Andrew 5940 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Co się stało? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Nie o take zakończenie Black Sails walczyłem Ani ja, zawiodłem się.... Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Coś mnie wzięło na seriale komiksowe i tak: Daredevil - zajebistość w najlepszym wydaniu. Legion - polecam oglądać z pominięciem pierwszego odcinka. Chyba, że to taki zabieg reżysera do przyzwyczajenia widza do dziwaczności serialu, który od drugiego odcinka wydaje się jakby mniej ryjący banie. Po prostu człowiek przestawia się na walenie głową o płaskie powierzchnie, a nie - jak na początku - o krawędź biurka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Na Pulsie właśnie zaczyna się Człowiek w Ogniu jeśli ktoś nie oglądał to obowiązkowo. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Ja ostatnio oglądałem film pt. 13 Godzin, tajemnica misji w Bangazi, moim bardzo fajny film trzymający w napięciu, ktoś kto oglądał Helikopter w ogniu i podobał mu się, myślę że będzie zaspokojony Nawet flint się pojawia 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Ostatnio obejrzałem Donnie Darko, muszę przyznać, że to naprawdę niezły i mroczny film. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 @up - no baa... Jake jeszcze taki młody 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Sam Was Here Dziwny film, zalatujący trochę Cronenbergiem. Podpiszę się pod fragmentem recenzji z IMDB: "Watch it for the acting and the cinematography, and enjoy the wonderful soundtrack. But this movie just didn't make any sense." Peep Show Jedna z tych rzeczy, o których powinienem wiedzieć, ale nikt mi nie powiedział, bo wszyscy zakładali, że muszę to znać. Tymczasem odkryłem to jakoś miesiąc temu, do tej pory zjadłem 5 z 9 sezonów i jestem kompletnie poskładany. Miazga, bez cienia litości. Jedna z najbardziej bezkompromisowych produkcji, jakie widziałem. Zero tabu, zero świętości. Absolutny must see. Wulg. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Meister0 1 Napisano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 American History X Bardzo dobry film. Końcówka wzrusza 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Przed świętami byłem na nowym Ghost in the Shell. Miałem nieco obawy, że film będzie co najwyżej średni, a ja okażę się sentymentalnym frajerem, ale nie. Oprócz końcówki, która w nowej wersji nie do końca mi podeszła (ostatnie kwestie wypowiadane przez Major są bardziej drewniane niż kredens mojej babci), film jest naprawdę niezły. Sceny walki zekranizowano na poziomie, jest odpowiednio brutalny a ujęcia będące kopią 1 do 1 w stosunku do pierwowzoru budzą wspomnienia. Polecam głównie fanom rewelacyjnego anime, ale reszta też się nie zawiedzie. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Nie o take zakończenie Black Sails walczyłem Właśnie skończyłem oglądać. Jak teraz żyć btw. jaką wizję na końcówkę miałeś? (wrzuć w spoiler jak coś) Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Po 2-3 odcinkach ostatniego sezonu byłem pewien, że o wielkiej wojnie już mowy nie będzie, więc tutaj bez zaskoczenia. Wkurzyło mnie jednak to, co zrobili z Flintem. Postrach Karaibów idzie z własnej woli na dożywotnią niewolę? Raczej widziałbym jego śmierć w wyniku desperackiej próby odbicia Hamiltona. Dość często wkurzam się, gdy jakiś serial jest przeciągany w nieskończoność (np. Supernatural), ale tutaj spokojnie można by dorzucić 1-2 serie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 @up Ja również, po takiej postawie Flinta spodziewałem się bardziej dramatycznego zakończenia. Chyba już, wolałbym żeby zginał tam w tej dżungli. Myślę sobie jednak, że może po krótkim pobycie, uciekłby razem z Hamiltonem po skrzynię Dałbym po napisach, taką malutką scenkę nawiązującą do tego. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 . 3 Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Chudy polecasz filmy PEGI 12? Ja mogę polecić The Young Pope - taki dr House Watykanu, szkoda że tylko 10 odcinków. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Wyrmwood Taki trochę Mad Max z zombie, przyprawiony sporą ilością typowego dla australijskich horrorów/slasherów humoru. Raczej jedynie dla fanów gatunku, ale takowi z pewnością będą zadowoleni. Paliwo z zombie? Tego nie było nawet w Z Nation Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Ze sporą rezerwą podszedłem do kontynuacji "Prison break" i muszę przyznać, że jak dotąd wielkiej tragedii nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Już jest? Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Owszem. Są już dostępne 3 odcinki z napisami np na filiser. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 http://www.imdb.com/title/tt5425186/ Horace and Pete Nie wiem co powiedzieć. Zniszczył mnie ten serial totalnie. Jeśli oczekujesz po znanym komiku komedii, nie podchodź do tego serialu. To raczej serial o tym jak bary przedstawione w starych sitcomach wyglądały w rzeczywistości Jest prawdziwy, inteligentny, pełny tego co w ludziach najobrzydliwsze. Świetna obsada z genialnym Aldą, bardziej teatralny niż serialowy feel i często genialne dialogi. Coś wspaniałego. Poniżej próbka. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) @up: potwierdzam. A znasz Louie albo Lucky Louie? Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez Player1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Pewnie. Równie warte obejrzenia ale H&P to coś zupełnie nowego a dramat jest tutaj wysunięty na pierwszy plan. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Wczoraj skończył się drugi sezon TG bez Clarksona, Hammonda i Maya. Pierwszy odcinek obejrzałem z ciekawości, czy będzie jeszcze gorzej niż poprzednio, bo taka sztuka byłaby raczej trudna. Okazało się, że nie ma tragedii i przez kolejne tygodnie z umiarkowaną frajdą zasiadałem przed TV. Zdjęcie Evansa i postawienie LeBlanc'a w roli głównego prowadzącego było z całą pewnością dobrym posunięciem. The Grand Tour jest oczywiście o kilka klas lepszy, ale przyznam szczerze, że powtarzające się cyrki z gośćmi i publicznością po kilku odcinkach strasznie mnie drażniły. W nowym sezonie TG nie było czegoś, co zaparłoby mi dech w piersiach, ale również nie było dosłownie niczego, co zostawiłoby większy niesmak. W wyniku odejścia trójki panów z BBC mam obecnie dwa programy motoryzacyjne do oglądania i taki stan rzeczy bardzo mnie cieszy. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Ares. Dobry film. http://www.filmweb.pl/film/Ar%C3%A8s-2016-740451 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts