Maksym Słomski 8 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ale w mieście jest ograniczenie do 60 km/h... ;P Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ale w mieście jest ograniczenie do 60 km/h... ;PNocą W dzień jest 50 Cytuj Link to post Share on other sites
Raptor77 437 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 o ile znaki nie nakazują inaczej (często dwujezdniowe dwu i więcejpasmowe mają 70), poza tym są jeszcze obwodnice Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 o ile znaki nie nakazują inaczej (często dwujezdniowe dwu i więcejpasmowe mają 70), poza tym są jeszcze obwodniceOczywiście. Chodziło mi o najnormalniejsze miejskie ulice. Cytuj Link to post Share on other sites
Pfourul 0 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Fakt faktem jest czym pocisnac , ale wtedy razem z wskazowkami obrotow i prędkościomierza zaczyna sie poruszac wskazowka od paliwa Ogolnie to jezdze na auto (city) i obroty nie wskakuja powyzej 2.5tys. Natomiast jak trzeba kogos wyprzedzic to przelanczam sie na sport albo recznie zmieniam biegi . Chociaz wole go zbyt nie meczyc bo rozrzad i olej mam do wymiany ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ale w mieście jest ograniczenie do 60 km/h... ;POoo nie zna się przepisów W tak w ogóle to często w miastach są strefowe ograniczenia do 40km/h jak nie mniej Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Zna się, mówię o jeździe nocą, jak słusznie zauważył Juggler. Ograniczenia strefowe to częściej do 20 są niż do 40. Choćby na osiedlach. Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Nie na osiedlach, tylko w "strefach zamieszkania". Dostałem 5 ze sprawdzianu z przepisów i byłem na konkursie o tej tematyce, więc będę się czepiał. Cytuj Link to post Share on other sites
Pfourul 0 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 przepisy =/ zycie przewaznie jedzie sie tyle na ile pozwalaja okolicznosci Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ja na takim konkursie byłem 5 razy, a ostatnio prawko zdawałem, więc jest tak jak pisze Juggler - strefy zamieszkania to zawsze 20 km/h, a ograniczenia do 40 km/h to po tej zimie były poustawiane nawet na drogach wojewódzkich co było przegięciem. Ale żeby nie robić za dużego offtopu, to prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu (jak dostane prawko) będę się woził Toyotą Corollą Verso (2003 r.) ojca. A jak tylko sprzedam mój motorower to kupuje Kawasaki ER-5 Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Otóż to. Jedzie się tak, żeby nie stwarzać zagrożenia i zarazem nie utrudniać ruchu. Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ja niestety auta nie mam. Starszy teraz sprzedaje hondę crv z 2003 i zamówił Skodę Superb 1,8T 160KM w kombiaku pewnie będzie fajnie się woziło ale przyjdzie dopiero w połowie czerwca więc czekamy, lada dzień sam zacznę robić prawko. Cytuj Link to post Share on other sites
Pfourul 0 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ja musze jak najszybciej doprowadzic te auto do uzytecznosci a pozniej zlapac jakiegos leszcze w golfie i mu pokazac co jego golf znaczy Jak ja nie lubie VW (golfy i tym podobne) i BWM Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Ograniczenia strefowe to częściej do 20 są niż do 40.Zależy gdzie. W moich stronach np. w Krasnymstawie jest strefowe do 40 na całe miasto Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 a pozniej zlapac jakiegos leszcze w golfie i mu pokazac co jego golf znaczy Zrobię tylko regeneracje turbiny i możemy się ustawić na światłach 1.8T 150km W przyszłym roku będzie jeszcze strojenie na ~180km. W pol automacie ;/, chociaz moze to i dobrze bo spalanie przy normalnych biegach by mnie zabilo W automacie to właśnie samochód więcej pali A od jutra zaczynam jazdy na kat. C Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 wlasnie ciekawi mnie, kat. C uprawnia do jakiej wagi max. w tym momencie? (cos tam sie pozmienialo ostatnio) EDIT: Junior, smiac sie bedziemy z Ciebie, bo bedziesz wg. nowych przepisow musial zielony listek nalepiac na samochod Cytuj Link to post Share on other sites
Pfourul 0 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 W pol automacie ;/, chociaz moze to i dobrze bo spalanie przy normalnych biegach by mnie zabilo W automacie to właśnie samochód więcej pali A od jutra zaczynam jazdy na kat. C Na auto z wlaczonym city, jade sobie spokojnie nie przekraczajac 2tys obrotow, a na normalnej skrzyni spokjnie wchodzilbym w wyzsze obroty a co za tym idzie wieksze spalanie by bylo. Co do kat. C wiesz ze bede cie obejmowac nowe przepisy co do kursu na przewoz rzeczy, ktory jest teraz znacznie drozszy . Lepiej odrazu zrob sobie C+E, ja chcialem zrobic dodatkowo w te wakacje E do moich C ale chyba sobie odpuszcze ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 GreQonE powyżej 3.5t bez przyczepy/naczepy rzecz jasna. Pfourul wiem niestety (pluje sobie sam w brodę, że nie zrobiłem C w poprzednie wakacje), gdybym zrobił C do września ubiegłego roku przewóz rzeczy kosztowałby ~750zł, teraz ~6k (no ciekawe co się takiego pozmieniało, żeby taką różnicę w cenach dawać). A kat. E do C nie chce/nie potrzebna mi . Teraz tylko zastanawiam się czy nie zrobić A w tym roku, bo znowu jakieś nowe przepisy wejdą i od 24 lat będzie można zdawać dopiero. Cytuj Link to post Share on other sites
Pfourul 0 Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 No mam zdjecie mojej afly ktore teraz idalnie tutaj pasuje http://img638.imageshack.us/img638/9563/alfaromeo156.jpg Zdarzenie mialo miejsce dzisaj o godz 00:30 na leśnym skrzyżowaniu Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Ależ żeś kolego przyfasolił.Nieźle Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Drzewo czy inne cholerstwo Cytuj Link to post Share on other sites
KuliG 1 Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Pfourul, się wyklepie i jazda. Ale ślad jakiś nietypowy, przejechałeś niedźwiedzia ? Cytuj Link to post Share on other sites
Pfourul 0 Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 pien ktory lezal, oraz pozniej drzewo docelowe Ogolnie spotkanie zakonczone remisem ;p, bo z pnia zostaly tylko drzazgi, nawet na atrapie widac Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Zderzył się z meteorytem. Cytuj Link to post Share on other sites
_nrt_ 0 Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 GreQonE powyżej 3.5t bez przyczepy/naczepy rzecz jasna. Pfourul wiem niestety (pluje sobie sam w brodę, że nie zrobiłem C w poprzednie wakacje), gdybym zrobił C do września ubiegłego roku przewóz rzeczy kosztowałby ~750zł, teraz ~6k (no ciekawe co się takiego pozmieniało, żeby taką różnicę w cenach dawać). poszukaj w okolicy, jest sporo kursow dofinansowywanych w 100% przez EU. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts