fastdraw 5 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Panie i Panowie wiecie może czy idzie pograć w Wiedźmina nr 1 na zintegrowanej na Celeronie G1840? Bo grafika idzie na handel. Ramu mam 8GB. Cytuj Link to post Share on other sites
_FEN_ 1247 Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Celeronie G1840 Intel HD graphics - powinien działać w ~720p (wg. spec, bo na żywo nie widziałem, ewentualnie trzeba będzie jeszcze zmniejszyć rozdzielczość, bo zestaw instrukcji dx9 jest OK). Teraz kilka fanowskich filmików W1 autorstwa naszych wschodnich fanów - myślę, że warto zobaczyć. Cykl nazywa się "Пройденный путь" co w wolnym moim przekładzie znaczy " Przebyta droga" Пройденный путь 1 Пройденный путь 2 W sieci jest jeszcze jakiś filmik, ale widnieje jako niepubliczny, to nie linkuję. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez _FEN_ 6 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 W1 laguje nawet na 5GHz i gtx TITAN, szczególnie jak dosadzi się jakieś mody poprawiające grafikę - po prostu engine nie wyrabia, tak już jest, w1 tak ma Ja to nawet nie moglem ultra odpalic, bo gra stwierdzala ze mam za slaby sprzet i nie podola. Na 4850 szlo, a na 7850 juz nie. Pomoc techniczna CPR stwierdzila ze to blad i ze nie da sie z nim nic zrobic. Cytuj Link to post Share on other sites
_FEN_ 1247 Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Ja to nawet nie moglem ultra odpalic Nie ma ultra w W1. Piszesz o W2? Na 4850 szlo, a na 7850 juz nie. W1 i W2 odpalałem na radeonach - ostatnimi jakie próbowałem to 7870 i 7970. Wystarczyło wyłączyć CCC w rejestrze aby uniknąć wszelkich ewentualnych kłopotów. ze nie da sie z nim nic zrobic Bez komentarza. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 To moze to nie ultra bylo tylko wysokie, nie pamietam dokladnie. Generalnie nie moglem dac maksymalnych detali tylko musialme miec najnizsze. Wylaczylem CCC w menedzerze zadan i to samo. http://wrzucaj.net/images/2015/04/11/witcher_2015-04-11_21-40-30-70.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
_FEN_ 1247 Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 menedzerze zadan i to samo. Trzeba nie dopuścić, aby się w ogóle uruchomił przy starcie OSa. Podaj / info: - jaki OS, gpu, wersja sterownika, mobo - wersja witcher.exe - czy w trybie zgodności, jak nie spróbuj z XP - witcher.ini zmień [Game Options] Debug Mode= na 0 -- oryginalna gra? 3 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 win 7 7850 14.301.1001.0 Asus P8Z77-V PRO tryb zgodnosci z XP SP3 Debug mode na 0 nie pomoglo Oczywiscie ze oryginalna. Gdzie sprawdzic wersje witcher.exe? Gre musze uruchamiac z komenda " -dontForceMinReqs" bo inaczej pokazuje komunikat ze minimalne wymagania sprzetowe nie zostaly spelnione. Cytuj Link to post Share on other sites
_FEN_ 1247 Napisano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Powinno działać jak trzeba. Albo masz coś w systemie, co powoduje takie zachowanie się gry, albo coś z samą grą. Bardzo ciężko to zdiagnozować na odległość. W PMce masz link do zawartości katalogu system w W1. Podmień go ze swoim - może to załatwi problem (odpal grę nie przez launcher, tylko przez witcher.exe). Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez _FEN_ 5 Cytuj Link to post Share on other sites
ViksusVixen 0 Napisano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 witam posiada ktos ssave do wiedzmina 1 z zakonczeniem neutralnym ? Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Sciagnalem, odpalilem i to samo co u mnie. Jak bezposrednio przez plik exe to komunikat o niespelnianiu minimalnych wymagan, a jak przez skrot z atrybutem to to samo co na screenie. Ale dzieki za checi 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ViksusVixen 0 Napisano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 da ktos save z wiedzmina 1? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Jakiś konkretny? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
_FEN_ 1247 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) dzieki za checi Wydaje mi się, że musisz problemu szukać w OS, nie grze. Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy, to napiszę w temacie. Pozdrawiam. Jakiś konkretny? He he heee, prawdziwy fan ma save na każdą okazję. save z wiedzmina 1 Nie pamiętam, czy do końca neutralny - bo w dzisiejszych czasach ciężko być do końca neutralny, ale jakiś tam pod koniec jest. Link do pliku: http://przeklej.org/file/PF7mNc/000151.-.Ice.Plains-148.TheWitcherSave Update posta: 17 kwietnia 15 (taki tu ruch, że już we własnych postach pisać muszę ). Zaczął się weekend, do premiery W3 jeszcze miesiąc, gta5 nie lubię, innych gier też nie, to zacznijmy W1 jeszcze raz. Pomóc, nie pomóc. Sypać mąkę, czy nie - oto jest pytanie? http://images.tinypic.pl/i/00655/emc6wopjh7gz.jpg Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez _FEN_ 6 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 No jasne że pomóc, tym bardziej że potem jest się sowicie wynagrodzonym :D Też niedługo wracam do Wieśka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
_FEN_ 1247 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 W drodze do młyna - czyt. na "randkę" Ale ten W1 ciągle ładny :D http://pics.tinypic.pl/i/00655/bxkmavmrslgw.jpg 2 Cytuj Link to post Share on other sites
fastdraw 5 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja w sumie od niedawna gram. Wieśka 1 dopiero drugi raz przechodzę. Od niedawna zresztą mam też Wiedźmina 2. Czekał na półce na swoją kolej. Myślę sobie - ah co mi tam zainstaluje sobie i pogram wieczorkiem. Jak bardzo się myliłem ;/ http://i59.tinypic.com/2cnbo7k.jpg Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez fastdraw 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 @_FEN_ z modami na grafe grasz czy czysty? Ale i tak jak na blisko 8 letnią grę widoki są świetne. Skyboxy sporo dały Te noce na Podgrodziu są fantastyczne, o klimacie tam panującym już wspominając 1 Cytuj Link to post Share on other sites
_FEN_ 1247 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 i pogram wieczorkiem. Jak bardzo się myliłem ;/ No co? Już prawie. Z drugiej strony trzeba było sobie pociągnąć wersję EE offline i teraz mieć już gotowca do instalacji. To miłego grania. - wpraw się przed W3. z modami na grafe Na grafę - to tylko PBW. Walka - FCR (no w końcu pocisnę w ten weekend) Dla oka - "FEN's fap - cycki mod" noce na Podgrodziu są fantastyczne No i jeszcze Brzeg, ahhh ta gra nigdy mi się nie znudzi. Chyba, że W3 da radę ją przebić dopiero. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Brzeg to u mnie łamie wszelkie standardy, takiego klimatu jaki tam panuje to jeszcze w żadnej grze nie uświadczyłem Na jakim poziomie ciśniesz? Spróbuj jeszcze mody na tekstury świata i postaci, też sporo dają 1 Cytuj Link to post Share on other sites
_FEN_ 1247 Napisano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Na jakim poziomie FCR podczas instalacji wybrałem paczkę wysokiej trudności, następnie nowa gra i "WIEDŹMIN" (40 pkt HP). Z "udziwnień, aby maksymalnie nie psuć sobie zabawy włączyłem tylko 999 per slot na przedmioty i nic więcej. Gra się fajnie, choć często odruchowo naciskam F5 - do końca gry wytrę pewnie napisy na klawiszu mody na tekstury świata i postaci Przy następnej rozgrywce od nowa (tj może za dwa tygodnie ) - podlinkuj mi w wolnej chwili, będę miał szybciej. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Czyli jedziesz na poziomie 6/6 nieźle Też zamierzam na tym grać za kilka dni Texturen Mod http://www.moddb.com/mods/the-witcher-texturen-mod/downloads/the-witcher-texturen-mod Hi-Res Character Models http://www.moddb.com/mods/witchercharactermodels/downloads/the-witcher-hi-res-character-models 1. Tekstury świata (Texturen Mod) \Główny folder z grą 2. Tekstury postaci (Hi-Res Character Models) \The Witcher Enhanced Edition\Data\Override 1 Cytuj Link to post Share on other sites
_FEN_ 1247 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Takie stare wygi jak my nie możemy inaczej. Dzięki za linki, pociągnę i zaaplikuję. To miłego W1. Update: Aby nie być gołosłownym, scry z powyższych modyfikacji. Geralt np mocno "wyładniał" na twarzy. http://images.tinypic.pl/i/00656/3whvqlt5n3ri.jpg Roślinność, woda, mapy, mury - wszystko wyładniało. http://files.tinypic.pl/i/00656/4ag48hy12dmm.jpg Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez _FEN_ 4 Cytuj Link to post Share on other sites
daiw321 12 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Nie miał ktoś problemu przy walce z Leo, gdy trzeba pochować kolesia w kaplicy Wielebnego? Pojawia sie gon poźniej Leo i jest walka tylko że on ciągle paruje moje ciosy, a ja jego i moge sobie tak klikać cały czas i nikt nie otrzymuje obrażeń. Mam zainstalowany PBW i FCR, jak gralem na grze bez modów to takiego problemu nie było. Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Użyj oleju na upiory bez tego nie tkniesz żadnego upiora, będziesz się odbijał W FCR bez olejów jest marne życie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
_FEN_ 1247 Napisano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie miał ktoś problemu przy walce z Leo Jestem po, na 6-tym poziomie nieźle się nastukałem i traktowałem go ile się dało (a na tym poziomie energia ubywa okropnie szybko i okropnie wolno się regeneruje) powietrzem (aby go trochę spowolnić), ale padł jak zawsze. Tam jest kilka wyborów podczas rozmowy z Królem Gonu. Przy którymś kiedyś w ogóle obywa się bez walki, a może na FCR jest jeszcze jakoś. @up: O właśnie ... i olej na miecz. Nie wspomniałem, bo przy FCR to oczywiste jak słońce. Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez _FEN_ 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts