Biafra 16739 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Zdjęcie Evansa i postawienie LeBlanc'a w roli głównego prowadzącego było z całą pewnością dobrym posunięciem. To. Muszę obadać tę nową serię bo w pierwszej Evans totalnie niszczył mi przyjemność oglądania przyzwoitych segmentów LeBlanc'a. powtarzające się cyrki z gośćmi i publicznością po kilku odcinkach strasznie mnie drażniły Cały ten celebrity brain crash jest idiotyczny i nudzi już od drugiego odcinka. Conversation street super ale przydałoby się więcej luzu w studiu (tak jak to było w TG). Tutaj chyba jest więcej scenariusza i spięcia pośladków. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Wrócił klasyczny tor, bez idiotycznych wstawek rally-cross'owych no i w końcu jest jakiś sensowny samochód dla gości - Toyota GT86. Tak, jak wspomniałem - nie ma jakiegoś wielkiego szału, natomiast ogląda się gładko, a zabawy LeBlanc'a z ciężkim sprzętem sprawiały, że miałem ochotę kupić sobie kombajn/zgniatarkę czy cokolwiek innego, co akurat prezentował w odcinku. Zdjęcia oczywiście kapitalne, ale tak było nawet podczas najbardziej badziewnych momentów poprzedniej serii, więc to żadna niespodzianka. Wolves at the Door Tate murders w dość mocno żenującym wydaniu, co nawet takiemu bezbożnemu fanowi dobrego (lub kiepskiego) gore jak ja, wydaje się raczej niezbyt smaczne. Na miejscu Polańskiego mocno zastanowiłbym się nad procesem, bo dla pamięci ofiar ten film jest amerykańską wersją Smoleńska. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Na eztv (i pewnie innych serwisach) pojawiły się pierwsze odcinki 3 sezonu Better Call Saul. Szkoda, że tylko 3 bo już je zrobiłem... Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Rogue Onejest to całkiem fajny film, dobrze się ogląda, historia jest dobrze napisana. Ale brakuje mu ... Mocy ? Moc, miecze, jedi i sithowie to wyznacznik marki SW. Bez tego mamy po prostu przygodowy film SF. Bardzo dobry film przygodowy, ale tylko film przygodowy.6,5/10Na granicy (2016) - opinie są różne. Owszem można się przyczepić do gry Dorocińskiego i do irytującego Bieleni ale dla mnie jest to polska perełka. Naprawdę świetnie nakręcony, trzymający w napięciu thriller. Świetnie mi się go oglądało i byłem mile zaskoczony bo wcześniej nic o nim nie słyszałem.8/10Pitbull. Nowe porządki - stary Pitbull zachwycił widzów tym że był bardzo surowy, nieupiększony, na polski sposób prawdziwy. Tutaj trochę mamy tendencję ku zachodowi, tu i tam trochę pozerstwa, efekciarstwa, może nie jest aż tak przeamerykanizowany jak Sęp ale jednak ma się to wrażenie że ta cała przemoc trochę na pokaz jest (głównie mam tu na myśli Czeczota i Dygant).Ale film dobry7/10 Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Sekretne życie Waltera Mitty... Film z 2013, a dzisiaj dopiero ogarnąłem. Polecam gorąco 10/10 Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez zielone_ciastko 1 Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Szybcy i wściekli 8 Szybkich i wściekłych dobrze pamiętam z początkowych epizodów. Teraz co kolejna część, to jest coraz bliżej filmu sci-fi. 7/10 Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil444 360 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Teraz co kolejna część, to jest coraz bliżej filmu sci-fi w 20 części prawdopodobnie wylądują na marsie Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Obejrzałem kiedyś jedynkę - nie moje kino, nie jaram się wyścigami, tuningiem itp więc resztę odpuściłem. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 w 20 części Chyba ma być 10. W którymś z wywiadów z Vin'em było. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 (edytowane) Zapowiada się dobrze, kolejny film Nolana E// "Lion. Droga do domu" - kawał solidnego kina. Bardzo poruszająca i wciągająca historia na faktach. Świetne zdjęcia i gra aktorska Kidman i Patel. Szariczek ocenia na mocne 9/10. Warto zobaczyć. Edytowane 6 Maja 2017 przez Szarik Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Strażnicy Galaktyki 2 10/10 - Może dlatego że bardzo mi się podobał nie zwracałem uwagi na jakieś tam drobne rzeczy i całkowicie się wczułem. Film trzyma poziom pierwszej części, ba! Moim zdaniem nawet go przerasta, humor nie jest już taki sztuczny jaki wydawał mi się w części pierwszej, bardzo dużo różnych smaczków i nawiązań (do filmów, seriali, czy ogółem świata) Kwestia fabularna hmm, to jest film z naciskiem na rozrywkę więc można pominąć, efekciarsko!!!, dźwięcznie, humorystycznie. Nie nudziłem się ani minuty, mimo że słyszałem opinie iż końcówka się przedłużała ale ja tego nie odczuwałem Unikajcie proszę facebooków i innych stron, mnóstwo palantów spoilerujących końcówkę wczoraj na jednego się nadziałem ale mimo tego co napisał i tak nieźle się bawiłem. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 6 Maja 2017 Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Zombie express, konkretna jazda. World War Z zostaje daleko w tyle. Świetne efekty i wizja końca świata. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 The Burning Dead Jeden z najgorszych filmów, jakie widziałem w życiu. Bardzo gorąco polecam! 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 W sensie polecam że nie polecam? Czy polecam że polecam? Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Równie dobrze jak na filmach bardzo dobrych, bawię się na filmach naprawdę baaaaardzo złych. Sprawiają mi one więcej radości niż typowe przeciętniaki, które zapomina się godzinę po obejrzeniu. The Burning Dead to przetrawiona ponownie rzadka psia kupa i jeśli ktoś gustuje w takich potworkach to będzie naprawdę zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 @up +1 Najgorzej są filmy pośrednie - ani dobre ani złe, takie 4-5/10. Natomiast crapy się świetnie ogląda. Szczególnie jeżeli oglądasz to z innymi. Np. na filmwebie uwielbiałem oglądać crapy z Fanklubem kina klasy Z (mają nawet fanpage) i na bieżąco komentować co się dzieje w filmie pod samym filmem. Dyskusja dawała o wiele więcej zabawy niż film. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Jeeg Robot http://www.filmweb.pl/film/Jeeg+Robot-2015-719307 bardzo ciekawe podejście do tematyki superbohatera. Bohater który otrzymuje supermoce to podrzędny złodziejaszek, miłośnik jogurtów i filmów xxx, samotnik, który nie ma przyjaciół i ogólnie nie lubi ludzi. Pierwsza rzecz która robi po odkryciu supermocy to kradzież bankomatu (całego, wyrwał skubany ze ściany) . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 6 Cytuj Link to post Share on other sites
alinaa 0 Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Ja polecam film "Dziewczyna z Pociągu", nie jest oczywiście tak dobry jak książka, ale wciągający Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 The Great Wall Szmira i to dość sroga, co mnie akurat cieszy, bo rozważałem pójście na to cudo do kina. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Ciekawe, że piszesz o tym filmie teraz. Yts? Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Ghost in the Shell - dziwne, że dopiero teraz ktoś wpadł na pomysł, żeby zrobić na podstawie tej kreskówki film aktorski. Potencjał jest ogromny i myślę, że mógł być lepiej wykorzystany. Ogólnie jest nieźle - historia dobrze ułożona i "ciągnie" do samego końca, a animacje, cyberpunk-owe miasto - górna półka. Wydaje mi się, że mogli odejść bardziej od pierwowzoru, w którym niektóre rzeczy są trochę komiczne i przerysowane. Obejrzałem później dwie części mang i uważam 2-jkę za lepszą i nadającą się równie dobrze do kontynuacji, ale bez Scarlett to już nie to samo Musieliby coś pokombinować z fabułą, żeby mogła wystąpić w kolejnej części - jak najbardziej do wykonania. Podsumowując - mocne 8/10 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Magdalenka 153 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 (edytowane) http://www.filmweb.pl/film/Po%C5%BCegnanie+Falkenberg-2006-402781 jeśli ktoś lubi niszowe i trudne kino nie zaznacie tu grama komercji jedynie trudną przeprawę o ucieczce przed życiem Edytowane 12 Maja 2017 przez Magdalenka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Alien: Covenant Panie i Panowie. Mamy...gniota roku, tym większego, że oczekiwania, przynajmniej nasze, były ogromne. Myślałeś, że załoga Prometeusza była bez wyrazu i zachowywała się irracjonalnie? Ridley Scott pokaże Ci, że można w tej kwestii pójść znacznie dalej. Ilość nieścisłości fabularnych, zarówno wewnętrznych jak i w stosunku do całego uniwersum woła o pomstę do nieba, a spora część filmu jest zwyczajnie nudna. Jeśli podczas produkcji, na którą czekałeś od lat, łapiesz się na tym, że zaczynasz przysypiać to wiedz, że coś się dzieje, zwłaszcza, jeśli przed wyjściem do kina wypiłeś mocną kawę. Pomimo dzisiejszej premiery sala była w 2/3 pusta i to chyba dobry wyznacznik jakości tego "dzieła", które oglądane za kilka miesięcy w domu raczej wiele nie straci. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Do pewnego momentu zapowiadało się ciekawie i zwyczajnie dobrze to wyglądało, ale zaraz po pojawieniu się pierwszego obcego. No cóż, iść specjalnie do kina? Nie polecam. Zobaczyć kiedyś w domu? Jeżeli jesteś fanem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts