elvismt 757 Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Według licencji powinieneś mieć zainstalowany system i na niego zrobić upgrade. Instalacja świerzego systemu z płyty upgrade przy próbie aktywacji da ci błąd 0xC004F061, ale można to ominąć ustawiając flage w rejestrze http://www.megaleecher.net/Windows_8_Activation_Error#axzz2qgxD35uk NIby jest to niezgodne z licencją ale np jak zrobisz upgrade do WIndows 8 z Windows XP? Albo upgrade z systemu 32 bit na 64 bit? NIe da sie , trzeba instalować na nowo WIndows 8 z płyty ot taki dołek który sobie Microsoft wykopał i w niego wpadł Wersja testowa Wndows jest do testów, klucz ci nie zadziała... Musisz ja odinstalować i zainstalować z odpowiedniego nośnika po zakupie klucza. Zazwyczaj wystarczy ci wersja OEM jak masz dostęp albo sciągniesz sobie nośnik ze sklepu WIndows podajac tam klucz. Microsoft ma kilka rodzajów nośników, do których pasują tylko klucze danego przeznaczenia (chociaż np klucz BOX mozna w OEM dać albo Partnerski do LV): testowa MSDN OEM / BOX Partnerskie VL (Volume Licencing / Licencje zbiorowe) preinstalowane przez producenta sprzętu (np. jak kupisz laptopa z systemem) prawdę mówiąc mam wersję z MSDN której zwyczajnie nie aktywowałem dziś woła o aktywacje lub reinstalacje. Niby mógł bym wrócić do siódemki ale jakoś przyzwyczaiłem się do ósemki na lapku. Za około 200zł szkoda mi się w cracki bawić Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Kompilacja płyty z MSDN różni się od nowmalnej BOX/OEM. Jeśłi masz MSDN to wpisz klucz MSDN... Możesz też zrobić kopie profilu i zainstalować na nowo system i potem importować skopiowany profil... Można też podczas instalowania użyć opcji uaktualnienia.... Mżesz też spróbować podać klucz który masz: Jako administrator otwórz wiersz poleceń i wydaj polecenie slmgr /ipk KLUCZ_PRODUKTU_WINDOWS Jeszcze możesz wydłużyć używanie testowe bez aktywacji do 120 dni łącznie -> http://www.trochetechniki.pl/Jak-uzywac-Windows-7-przez-rok-za-darmo,t,1054.html Za około 200zł szkoda mi się w cracki bawić Windows 8.1 Pro Upgrade BOX za 228zł http://allegro.pl/nowosc-windows-8-1-pro-upg-box-pl-fv-i3886111168.html Pod warunkiem że masz licencje na WIndows XP i wyżej - tak mówi licencja... Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 mam licencje na windows 7. Mój profil na msdn niestety wygasł więc klucza nie otrzymałem, mam sam obraz iso szkoda Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 przy próbie aktywacji da ci błąd 0xC004F061 Nic takiego nie miało miejsca. Instalowałem 4 x samo upgrade na czysty dysk i za każdym razem obyło się bez probleemów. Co do licencji to wydaje mi się, że nie chodzi o instalację nakładki na poprzedi system a o samo posiadanie oryginalnego poprzedniego systemu. Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 @radam5 Tak masz rację, chodzi o posiadanie którejś z wymaganych poprzednich wersji systemu, ale licencja MSDN nie wchodzi w skład tych wersji... Co to instalacji na nowo, tak była tak możliwość bez błędu, sam tak miałem. Obecnie któraś z aktualizacji wprowadziła to że trzeba użyć tej modyfikacji. Nie wiem może to że kupiłem Windows 8 Upgrade jeszcze za 129zł w wersji elektornicznej zaraz po premierze ma na to wpływ i jest to zależne od klucza, który mam jeszcze z pierwszych kompilacji, sam nie wiem... Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 obecnie jednak dałem sobie spokój z ósemką i przeinstalowałem windows 7 Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 @cru5h wszystkie kopie w8, które instalowałem były kupione właśnie w tej promocji za 129,00 Link to post Share on other sites
Kubba_45 43 Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 W marcu ma wyjść Udpade 1 do win 8.1 a w nim kilka nowych funkcji Link to post Share on other sites
maczeta555 7 Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Witam W windows 8 mam tak, że jak wetknę pendrive`a pod laptopa to od razu mi go otwiera tzn. otwiera explorator windows. Nie chcę aby się tak działo , wolę najpierw sobie go przeskanować a potem samemu otworzyć. Ktoś wie gdzie to zmienić? Edit: już sobie poradziłem, opcja w panelu sterowania: autoodtwarzanie Edytowane 31 Stycznia 2014 przez maczeta555 Link to post Share on other sites
krystianh87 5 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 A kiedy premiera ? Windows 8.1 Update 1 Link to post Share on other sites
Kubba_45 43 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 gdzieś w marcu. Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Panowie zdecydowałem na zakup Windowsa 8.1 teraz pytanko - wiem że 64 bit PL - ale czy wersja BOX czy OEM?BOX jest droższy - i czym on się różni?NIe zakładam nowego tematu nie chcę śmiecić.Pozdrawiam Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 OEM jest przypisany do sprzętu a BOX do użytkownika.Tak było ale już tu na forum czytałem,że jakieś zmiany są..... Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Ciekawe co inni na to? Link to post Share on other sites
SKOME 389 Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Od win 8 wersje OEM mozna juz legalnie odsprzedac, nie jest przypisana do konkretneo sprzetu. Tak wiec bierz co tansze... Link to post Share on other sites
classicgamer2 379 Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Jak już mowa o systemach OEM... Mam zamiar sprzedać moją płytę główną wraz z procesorem. Na ten sprzęt mam przypisanego Windowsa 8, czy po sprzedaży i kupnie nowej płyty głównej nie będzie problemów z przeniesieniem licencji / aktywacją klucza na nowym sprzęcie? Jest tutaj może osoba, która miała z taką zmianą styczność? Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 23 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Ja miałem podobnie gdy zmieniłem płytę i procesor.Aktywowałem system przez internet,kazali wpisać podany przez nich serial i poszło bez problemu.... Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Witam. Jestem nowy, użytkownikiem Windowsa 8.1 i mam parę problemów: 1) Jak w prosty sposób można zmienić kolor kafelków? Niektóre jak np. sklep, kalendarz są kolorowe, a inne (Firefox) szare, co wygląda dosyć nieestetycznie. 2) Jak można edytować nazwy grup kafelków (pole na tą nazwę jest nad kafelkami)? 3) Jak uporać się z głupiejącą myszką? Instalowałem update, który teoretycznie miał rozwiązać ten problem, sterowniki Logitecha (MK520 Wireless Combo) są aktualne, ale nadal czasami mysz/klawiatura się zwiesi/spowolni. Będę wdzięczny za pomoc. Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) Looknij tu 1: http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/personalize-pc-tutorial Looknij tu 2: http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/start-screen-tutorial Odinstaluj sterowniki, wyczyść rejestr i wgraj czystą instalację bezpośrednio ze strony producenta: http://www.logitech.com/pl-pl/support/wireless-combo-mk520?section=downloads&bit=&osid=23 Edytowane 27 Lutego 2014 przez msvista Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) W żadnym z tych linków nie było jak zmienić kolor kafelka, a tylko to mnie interesuje. Odnośnie nazwy grupy to mi chodzi o zmianę czcionki lub włączenie pogrubienia, ponieważ obecnie słabo widać te napisy. Z tymi sterownikami teraz spróbuję, mam nadzieję, że zadziała. Edit: Z tymi sterownikami jest tak, że jak podłączę Logitech Unifying to sam wykrywa myszkę i klawiaturę, nie potrzeba instalować sterowników. Na stronie producenta można pobrać pliki, które umożliwiają dodanie większej ilości urządzeń do 1 odbiornika lub też zmienić ustawienia klawiszy. Zrobiłem tak: Panel Sterowania->Sprzęt i dźwięk->Menedżer urządzeń i usunąłem wszystko z pozycji Mysz i inne urządzenia wskazujące, lecz przestała działać mysz. Dodatkowo usunąłem Logitech HID - compliant unifying device oraz inne pozycje z nazwą Logitech w nawie, lecz wtedy przestała działać klawiatura. Jak podłączyłem z powrotem zestaw to wszystko co usunąłem się ponownie pojawiło. Teraz jest lepiej, ale nadal czasami zdarzą się myszce/klawiaturze lagi. Edytowane 27 Lutego 2014 przez Tabalan Link to post Share on other sites
HollyWilkinson 0 Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 (edytowane) Propagowanie piractwa // jg Edytowane 16 Marca 2014 przez jacekgothic Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Wpisując autoryzowany klucz. 1 Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 @wilkyhollison Co to wg za pytanie na forum ? Link to post Share on other sites
Recommended Posts