Dementor 269 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Tak już jest widziałem pierwszy odcinek z sezonu 5 Cytuj Link to post Share on other sites
tora1025 24 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Nudny ten film Driver ten aktor prawie nic nie mówił. Zgadzam się w zupełności... poza tym jak na film o kierowcy to nie za wiele tam się jeździ. Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Fure miał konkretną ale co z tego jak nudny Cytuj Link to post Share on other sites
venice 21 Napisano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Po pierwsze film się nazywa Drive. Po drugie - jak pisałem wcześniej, to film estetyczny (zobaczcie sobie co to dokładnie znaczy w sztuce) , nie dla każdego. No ale to tylko forum komputerowe Kolejna rekomendacja - Puncture. FIlm na fakcie; osadzony w niedalekiej przeszłości, porusza temat monopolu na zaopatrzenie medyczne szpitali. Edytowane 21 Grudnia 2011 przez venice Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 @venice - nie wiem czy estetyczne jest miażdżenie komuś krtani butem, film moim zdaniem nudny, a zachowanie głównego bohatera kompletnie dla mnie niezrozumiałe. Cytuj Link to post Share on other sites
venice 21 Napisano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 To właśnie jest w tym filmie przecudowne. Zestawienie niezwykle przemyślanego kadrowania, prezentacji kolorów, muzyki z tak graficznym przedstawieniem zabijania. Cud miód malina. Call me a psycho - I like it. Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Wrogowie Publiczni (2009) - krótko: polecam Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Drive - warty obejrzenia dla osoby która choć trochę liznęła fotografię lub film... dla mnie ujęcie jak Ryan w masce podchodzi do drzwi knajpki Berniego jest niesamowite. szukasz amerykanskiej jadki obejrzyh szybkich i wscieklych Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 The Thing - ten stary Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Oglądałem ten The Thing i stary i nowy, nawet niezły film, choć już wszystko było wiadome na przód również zakończenie bo jakby nie patrzeć oba filmy są podobne. 7/10 Final Destination 5, mi osobiście ta seria już się trochę przejadła. Z góry plan jest ten sam, najpierw wizja realnej katastrofy, później ona ma miejsce i na końcu walka o ocalenie uczestników gdzie w ostateczności i tak wszyscy giną. Za efekty 6/10 The Ruins , ostatnio nawinął mi się ten stary film, jest on o grupce przyjaciół wybierających się na wakacje do Meksyku, tam w dżungli trafiają na starożytną budowlę Majów, w której znajdują się mięsożerne rośliny które i tak rozpoczyna się ich walka o przeżycie. Film zapowiadał się ciekawie a w rzeczywistości tak nie było. Ode mnie 5/10 Dream Hosue od pewnego czasu zabierałem się za ten film i w końcu obejrzałem, film dość ciekawy, fabuła też trzyma wysoki poziom. Ocena 9/10 Killer Elite, obejrzałem go głównie ze względu na Stathama, tak ogólnie to po trailerach wydawało mi się że będzie to coś fajnego a w rzeczywistości wyszedł taki średniak. Ode mnie 6/10 Cytuj Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Może nie film tylko odcinkowy dokument, ale cholernie ciekawy. http://www.youtube.com/watch?v=G8csCCUHhSU&feature=mfu_in_order&list=UL (2cz jest na kanale tego goscia, nastepne beda za niedlugo) Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Nawiązując polecam książkę „Z Afganistanu.pl" Marcina Ogdowskiego, czyta się jednym tchem. Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 (edytowane) @BIGPUN Drive jest rzeczywiście genialnych filmem - fabuła, zdjęcia i muzyka są świetne Ja z mojej strony polecam Sherlock Holmes: A Game of Shadows - wg mnie, jak i wielu innych, lepszy od pierwszej części. Robert Downey Jr i Jude Law stanęli na wysokości zadania i swoimi rozmowami doprowadzali widownię do wybuchów śmiechu, natomiast efekty specjalne to majstersztyk - zwłaszcza scena ucieczki przez las. Byłem na tym wczoraj w Złotych Tarasach i dobrze, że kilka dni wcześniej zrobiłem rezerwację bo sala była obsadzona do ostatniego miejsca Edytowane 7 Stycznia 2012 przez Thorin49 Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 "Godziny strachu"- z Brosnanem. Wbrew pozorom bardzo fajny film. Naturalnie można powiedzieć, że oklepany scenariusz (porwanie, rozgrywka z porywaczem) ale jeżeli szukacie zaskakującego finału to ten film polecam Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Pamiętam ten film, też mi się podobał Rzeczywiście zaskakujący finał był Dream Hosue od pewnego czasu zabierałem się za ten film i w końcu obejrzałem, film dość ciekawy, fabuła też trzyma wysoki poziom. Ocena 9/10 Pamiętam, że oglądałem ten film, ale go nie zrozumiałem, bo byłem najebany... noc horrorów, 4 filmy, żal Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Pasja - Jestem wielkim fanem zakładki HARD na sadisticu ale to co widziałem w tym filmie to przekracza wszelkie granice.... Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Pasja - mocny film zgadzam się, ale bardzo dobry. Dzisiaj idę na Sherlock'a więc napiszę później czy wart obejrzenia Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Sherlock jak dla mnie słaby, porównując do 1. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 @Thorin49 Tym razem to ja się z Tobą zgodze w kwestii Sherlocka. Byłem wczoraj w silverscreen na targówku (mieszkam 10 minut spacerkiem od kina) mega tłok. cała warszawa poszła do kina... oczywiście bilety kupione przez www (poprostu bileterowi pokazujesz smartfona z kodem QR z mms i wchodzisz) no ale o filmie. początek mnie zawiódł. jak się później okazało Guy Richie zrobił mnie w konia. film przyśpiesza. jest coraz lepiej. genialne ujęcia walk. psychologia wojownika. ciekawe kto to dalej skopiuje. sceny w lesie z biegnącymi bohaterami rewelacja! i co najważniejsze film klasycznie nakręcony bez żadnego 3D Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Właśnie wróciłem z Sherlock'a i powiem że zabawa na dobrym poziomie, oczywiście scena leśna miła dla oka hehe Jeśli ktoś nie widział, to polecę dokumenty o pracy w chińskich fabrykach : „Chiny w kolorze blue" i „Miasto fabryka". Warto obejrzeć. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Shark Night - myślałem że to będzie coś lepszego, na trailerach wyglądało to nawet nieźle a wyszło średnio. Ode mnie 5/10 Cytuj Link to post Share on other sites
slaby666 0 Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Jeżeli jesteśmy już przy Scherlock'u to gorąco polecam wszystkim serial Scherlock [produkcja 2010] Pierwszy sezon to tylko 3 odcinki, ale każdy po około 1,5h http://www.filmweb.pl/serial/Sherlock-2010-528992 Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 „Chiny w kolorze blue" jak to o tych dżinsach to dobre, uświadamia jak mają tam ciężko, a żal jak to się ogląda. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 @d i l , tak to o dżinsach m.in. Levisa, smutne jakiej kasy się dorabiają na wyzysku. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) A Lonely Place to Die - początkowo przynudzał ale później akcja nabrała tempa i nawet mi się podobał,, ciekawa fabuła. Film ogólnie o grupce alpinistów którzy podczas jednej z wypraw odnajdują ukrytą w jakimś tam bunkrze pod ziemią dziewczynkę którą ratują. Nie wiedzą natomiast że jest ona celem groźnych przestępców i tak rozpoczyna się walka o przeżycie... Ocena 8/10 Edytowane 9 Stycznia 2012 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts