ALF 28963 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 @up ja bym napisał, że jest fajna. Dużo rzeczy do poprawienia z przodu auta. PS. na czym trzyma się czarny grill? widze tam jakieś opaski hehe 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty chudy131080 14114 Napisano 2 Lipca 2015 Popularne posty Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Od dziś czymś takim. https://images.tapatalk-cdn.com/15/07/02/49023c9304ebc1c44717b6fda851c0c3.jpg 13 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Fajny. Miałem kiedyś WSK, ten zapach i dźwięk Cytuj Link to post Share on other sites
Karol1701 2379 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Ja wakacje spędzałem z Komarem z 1962r. w kolorze bordowym... zmiana biegów w manetce... jak paliwa brakło, to do garażu trzeba było pedałować Pamiętam, że taki Simson był wtedy w sferze moich marzeń. W porównaniu do Komara to rakieta! Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 (edytowane) Komary,włeski za młodu się również przerabiało,tylko taka różnica że w tamtych czasach WSK kupowałem za 30zł a dziś sobie po klocku ryczą. A tego simka kupiłem za 8 paczek więc aż żal było nie brać,i na dodatek 15km od mojego zamieszkania,na trzeciej wsi. Edit.Dziś zdejmuje felgę od Volvo i zdziwienie,wytłoczenie Volvo i Made in Poland.https://images.tapatalk-cdn.com/15/07/02/76de847f8e3f547027e29d068196f778.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/07/02/a54757267cb2562699f7661eb1f22317.jpg Edytowane 2 Lipca 2015 przez chudy131080 2 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3752 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Na ori Audi jest made in china więc nie martw się. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bumbel123 3110 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 A tego simka kaupiłem za 8 paczek W takiej cenie to chyba bez papierów? Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 No raczej,coś tam jest,nr na ramie również są ale nie wiem czy będę się tym w ogóle zajmował. Cytuj Link to post Share on other sites
fabiancol 435 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Stare wozidełko: https://goo.gl/photos/8rdzNYQgYVqdphDw8 "Nowe" (od 2 lat) wozidełko (zdjęcie będzie lepsze jak umyję ): https://goo.gl/photos/xoN8uky14H9g2BkN7 1 Cytuj Link to post Share on other sites
B o r o 389 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 @B o r o Śliczna. Brakuje tylko znaczka na masce. Przedni grill jest źle spasowany, czy mi się wydaje? I te trytrytki na nerkach @up ja bym napisał, że jest fajna. Dużo rzeczy do poprawienia z przodu auta. PS. na czym trzyma się czarny grill? widze tam jakieś opaski hehe Dzieki, ale do slicznosci jeszcze jej brakuje renowacji lakieru, zalozenia wydechu (wypolerowany juz czeka), nowej przedniej szyby, nowych listw wokol okien, front z przedliftowej wersji, i gdzies po drodze, jak sie trafi jakas prosta i w kolorze, to maski wraz z ori znaczkiem Nerki trzymaja sie na trytytkach, bo prawie za kazdym razem jak cos przy niej robie, to kolanami sie o nie opieram i je wgniatam, a to za soba niesie polamane zaczepy I tak ten przedliftowy grill bardziej mi sie podoba. Tutaj link do calego albumu Cytuj Link to post Share on other sites
yukki 121 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Czy jest tu ktoś rozbijający się panamerą diesel albo m550d? xD Cytuj Link to post Share on other sites
B o r o 389 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 m550xD? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Nie ma m550d z napedem na tyl, jest tylko w xdrive Jezdzilem i m550d i panamera tyle ze w benzynce, co potrzebujesz wiedziec? Cytuj Link to post Share on other sites
yukki 121 Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Nie ma m550d z napedem na tyl, jest tylko w xdrive Jezdzilem i m550d i panamera tyle ze w benzynce, co potrzebujesz wiedziec? W benzynce? Masz na mysli 4.2 czy tam 4.8? Na takie nas akurat nie stać Ale ogólnie przed przejażdżka do salonu chciałem mieć jakieś porównanie tych 2 aut. Co mogłbyś powiedzieć o fotelach i pozycji za kierownica? Boję sie troche tych pseudokubelkow w panamerze, ze po prostu nie bedzie mozna sie rozsiasc na długie trasy (i z przodu i z tyłu). Tak w ogóle to mogę spytać o wzrost? 2. Jak wrażenia z jazdy? Z jednego i drugiego wysiadłeś z bananem na mordzie czy może "emka" pozostawiła jakiś niedosyt? 3.Dało się od środka/zewnątrz poznać, że jedzie się klekotem? Z tego co czytałem, dźwięk silnika w kabinie generowany jest komputerowo, ale co do tego nie mam pewności. 4. Najbardziej januszowy punkt Pewnie ktoś powie, że kupując takie auto na spalanie się nie patrzy, ale takie auta kupują ludzie nie tylko śpiący na kasie. Jeśli pamiętasz, to z jakiego roku i ile kosztowały jeżdźone przez ciebie auta? To prawda, że m550d w trasie można zejść do 7l w trasie i jakieś 10 w mieście? I z ciekawości jak to wypada przy panamerze? Chociaż w sumie panamerze najblizej do bmw 6. No to czekam na odpowiedzi, i z góry dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Salog 800 Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Czy ktoś się orientuje czy mogę zarejestrować auto na siebie będąc niepełnoletnim ? Może ktoś coś powiedzieć na ten temat ? Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Osobiście nie wiem,w Google nic nie piszo? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17813 Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Zadzwoń do urzędu do wydziału komunikacji i tam powinni Ci konkretnie odpowiedzieć. Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 http://forumprawne.org/ubezpieczenia-polisy-ubezpieczyciele/289628-126p-osoba-niepelnoletnia.html Cytuj Link to post Share on other sites
Salog 800 Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 To widziałem, ale nie za bardzo właśnie rozumiem. Chodzi o umowę kupna-sprzedaży, to wiem, że mogę na siebie, ale nie wiem jak z rejestracją. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 4.2 czy tam 4.8? Szczerze mowiac nie pamietam, mialo 440km bodajze Co mogłbyś powiedzieć o fotelach i pozycji za kierownica? Boję sie troche tych pseudokubelkow w panamerze, ze po prostu nie bedzie mozna sie rozsiasc na długie trasy (i z przodu i z tyłu). Tak w ogóle to mogę spytać o wzrost? Pozycja ok w Porsche co prawda bez szalu ale OK, w BMW tragedia (odleglosc miedzy noga a kierownica to moze 1-2cm) - wez pod uwage, ze mowi to czlowiek >185cm wzrostu i >150kg wagi Nie biorac pod uwage powyzszego mankamentu na dluga trase obydwa samochody sa super, chociaz wydaje mi sie, ze w panamerze bedzie wiecej miejsca z tylu. Jak wrażenia z jazdy? Z jednego i drugiego wysiadłeś z bananem na mordzie czy może "emka" pozostawiła jakiś niedosyt?Panamera - meh BMW - troche yay troche meh Ogolnie chodzi o to, ze Panamera jest okrutnie dluga co skutecznie niweluje radosc jaka mozna czerpac z jazdy nia, podsterownosc non stop w zakretach walczaca z nadsterownoscia, BMW w tym temacie radzi sobie znacznie lepiej. O wiele lepiej z zasady prowadza mi sie BMW niz Porsche (z nowych prosiakow jezdzilem 911 turbo s, omawiana panamera oraz cayenne w hybrydzie), co jest dla mnie kryterium prowadzenia sie: - Bezposredniosc ukladu kierowniczego - Ilosc obrotow w ukladzie kierowniczym do skretu (mniej = lepiej) - Trakcja przy przyspieszaniu - Trakcja przy zakretach - Kontrola trakcji i jej responsywnosc (tu zdecydowanie na plus w BMW bo panamera mnie nie ladnie potrafila zaskoczyc) Jezeli chodzi o sama wygode to Panamera jest znacznie wygodniejszym autem co czuc od razu po wejsciu do niej, miekkie zawieszenie, "miekkie" fotele etc etc Ale niestety jak to pisalem gdzies wczesniej - wsiadam do Panamery a tam "carbon" na kierownicy skrzypi, w aucie za 900 tys.... Dało się od środka/zewnątrz poznać, że jedzie się klekotem? Z tego co czytałem, dźwięk silnika w kabinie generowany jest komputerowo, ale co do tego nie mam pewności.Co do Panamery to nie odpowiem jw Co do BMW to coz... zawsze bedzie slychac diesla, roznica taka ze diesle r6 od bmw zawsze brzmialy bardzo dobrze 4. Najbardziej januszowy punkt Pewnie ktoś powie, że kupując takie auto na spalanie się nie patrzy, ale takie auta kupują ludzie nie tylko śpiący na kasie. Jeśli pamiętasz, to z jakiego roku i ile kosztowały jeżdźone przez ciebie auta? To prawda, że m550d w trasie można zejść do 7l w trasie i jakieś 10 w mieście? I z ciekawości jak to wypada przy panamerze? Chociaż w sumie panamerze najblizej do bmw 6. No to czekam na odpowiedzi, i z góry dzięki Wlasnie najmniej januszowy punkt, jakbys chcial potfora to bys rozgladal sie za M5/M6 czy Ferrari 458, M550D jest rozsadnym kompromisem oszczednosci z osiagami. Z tego co wiem to w miescie spalisz okolo 12L a w trasie z 9 (nie bierz tych danych do serca bo mowie z pamieci). Moim zdaniem, jezeli chcesz kupowac nowe auto, ktore bedzie oszczedne to 530xd/535xd bedzie znacznie lepszym wyborem - nie placisz za znaczek ///M, w portfelu zostaje grubo ponad 100 tys. a te motory tez mozesz ladnie podciagnac niewielkimi kosztami do gory. Ja nie bralbym M550D tylko 535XD jezeli mowa o dieslach (do 535xd wrzucasz intercooler + program i juz masz osiagi porownywalne do m550d) Cytuj Link to post Share on other sites
kornel823 211 Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Już 2 lata go mam http://abload.de/img/zdjcie0090s1uqg.jpg http://abload.de/img/zdjcie0092wlu32.jpg 7 Cytuj Link to post Share on other sites
yukki 121 Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Szczerze mowiac nie pamietam, mialo 440km bodajze Pozycja ok w Porsche co prawda bez szalu ale OK, w BMW tragedia (odleglosc miedzy noga a kierownica to moze 1-2cm) - wez pod uwage, ze mowi to czlowiek >185cm wzrostu i >150kg wagi Nie biorac pod uwage powyzszego mankamentu na dluga trase obydwa samochody sa super, chociaz wydaje mi sie, ze w panamerze bedzie wiecej miejsca z tylu. Panamera - meh BMW - troche yay troche meh Ogolnie chodzi o to, ze Panamera jest okrutnie dluga co skutecznie niweluje radosc jaka mozna czerpac z jazdy nia, podsterownosc non stop w zakretach walczaca z nadsterownoscia, BMW w tym temacie radzi sobie znacznie lepiej. O wiele lepiej z zasady prowadza mi sie BMW niz Porsche (z nowych prosiakow jezdzilem 911 turbo s, omawiana panamera oraz cayenne w hybrydzie), co jest dla mnie kryterium prowadzenia sie: - Bezposredniosc ukladu kierowniczego - Ilosc obrotow w ukladzie kierowniczym do skretu (mniej = lepiej) - Trakcja przy przyspieszaniu - Trakcja przy zakretach - Kontrola trakcji i jej responsywnosc (tu zdecydowanie na plus w BMW bo panamera mnie nie ladnie potrafila zaskoczyc) Jezeli chodzi o sama wygode to Panamera jest znacznie wygodniejszym autem co czuc od razu po wejsciu do niej, miekkie zawieszenie, "miekkie" fotele etc etc Ale niestety jak to pisalem gdzies wczesniej - wsiadam do Panamery a tam "carbon" na kierownicy skrzypi, w aucie za 900 tys.... Co do Panamery to nie odpowiem jw Co do BMW to coz... zawsze bedzie slychac diesla, roznica taka ze diesle r6 od bmw zawsze brzmialy bardzo dobrze Wlasnie najmniej januszowy punkt, jakbys chcial potfora to bys rozgladal sie za M5/M6 czy Ferrari 458, M550D jest rozsadnym kompromisem oszczednosci z osiagami. Z tego co wiem to w miescie spalisz okolo 12L a w trasie z 9 (nie bierz tych danych do serca bo mowie z pamieci). Moim zdaniem, jezeli chcesz kupowac nowe auto, ktore bedzie oszczedne to 530xd/535xd bedzie znacznie lepszym wyborem - nie placisz za znaczek ///M, w portfelu zostaje grubo ponad 100 tys. a te motory tez mozesz ladnie podciagnac niewielkimi kosztami do gory. Ja nie bralbym M550D tylko 535XD jezeli mowa o dieslach (do 535xd wrzucasz intercooler + program i juz masz osiagi porownywalne do m550d) No niestety mam na myśli używki, jak na razie robię mały research, a szukam czegoś z minimum 2011r i kosztującego mniej niż 260tyś (piszę w pierwszej osobie bo tak łatwiej :v), które przy okazji nie wyczyści mi portfela kosztami eksploatacji. W głowie mam naprawdę pełno modelów, ale wahają się od w221, jaguara xj do właśnie takich bmw piątek czy panamer. Ojciec chyba przechodzi kryzys wieku średniego, więc piątka może mu akurat nie przypaść dp gustu - niczym się nie wyróżnia spośród "zwykłych" 5, które się spotyka dosłownie co chwile. Jescze raz o spalaniu - wydaje mi się, że jest bardzo wporządku, bo bardzo podobnie pali nasza stara locha, która może waży więcej, ale ma ~240 koni, a nie 380 Jak patrzalem na ogłoszenia w niemczech, to m550 można kupić za ~55k ojrosów. Ale co kupimy - czas pokaże tak swoją drogą - czym Ty jeździsz? Nie wiem czemu, ale Twój nick kojarzy mi się z M3 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 czym Ty jeździsz? Nie wiem czemu, ale Twój nick kojarzy mi się z M3 Blisko, 335i Cytuj Link to post Share on other sites
yukki 121 Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Blisko, 335i E92? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Tak jest Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts