Silver Fox 1687 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 (edytowane) A no tak, "It's a prank, Bro". Edytowane 3 Września 2016 przez Silver Fox Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 (edytowane) Ciekawa dyskusja się wywiązała. Cóż, ja mam powyżej 100KM, bo 105KM w Merivie, ale ta krowa waży prawie 1,5 t i przyspiesza w 14s do setki, także proszę o rozgrzeszenie. A do wszystkich młodych i gniewnych mam dwa wymowne zdjęcia. Znajomy z mojej wsi z Polski nieco przecenił swoje umiejętności po zdaniu prawka i jadąc na prostej drodze wylądował prawie w jeziorze. Raczej do myślenia mu to nic nie dało, bo po wypadku kupił sobie E36. Nikomu źle nie życzę, a tym bardzie wypadku drogowego, ale tak widzę 90% ludzi w internecie, którzy świeżo zdali prawko i pytają się, czy np. 150KM starczy na pierwsze auto. Przykład jak przykład. Z jednej strony sam uważam, że nie można szufladkować - każdy 18-letni Seba jest inny i niektórzy mają na tyle oleju w głowie, że przynajmniej auta nie chcą rozwalić Dla mnie to było żałosne, jak w liceum kolesie kupowali se E36 (właśnie przez to m. in. ten model zaczął mi się źle kojarzyć) i Golfy 3 i podjeżdżali nimi pod szkołe, żeby z poskiem opon sprzed niej odjechać przed laskami... No litości. Sam znam bardzo dobry przykład drogowego cwaniactwa z liceum niestety, kiedy to znajomy odwoził 3 kumpli po drodze do domów, w tym kolegę. Zakręt, prawie 110 na godzinę, mój kolega prawie zszedł w szpitalu. Mature pisał w domu. Do dziś ma problemy z kręgosłupem i chodzeniem. A tamtemu widziałem, wyrzuty sumienia nie dawały spokoju. Na początku z tego co wiem myślał, że zabił swojego najlepszego przyjaciela, którego wyciągnął z fotela pasażera. I po co mu to było? Dobrze, że jakąś nauczkę z tego chociaż wyciągnął. I wg mnie to dla ludzi przez pierwsze 5 albo i więcej lat po zdania prawka powinien być w Polsce zakaz prowadzenia aut tylnonapędowych, a w szczególności już BMW. No chyba, że ktoś ukończyłby porządny kurs pokroju Skoda Auto Szkoła czy jak to się zwało. Co do koni mechanicznych - mnie akurat one jakoś specjalnie nie kusiły. Mam prawko od 4 lat, ale nie jeżdżę specjalnie dużo. Nie wiem czy przez ten czas zrobiłem z 30 tys km. Chociaż miałem do czynienia z bardzo wieloma autami, co może i mi trochę pomogło rozwinąć umiejętności, ale nie na tyle, żebym fruwał autem po krajówkach nad tirami. Do auta trzwba mieć pokorę, a ja staram się jeździć tak jak inni - może nie całkiem przepisowo, ale po prostu dopasowuję się do warunków na drodze i tempa jazdy innych. W pierwszym aucie miałem ich 115 na nieco ponad tonę masy - biorąc pod uwagi jego stan, na hamowni wyplułoby połowę z tego xD Teraz mam 140, no ale C5 to wieloryb. Jednak nie uważam, żeby KONIE MIAŁY TU COKOLWIEK DO RZECZY. Nie potrzeba ich, aby spbie krzywdę zrobić. A bez niech też nie będzie lepiej ani gorzej. Bardziej to potrzeba GŁOWY, która odpowoednio rozumuje i ma zasób wiedzy. Niestety tej, przy totalnej zlewce u nas ze strony szkół i uczenia jazdy typowo pod egzamin (co też jest winą władzy moim zdaniem), brakuje. Dodatkowe kursy powinny być obowiązkowe dla każdego - ba, nawet wjazdy na tory uważałbym za idealne rozwiązanie, bo młodziki by się wyszalały, przy okazji ucząc zachowania auta. Nalepianie listków na klapę auta dla oznaczenia młodzików to trochę tak, jakby na raka płuc przylepiać sobie plastry antynikotynowe. P.s. a się stęskniłem za jazdą autem. Od 2 miechów nie byłem za kółkiem Edytowane 3 Września 2016 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 I wg mnie to dla ludzi przez pierwsze 5 albo i więcej lat po zdania prawka powinien być w Polsce zakaz prowadzenia aut tylnonapędowych, a w szczególności już BMW. Czy ty normalny jesteś? 7 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 3 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2016 I wg mnie to dla ludzi przez pierwsze 5 albo i więcej lat po zdania prawka powinien być w Polsce zakaz prowadzenia aut tylnonapędowych, a w szczególności już BMW. xD Ja jakos jako pierwsze auto uzywalem RWD ze szpera i 128KM i zyje 4 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 No widocznie potrafisz myśleć na drodze Cytuj Link to post Share on other sites
pawel123t 642 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Niestety tej, przy totalnej zlewce u nas ze strony szkół i uczenia jazdy typowo pod egzamin (co też jest winą władzy moim zdaniem), brakuje. Dodatkowe kursy powinny być obowiązkowe dla każdego - ba, nawet wjazdy na tory uważałbym za idealne rozwiązanie, bo młodziki by się wyszalały, przy okazji ucząc zachowania auta. To nie jest wina szkół, że większość młodego społeczeństwa nie ma mózgu i nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji robiąc pewne rzeczy.. Bardziej rodziców. Pomysł o 5 letnim zakazie na FWD śmieszny Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 chyba nie dopuszczam do siebie możliwości, że ktoś może być na tyle głupi, by zwyczajnie NIE MYŚLEĆ. Jak jest ślisko, to trzeba uważać. W zakrętach trzeba uważać. Wszędzie trzeba uważać, tego nawet nie musi nikomu mówić instruktor, to powinno być jakoś tak zakorzenione w ludzkim umyśle.. To skąd te wszystkie wypadki? To o czym rozmawiacie to dla mnie abstrakcja. Dla mnie auta co maja nawet 400km to nie jada Coś w tym jest... Jak prowadziłem Gallardo, to mnie nie zwaliło z nóg... 997 GT3 prowadzone przez kierowcę wyścigowego również. Ale nie przeszkadza mi to dobrze się bawić samochodami z mocą 100+ KM, a gdyby ktoś mi dał do zabawy GT 1300 Junior z mocą 90 KM, to pewnie też by mi się BARDZO podobało. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 3 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Gallardo jest wolne, 997 to najnowsza porszawka? Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Gallardo jest wolne, 997 to najnowsza porszawka? 997 GT3 to 2009, Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 To nie jest wina szkół, że większość młodego społeczeństwa nie ma mózgu i nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji robiąc pewne rzeczy.. Bardziej rodziców. Pomysł o 5 letnim zakazie na FWD śmieszny Masz rację. Pomysł na 5 letni zakaz na FWD jest wręcz przekomiczny. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Równie komiczny co RWD, może całkiem zabrońmy młodym kierowcom jazdy samochodami przez 5 lat? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pawel123t 642 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Mam pomysł, wprowadźmy prawo jazdy od 25 lat! Mniej kierowców = mniej wypadków! Statystyki będą się zgadzać. Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 (edytowane) Równie komiczny co RWD, może całkiem zabrońmy młodym kierowcom jazdy samochodami przez 5 lat?Chyba nie zrozumiałeś Nie wiem, może pochodzę ze zbyt małego miasta, ale wspominając okres liceum, to ograniczając dostęp do samych E36 i Golfów 3 przypuszczam uchorniłoby się z kilkunastu moich rówieśników przed przygodami tylko w mojej szkole. Tak, to brzmi głupio i ja o tym wiem. No ale pomysł poziomem dostosowany do narodu, a właściwie jego młodszej części - cóż poradzić. I nie mówcie mi, że kogoś obrażam i generalizuję, bo sam wciąż do tej części należe i wiem jak jest. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich, ale odsetek osób z takim myśleniem za kółkiem mały nie jest :c. To nie jest wina szkół, że większość młodego społeczeństwa nie ma mózgu i nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji robiąc pewne rzeczy.. Bardziej rodziców. Pomysł o 5 letnim zakazie na FWD śmieszny A z jakiej beki? W dzisiejszych czasach rodzic też może z 1000 razy dziecku powtarzać, a to i tak zrobi swoje. Szkoły z mojego doświadczenia dziś w ogóle nie są dostosowane. 30h to stanowczo za mało, a na publicznych drogach nie można z nikim ćwiczyć co jest kpiną. Oczywiście wiele zależy od nauczyciela, ja akurat miałem gościa w porządku bardzo. Nauka teorii to pic na wodę chyba wszędzie. Już lepsza byłaby sesja filmów z rosyjskich dróg, tych najbrutalniejszych najlepiej. Może to by jakoś zadziałało. Edytowane 3 Września 2016 przez MoonWalk 1 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Doskonale zrozumiałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 ograniczając dostęp do samych E36 i Golfów 3 przypuszczam uchorniłoby się z kilkunastu moich rówieśników przed przygodami tylko w mojej szkole. Idąc tym samym tokiem rozumowania można zabronić sprzedaży dresów. Będzie bezpieczniej. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pawel123t 642 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 To jest taki przykład jak zabronić produkcji AK-47 bo jest najczęściej używane przez ISIS. Jeśli nie będzie dostępu do AK-47 to ISIS przestanie zabijać i skończy się wojna. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 No motury wymyślili taki podział. Nie widzę nic głupiego w tym, żeby młodociany, niedoświadczony kierowca miał jakieś ograniczenia co do możliwości prowadzenia trudniejszych do opanowania aut. Tylko, że jest to utopia z racji masy różnorakich aut. Podział na RWD i FWD jest bezsensu, bo nowa beema z masą elektroniki poprawiającą przyczepność, będzie dużo bezpieczniejsza od jakiegoś zdezelowanego audika. Ja widzę inny problem. Mianowicie jak ktoś szuka ponad 200-konnego RWD na dojazdy do szkoły, pracy po "naszych" drogach, to coś jest nie tak. Brakuje u nas miejsc, gdzie można by takie auta wypróbować jak np. tor w Poznaniu. Jest takich miejsc zdecydowanie za mało i posiadanie takiego auta mija się z celem, jeśli służy tylko jako dupowóz. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Można wypisać się z tego tematu?Tak coby mi nie wyświetlał gdy ktoś napisze tutaj post? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Nie da się Chudy, już z Jackiem rozkminialiśmy to i lipa. Cytuj Link to post Share on other sites
grzechu9797 56 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Na 1 auto kupilem 115 konnego diesla.Jezdzilem kolegi e46 dieslem 3.0 170cos koni chyba i naped na tył.Jezdzilo sie zupelnie inaczej ale auto jal auto trzeba myslec co sie robi,jeszcze te drogi w polsce szczegolnie na takich zadupiach jak u mnie wybijaja z glowy glupie pomysly tak samo jak zawieszenie w samochodzie hehe:D 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Idąc tym samym tokiem rozumowania można zabronić sprzedaży dresów. Będzie bezpieczniej. Cóż, nigdy nie mówiłem, że mój pomysł jest bez wad xD Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 4 Września 2016 Udostępnij Napisano 4 Września 2016 Ja widzę inny problem. Mianowicie jak ktoś szuka ponad 200-konnego RWD na dojazdy do szkoły, pracy po "naszych" drogach, to coś jest nie tak. Brakuje u nas miejsc, gdzie można by takie auta wypróbować jak np. tor w Poznaniu. Jest takich miejsc zdecydowanie za mało i posiadanie takiego auta mija się z celem, jeśli służy tylko jako dupowóz. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160904/f66ff70e3e3b255418539d796132a411.jpg 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty PatrykT 6221 Napisano 4 Września 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 4 Września 2016 (edytowane) Dzisiejszy wypad na szybko, za dużo nie ma bo warunki tragiczne Edytowane 4 Września 2016 przez PatrykT 10 Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 5 Września 2016 Udostępnij Napisano 5 Września 2016 Też się z tym zgadzam,dlatego sam już na samym początku mówiłem,że nie zależy mi na mocy. to może jakieś auto z nieśmiertelnym SDI? Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 6 Września 2016 Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Rozglądam się za tym.Patrzyłem na polo i ibizę chyba Golfa nie chcę bo brat ma to głupio żeby 2 takie same auta stały na podwórzu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts