leto87 2293 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 te moje felgi na złote się nienadają, musi być inny wzór. Bugatti miał felgi najprawdopodobniej ze szczerego złota:D to trochę inna historia. ja bym chciał coś takiego, ale narazie to tylko marzenia.. Jak trafie fajne czarne osiemnastki, w dobrej cenie na olx pewnie nie będę się zastanawiać. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Aż się łezka w oku zakręci co Burns robił tym autem... poliftowa Blob czy hawk eye? fajne czarne Japan Racingów jest sporo, złote też się pewnie trafią. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Hawkeye. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Chciał bym się kiedyś przejechać imprezą , ale taką ze 300plus hp . Bez różnicy w jakiej wersji . Lancery do mnie nie przemawiają , chociaż uważam je za trwalsze , mimo to wolę imprezę . Idealne zestawienie kolorystyczne to czarna na złotych felgach lub biała na czarnych . Ostatnio coś się dzieje ze mną złego bo zaczynają mi się podobać białe auta . Ale jak to Succubus zaznaczył , każdy lubi co innego . Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Imprezy mają po prostu to coś, Evki są IMO bardziej zaawansowane technologicznie (głównie napędy) i podatniejsze na dłubanie. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Zawsze mi się białe podobały, więc dawno temu kupiłem Astrę białą. Od tamtej pory mam same czarne, chcę przyszlosciowo grafitowy lub coś w tym stylu. Dalej podoba mi się biały, ale jak nie jest mój. Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 (edytowane) Chciał bym się kiedyś przejechać imprezą Myślę, że jeszcze wypożyczalnie powinny mieć jakieś STI (przykładowo - akurat tor, ale pewnie i indywidualne gdzieś się znajdzie). felgi najprawdopodobniej ze szczerego złota O ile klienta pewnie byłoby na takie stać, to szczerze wątpię, aby firma zdecydowała się takie odlać - złoto raczej słabo nadaje się na takie rzeczy. Choć - kto wie. Edytowane 3 Lutego 2020 przez Succubus Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Zawsze można galwanizować złotem. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Raczej nic poza tym, chyba, że jako demo. Fele w całości ze złota byłyby wartości takiego Veyrona i nie nadawałyby się do jazdy (złoto jest bardzo miekkie). Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Subaru dało ciała z silnikami 2.5l i dieslem. Diesla poprawili, jak to jest z 2.5 nie wiem. Silniki 2.0 były dobre, ale po 200k km to wątpię żeby obyło się bez remontu, ale to raczej przez ciężkie eksploatowane a nie przez wady konstrukcyjne.Zaletą subaru jest całkowicie symetryczny napęd, wzdłużnie położony silnik, równe dystanse pomiędzy półosiami, skrzynia w jednej osi, symetryczna, chociaż z trwałością jest może nienajlepiej.. Silnik boxer też wydaje się dużo droższy do zbudowania, szacunek że konsekwentnie przy nim pozostają.W evo silnik jest poprzecznie i już o żadnej symetrii nie ma mowy. Skrzynia nie może być w jednej osi jak w subaru, inaczej to już wszystko zrealizowane. Evo miało lepszą elektronikę, vectoring torque control, które subaru dopiero niedawno wprowadziło, evo swój odpowiednik miało dużo wcześniej. W evo prawdopodobnie lepszy rozkład masy przód tył.Tak to było kiedyś, teraz jak jest, trudno powiedzieć.. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Daj felgi do Apart w jakimś centrum handlowym, skoro mają próbę złota 333 to felgi nie powinny im sprawić problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 https://allegro.pl/oferta/zloto-999-0-au-nie-zlom-zlota-8762432908?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_KRK_PLA_Kolekcje+i+Sztuka+-+Antyki+i+Sztuka+_top_&ev_adgr=Antyki&gclid=Cj0KCQiApt_xBRDxARIsAAMUMu_WOx32OF1ipAIzFsIafjwJUbiWzXoiVgv-nfbGfTXmKlNw77ZPcKMaAkwUEALw_wcB Powiedzmy że felga będzie ważyła 10kg w próbie 333 to wyjdzie za komplet złotych felg jakieś 2.9mln za materiał plus kilka groszy za odlanie felg w trójce się zmieścimy Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 (edytowane) Phiii, na waciki. Ha, ale właśnie sobie wyobraziłem, że mam takie felgi w jakimś aucie. Parkuję gdzieś auto w W-wie, wysiadam, odkręcam koła i zabieram je ze sobą :rotfl: https://allegro.pl/o...KMaAkwUEALw_wcB Tak podrożało! jak jakiś czas temu sprawdzałem, to stało około 170zł za gram. Edytowane 3 Lutego 2020 przez Succubus Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Musiałeś dawno sprawdzać. Już jakiś czas temu przeskoczyło 200k za kg, tj ponad 6k za uncję. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Co do kolorów ja mam gorszy problem, mi się zaczął podobać różowy. zamówiłem trochę naklejek, ramki.. z naklejkami jeszcze nie wiem co i jak, w weekend się pobawię z tym.Jeszcze chce kupić rozpórkę, ale zastanawiam się w jakim kolorze.. chyba czarną, silnika i tak nie będę modyfikować.. a może jednak różową? komora silnika po swapie wygląda tak. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Za komorę silnika + - wygląda bardzo dobrze, mechanik raczej nie był niechlujem. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 wygląda identycznie jak przed swapem Gdyby tę pokrywę silnika pomalował na różowo, to różowa rozpróka też by miała sens.. w razie co mogę się tłumaczyć że to auto żony.Autko jest takie "cute" japońskie i chcę żeby trochę weselej bylo.. Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Autko jest takie "cute" japońskie i chcę żeby trochę weselej bylo.. Tylko nie przesadź 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) Te naklejki które kupiłem myślę dać po rogach drzwi, tak jak ludzie/ziomki dają w rogach drzwi, typu: brembo, bilstein, garrett etc.. Różowy napis chyba na tylnej szybie, a jeszcze z aliexpress zamówie naklejkę let's box. i chyba gdzieś na klapie silnika by wypadało ją nakleić.. Wszystkie nakejki są raczej małe i nie będą specjalnie widoczne, tak mi się przynajmniej wydaje.. ewentualnie to let's box kupie większe.. Edytowane 5 Lutego 2020 przez leto87 Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Za komorę silnika + - wygląda bardzo dobrze, mechanik raczej nie był niechlujem. Tak szczerze - serio z tej perspektywy jesteś w stanie to ocenić? Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 @@wojciechu15, Siedzi prosto, żadnych trytytek nie widać, żadne śruby i nakrętki nie leżą gdzieś tam luzem, i nic nie jest specjalnie ubrudzone smarem ani olejem..A tak na poważnie, wszystko działa, obawy miałem czy się uda.. Z tych historii które znam, to mój mechanik wyrósł w moich oczach do rangi bohatera. Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Też tak oceniłem, nic nie wystaje, kable się nie plączą, umyte ze smaru - a resztę wyjdzie w użytkowaniu. @Leto: Ty tak na serio z tymi naklejkami? (nie no - co kto lubi) Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Znaczy ja nie podważam fachowości i jakości montażu, tylko po prostu na zdjęciu nie bardzo widać coś po czym można tak pozytywną opinię wygłosić. Trochę jak by widząc obudowę z oknem i przez to okno gpu z dwuslotowym chłodzeniem i na tej podstawie stwierdzić, że wydajny PC. Stąd moje zaciekawienie i pytanie do kolegi po czym to poznaje. Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 i pytanie do kolegi po czym to poznaje. Organoleptycznie via fota. Na tyle ile się da - czysto, nic nie wisi, nic nie wycieka, nic na pająka polutowane nie widać itd, a jak już tam głębiej jest zrobione, no to już Leto w miarę poruszania się nim wyczuje E: Choć zastanawia mnie od czego jest ten czerwony kabel z bezpiecznikiem koło akumulatora na pałę podpięty? Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Siedzi prosto, żadnych trytytek nie widać, żadne śruby i nakrętki nie leżą gdzieś tam luzem, i nic nie jest specjalnie ubrudzone smarem ani olejem. Sam siebie zacytuję, poprostu przypomniał mi się stary fiat, mojego ojca.. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts