Skocz do zawartości

Temat o kartach Radeon serii 7xxx oraz Rx 2xx

Recommended Posts

Bo to nowa ekologiczna technologia AMD zgodna z wymogami Mumii Europejskiej. Dzięki tak głośnemu chłodzeniu nie potrzebujesz kawy by nie zasnąć, więc ta może sobie spokojnie rosnąć w Ameryce PŁD i "wytwarzać" tlen. Dzięki temu, że chłodzenie wywala takie ilości ciepła nie potrzebujesz ogrzewania w zimie, więc nie zużywasz tyle węgla/gazu i nie trujesz środowiska. Proste nie? :menda:

• Popieram 1

koledzy a wie moze ktoś coś o wyjściu nowych catalystów? oficjalnej wersji? mam straszny problem z tymi betami

Radzę nie instalować tych unnoficialnych sterów ;)

podobno w środę ma być nowa beta, ale to tak tylko czytałem na jednej stronce ;)

Rozdwojenie jaźni

:wariat: :wariat: :wariat:

marcinmarcin55555

Masz jakis program do podkręcania zainstalowany? Czy tylko ccc?

afterburna mam sprawdzałem próbowałem zmieniać na inne wartości suwakami i wgl ale niestety nie działa na moim 7790 nic, wystarczy ze włączę drę i wyskakuje jakiś błąd ze sterownikami ekranu po którym zbija taktowanie do 150 

próbowałem usuwac wszystkie stery wcześniejszze programem od amd i też nic nie działa wszystkie bety od 10b nie działaja mi 

Gość JonathanArcherPL

czy na prawdę jesteś tak głupi czy tylko udajesz ..., odniosłem się do linku który wtedy wstawiłem ja oraz DANNY ..., instalowałem testowałem, zrezygnowałem, odradziłem czy to takie trudne ?

/e

Siemanko, 
w tym tygodniu zamierzam zakupić nową kartę graficzną i będzie to prawdopodobnie Radeon R9 270x tylko teraz soję przed trudniejszym wyborem: której firmy? Waham się między: 

Gigabyte Radeon R9 270X OC (729zł)

a

MSI Radeon R9 270X OC Twin Frozr IV Gaming, (749zł)

zależy mi na ciszy ale też na nie za wysokich temperaturach.

z góry dziękuję za pomoc:)

Trafiłeś do złego tematu. Tutaj nie doradzamy w wyborze, tylko plotkujemy i zajmujemy się pierdołami. Dodatkowo Czesław wiesza psy na NV. 

Jak oczekujesz pomocy to załóż temat zgodnie ze wzorem.

• Popieram 1

Napisz jeszcze dlaczego warto :P

Dopłaciłbym ze względu na nieco lepszą kulturę pracy przy standardowych ustawieniach. O ile nie zamierzasz nic zmieniać, to Asus będzie cichszy.

Poza tym overclocking rdzenia - który może być o kilkadziesiąt MHz wyższy. Wszystko zależy od danego modelu ;)

Tak jak napisałem - ciszej i chłodniej, a przy okazji lepiej:

Giga ma zegar ustawiony na 1050 MHz Boost 1100 MHz

Asus default na 1050 MHz, Boost - 1125 MHz

O potencjale OC nie ma sensu mówić bo jeden skręci o +100-150 MHz, a drugiemu się będzie sypać przy +30 MHz.

Gość effendi360

Ktoś tam, gdzieś tam niedawno pisał, że chłodzenie na MATRIXie jest "rewelacyjne i ciche".

Robię dziś remanent na moim koncie youtube. Proszę oto filmik, przedstawiający "kulturę" pracy tego chłodziwa. Wszystkie pozostałe wentylatory w komputerze, zostały do tego testu wyłączone. Z dedykacją dla tego pana.

I to jest bez OC...