to tylko kwartalik ... gorzej niż US przy rozliczaniu PIT-u. Mają czas przecież Edytowane 25 Października 2019 przez KamellotK1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 26 Października 2019 Udostępnij Napisano 26 Października 2019 W 2013 roku jak uruchomiłem platformę z77 to po prostu wszystko działało jak działać miało. Wcześniej na 870 bywały dziwne błędy Windowsa czy inne dziwne sytuacje. Teraz siedzę na B450 i błędów jest coniemiara... Nawet partycji systemowej nie mogłem sformatować Windowsem, masakra jakaś. Amd nigdy nie był i nadal nie jest intelem. Szkoda, że sprawa tak wygląda ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
KamellotK1 296 Napisano 26 Października 2019 Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Przesadzasz. Zawsze miałem podstawkę Intela począwszy od Pentiuma II potem IV, Core 2 Duo, i5 3570, czyli z 4 różne konfiguracje i owszem, wszystko zawsze bezproblemowo. W tym roku jednak dałem szansę AMD z powodu świetnie wycenionych i dobrze wykonanych procków, które nie dość, że dadzą radę w grach to jeszcze posłuży mi jako serce mojej stacji roboczej do pracy przy edycji grafiki. Miałem jednak obawy, bo AMD kojarzyło mi się z nieudanych Bulldożerów oraz mema "wincyj rdzeniuf". Dodatkowo wybrałem MOBO jako jedną z bardziej "zbugowanych" płyt na chipsecie x570. Ale widziałem w necie jednak więcej opinii zadowolonych użytkowników niż narzekań. I wiesz co? Wszystko poszło od strzała i działa lepiej niżbym się spodziewał. W BIOSie czego nie ustawie/nie przestawię to raz że działa, dwa nie powoduje żadnych dodatkowych problemów. Czyli wyobraź sobie działa jak podstawka Intela ... Ktoś tu na forum dobrze napisał, jeśli więcej ludzi kupi produkt A a mniejsze grono produkt B to więcej opinii będzie przy produkcie A. Ludzie dodatkowo z natury skorzy są bardziej do przedstawiania swoich negatywnych opinii aniżeli pozytywnych. Jeśli wszystko gra, to po co mają o tym pisać, po prostu zapominają o tym i korzystają ze sprzętu. Natomiast w przypadku problemów, od razu pojawiają się tematy na forach i stąd powstają często krzywdzące opinie, że producent A jest lipny i na sprzęcie producenta B nigdy by czegoś takiego się nie stało. Nie bronię nigdy żadnego producenta, bo konkurencja jest zdrowa i korzystna dla nas - konsumentów. Dlatego im więcej graczy na rynku, którzy ciągle pstrykają się w nos i mówią do siebie "ha patrz, zrobiłem to lepiej niż Ty i to w tej samej cenie, co Ty na to?".A jak masz problemy, to zawsze możesz napisać na forum i zaraz ktoś z chęcią Ci pomoże 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 26 Października 2019 Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Spoko, tak tylko mówię o swoich doświadczeniach w tym temacie Swoich sposób i praktyk nie zmieniam Tak tylko mówię Nie rozumiem jaka różnica jest między formatem pod intelem a AMD... Ale jak widać jakaś jest Cytuj Link to post Share on other sites
Krishnamishna 3 Napisano 26 Października 2019 Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Czy znajdę gdzieś beta bios do MSI TOMAHAWK MAX ? Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 26 Października 2019 Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Pany jaki mobas do ryzena 2700 obecny ma za słaba sekcje ;/ budżet 350zł Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 26 Października 2019 Udostępnij Napisano 26 Października 2019 B450 Bazooka Plus jeżeli znajdziesz w jakiejś promocji (nie jest to popularny model więc zalega). Mortara też często widuje po 380, z ceną regularną około 400 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 26 Października 2019 Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Mortar jest swoją drogą lepszy od Bazooki Plus. Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 26 Października 2019 Udostępnij Napisano 26 Października 2019 A co myslici o Aorus Elite? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts