CougarV6 14 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Kontynuacja to nie remake. Mówimy tu o wznowieniach gier z przed 10-20 lat, które chcielibyśmy ujrzeć na nowoczesnym sprzęcie. Cytuj Link to post Share on other sites
Deathstar 265 Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Ja bym chciał zagrać w remake Fallouta ale Tactics . Brotherhood of Steel - bardzo lubię tą taktyczną gierkę, i uważam, że gdyby lekko odświeżyli grafikę, to gra miałaby obecnie duże szanse na zawojowanie rynku Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 <div> Ja bym chciał zagrać w remake Fallouta ale Tactics</div> <div> </div> <div>No właśnie. Ta gra jest świetna. Skończyłem dwukrotnie. Nie wiem czemu zebrała tak niepochlebne recenzje.</div> Cytuj Link to post Share on other sites
renholder1987 33 Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Nie wiem czemu zebrała tak niepochlebne recenzje. Bo grając charem zrobionym na build rushera(silna,wytrzymała,max zręczności,zrobiona na big guns we wspomagaczu) przebijałes sie przez wszystko z browingiem m2 albo nawet z sawem(o gauss minigun nie wspomne).Gra była srednio taktyczna,do tego rzut izometryczny i nie wiesz czy gość ma połowiczną przysłone czy jest cały zakryty i walisz serie przy 65% w powietrze... Za to gra była genialna na multi:)Szkoda tylko ze nie dorobiła się coopa rodem z baldura(kontroluje się po 2-3 postacie na gracza i wio) Ostatnio przekonałem się że taki fallout 3 i nv są grywalne jak ma się wszystkie możliwe dlc i pare modów Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Moim zdaniem Zarówno F3 jak i NV są bardzo dobrymi grami. Mają interesujące questy (F3 zwłaszcza poboczne, bo main quest w F3 to porażka.) ogromny otwarty świat i czerpałem z nich tyle samo radochy co z starych Falloutów Jedyne co można im zarzucić to poziom trudności. Z mojego punktu widzenia zdecydowanie za niski. NV nawet na poziomie "Jestem hardkorem" przy 20 lvl walki były kaszką z mleczkiem. Z drugiej strony bardzo wielu znajomych mi graczy Fallout3 odrzucił poziomem trudności w wczesnej fazie gry. Kwestia podejścia. Cytuj Link to post Share on other sites
renholder1987 33 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Jak grasz charem na sneak to nie ma żadnych trudności(z paroma perkami: silent running,ninja,mister sandman,slayer takim combat knifem można kroić super mutanty).No niestety main quest jest beznadziejny dlatego gram na modach i ze wszystkimi dlc nie ruszając głównego wątku mam 21lvl po 3-4 dniach grania:) DLC są całkiem fajne chociaż nie widziałem jeszcze broken steel(trzeba skończyć wątek główny i w momencie gdzie normalna gra by sie kończyła zaczyna się dlc,można jeszcze troche pograć).Jakoś z tydzień temu skończyłem da2 również ze wszystkimi dlc i na modach.Ogólnie mody potrafią coś jeszcze z gry wycisnąć np do fallouta nv polecam Willow(better companion experience)dodaje całkiem fajnego interaktywnego npc Pamiętam jak kiedyś grało sie w diablo II na modzie valhalla... Cytuj Link to post Share on other sites
marcinus13 3 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Taka Elvira II: Jaws of Cerberus też robiła wrażenie w 1991 roku. Klimatyczny remake byłby mile widziany Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Kolejna czesc Rise of Nations, albo remake bylyby swietne Cytuj Link to post Share on other sites
carroarmato 93 Napisano 1 Września 2011 Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Dune2, UFO, Desert Strike np na amidze się ostro grało w to Cytuj Link to post Share on other sites
voivod 4 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Shogo. Quake 2, jednak nie wizje raven software(q4). SoF. AvP. Widzial ktos remake diablo1 w starcrafcie 2 ? Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Kingpin, pierwsza część miała dobry klimat. Prócz tego Transport Tycoon no i UFO, zmienione tylko graficznie plus jakieś małe dodatki (1 i 2). Cytuj Link to post Share on other sites
renholder1987 33 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Ja bym chciał zagrać w remake Fallouta ale Tactics . Brotherhood of Steel - bardzo lubię tą taktyczną gierkę, i uważam, że gdyby lekko odświeżyli grafikę, to gra miałaby obecnie duże szanse na zawojowanie rynku No nie wiem czy taki taktyczny:/ Wystarczyło mieć 2-3 typków z sawem albo browningami i wszystko było Twoje(nawet łatwo było podejść pod robota z gauss minigunem).O amunicji uranowej już nie wspomne:) Taktyczne to były fallouty 1 i 2 z wyraźnymi hexami,trzeba było na prawde się napocić żeby nie zginąć od przypadkowej serii czy nie napatoczyć się pod pulls pistola.A i ściąganie z gaussa przynosiło wiele radości,zwłaszcza kiedy robił to vic albo cassidy(oszczędzając przy tym Twoje plecy) Ale takich dobrych gier już nikt nie zrobi Teraz wszystko robione na sztuke: szybko,jak najmniejszym kosztem z dużym rozmachem(kampanie reklamowe i sprzedawanie ludziom kłamstw jaka to ich gra nie bedzie kozacka),z ładna grafiką z zeszłej epoki... no i oczywiście najważniejsze na konsole... (multiplatformowość,sprzedawanie tego samego co roku,trzepanie kasy na nieświadomych ludziach)... Ehh A wracając do tacticsa to gra nie była zła na multi bo fabuła w singlu beznadziejna... strasznie liniowa,bez śmiesznych dialogów które były najmocniejszą stroną poprzednich części,humor! A jak w temacie to tak zdecydowanie ufo,jagged alliance(ale taki prawdziwy nie jakis przeglądarkowy nie turowy mmo),zapomniane przez wszystkich diablo(bo 2 to już wszyscy kojarzą),warcrafta 2,przymusowo dungeon keeper 2(bo drugiej takiej wciągającej strategii przy której można się nieźle pośmiać nie będzie).Jak mi sie jeszcze coś przypomni to koniecznie dopisze Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 (edytowane) Gauss Gatling pewnie, że był super, ale pojawia się on na sam koniec i do tego ammo do niego zniknęłoby w połowie dowolnej misji. Do browninga też pociski znikąd się nie biorą, a do tego są tak ciężkie, że też misji tym nie przejdziesz. To są giwery na ostateczną ostateczność. Edytowane 3 Grudnia 2011 przez Hans Olo Cytuj Link to post Share on other sites
renholder1987 33 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 znikąd się nie biorą, a do tego są tak ciężkie, że też misji tym nie przejdziesz. To są giwery na ostateczną ostateczność. Gauss minigun był w 3/4 gry w jednej z misji z robotami,ammo do gaussa można było od połowy gry dostać w sporej ilości.Ammo uranowe było z behemotów jak ktos śmigał po mapce i zwiedzał to spokojnie natrzepał ile trzeba na koniec gry.Były pojazdy,szafki w bunkrach gdzie można było składować ammo i wydzielać na poszczególne misje(miało się z deczka opis z kim nam się przyjdzie zmierzyć na odprawie),dlatego też napisałem wcześniej o 2-3 typach na broń ciężką(pakujesz takich we wspomagacze i dźwigają ammo)[wyrzutnia rakiet po mutantach robi się nieopłacalna bo mało robi robotom a ciężkie to w diabły,lepiej puścić serie z czegoś ciężkiego].No i z tym marnotrawieniem ammo to tez pojechałeś logicznym winno byc ze nie będziesz z gauss miniguna psów ściągał...Kiedyś to trzeba było mysleć o wszystkim a gry dzisiejsze są dla leniwych hamburgerów co im się nie chce nawet inventory wyczyścić tylko latają ze wszystkim co znajdą i jeszcze narzekają ze mało... Cytuj Link to post Share on other sites
Z-i-Z 9 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 NFS Underground 3 Cytuj Link to post Share on other sites
szramabdg 46 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Zdecydowanie w NFS: Porsche tyle, że chciałbym te grę ujrzeć jako typowy symulator do którego bez kierownicy nie będzie można podejść (uwielbiam symulatory wyścigowe). Swoją drogą nie wiedziałem, że klimat z NFS Underground kiedyś przestanie mnie kręcić..a jednak. Cytuj Link to post Share on other sites
xReon 3 Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Ble NFs... Ja bym chciał Unreal Tournament serie. Troche nie doceniona przez graczy multiplayer. Cytuj Link to post Share on other sites
tora1025 24 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Flimbo's Quest href=" To była wyczesana gra i super oprawa dźwiękowa Edytowane 8 Grudnia 2011 przez tora1025 Cytuj Link to post Share on other sites
Modok 24 Napisano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Dobrze by było zobaczyć jakiegoś normalnego AVP. Cytuj Link to post Share on other sites
nukalol 41 Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Shenmue 1 i 2, najlepiej jakby zrobili jeszcze 3 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Planescape Torment oraz oryginalne Fallouty, Temple of Elemental Evil, ewentualnie Baldur's Gate, Icewind Dale i resztę klonów z planescape, falloutami oraz ToEE mogliby nic nie robić tylko dać im nową grafikę i fajny silnik fizyczny, w przypadku BG i spółki przydałoby się przy okazji zmniejszyć stopień infantylności wzorem pierwszego NWN jak już jesteśmy przy NWN i mniej antycznych produkcjach to chętnie bym zobaczyć odświeżone NWN'y oraz oba KotOR'y z porządną grafiką, tesselowanymi modelami oraz porządnymi, złożonymi animacjami Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Another World, Flashback. Cytuj Link to post Share on other sites
nukalol 41 Napisano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Another World, Flashback. Another World 15th Anniversary Edition. Tyle że to podbita rozdziałka. Jeśli już robić coś z AW to "reload" bo jak dla mnie właśnie ta wektorowa grafika robiła cały klimat Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 gierki w klimatach cannon fodder, lotus, another world,lemings Cytuj Link to post Share on other sites
Zingeer 1 Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Carmageddon I - chodzi konkretnie o pierwszą czesc. Z tego co wiem to prawa do tej gry ma teraz ta sama ekipa ktora stworzyla oryginalnego Carmageddona i robą aktualnie "Reinkarnacje". http://www.carmageddon.com/ Wspomniane pare postó wcześniej Flimbo Quest w któego mialem okazje pograc jeszcze na Commodore C64. MDK, Red Alert 1, Lemmingi, Interstate 76, Fallout, Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts