Johny3 3215 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 (edytowane) SDI nie jest wolnossące A niby jakie? Wolnossący z bezpośrednim wtryskiem... Aczkolwiek z racji mojego spokojnego usposobienia dla mnie starcza akceleracja TDI 90 KM w Golfie Także ja pozdrawiam, gdyby każdy wychodził z takiego założenia, to na drogach mielibyśmy same silniki bez T w oznaczeniu. Ja nawet z uwagi na swoje bezpieczeństwo wolę mieć więcej pod butem niż te standardowe 100-120 KM. Edytowane 18 Lutego 2016 przez Johny3 Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 SDI nie jest wolnossące Rozwiń skrót i przetłumacz sobie Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Ja już się nie odzywam, dwa dni snu łącznie 8h powodują u mnie dziwne objawy Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 (edytowane) No dobra, ale weź pod uwage, że nie jestem jedynym tego typu kierowcą. Akuratnie zazwyczaj zdarza się tak, że pasjonaci motoryzacji, wypowiadający się na ten temat na forach, najczęściej lubią mieć w co depnąć. Niemniej jest dużo kierowców, którzy tego nie potrzebują aż tak bardzo, co zresztą widać chociażby po tym, że nie mamy samych 200-konnych hot hatchy na ulicach Na upartego to znajdę nawet takich, co lubią dieslowski terkot. Mnie on nie przeszkadza, a w dodatku w Golfie i w wersji 90KM chyba trudniej o mniej bezawaryjne auto - przynajmniej od 8 lat jeździ i jedyne co się ostatnio stało, to coś z paskiem alternatora. RAZ na cały okres użytkowania. Tak więc stary typ TDI ja bardzo chwalę i niezależnie, jak lepiej przyspieszałoby JTD i o ile - 5 czy 8 decybeli ciszej by chodziło. Są to różnice, które raczej średnio rewanżują syfną jakość Alfy w innych sferach, ale szanuję to, że można to lubić. Niemniej technologia CR dalej nie jest dla mnie niczym supermegapostępowym dla motoryzacji, a przynajmniej nie na taką rangę, na jaką spust dał koleś w filmiku - o to mi głównie chodzi. Swoja droga dziwie sie, że się tak nad klamką w słupku Alfy nie spuszczał -.- A co jeszcze do Golfa i: a ja z kolei, jak wsiadam do 110 konnego golfa małży to mam wrażenie, że jego zdolność do jako tako dynamicznej jazdy kończy się gdzieś w okolicach 60/70 na godzinę, potem już tylko muł i wodorosty, a nie jazda, co biorąc pod uwagę jego niską masę, daje jeszcze kilka dodatkowych punktów karnych a abstra****ąc od samej dynamiki, prowadzi się fatalnie w porównaniu do alfy, jedyne co go ratuje to przyzwoity promień skrętu i fakt, że jest krótki, nie trzeba się tyle nakręcić przy manewrach Może masz coś popsute xP Golfik rodziców spokojnie do około stówki radzi sobie bez zadyszki, można wyprzedzać bez serca na ramieniu znaczy się. No, o prowadzeniu nie będę mówił, chociaż dla mnie jeszcze lepsze jest zawieszenie z nieoheblowanej deski i drewnianych kółek oraz równie komfortowe fotele A co do manewrów - o, to fakt! Gdyby jeszcze miał te mityczne szybki w słupkach C, byłby moim zdaniem jednym z najidealniejszych samochodów do parkowania ever Btw. zrobiłem w końcu rozrząd... Tylko mam zagwozdkę, bo chciałem wymienić olej przy okazji, ale... Do mojego auta zalecany jest 5W40. Ja zalewałem 5W30, bo taki jest na zawieszce z ostatniej wymiany, to przecież nie będę zmieniał. Z tego co wiem, to Citroen zmienił zalecenie w późniejszym czasie produkcji na chłodniejsze rynki, tylko teraz nie wiem, czy lepiej powrócić do oryginału, czy pozostać przy tym co jest? W sumie kupiłem już 5W30, ale najwyżej wymienię. Na razie to zostawiłem, bo w sumie ma jeszcze 6 tysięcy do zrobienia, a mnie to zajmie chyba z rok.... Niemniej możliwe, że go wymienię przy serwisie rozrządu. Edytowane 18 Lutego 2016 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3215 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Ja z kolei jestem właśnie z tej drugiej grupy, wolę mieć więcej pod butem, ale również cenię sobie kulturę pracy, stąd silnik R5, a nie R4 jak w 1.9. No i lubię wjechać na autostradę i przy 140 km/h spokojnie słuchać muzyki, a nie zagłuszać hałasu muzyką Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Johny, masz skrzynie 6tke? Ja przy 140 mam ok 3200 rpm, co nie jest zbyt komfortowe, brakuje mi szóstego biegu.. Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3215 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Tak, do 2.4 20V chyba nie było innej. Do 10V wsadzali 5. biegów. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17813 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 brakuje mi szóstego biegu Oj tak tak. W „czarnym" mojej dziewczyny też by się przydał. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Kultura pracy to jest w moim r6 BMW,odzwyczaiłem się od diesla,jak wsiadłem ze szwagrem do Mazdy to się przestraszyłem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 http://www.tvnturbo.pl/aktualnosci,1850,n/babciu-po-co-ci-taki-samochod-ech-ty-dupku-zoledny,193762.html Nie mogę z tego Już chyba wiem, co kupię babci na 81. urodziny, teraz musze zacząć zbierać 5 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17813 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Jeśli chodzi o jazdę „na zderzaku", to niestety babcia ma rację. Jest to delikatnie mówiąc, denerwujące. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3215 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Ale gorsze jest wyjeżdżanie tuż przed maską z drogi podporządkowanej... Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Może masz coś popsute xP Golfik rodziców spokojnie do około stówki radzi sobie bez zadyszki, można wyprzedzać bez serca na ramieniu znaczy się. aa wsiądź do porządnego auta Cytuj Link to post Share on other sites
DREWANIAK 246 Napisano 18 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Nie ma to jak benzyna. Jedziesz sobie 70, chcesz wyprzedzać, wbijasz drugi albo trzeci bieg i nawet jak nie ma mocy to słychać jakby miał 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Drachenfeles - jezdzilem paroma, ale chodzi mi o to, ze na codzien wystarczy moze nie na autostrady,ale wystarczy ;P Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17813 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 z drogi podporządkowanej taa... i zamiast przyspieszyć i zachować płynność ruchu to 20km/h i tyle. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3752 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 https://youtu.be/2E8e7URwmNo Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17813 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Mobile Fog Generator 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3752 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 http://motovoyager.net/2016/02/naduzycia-i-klamstwa-zakazane-wideo-demaskuje-niewygodne-fakty-o-radarach-film/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 http://1.bp.blogspot.com/_KEArRUZspiA/TNvvsY2GQhI/AAAAAAAAFP0/gzGJgN_cuOE/s400/conspiracy.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Ostatnio za takim śmierdzielem jechałem... a psiarnia zabiera dowody za spaloną żarówkę. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14017 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Zwyczajnie stali gdzieś indziej i zabierali dowody za żarówki. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Mobile Fog Generator heh, też coś takiego generowałem przez kilkanaście kilosów, po wymianie sprężarki i czyszczeniu katalizatora, resztki oleju i innych płynów musiały się wypalić, a do tego czasu nie zazdrościłem jadącym za mną Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Mobile Fog Generator Tylko nie pokazujcie tego Antkowi. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ramzesx 163 Napisano 19 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 1.9 tdi w pełnej okazałości Że też tacy ludzie, którzy robią zasłonę dymną jeszcze po naszych drogach jeżdzą .. Z tą babcią fajny filmik - ale pasy niestety nie zapięte .. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts