radosuaf 807 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 (edytowane) z tego co wiem nie da sie na stale wylaczyc S&S a przynajmniej przed liftem się nie dało i za kazdym odpaleniem auta trzeba bylo w menu wylaczac to ręcznie Nie dało się chyba gdzieś tak do rocznika 2012. Od tego czasu można wyłączyć na stałe. Ja osobiście używam - przy ręcznej skrzyni, jeśli postój jest krótki, można samochód przytrzymać na sprzęgle - wtedy silnik nie gaśnie. A S&S przydaje się nawet w trasie - na przykład na zamkniętych przejazdach kolejowych. Edytowane 30 Czerwca 2016 przez radosuaf Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 na przykład na zamkniętych przejazdach kolejowych. wtedy wyłączam silnik, wychodzę z auta i idę na papierosa i nie potrzebuję do tego systemu S&S Cytuj Link to post Share on other sites
fiend_ 393 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 U mnie spalanie min. 11l w mieście, a w trasie da się zejść do ok. 7l na manualu 5 bieg. 2,5l R6 192 konie. Zawsze mnie zastanawiało, czy auta z S&S nie zużywają nad wymiar rozrusznika i akumulatora. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Zawsze mnie zastanawiało, czy auta z S&S nie zużywają nad wymiar rozrusznika i akumulatora. Oczywiście, że zużywają - dlatego rozruszniki i akumulatory do samochodów z S&S są "wzmacniane". Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 to ile taka doplata do "wzmocnionego" akumulatora wynosi? Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 http://tvnwarszawa.tvn24.pl/ulice,news,samochod-uderzyl-w-slup-nie-zyje-kierowca,206295.html Dawno na żywca nie widziałem aż takiego dzwona, koszmar. Cytuj Link to post Share on other sites
fiend_ 393 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 To Punto I, nie ma się co dziwić, blachy wygina się jedną ręką w ówczesnych Fiatach. Cytuj Link to post Share on other sites
Staszkuuu 0 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 (edytowane) to ile taka doplata do "wzmocnionego" akumulatora wynosi? Płacisz za system, aku jest wliczony, w jakimś aucie widziałem że do srart-stop był dokładany dodatkowy żelowy, ale nie wiem czy to jest zasada dla systemu czy po prostu ten model tak miał. Ale żeby takie systemy z własnej woli chcieć w aucie? Jeszcze nie znalazłem systemu który by faktycznie pomagał, jedynie przeszkadzają. No może ABS jak się po śniegu jeździ to może trochę pomóc jakby się człowiek zagapił czy coś, ale resztę? Edytowane 30 Czerwca 2016 przez Staszkuuu Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Fiend, to masz spalanie takie jak ja mniej-więcej Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 to ile taka doplata do "wzmocnionego" akumulatora wynosi? Zero . Masz go w pakiecie. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Raczej mu chodziło o to, ile taki kosztuje w sklepie zewnętrznym Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Oficjalny zamiennik Exide/Centra - między 4 a 5 stówek. W ASO pewnie tysiaka i ma tylko 450A - więc trochę mało. Podobno najlepsze aku do S&S produkuje akurat Varta. Edytowane 30 Czerwca 2016 przez radosuaf Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Raczej mu chodziło o to, ile taki kosztuje w sklepie zewnętrznym no wreszcie ktoś zrozumiał... przecież nie jestem głupi i się domyślam, że biorąc auto w salonie to bez akumulatora nie kupię Edytowane 30 Czerwca 2016 przez Vieworld Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 no wreszcie ktoś zrozumiał... przecież nie jestem głupi i się domyślam, że biorąc auto w salonie to bez akumulatora nie kupię Np. dla dizelków standardowo dogrzewania silnika nie ma i trzeba dokupić... A ten aku swoją drogą to i tak się z miejsca nadaje do wywalenia i wymiany na mocniejszy. Sporo osób z nimi miało problem, u mnie jakoś pociągnął 4 lata, ale był już generalnie do wymiany. Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Mial byc lakier Etna Black ale w szarym sie zakochalem.. jutro wieczorem mam dowtac kilka wycen.. blizej jak dalej do wersji 1,75 A co do Giulii... byl tam jeden chlopak w matowej giulietcie qv z zeszlego roku.. przyjechal domowic szczegoly by zamowic giulie 500 konną.. gdzie tym jezdzic? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Po drodze, jak każdym samochodem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 A co do Giulii... byl tam jeden chlopak w matowej giulietcie qv z zeszlego roku.. przyjechal domowic szczegoly by zamowic giulie 500 konną.. gdzie tym jezdzic? O skubany! Mogłeś się dopytać, czy za 3 lata po leasingu by nie chciał opchnąć, to byłbym zainteresowany . Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 (edytowane) O skubany! Mogłeś się dopytać, czy za 3 lata po leasingu by nie chciał opchnąć, to byłbym zainteresowany . nie zdazylem zobaczyc czy ma tablice w giuliettcie z alfaholików, wtedy latwiej by bylo namierzyc go bo malo kto ma matową qv szarą z szyberdachem i polozonym ceramik pro 9h jednoczesnie poza tym z tego co uslyszalem jednym uchem on to bierze w leasingu na 24 miesiące max... Edytowane 1 Lipca 2016 przez Vieworld Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 poza tym z tego co uslyszalem jednym uchem on to bierze w leasingu na 24 miesiące max... E, to pewnie zostawi sobie na dłużej... A nawet, jeśli nie, to ona za 2 lata będzie sporo droższa niż funkiel nówka 200 KM . Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 widzac Jego wersje giulietty to ja obstawiam ze on bierze giulię z tarczami ceramiczno-węglowymi, fotelami sparco i nawigacją 9"... wiec po 2 latach cena będzie i tak kosmiczna... ja najbardziej zazdroszczę Giulii tego, ze mozna sobie dobrać naglosnienie Harman Kardon... zapewne w 2017 w giuliettcie tez to wprowadzą, no ale nie bede czekal w nieskonczonosc LIPARI GREY - widzialem ten kolor na zywo, w carserwisie mają jedna giuliettę w nim i tak... faktycznie niesamowite refleksy przeroznych kolorow są w nim, ale jako podstawowy kolor to wygląda.. jak gó**o (no po prostu jest niepasujący mi do niczego)... może Giulia lepiej wyglada w tym kolorze, ale mała julka okropnie. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 ja najbardziej zazdroszczę Giulii tego, ze mozna sobie dobrać naglosnienie Harman Kardon... W bazowej wersji to bym pewnie jeszcze radia używał, ale w QV bym miał chyba wyłączone na stałe . Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 oj tam oj tam, jadąc autostradą kilka godzin ile można słuchać silnika jednostajnie brzmiącego? Cytuj Link to post Share on other sites
fiend_ 393 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 400km/h ścigaczem https://www.carthrottle.com/post/a-motorbike-racer-hit-249mph-riding-a-kawasaki-h2r-on-a-closed-bridge/ Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 (edytowane) Sa wyceny... rabaty 11-12% Chyba wiecej z gwarancja na 3 lata w *prezencie* nie wycisne @radosuaw? Edytowane 2 Lipca 2016 przez Vieworld Cytuj Link to post Share on other sites
fiend_ 393 Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Ktoś używa California Scents? Warte to 20zł? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts