jakub1t 1684 Napisano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 17 godzin temu, Krzysko napisał: 3x koziołek Z daleka nie wyglądała źle Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3765 Napisano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 Pany na onkologie od strony Piaseczna to lepiej z Białegostoku Toruńską mi jechać czy przez środek miasta? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3765 Napisano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Kuźwa jaki tam tłok, gorzej niż na ulicach.Cały świat ma Ra.. Etam. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Nie ma znaczenia jak pojedziesz, jedynie może kilometrów mniej zrobisz a stać i tak będziesz bo Stolica to jeden wielki korek. Więcej się stoi niż jeździ. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 (edytowane) Wczoraj uderzyli mi w auto na parkingu. Co więcej potem ktoś uderzył we mnie innym autem. Taka sytuacja była wczoraj przed hotelem w którym ćwiczę. Pierwszy winny kazał dzwonić na policję, drugi uciekł Edytowane 20 Grudnia 2022 przez leto87 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2022 To ten pierwszy przewidział konieczność policji na tego drugiego? ;x Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2022 Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 26 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2022 Jak czytam takie wypociny dzinnikarzyny z niby motoryzacyjnego portalu to czuję się zażenowany tym co widzą moje oczy.https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/tak-dziala-martwe-pole-kierowca-ciezarowki-nie-spodziewal-sie-takiego-obrotu-spraw/vbbmhvdKierowca zestawu zmienia pas, ale autor artykułu pisze co źle zrobił ten, co tym pasem jechał osobówką. Na koniec dodaje, że nie wie kto winny, bo nie ma tego w opisie filmu. Żenada. Że też kiedyś kupowałem "Auto Świat" w kiosku. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2578 Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Tak mu się spieszy ale na zabawy ma czas... Ładnie go utemperowali panowie z ciężarówek. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Reakcji skody nie popieram , ale spory procent ludzi nie wie do czego służą lusterka niestety , ani nawet lewy pas . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 29 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 1 minutę temu, jakub1t napisał: ale spory procent ludzi nie wie do czego służą lusterka niestety Rzadko kiedy takie zachowanie jest niesprowokowane Niejednokrotnie sam chciałem tak zrobić po tym jak jakiś leming nie umiejący używać lusterek mało mnie nie zabił 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xbk123 818 Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Nie będę spekulował co ford zrobił, bo zwyczajnie nie ma nagrania. Niektórzy mają niski próg bólu du.. i wszystko na drodze uważają za prowokację. Gdyby tir nie miał wolnego lewego pasa to mogło być nieciekawie. Także nagranie na policję i temperować dekla. Moim zdaniem nic nie usprawiedliwia takich zachowań. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2578 Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Sam miałem taką sytuację jak ten Ford. Jechałem A4 na tempomacie 140 km/h. Widziałem w lusterku z tyłu jadące auto lewym pasem ale było daleko więc rozpocząłem manewr wyprzedzania. Jadące za mną auto będąc jeszcze ze 100m z tyłu zaczęło do mnie mrugać a jak zakończyłem manewr to mnie wyprzedził i zjechał przede mnie i zaczął hamować. Jak mu pokazałem paluchem kamerkę na szybie to odpuścił. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 Takich osób jak kierowca Forda jest niestety dużo. Zwłaszcza w okresie świątecznym. Takim osobą śmiało można urwać lusterka i nie zauważą różnicy niemniej zachowanie Skody zakrawa o zgłoszenie sprawy Policji. Mógł doprowadzić to poważnych w skutkach wypadku. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 30 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 21 godzin temu, xbk123 napisał: Moim zdaniem nic nie usprawiedliwia takich zachowań. Jasne, że nic nie usprawiedliwia takiego zachowania 18 godzin temu, Krzysko napisał: Jadące za mną auto będąc jeszcze ze 100m z tyłu zaczęło do mnie mrugać a jak zakończyłem manewr to mnie wyprzedził i zjechał przede mnie i zaczął hamować Zakładając że nie zajechałeś mu drogi to takie pajacowanie trzeba temperować, z tego co widzę czasem na filmikach typu Stopcham i podobnych ludzie nawet nie rozróżniają wymuszenia pierwszeństwa przy zmianie pasa od "Janusza poganiacza" To jest spory problem na drodze, jeden z drugim stwierdzają że "droga jemst dla wszymstkich" więc wjeżdzają 90km/h zza tira wprost przed maskę auta jadącego 140km/h a potem się dziwią że ktoś mruga światłami Ostatnio napotkałem niezłego agenta na A2, niedość że mnie zepchnął na kończący się pas to jak zatrąbiłem to wjechał za mnie i jechał cały czas na długich xD Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2578 Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 30 minut temu, GreQonE napisał: Zakładając że nie zajechałeś mu drogi to takie pajacowanie trzeba temperować No nie zajechałem ani nie wymusiłem bo manewr rozpocząłem jak był jeszcze daleko z tyłu. Dopiero jak się zbliżył to zaczął mnie "poganiać". 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 3 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 "Królewskie samozaoranie" Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Przy okazji podnoszenia gwintu z tylu postanowiłem wymyć piach z nadkoli. Rzeczywistość niestety sprawiła ze zamiast mycia trzeba było zrobić mały remont Przerażajace jest to ze fabryczne zabezpieczenie praktycznie nie występuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 A co to za auto i ile ma lat? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 (edytowane) 14 godzin temu, PatrykT napisał: trzeba było zrobić mały remont Ja sobie wczoraj kupiłem zabawkę w podobnym stanie ale właśnie ze świadomością że zrobię mały remont . Jakieś zdjęcie zrobię moze jutro to wrzucę . Tyle mam rzeczy do ogarnięcia , że sam nie wiem za co się złapać . Merc ML W163 400CDI 2002r. Na razie dziś mała lista zakupów . Jak się to ogarnie i pozna bardziej auto lista pewnie się wydłuży . Na początku chciałem kupić coś od razu do jazdy bez większych wydatków ale co wychodziło ogłoszenie to nawet nie zdążyłem obejrzeć . A jak raz zdążyłem to się okazało , że takiego szrota to na złomie ciężko znaleźć . Zakupy w miarę po taniości . Bo jeszcze nie wiem co z tego będzie . Na razie jeździ ------------------------------------------------------------------------------------------------ Udało się coś pstryknąć Edytowane 7 Stycznia 2023 przez jakub1t 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 A co to za auto i ile ma lat?Saab 9-5 2008r. Standard w tym modelu. Na szczęście wielkiej tragedii nie było 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 No to ja już mam pojeżdżone . Spadł pasek wielorowkowy , ewidentnie jakaś rolka stoi . A niby akurat tam wszystko robione było . Auto zaholowane do mechanika . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 Saab 9-5 2008r. Standard w tym modelu. Na szczęście wielkiej tragedii nie byłoTo gratuluję autka. Sam takiego szukałem, ale nigdzie nie mogłem znaleźć nic sensownego w automacie. Jedna podróż 200km w jedną stronę mnie wyleczyła z dalekich poszukiwań. Auto miało być igła a jak pojechałem na stację diagnostyczną to wyszło szydło z worka. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 W dniu 7.01.2023 o 16:13, jakub1t napisał: Spadł pasek wielorowkowy , ewidentnie jakaś rolka stoi . A niby akurat tam wszystko robione było Dziś odbieram auto od mechanika , znalazł wreszcie chwilę na moje . No i faktycznie sporo rzeczy nowych było . Odpalamy na nowym pasku , patrzę a on się w rolce od alternatora ledwo mieści . Jakiś kowal wymienił sprzęgło alternatora na 6 rowkowe , gdzie pasek jest 7 rowkowy . No nic nowe sprzęgło już zamówione . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts