sznib 887 Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Ghost In The Shell 2017 - miałem wielkie nadzieje i wielkie obawy bo uwielbiam anime i przeczytałem obie mangi. Tym bardziej że już po trailerach widać było że zmienią historię i przeniosą akcenty gdzie indziej ("czytaj: spłycą fabułę"). Obejrzałem i stwierdzam że nie jest źle jak na amerykanów. Historia dobrze się opowiada, nie jestem zaciekłym przeciwnikiem zmian bo nie chciałbym oglądać tych samych wydarzeń bo znam je na pamięć. Owszem gdzieniegdzie są zgrzyty, czasem przesadzili z CGI (aczkolwiek lokacje wyglądają obłędnie!). Najgorsza jest końcówka - patos wylewa się wiadrami. Daje mocne 7/10 Ja właśnie po seansie. Film oglądało mi się fajnie, oryginał oglądałem już dość dawno. No ale końcówka mnie rozwaliła. No normalnie zepsuła wszystko. Zawiodłem się strasznie. Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 @up Dokładnie. Końcówka jest straszna. Tak jak w 2 ostatnich Batmanach Nolana - wodospad patosu. Cytuj Link to post Share on other sites
interceptor 3 Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Spotykam wiele osób które uważają że to jest film o wyzwalaniu człowieka z systemu. A moim zdaniem jest wręcz odwrotnie. Nie chcę mi się tego rozwijać bo już raz rozpętałem wielowątkową dyskusję na ten temat. Powiem tylko że kluczem do filmu jest słynna scena śmierci jednego z członków i cytat "my name is Robert Paulson". Tej jednej scenie zawiera się puenta całego filmu. Wiesz... mi się system nie podoba. Wysadziłbym to bomba bez sentymentu. Żyję tu bo mnie mama tu urodziła i tu zostałem wychowany. Ale.. wg mnie kluczem jest scena wyburzania korporacyjnych wieżowców. Bohater zabija buntownicze alter ego, bo takie nie ma racji bytu w zachodniej cywilizacji. Ale już dawno zrezygnował z bezkrytycznego konformizmu. Wybiera ścieżkę swoją własną. Nie określoną w filmie. Nie buntowniczą, bo ją zabił ale nie konformistyczną, bo ją porzucił. I wg mnie to jest sens tego filmu. Wybranie własnej ścieżki pośrodku tego bałaganu i syfu. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 27 Maja 2017 Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 http://www.filmweb.pl/film/Victoria-2015-734407 Bardzo ciekawy film. na początku trochę przynudnawy, bo mamy tu typowe nocne włóczenie się po imprezach. Tym bardziej kontrastowo wchodzi zakończenie, ale spoilerował nie będę. Warto obejrzeć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 27 Maja 2017 Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 (edytowane) Mnie ten film nie podszedł za bardzo, ale zdjęcia świetne - zresztą wyłapał za to jakiegoś niedźwiadka w Berlinie. Edytowane 27 Maja 2017 przez radosuaf Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 28 Maja 2017 Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 Guardians of the Galaxy Vol. 2 Spoko, ale brak faktoru ŁAŁ, jaki towarzyszył części pierwszej. Dla mnie 8/10, a liczyłem na dychę. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 31 Maja 2017 Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 Właśnie ukończyłem odcinek finałowy The Prison Break: Sequel. Powiem jedno- Wow! Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Fringe - po pierwszym sezonie mogę przyznać, że lepszy od Archiwum X. o ile można je porównać, bo to jednak seriale trochę każdy z innej bajki. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 http://www.imdb.com/title/tt2186848/ Dobry thriller z nieprzewidywalna łatwo fabuła, co się dziś rzadko zdarza. fajnie się ogląda i trzyma w napięciu do końca. Polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
Komandos31 25 Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Czy ktoś oglądał już nowych piratów? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17829 Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Black Sails? Dawno skończone Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 A co jakiś nowy sezon jest? Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Podejrzewam, że chodziło tu o nowych 'Piratów z Karaibów'. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Salazar? Może się starzeje, ale jakoś mnie nie zachwycił. Dobrze wykonany, ale strasznie przerysowany i trochę bez pomysłu. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Life Naprawdę nie wiem dlaczego w kilku ostatnich filmach sci-fi, jakie oglądałem, członkowie elitarnych zespołów naukowców zachowują się jak kompletni debile, bez żadnego przeszkolenia, łamiąc nie tylko wszelkie możliwe protokoły, ale również podstawy zdrowego rozsądku. Jeśli pogodzimy się z faktem, że logiki w pierwszej części tej produkcji za dużo nie będzie, Life ogląda się całkiem przyjemnie, niestety całość, wraz z zakończeniem, jest mocno przewidywalna. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Komandos31 25 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Podejrzewam, że chodziło tu o nowych 'Piratów z Karaibów'. Dokładnie tak chodziło mi tych z Karaibów xD Do serialu piratów się też zabierałem kolego zawsze namawiał mówił że to najlepszy serial jaki oglądał ale jakoś brak czasu a teraz jeszcze House of Cards Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 niestety całość, wraz z zakończeniem, jest mocno przewidywalna. No, od dłuższego czasu we wszelakich horrorach, thrillerach itp jest moda na złe zakończenia, więc i jak by tu mogło być inaczej. Ale film spoko. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 House of Cards Zimą więcej czasu spędzam w domu, więc zazwyczaj zaliczenie pełnego sezonu nie zajmowało tak długo jak w tym roku, jednak nie ma to nic wspólnego z jakością piątej serii. Przeciwnie - w mojej ocenie to odsłona, która śmiało może konkurować z pierwszymi dwiema. Absolutne mistrzostwo, szczególnie w przypadku 2-3 ostatnich odcinków, z których jeden wyreżyserowała Agnieszka Holland. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
adamisas 0 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 ja właśnie dzisiaj na wonder women, bo czytałem opinie i zapowiada się super film. a nikt w niego nie wierzył Cytuj Link to post Share on other sites
Komandos31 25 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Podobno już jakieś złe opinie że feministyczny film Cytuj Link to post Share on other sites
megania 0 Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Osobiście polecam Wonder Women Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Osobiście polecam Wonder Women ja właśnie dzisiaj na wonder women, bo czytałem opinie i zapowiada się super film. a nikt w niego nie wierzył Oj pany, ale tam jest tylko jedna cud kobitka. Jak tam z angielskim? Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 To dwa troll-konta jednej osoby. Już w piachu. BoJack Horseman Klimat wczesnego Californication, ale z pierdylion razy większą dawką nihilizmu, podlanego sporą ilością absurdu i dowcipów sytuacyjnych, wynikających z przyjętej konwencji człekokształtnych zwierząt wszelakich. IMHO pozycja wybitna. The Mummy Jak na letni odmóżdżacz - całkiem znośny, ale myślenie należy wyłączyć przed wejściem do kina. Tom Cruise, w roli napisanej dla kogoś około trzydziestki, wypada dość śmiesznie, zwłaszcza w zestawieniu z Russell'em Crowe'm, który będąc od niego o dwa lata młodszy, wciela się w dość leciwego i brodatego naukowca. Po dwóch dniach od wizyty w kinie mam o tym filmie lepsze zdanie niż o ostatnim Alienie, więc nie ma tragedii. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Po dwóch dniach od wizyty w kinie mam o tym filmie lepsze zdanie niż o ostatnim Alienie, więc nie ma tragedii. Piękne . I dobrze podsumowuje większość dokonań Woody'ego z ostatniej dekady... Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Był sobie pies http://www.filmweb.pl/film/By%C5%82+sobie+pies-2017-756406 A must see dla wielbicieli piesałów wszelkiego rodzaju. Uwaga, wzruszajacy! Nie brakuje tu scen kiedy łezka sięw oku zakręci. Obraz całości burzy skandal przy kręceniu zdjęć, można o tym poczytać w komentarzach na FW. Edytowane 12 Czerwca 2017 przez sznib Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts